Welk Model Uit Deze Top 10 Lijst Is De Beste Soundbar Van 2020 Voor Jou?

Wil je graag het geluid van je TV aanzienlijk verbeteren? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste soundbar voor jouw behoeften. Een soundbar is namelijk een slanke speaker die je een plek geeft bij je TV. Zijn taak is om het geluid van je TV te verbeteren. Net zoals bij andere producten, zijn er verschillende soorten soundbars. Daarom is het handig om te letten op specifieke eigenschappen zodat je de ideale soundbar voor jouw behoeften kunt vinden. Denk er onder andere aan waar je de soundbar wil plaatsen. Er zijn namelijk soundbars die aan de muur gehangen kunnen worden, sommige voor op de tv en andere die voor de tv worden geplaatst. Ga ook na of je graag surround sound wil hebben en extra lage tonen wil optimaliseren. Vind aan de hand van deze eigenschappen de beste soundbar voor jouw behoeften!

Beste soundbar van 2020

Wij vinden het belangrijk dat je niet voor de eerste de beste soundbar kiest. Daarom recenseren we in dit artikel de top 10 soundbars van het jaar. Als je precies wil weten welke soundbars tot de top 10 behoren, dan adviseren we je om te kijken naar de onderstaande tabel. Hier zie je de 10 soundbars die in dit artikel worden gerecenseerd. Bekijk dus snel de tabel, lees de reviews en kies de beste soundbar uit!

 Product naam 
1.Sonos Beam ZwartMeer info »
2.
Bluesound Pulse SoundbarMeer info »
3.
Samsung HW-K470Meer info »
4.
Harman Kardon Omni Plus Bar ZwartMeer info »
5.
Denon HEOS BarMeer info »
6.
LG SJ2Meer info »
7.
Bose SoundTouch 300 SoundbarMeer info »
8.
Yamaha YAS-207Meer info »
9.
Q Acoustics Media 4 ZwartMeer info »
10.
JBL Bar StudioMeer info »

1. Sonos Beam Zwart

Ben je op zoek naar de beste soundbar? Dan is het handig om te kijken wat je er allemaal mee kunt afspelen. Daarnaast kijk je ook hoe je de soundbar kunt koppelen. Het is tevens belangrijk om te kijken waar je de soundbar kunt bevestigen. Wil je graag een soundbar hebben die TV, films, muziek en meer afspeelt? Moet het desbetreffend model bovendien gemakkelijk gekoppeld kunnen worden met je TV en afstandsbediening? Is het daarnaast belangrijk voor jou om een soundbar te kopen die je op meubilair kunt plaatsen én aan de muur kunt koppelen? Dan kies je voor de Sonos Beam Zwart. Dit model vinden wij de beste soundbar voor jou, omdat hij veel mogelijkheden met zich meebrengt. Bovendien kun je hem op verschillende manieren bevestigen. Sonos Beam ZwartJe kunt hem bijvoorbeeld op je TV-standaard zetten of je kunt een muurbevestigingsbeugel aanschaffen om de soundbar eenvoudig en veilig op te hangen.

Behalve naar de functies van een soundbar, kijk je ook naar de ruimte waarvoor het desbetreffend model is ontworpen. De Sonos Beam Zwart is een model dat perfect tot zijn recht komt in kleine tot middelgrote kamers. Dit komt doordat hij een compact en veelzijdig ontwerp heeft. Hierdoor past hij perfect in kamers met beperkte ruimte. Wanneer je gebruik maakt van een soundbar, dan kan het dat je op den duur je sound systeem wil uitbreiden. Met deze soundbar in huis hoef je geen andere soundbar aan te schaffen wanneer je je sound systeem wil uitbreiden. Doordat hij namelijk deel uitmaakt van het Sonos sound systeem, kun je gemakkelijk meer speakers toevoegen om elke kamer met geluid te vullen. Als we kijken naar het geluid dat hij produceert, dan zien we bovendien dat het om Premium geluid gaat, waarbij hoge en lage frequenties in balans worden gebracht.

Voordelen van de Sonos Beam Zwart:

 • Muziek op je smartphone, laptop of NAS speelt de soundbar draadloos af via Wi-Fi.
 • Om geen woord meer te missen, kun je spraakversterking aanzetten voor heldere dialogen.
 • Door de soundbar toe te voegen aan het Sonos multiroom systeem kun je muziek door het hele huis streamen.
 • Deze soundbar beschikt over een nachtmodus, waardoor je ’s avonds laat gewoon TV kunt kijken zonder het hele huis te wekken.
 • Door de soundbar aan te sluiten met een HDMI ARC kabel, kun je hem bedienen met de afstandsbediening van je TV of via je smartphone.

Nadelen van de Sonos Beam Zwart:

 • Deze soundbar ondersteunt geen Dolby Atmos.
 • Het geluid van je laptop of smartphone kun je niet via Bluetooth streamen naar de soundbar.

2. Bluesound Pulse Soundbar

Wil je genieten van een volledig meeslepende sonische ervaring en ben je daarom op zoek naar de beste soundbar voor jouw behoeften? Dan kennen we een model dat goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Bluesound Pulse Soundbar. Wij vinden dit model de beste soundbar voor jou, omdat hij een volledig meeslepende sonische ervaring met zich meebrengt. Hierdoor komt elke soundtrack tot leven. Dit is ook het geval wanneer je naar een film kijkt met het geluid van de soundbar. Natuurlijk moet je jouw soundbar een plek geven. In het geval van dit model is dat een fluitje van een cent. Deze soundbar is namelijk ontworpen om perfect onder je HD-TV te passen. Bluesound Pulse SoundbarHij is bovendien een meerkamerige high-res soundbar met een krilstalheldere 24-bits resolutie en audiofiele basweergave zonder subwoofer. Het is dus sowieso een goed idee om de soundbar aan te sluiten op je TV.

Met de Bluesound Pulse Soundbar in huis kun je jezelf onderdompelen in geluid. Het maakt namelijk niet uit of je luistert naar het donderend geluid van een explosie of dat je de strijdkreet hoort van een elektrische gitaar; de soundbar laat je namelijk geluid ervaren als nooit tevoren. Dit apparaat verhoogt elke laag van muzikale details. Het doet er dus niet toe of je naar je lievelingslied luistert of je gewoon een film bekijkt, omdat het geluid altijd perfect klinkt. Bovendien heb je volledige controle wanneer je deze soundbar gebruikt. Je hoeft slechts gebruik te maken van de effectieve en intuïtieve BluOS applicatie om naadloos te navigeren in je muziekbibliotheek. Daarnaast geeft deze applicatie je toegang tot verschillende streamingdiensten. Deze app zorgt er zelfs voor dat je de soundbar kunt bedienen zodat je zelf kunt bepalen hoe je de meest aansprekende films en liedjes hoort.

Voordelen van de Bluesound Pulse Soundbar:

 • Je krijgt muurbevestiging meegeleverd wanneer je de soundbar aanschaft.
 • De muziek op je smartphone, NAS of laptop speelt deze soundbar draadloos af via Wi-Fi.
 • Maak gebruik van de BluOS applicatie om volledige controle te krijgen over de soundbar.
 • Door de soundbar toe te voegen aan het Bluesound multiroom systeem kun je muziek door het hele huis streamen.

Nadelen van de Bluesound Pulse Soundbar:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de soundbar tegenvallen.
 • Deze soundbar kun je niet met een HDMI-kabel of via Bluetooth aansluiten op je TV.

3. Samsung HW-K470

Wanneer je op zoek gaat naar de beste soundbar voor jouw behoeften, dan let je op verschillende eigenschappen. Je kijkt onder andere naar de kracht van het desbetreffend model. Daarnaast kijk je naar de aansluitingsmogelijkheden die de soundbar met zich meebrengt. Het is ook handig om te kijken of je met de desbetreffende soundbar surround sound kunt creëren. Wil je niet teveel focussen op technische kenmerken en kies je het liefst gewoon voor een middenklasse soundbar? Dan is de Samsung HW-K470 de beste soundbar voor jou. Met deze soundbar kun je het geluid van je TV tot leven brengen. De soundbar heeft samen met de subwoofer een totaal vermogen van 460 watt. Samsung HW-K470Het geluid van de film waar je naar kijkt is dus helder en krachtig. Je krijgt zelfs satellietspeakers meegeleverd zodat je een surround opstelling kunt creëren. Hierdoor komt het geluid uit elke hoek van de kamer.

Misschien vraag je je nu af hoe je precies een surround geluidssysteem kunt creëren met de Samsung HW-K470. Het is eenvoudig om met deze soundbar voor surround geluid te zorgen. Je hoeft namelijk slechts de losse speakers achter je te plaatsen. Vervolgens zet je een film, serie of lied op en geniet je van echt surround geluid. Doordat de soundbar bovendien een vermogen heeft van 460 watt, geniet je keer op keer van een krachtige weergave van muziek en televisiegeluid. Heb je het soms ook dat je zoekt naar de afstandsbediening van je soundbar, maar dat je alleen de afstandsbediening van je TV kunt vinden? Dit probleem behoort tot het verleden, omdat je de soundbar met een HDMI-kabel kunt koppelen aan je TV en vervolgens 1 afstandsbediening kunt gebruiken voor de bediening van beide apparaten. Sluit de speaker desgewenst draadloos aan op je Samsung TV!

Voordelen van de Samsung HW-K470:

 • Het is mogelijk om draadloos muziek te streamen naar de soundbar.
 • Je kunt een surround opstelling creëren met de meegeleverde satellietspeakers.
 • Koppel de soundbar draadloos aan je Samsung TV als hij Bluetooth ondersteunt.
 • De geluidskwaliteit die deze soundbar met surround sound met zich meebrengt is goed.
 • Door de soundbar met een HDMI-kabel aan te sluiten kun je hem bedienen met de afstandsbediening van de TV.

Nadelen van de Samsung HW-K470:

 • Het aansluiten van de achterspeakers vindt bedraad plaats.
 • Je kunt het volume van de achterspeakers niet individueel instellen.

4. Harman Kardon Omni Plus Bar Zwart

Als je zoekt naar de beste soundbar voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Het ene model is bijvoorbeeld geschikt om surround sound te creëren en het andere model zorgt voor draadloos luistergenot. Aan de hand van jouw voorkeuren kun je dus kiezen voor een model dat je aanstaat. Wil je graag een model hebben dat ervoor zorgt dat je kunt genieten van je favoriete muziek en films met draadloos, kamervullend geluid? Dan kies je voor de Harman Kardon Omni Plus Bar Zwart. Dit model is de beste soundbar voor jou, omdat je bij dit model slechts 1 kabel nodig hebt om hem te koppelen met je HD TV. Harman Kardon Omni Plus Bar ZwartHierdoor kun je keer op keer genieten van draadloos, kamervullend geluid. Bovendien heb je toegang tot vele muziek-streamingdiensten via de ingebouwde Chromecast technologie en Spotify Connect.

Velen van ons vinden het prettig om naar muziek te luisteren. Echter, je wil niet altijd in de woonkamer zitten om te genieten van prachtig geluid. Daarom zorgt de Harman Kardon Omni Plus Bar Zwart voor draadloze HD-muziek in elke kamer. Je kunt namelijk moeiteloos je favoriete muziek streamen naar alle Omni+ draadloze HD-producten van Harman Kardon. Op die manier kun je in iedere kamer van je huis luisteren naar verschillende muzieksoorten. Dit apparaat beschikt tevens over meerkanaals surround geluid. Hij ondersteunt namelijk volledig 5.1 surround-geluid. Op die manier kun je draadloos een meerkanaals thuisbioscoop installeren zonder dat er kabels aan te pas komen. Apprecieer je prachtig geluid? Dan is deze soundbar ook perfect voor jou. Hij heeft namelijk een 24bit/192 kHz resolutie voor kraakhelder geluid. Zijn subwoofer zorgt er tevens voor dat lage tonen strak klinken. Tot sluit gebruik je de Dolby Digital techniek voor ruimtelijk geluid.

Voordelen van de Harman Kardon Omni Plus Bar Zwart:

 • Muziek wordt in een hoge resolutie van 24 bit/192 kHz afgespeeld.
 • De muziek op je laptop, NAS of smartphone wordt draadloos afgespeeld via Wi-Fi.
 • Streamingdiensten zoals Spotify en Deezer worden door deze soundbar ondersteund.
 • Je kunt de soundbar vrijwel geheel draadloos aansluiten aan je TV, want je hebt slechts een enkele HDMI-kabelverbinding nodig.
 • Het is mogelijk om de soundbar toe te voegen aan het Harman Kardon Omni multiroom systeem om muziek door het hele huis te streamen.

Nadelen van de Harman Kardon Omni Plus Bar Zwart:

 • Deze soundbar ondersteunt geen NFC of Airplay.
 • Met een hoogte van 10,3 cm past deze soundbar niet onder elke TV.
 • Het is niet mogelijk om de soundbar via Bluetooth met je TV te verbinden.

5. Denon HEOS Bar

Zoek je naar de beste soundbar voor jouw behoeften? Dan kun je kijken naar de geluidskwaliteit van het apparaat. Je kunt ook kijken naar de plaatsing van het desbetreffend model. Ben je iemand die regelmatig de opstelling in je woonkamer verandert? Dan is het handig om te kiezen voor een soundbar die je zowel op je TV kunt plaatsen als aan je muur kunt bevestigen. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Denon HEOS Bar. Dit model is wellicht de beste soundbar voor jou, omdat je hem op verschillende manieren kunt koppelen aan je TV. Ongeacht waar je hem zet, hij voorziet je van een aangrijpende HD homecinema ervaring en sensationele muziekstreaming. Denon HEOS BarWanneer je deze soundbar gebruikt, dan kun je bovendien door de geluidsbarrière heen breken. Je haalt namelijk het geluid in huis dat je TV verdient. Dit komt doordat het apparaat exceptionele prestaties levert.

Bij het ontwerpen van deze soundbar heeft de fabrikant aan alles gedacht. Daarom beschikt de Denon HEOS Bar over geavanceerde signaalverwerking, 9 high-performance drivers en ook versterking. Er wordt niet zomaar gezegd dat deze soundbar een nette upgrade is voor zelfs de grootste schermen. Hij beschikt namelijk over maar liefst vier 4K-compatibele HDMI’s, waardoor je de mogelijkheid hebt om de soundbar met multi-source AV opstellingen te gebruiken. De HEOS integratie maakt het tevens mogelijk om draadloos te genieten van al je muziek. Als je een soundbar wil koppelen, dan is het belangrijk dat je weet hoe. In het geval van deze soundbar zijn zowel de installatie als de bediening eenvoudig. Je verbind de soundbar met de HDMI ARC van je TV en binnen 10 minuten is hij klaar voor gebruik. Het is zelfs mogelijk om alle geluid via de app te bedienen of de afstandsbediening van je TV te gebruiken.

Voordelen van de Denon HEOS Bar:

 • Muziek op je smartphone, NAS of laptop kun je draadloos via Wi-Fi afspelen.
 • Voeg de soundbar toe aan het HEOS multiroom systeem om muziek door het hele huis te streamen.
 • Met deze soundbar in huis krijg je naast je eigen muziekcollectie toegang tot internetradio of geïntegreerde streamingdiensten zoals Spotify.
 • Om het geluid terug te sturen van je TV naar de soundbar heb je geen extra audiokabel nodig, omdat de HDMI aansluiting een ARC (audio return channel) heeft.

Nadelen van de Denon HEOS Bar:

 • Deze soundbar kun je niet via Bluetooth verbinden met je televisie.
 • Met een hoogte van 14,8 cm past deze soundbar niet onder alle televisies.
 • Als je wil genieten van diepe bas, dan heb je een aparte HEOS subwoofer nodig.

6. LG SJ2

Ben je op zoek naar de beste soundbar voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan waar een dergelijk ideaal model voor jou moet voldoen. Misschien heb je een zeer stijlvol ingerichte woonkamer. Dan wil je natuurlijk ook een soundbar hebben met een stijlvol design. In een ruimte met een elegante uitstraling is het tevens handig om te kiezen voor een compacte soundbar. Hij valt dan niet meteen op, wat zorgt voor simpele elegantie. Wij kennen een compacte soundbar met een stijlvol design. Hier verwijzen we naar de LG SJ2. We vinden dat dit model de beste soundbar voor jou is, omdat hij in zijn ingetogen elegantie de perfectie aanvulling is op je TV. LG SJ2Dit model is tevens specifiek ontworpen voor harmonie met je TV en een geoptimaliseerde kijkervaring. Hij is daarom sowieso een aantrekkelijke toevoeging in je woonkamer.

Wanneer je kijkt naar de eigenschappen van een soundbar, dan let je sowieso op de geluidskwaliteit die hij met zich meebrengt. Ook op dat gebied stelt de LG SJ2 niet teleur. Deze soundbar heeft namelijk een draadloze subwoofer, die indrukwekkende lage tonen produceert. Door de subwoofer te zetten waar hij het beste past, geniet je van een realistische geluidsweergave. Het is bovendien gemakkelijk om de subwoofer een plek te geven, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over kabels. Apparaten draadloos verbinden ziet er netter uit dan een woonkamer vol met kabels. Daarom kun je met deze soundbar muziek draadloos direct vanaf je smartphone of ander compatibel apparaat streamen voor een naadloze luisterervaring. Je hoeft de soundbar niet eens steeds aan te doen, want hij blijft in de slaapstand, maar schakelt automatisch in en begint af te spelen wanneer audio via Bluetooth wordt verzonden.

Voordelen van de LG SJ2:

 • Zijn subwoofer zorgt voor indrukwekkende lage tonen.
 • De subwoofer is draadloos, dus je beschikt over meer plaatsingsvrijheid.
 • Hij heeft een laag ontwerp van slechts 5,5 cm, dus hij past onder elke televisie.
 • Via Bluetooth kun je muziek streamen vanaf een smartphone naar de soundbar.
 • Door de soundbar aan te sluiten op je TV kun je hem bedienen met de afstandsbediening van je TV.
 • Wanneer hij in de stand-by stand is, gaat hij automatisch aan als audio via Bluetooth wordt verzonden.

Nadelen van de LG SJ2:

 • Deze soundbar is minder geschikt voor een grotere ruimte.
 • Het is niet mogelijk om de soundbar via Bluetooth met de TV te verbinden.
 • Je krijgt de optische kabel waarmee je de soundbar aan de TV aansluit niet meegeleverd.

7. Bose SoundTouch 300 Soundbar

In je zoektocht naar de beste soundbar kom je verschillende modellen tegen. Je vergelijkt dan bepaalde eigenschappen van de verschillende modellen met elkaar en concludeert welk model voldoet aan jouw vereisten. Wil je het liefst een soundbar hebben die ervoor zorgt dat je geluid niet alleen hoort, maar het ook voelt? Dan kies je voor de Bose SoundTouch 300 Soundbar. Wij vinden dat deze soundbar de beste soundbar is voor jouw behoeften, omdat hij ervoor zorgt dat je TV, films en muziek niet alleen maar hoort, maar ook voelt. Als een T-rex in een film een verpletterende stap maakt of het publiek juicht bij een wedstrijd, dan wil je dat ook voelen. Bose SoundTouch 300 SoundbarDaarom zorgt deze slanke soundbar voor een ongekende combinatie van een doordacht design en uitzonderlijk geluid met superieure technologie, die het beste haalt uit entertainment. Deze soundbar zorgt voor meer dan alleen geluid: hij zorgt voor een beleving.

Als we kijken naar het design van de Bose SoundTouch 300 Soundbar, dan zien we dat hij een strak uiterlijk heeft. De soundbar is aan de bovenkant namelijk voorzien van gehard glas met een metalen grille rondom. Daarnaast zijn er strakke lijnen en is er gezorgd voor een uitzonderlijke afwerking. Hierdoor is de soundbar niet alleen mooi van binnen, maar ook van buiten. Je kunt hem daarom desgewenst zetten op het TV-statief. Vind je hem mooier aan de wand? Die mogelijkheid heb je ook bij deze soundbar. Je kunt hem namelijk elegant aan de muur bevestigen. Op alle plekken is hij een lust voor het oog en ook het oor. Zoeken naar meerdere afstandsbedieningen behoort tevens tot het verleden. Je krijgt daarom een universele afstandsbediening meegeleverd, waar je met een druk op de knop al je entertainment mee kunt bedienen. De afstandsbediening heeft 6 presets.

Voordelen van de Bose SoundTouch 300 Soundbar:

 • Je kunt de soundbar met een HDMI-kabel aansluiten en hem bedienen met de afstandsbediening van je TV.
 • Door de soundbar toe te voegen aan het Bose multiroom systeem kun je muziek door het hele huis streamen.
 • Hij beschikt over de PhaseGuide technologie, waardoor er een realistisch virtual surround sound effect ontstaat.
 • Doordat de soundbar beschikt over de QuietPort technologie, wordt eventuele vervorming van geluid voorkomen.
 • Als je gebruik maakt van de meegeleverde universele afstandsbediening, dan kun je gemakkelijk je favorieten vinden, omdat de knoppen die je nodig hebt oplichten.

Nadelen van de Bose SoundTouch 300 Soundbar:

 • Je krijgt er geen subwoofer bij die diepe bastonen produceert.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze soundbar wellicht tegenvallen.

8. Yamaha YAS-207

Heb je het weleens meegemaakt dat je kijkt naar een film of gewoon naar het avondjournaal, maar je kunt niet goed verstaan wat de sprekers zeggen? Dat kan voorkomen wanneer de achtergrondgeluiden te luid zijn. Zoek je daarom naar de beste soundbar die ervoor zorgt dat dialoog goed tot uitkomt komt zonder dat de andere geluiden verloren gaan? Dan is de Yamaha YAS-207 de beste speaker voor jouw behoeften. Deze speaker zorgt er namelijk voor dat je alles goed kunt horen. Met dit apparaat kun je heldere dialogen horen, omdat hij beschikt over de Clear Voice functie. Deze functie zorgt ervoor dat het geluid van dialogen of vertelling naar de voorgrond wordt gebracht. Yamaha YAS-207Echter, de algemene geluidskwaliteit lijdt er niet onder, omdat deze intact wordt gehouden. Met deze soundbar in huis kun je beter verstaan wat er in je films, op het nieuws en bij sportcommentaren wordt gezegd.

Door gebruik te maken van de Yamaha YAS-207 zorg je er tevens voor dat films, series of games helder en ruimtelijk klinken. Dit komt doordat de soundbar het geluid weergeeft in stereo of virtual surround. Als je kiest voor de virtual surround optie, dan lijkt het erop alsof effecten niet alleen van voren komen, maar ook van rechts of links. Zet je liever een nummer op in plaats van naar de TV te kijken? Dan kun je gemakkelijk je smartphone of computer via Bluetooth verbinden met de soundbar. Zo bepaal je zelf welke muziek je afspeelt, omdat je gewoon gebruik maakt van je eigen opgeslagen muziek. Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om afspeellijsten van streamingdiensten draadloos te beluisteren met de soundbar. Bij aankoop van deze soundbar krijg je tevens een krachtige subwoofer meegeleverd. Deze subwoofer zorgt voor diepe bastonen, waardoor het geluid nog realistischer en spannender klinkt.

Voordelen van de Yamaha YAS-207:

 • De virtual surround functie zorgt ervoor dat je kunt luisteren naar een brede verspreiding van het geluid.
 • Dankzij de externe subwoofer geniet je van krachtig, realistisch geluid, net als het geluid van een bioscoop.
 • Door de soundbar met een HDMI-kabel aan te sluiten, kun je hem bedienen met de afstandsbediening van je TV.
 • Hij beschikt over de Clear Voice functie, die ervoor zorgt dat het geluid van dialogen of vertelling naar de voorgrond wordt gebracht, zonder dat de algemene geluidskwaliteit eronder lijdt.

Nadelen van de Yamaha YAS-207:

 • Deze subwoofer heeft een beperkt aantal aansluitingsmogelijkheden.
 • Het is niet mogelijk om deze soundbar via Bluetooth te verbinden met je TV.
 • Muziek van je laptop, NAS of smartphone kan de soundbar niet via Wi-Fi afspelen.

9. Q Acoustics Media 4 Zwart

Ben je op zoek naar de beste soundbar voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat het desbetreffend model het televisiegeluid aanzienlijk verbetert? Dan ben je hier om de juiste plek beland. In deze top 10 lijst vind je namelijk alleen soundbars die het geluid van je TV en vaak ook van andere compatibele apparaten verbeteren. Wil je een soundbar hebben die uit meerdere componenten bestaat? Dan kun je kiezen voor de Q Acoustics Media 4 Zwart. Deze soundbar is wellicht de beste soundbar voor jou, omdat hij beschikt over 2 luidsprekers en een subwoofer. Samen zorgen deze onderdelen ervoor dat de kwaliteit van het geluid van je films, series en muziek wordt verbeterd. Q Acoustics Media 4 ZwartEr is bij dit apparaat bovendien Bluetooth en NFC aanwezig, waar je media mee kunt streamen. Je krijgt zelfs muurbevestiging en een afstandsbediening meegeleverd om er meteen mee aan de slag te gaan.

Het komt vaker voor dat het geluid van een TV sterk te wensen over laat. Dit komt over het algemeen doordat platte televisies weinig ruimte hebben voor goede luidsprekers. Tegenwoordig is het helemaal geen probleem meer als het geluid van je TV niet geweldig is. Je kunt namelijk een soundbar koppelen aan de TV. Als je gebruik maakt van de Q Acoustics Media 4 Zwart, dan merk je meteen dat hij zorgt voor een ontzettende kwaliteitsboost. Dit komt doordat de ingebouwde luidsprekers en een subwoofer ervoor zorgen dat er een gebalanceerd en gedetailleerd geluid wordt geproduceerd. Hierdoor krijgen films, series en uitzendingen een extra dimensie. Net zoals het geval is bij vele andere soundbars, beschikt ook dit model over een HDMI-poort. Echter, behalve deze poort zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om de soundbar te koppelen. Denk maar aan de digitale optische ingang en analoge aansluitingen voor audio.

Voordelen van de Q Acoustics Media 4 Zwart:

 • De mobiele gegevensdrager kun je middels NFC koppelen.
 • Met de meegeleverde muurbeugel hang je de soundbar op aan de muur.
 • Deze soundbar beschikt over vele aansluitingsmogelijkheden voor onder andere audio.
 • Muziek kan zonder kwaliteitsverlies worden afgespeeld dankzij de Bluetooth aptX verbinding.

Nadelen van de Q Acoustics Media 4 Zwart:

 • Dit apparaat ondersteunt geen multiroom audio.
 • De soundbar kan niet met een HDMI-kabel of via Bluetooth worden aangesloten op je TV.

10. JBL Bar Studio

Ben je iemand die dol is op spanning? Dan kijk je waarschijnlijk vaak naar actiefilms. Misschien beluister je ook muziek met veel bas. Als dat het geval is, dan is de beste soundbar voor jou een model dat bastonen optimaal tot uiting laat komen. Wij kennen een dergelijke soundbar, namelijk de JBL Bar Studio. Dit model is wellicht de beste soundbar voor jou, omdat hij beschikt over een dubbel basontwerp. Je kunt hierdoor genieten van een betere geluidskwaliteit met meer bas wanneer je naar films en series kijkt of wanneer je naar muziek luistert. Wanneer je kijkt naar een spannende film, dan wil je als het ware dat de film tot leven komt. JBL Bar StudioDit gebeurt ook wanneer je gebruik maakt van deze soundbar. Je brengt met dit apparaat namelijk je films tot leven. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over extra vervelende kabels of luidsprekers.

Als je jouw soundbar aan je Smart TV koppelt en je maakt gebruik van de YouTube functie, dan kun je uiteraard muziek afdraaien. Wil je echter liever naar je eigen opgeslagen muziek luisteren, dan heb je die mogelijkheid ook. Je kunt namelijk via Bluetooth muziek draadloos streamen naar de soundbar vanaf elk mobiel apparaat. Hoewel we het hebben gehad over de mogelijkheden die je hebt wanneer je de soundbar aan je TV hebt gekoppeld, hebben we je nog niet verteld over hoe je de soundbar precies aansluit op je TV. Voor het aansluiten van de soundbar aan de TV hoef je slechts een enkele HDMI-kabel aan te sluiten op de soundbar en TV. De soundbar werkt namelijk via de HDMI ARC verbinding. Bovendien hoef je geen gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening, want de soundbar werkt ook met de afstandsbediening van je televisie. Gemakkelijk toch?

Voordelen van de JBL Bar Studio:

 • Muziek kun je draadloos streamen van een smartphone naar de soundbar.
 • Er is gezorgd voor JBL Surround Sound zonder hinderlijke kabels of luidsprekers.
 • Als je de soundbar met een HDMI-kabel aansluit, kun je hem bedienen met de afstandsbediening van de TV.
 • Deze soundbar is een alles-in-één model met een dubbel basontwerp, waardoor je geniet van een betere geluidskwaliteit met meer bas.
 • Doordat de HDMI aansluiting een audio return channel (ARC) heeft, heb je geen extra audiokabel nodig om het geluid van je tv terug te sturen naar de soundbar.

Nadelen van de JBL Bar Studio:

 • Het is niet mogelijk om de soundbar via Bluetooth met je TV te verbinden.
 • Als je deze soundbar aanschaft, dan krijg je geen HDMI-kabel meegeleverd.
 • Deze soundbar heeft een vermogen van slechts 30 watt, waardoor hij niet geschikt is voor grote kamers.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>