• Home
 • Fietsen

Op Zoek Naar De Beste Speed Pedelec van 2020? Vergelijk De 6 Snelste Modellen uit de Test!

Om je zoektocht naar de beste speed pedelec te vergemakkelijken hebben we een tabel gemaakt met het gewicht van elk model en de maximale afstand die je op 1 accu kunt afleggen. Bekijk dus de onderstaande tabel om gemakkelijk de beste speed pedelec voor jouw behoeften te vinden.

Beste Speed Pedelec Van 2020

 Product naamGewicht met accuMaximale afstand op 1 accu 
1.
RIESE & MÜLLER CRUISER NUVINCI25,8 kg107kmMeer info »
2.
GAZELLE CITYZEN SPEED23,1 kg134kmMeer info »
3.
CUBE SUV HYBRID SL21,1 kg150kmMeer info »
4.
RIESE & MÜLLER NEVO NUVINCI26,5 kg107kmMeer info »
5.
RIESE & MÜLLER ROADSTER TOURING22,1 kg107kmMeer info »
6.
Stromer ST2 S 1000Wh Sport 45km26,6180Meer info »

Wil je snel je bestemming bereiken en tegelijkertijd genieten van de wind die waait door je haren? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een speed pedelec. Het uitkiezen van de beste speed pedelec hoeft niet moeilijk te zijn. Wij hebben namelijk een lijst voor je samengesteld met de 6 meest gekozen modellen van het jaar. Vervolgens beschrijven we elk model zodat je de verschillende eigenschappen met elkaar kunt vergelijken.

1. Riese & Müller Cruiser Nuvinci

Riese & Müller Cruiser NuvinciZoek je naar de beste speed pedelec voor jouw behoeften, omdat je graag snel op de fiets je bestemmingen wil bereiken? Is het ook belangrijk voor jou dat de ideale fiets je in staat stelt om comfortabel te cruisen? Dan is de Riese & Müller Cruiser Nuvinci wellicht de beste speed pedelec voor jou. Dit model maakt het mogelijk voor jou om comfortabel te cruisen, omdat hij beschikt over een Bosch Performance Cruis motor. Daarnaast draagt de NuVinci naafversnelling, zonder schakelovergangen, ervoor dat je keer op keer in de optimale versnelling bent. Wanneer je op een snelle fiets rijdt, dan wil je er zeker van zijn dat je veilig tot stilstand kunt komen. Op deze fiets ben je ervan verzekerd dat je optimaal tot stilstand komt, dankzij de Magura hydraulische remmen.

Bij het ontwerpen van de Riese & Müller Cruiser Nuvinci is er behalve aan de remveiligheid ook gedacht aan een ander veiligheidsaspect, namelijk het licht. Wanneer je in de schemering of in het donker fietst, is het namelijk belangrijk dat je goed kunt zien, maar ook goed zichtbaar bent. Daarom is dit model voorzien van Bosch verlichting. Bij deze fiets is er behalve aan de prestaties ook gedacht aan zijn uitstraling. Daarom beschikt hij over een aantrekkelijk uiterlijk. Er is gebruik gemaakt van een prachtige kleurencombinatie, die de fiets een retrolook geeft. De kettingbeschermer is daarnaast glanzend en verchroomd, waardoor dat gedeelte van de fiets er zeer stoer uitziet. Het zwart frame, de bruine handvatten, de stevige banden en het mooi gevormd zadel, zorgen er daarnaast voor dat de Cruiser er elegant uitziet.

Voordelen:

 • De motor van de fiets is fluisterstil.
 • Er is gezorgd voor een luxe afwerking.
 • Hij heeft een stijlvolle, elegante uitstraling.
 • Deze fiets is voorzien van een krachtige Bosch middenmotor.
 • Je kunt maximaal 45 kilometer per uur rijden met ondersteuning.

Nadelen:

 • Je bent verplicht een helm aan te doen.
 • Op deze fiets kun je geen voor- of achterzitje monteren.
 • Hij beschikt niet over een geveerde zadelpen voor extra comfort.
Klik hier voor de beste prijs

2. Gazelle Cityzen Speed

Gazelle Cityzen SpeedZoek je naar de beste speed pedelec voor jouw behoeften? Is het beste model naar jouw mening een sportieve fiets met een mooi design? Moet de fiets ook van uitstekende kwaliteit zijn? Dan is de Gazelle Cityzen Speed wellicht de beste speed pedelec voor jou. Hij heeft namelijk een sportief design. Je kunt op deze fiets dus gemakkelijk en snel overal naartoe fietsen. Daarnaast is dit model van superieure kwaliteit, zoals je waarschijnlijk al verwachtte van een Gazelle fiets. Deze fiets is ideaal voor forenzen, omdat zij hun bestemming enorm snel kunnen bereiken. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat je laat op het werk aankomt, omdat je niet zo snel kunt trappen. De motor van deze fiets zorgt er namelijk voor dat je vliegt over de weg. Je kunt met dit model met ondersteuning een maximale snelheid van 45 kilometer per uur bereiken!

De Gazelle Cityzen Speed beschikt over een enorm krachtige Bosch middenmotor, maar brengt daarnaast ook andere voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de accu prachtig is weggewerkt in het frame. Hierdoor ziet men niet snel dat je met ondersteuning fietst. De fiets krijgt door deze plaatsing van de accu ook een stoere en robuuste uitstraling. Doordat er op dit model bovendien gebruik wordt gemaakt van een middenmotor, heeft de fiets een uitstekende wegligging en wendbaarheid. Dankzij de krachtige motor is deze fiets ideaal voor zowel vlak als heuvelachtig terrein. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet meer wordt ondersteund wanneer je met deze fiets een steile berg moet beklimmen. Ook de afstand die je met ondersteuning kunt afleggen is indrukwekkend. Met de standaardaccu kun je namelijk maximaal 134 kilometer afleggen.

Voordelen:

 • Zijn uitneembare accu is weggewerkt in het frame.
 • Je komt goed tot stilstand dankzij de krachtige Magura hydraulische schijfremmen.
 • De sterke Bosch middenmotor zorgt ervoor dat je je bestemming razendsnel bereikt.
 • Op deze fiets kun je met ondersteuning een topsnelheid van 45 kilometer per uur bereiken.

Nadelen:

 • Een helm dragen op deze fiets is verplicht.
 • Je hebt de mogelijkheid niet om aan de voor- of achterkant een kinderzitje te monteren.
Klik hier voor de beste prijs

3. Cube SUV Hybrid SL

Cube SUV Hybrid SLBen je op zoek naar de beste speed pedelec? Is het voor jou belangrijk dat het model waar je voor kiest sportief is, snel vooruit gaat en zelfs milieuvriendelijk is? Dan kennen wij het ideale model voor jou. Als je namelijk kiest voor de Cube SUV Hybrid SL, dan kies je voor een milieuvriendelijke, snelle en sportief uitziende fiets. Deze fiets is de beste speed pedelec voor jou, omdat hij snelheden bereikt tot maar liefst 45 kilometer per uur. Dit betekent dat laat op je bestemming aankomen, behoort tot het verleden. Je hoeft namelijk niet meer te wachten op het openbaar vervoer. Ook hoef je niet meer urenlang in een file te staan wanneer je met de auto naar bijvoorbeeld het werk gaat. Je stapt gewoon op je fiets en racet naar je bestemming.

Hoewel snelheid een belangrijk aspect is wanneer je zoekt naar een speed pedelec, is het ook belangrijk om te letten op het rijgedrag. Het is namelijk niet prettig wanneer je een zeer snelle fiets hebt, maar je er niet comfortabel op kunt rijden. Ook hier heeft de fabrikant aan gedacht toen de Cube SUV Hybrid SL werd ontworpen. Daarom beschikt deze fiets over een FOX 34 Float Performance voorvork, die op een comfortabele manier oneffenheden uit het wegdek haalt. De voorvork kun je tevens vastzetten, door gebruik te maken van de lockout. Fietsen op deze superieure speed pedelec brengt nog meer voordelen met zich mee. De middenmotor van deze fiets beschikt namelijk over een snelheidssensor, trapkrachtsensor en rotatiesensor, waardoor de ondersteuning zeer natuurlijk aanvoelt. Voor een goede grip en wegligging bij hoge snelheden, beschikt deze fiets daarnaast over sterke Answer Atac wielen met Schwalbe Big Ben banden.

Voordelen:

 • Dit model heeft een sportief design.
 • Je kunt een snelheid van 45 kilometer per uur bereiken.
 • De voorvork absorbeert schokken van de weg voor comfortabele ritten.
 • Met de standaard accu kun je een maximale afstand afleggen van 150 kilometer.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over spatborden of een bagagedrager.
Klik hier voor de beste prijs

4. Riese & Müller Nevo Nuvinci

Riese & Müller Nevo NuvinciBen je op zoek naar de beste speed pedelec voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk “ideaal” model moet beschikken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je zoekt naar een fiets waar je gezellig mee kunt toeren en die tegelijkertijd is voorzien van een sportieve look. Als dit klinkt als de fiets van je dromen, dan is de Riese & Müller Nevo Nuvinci wellicht de beste speed pedelec voor jou. Deze fiets is namelijk voorzien van een sportief uiterlijk en een comfortabele instap. Je kunt er bovendien gemakkelijk mee toeren, zonder dat je moe wordt. Dit komt doordat de fiets is voorzien van een Bosch Performance CX middenmotor. Deze zorgt ervoor dat je met ondersteuning snel vooruit komt.

Fietsen op de Riese & Müller Nevo Nuvinci betekent dat je bij elke rit geniet van een comfortabel en dynamisch rijgevoel. De fiets is namelijk voorzien van een traploze NuVinci naafversnelling en Gates riemaandrijving. Onderweg ben je dus keer op keer verzekerd van de optimale versnelling. De versnelling van deze fiets is bovendien nagenoeg onderhouds- en slijtagevrij. Deze eigenschappen passen perfect in het hedendaags druk leven. Wanneer je op een speed pedelec rijdt en je vliegt over de weg, dan wil je er zeker van zijn dat je, wanneer het nodig is, optimaal tot stilstand kunt komen. Hier ben je van verzekerd op deze fiets, dankzij de Magura MT4 schijfremmen, die zorgen voor optimale remprestaties. Het doet er dus niet toe waar je naartoe gaat of hoe snel je daar wil zijn, want op deze fiets bereik je snel en comfortabel je bestemming.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een verende voorvork.
 • Je kunt op deze fiets comfortabel rijden.
 • Zijn versnelling is nagenoeg slijtage- en onderhoudsvrij.
 • Dankzij de Magura MT4 schijfremmen kom je optimaal tot stilstand.
 • De maximale snelheid met ondersteuning bedraagt 45 kilometer per uur.

Nadelen:

 • Hij heeft geen walk assist.
 • Deze fiets is vergeleken met andere modellen vrij zwaar.
 • Het is niet mogelijk om een kinderzitje aan de voorkant te bevestigen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Riese & Müller Roadster Touring

Riese & Müller Roadster TouringAls je zoekt naar de beste speed pedelec voor jouw behoeften, dan helpen we je graag om hem te vinden. Het kan wellicht dat je graag een klassieke fiets wil hebben met mooie details. Fietsers die graag een speed pedelec willen kopen, zoeken over het algemeen ook naar een model dat hen snel vooruit laat komen en dat zorgt voor optimaal rijplezier. Wij kennen een model dat voldoet aan al deze eigenschappen, namelijk de Riese & Müller Roadster Touring. Deze fiets is naar onze mening de beste speed pedelec voor jou, omdat hij een racefietsklassieker is, waar er nieuw leven in wordt geblazen. Bij het maken van deze fiets heeft de fabrikant er prachtige details in verwerkt. Daarnaast kun je op dit model snel je bestemming bereiken en geniet je bij elke rit van optimaal rijplezier.

De Riese & Müller Roadster Touring is voorzien van een Bosch Active Plus motor en een Shimano Deore 10-speed kettingversnelling. Deze zorgen er samen voor dat je een maximale snelheid van 45 kilometer per uur kunt bereiken met ondersteuning. Hierdoor kom je snel aan op de plaats van bestemming. Ook wanneer je gewoon een ritje wil maken, kun je ervoor kiezen om te vliegen over de weg. Als je echter hard rijdt, dan is het belangrijk om ook optimaal te kunnen remmen. Ook daar is er aan gedacht toen deze fiets werd ontworpen. Daarom beschikt hij over hydraulische Magura MT4 schijfremmen. Deze zorgen ervoor dat je gemakkelijk en snel tot stilstand kunt komen. De smalle banden van deze fiets benadrukken bovendien de puristische look en de korte stuurpen brengt een wendbaar en snel rijgedrag met zich mee.

Voordelen:

 • Hij heeft een sportief design.
 • De fiets lijkt op een racefiets.
 • Dit model beschikt over een krachtige Bosch middenmotor.
 • Zijn korte stuurpen zorgt voor een snel en wendbaar rijgedrag.
 • Je kunt met ondersteuning een snelheid van 45 kilometer per uur bereiken.
 • Tot stilstand komen gebeurt optimaal dankzij de Magura MT4 schijfremmen.

Nadelen:

 • Je hebt een helmplicht.
 • De sportieve zithouding vindt niet iedereen comfortabel.
Klik hier voor de beste prijs

6. Stromer ST2 S 1000Wh Sport 45km

Stromer ST2 S 1000Wh Sport 45kmAls je zoekt naar de beste speed pedelec voor jouw behoeften, dan is het voor jou misschien belangrijk dat de fiets een luxueuze uitstraling heft. Is dit het geval en vind je het ook belangrijk dat de fiets sportief is? Dan kennen wij de beste speed pedelec voor jou. Als je namelijk kiest voor de Stromer ST2 S 1000Wh Sport 45km dan kies je voor een luxe, sportieve elektrische fiets, waar je snel mee vooruit komt. Deze fiets bereikt namelijk met trapondersteuning een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Hierdoor vervangt dit model gemakkelijk het openbaar vervoer of zelfs je auto. Je stapt er gewoon op en gaat op stap. Het doet er dan niet toe of je naar school, naar het werk, naar een vriend(in) of zelfs naar de supermarkt gaat. Je bereikt namelijk elke bestemming veilig en snel.

Vanwege de high-end onderdelen en innovatieve technieken, is de Stromer ST2 S 1000Wh Sport 45km perfect voor de sportieve commuter. De fiets beschikt onder andere over een krachtige achterwielmotor en comfortabele eigenschappen. Het is het vermelden waard, dat deze fiets de enige uit deze top 6 lijst is, die beschikt over een achterwielmotor. Wanneer je een rit maakt op deze fiets, kun je zowel over een vlak landschap als in bergachtige landschappen fietsen. De krachtige motor maakt het namelijk gemakkelijk om ook bergopwaarts te gaan. Een unieke eigenschap van deze fiets is tevens dat je hem kunt verbinden met je smartphone. Je krijgt dan live rijgegevens, gps en gsm. De fiets kan ook instructies ontvangen vanaf je smartphone, zoals het activeren van het alarm of het op slot zetten van de fiets.

Voordelen:

 • Zijn motor is fluisterstil.
 • Je kunt dit model verbinden met je smartphone.
 • Deze fiets is voorzien van een krachtige achterwielmotor.
 • Met ondersteuning bereikt de fiets een maximale snelheid van 45 kilometer per uur.

Nadelen:

 • Er is geen accukeuze mogelijk.
 • Hij beschikt niet over walk assist.
 • Het opladen van de accu duurt 6 tot 8 uur.
 • Je kunt er geen voor- of achterzitje op monteren.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>