• Home
 • Stofzuigers

Wat Is De Beste Stofzuiger Uit 2020 die je kunt kopen? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Ben je op zoek naar de beste stofzuiger in 2020? Om je huis optimaal schoon te maken is het belangrijk om een goede stofzuiger te hebben. Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de zuigkracht, de prestaties op tapijt, of hij wel of geen dierenhaar kan opzuigen en ook de kleur en vormgeving. Wij helpen je om het ultieme model voor jouw behoeften te vinden!

Beste stofzuiger van 2020

Als je niet weet waarop je moet letten voordat je een stofzuiger aanschaft, dan kan het moeilijk zijn om de beste stofzuiger voor jouw behoeften uit te kiezen. Daarom hebben wij hieronder een tabel voor je samengesteld met de 10 beste modellen, hun energieklasse en of zij met of zonder stofzuigzak werken.

 Product naamEnergieklasseMet of zonder zak 
1.MIELE COMPLETE C3 BLACK DIAMOND ECOLINE SGDG1AMet zakMeer info »
2.PHILIPS FC8723/09 PERFORMER EXPERTAMet zakMeer info »
3.MIELE COMPLETE C2 BLACK PEARLFMet zakMeer info »
4.AEG VX7-1-BO-AAMet zakMeer info »
5.PHILIPS POWERPRO COMPACT FC9334/09AZonder zakMeer info »
6.PHILIPS FC9531/09 POWERPRO ACTIVEAZonder zakMeer info »
7.SIEMENS VS06C100CMet zakMeer info »
8.PHILIPS FC8769 POWERPROAZonder zakMeer info »
9.PHILIPS FC8375 PERFORMER COMPACTAMet zakMeer info »
10.PHILIPS FC9542/91 POWERPRO ACTIVEFZonder zakMeer info »

1. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine SGDG1

MIELE COMPLETE C3 BLACK DIAMOND ECOLINE SGDG1Ben je op zoek naar de beste stofzuiger voor jouw behoeften en is het beste model voor jou een apparaat waarmee je energiezuinig kunt stofzuigen? Dan is de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine SGDG1 de beste stofzuiger voor jouw behoeften. Dit model, met een energieklasse A, beschikt over innovatieve technische details die het stofzuigen zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk maken. Eén van de redenen waarom het stofzuigen wordt vergemakkelijkt is dat hij beschikt over een comfortabele bediening. Je hoeft namelijk niet te bukken om de stofzuiger te bedienen, dankzij het automatisch comfort-oprolsnoersysteem met een drukknop. Je hoeft slechts een tiptoets aan te raken om het snoer op te rollen. Het stofzuigen wordt daarnaast een aangename klus, want de stofzuiger beschikt over een stil systeem. Dit komt doordat het geluid dat vanuit het apparaat komt, is geïsoleerd en de motor zelf ook weinig geluid maakt.

De Complete C3 Black Diamond EcoLine SGDG1 stofzuiger is daarnaast nog interessanter dankzij de telescopische zuigbuis. Met deze buis kun je gemakkelijk de werkhoogte instellen. Dit gebeurt met een eenvoudige druk op de knop. Als je echter de buis in hoogte verstelt, dan kun je er ook op moeilijk bereikbare plekken comfortabel en ontspannen mee stofzuigen. Je hoeft bovendien niet vaak van stopcontact te verwisselen, want de stofzuiger heeft dankzij het snoer, de zuigbuis en de zuigslang een groot actieradius. Een belangrijk aspect van stofzuigen is hygiëne. Om deze reden is dit model voorzien van een air-clean-filtersysteem. Dit systeem bestaat uit het motorfilter, het uitblaasfilter en de stofzuigerzak. Tezamen zorgen deze onderdelen ervoor dat 99,9% van het fijne stof wordt gefilterd. Haal dus gerust adem tijdens het stofzuigen met dit apparaat.

Voordelen:

 • Hij heeft een goede zuigkracht.
 • Dit apparaat heeft een stille werking.
 • De stofzuiger heeft een energieklasse A.
 • Je kunt de kleine accessoires onder de kap bewaren.
 • De stofzak kun je gemakkelijk en hygiënisch verwijderen.
 • Het snoer heeft een lengte van 7,5 meter dus je hoeft niet vaak van stopcontact te verwisselen.

Nadelen:

 • De stofzuiger is met een gewicht van 8,20 kg relatief zwaar.
 • Het snoer is lang en kan daardoor in de zwenkwieltjes terecht komen.
 • Wellicht is het nodig om een (hepa-)filter erbij te kopen als je een stofallergie hebt.
Klik hier voor de beste prijs

2. Philips FC8723/09 Performer Expert

PHILIPS FC8723/09 PERFORMER EXPERTIs het voor jou belangrijk dat de beste stofzuiger een apparaat is met een hoog zuigvermogen? Dan raden wij de Philips FC8723/09 Performer Expert aan. Dit apparaat is voor jou de beste stofzuiger omdat je hem op verschillende vloersoorten kunt gebruiken, dankzij het hoge zuigvermogen. Hij is voorzien van de AirflowMax-technologie, die zorgt voor een maximale luchtstroom. De stofzak ontvouwt gelijkmatig, waardoor dit apparaat optimaal blijft presteren, ook al raakt de stofzak vol. Dit is revolutionair vergeleken met sommige stofzuigers die hun zuigkracht verliezen naarmate de zak voller raakt. De efficiënte motor van dit apparaat is bovendien geoptimaliseerd om voor een betere luchtstroom te zorgen bij een lager energieverbruik. Wanneer je deze stofzuiger aanschaft, dan krijg je er een 3-in-1 TriActiveMax-mondstuk bij. Dit mondstuk opent voorzichtig het tapijt met de zoolplaat waardoor het stof diep in het tapijt ook verwijderd wordt.

Het mondstuk zuigt tevens met de grote opening aan de voorkant de grote stukken vuil op. Daarnaast veegt hij dankzij de twee zijborstels stof en vuil dat dicht langs je meubels en muur zit. Als je harde vloeren in huis hebt, dan zal je ook zeker blij zijn met de FC8723/09 Performer Expert stofzuiger. Hij heeft op harde vloeren namelijk de hoogst mogelijke reinigingsklasse. Het apparaat zuigt op harde vloeren namelijk 100% van het stof op. De s-bag Ultra Long Performance stofzak, die gemaakt is van duurzaam meerlaags materiaal raakt tevens niet verstopt. Hierdoor is de goede zuigkracht en filtratie gegarandeerd en gaat deze zak langer mee dan alledaagse stofzakken. Er is ook aan de hygiëne gedacht bij het ontwerpen van de stofzuiger. Hij is namelijk voorzien van een HEPA13-filter en AirSeal. Deze zorgen er samen voor dat de uitgestoten lucht schoon is en geen allergenen bevat.

Voordelen:

 • Het apparaat heeft een stille werking.
 • Dankzij de krachtige motor levert hij goede zuigprestaties.
 • De stofzuiger is gemakkelijk te gebruiken.
 • Hij heeft een lang snoer van 8 meter.
 • Dit apparaat weegt slechts 5 kg.

Nadelen:

 • De stofzuiger heeft geen aparte opbergmogelijkheid voor hulpstukken.
 • Doordat de onderdelen stevig aan elkaar vastzitten, kun je moeite hebben met het loskrijgen van de buis.
 • De borstel is relatief hoog, waardoor stofzuigen onder bepaalde meubels moeilijk kan gaan.
Klik hier voor de beste prijs

3. Miele Complete C2 Black Pearl

MIELE COMPLETE C2 BLACK PEARLAls je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor jouw behoeften en het belangrijkste aspect van het apparaat moet zijn dat hij beschikt over diverse gebruiksgemakken, dan is de Miele Complete C2 Black Pearl de beste stofzuiger voor jou. Dit apparaat kun je namelijk gemakkelijk bedienen. Je kunt de zuigmond tevens eenvoudig bevestigen aan de achterkant van de stofzuiger, waardoor de buis altijd gereed staat wanneer je wil stofzuigen. Als je om de een of andere reden een pauze hebt genomen en je bent de stofzuiger aan vergeten, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij onnodig energie blijft verbruiken. De motor van dit apparaat wordt namelijk automatisch uitgeschakeld wanneer je het apparaat niet meer gebruikt. Hierdoor hoef je ook niet te bukken om de motor uit te doen.

Het gebruik van de Complete C2 Black Pearl stofzuiger is bovendien veilig. Het vastklikken van de handgreep, zuigmond en zuigbuis gebeurt namelijk met een hoorbaar geluid. Hierdoor weet je steeds dat de onderdelen stevig vast zitten aan het apparaat. Wanneer je de onderdelen weer wil verwijderen van de stofzuiger, dan kan dat met een druk op de knop. Het stofzuigen met dit apparaat is ook zeer comfortabel. De stofzuiger beschikt namelijk over een telescopische zuigbuis, waarvan je de werkhoogte met een druk op de knop kunt aanpassen. Je stelt de gewenste hoogte in en stofzuigt ontspannen. Het apparaat is tevens voorzien van een kunststof meubelstootrand, die zowel de stofzuiger als je meubels beschermt tegen beschadigingen wanneer je tijdens het stofzuigen tegen de meubels aankomt. Om overbelasting van het stroomnet te voorkomen, wordt het vermogen van dit apparaat langzaam opgebouwd. Hij is daarnaast voorzien van een thermische beveiliging, die oververhitting voorkomt.

Voordelen:

 • De stofzuiger heeft een hoge zuigkracht.
 • Je kunt de accessoires in een speciaal compartiment in de kap van de stofzuiger opbergen.
 • Hij heeft een stille werking.
 • Dit apparaat is met een gewicht van 5 kg relatief licht.
 • Hij is zowel vooruit als opzij zeer wendbaar.

Nadelen:

 • De onderdelen zijn relatief gevoelig, dus je moet voorzichtig omgaan met de stofzuiger.
 • Het snoer van de stofzuiger is slechts 6,5 meter lang.
Klik hier voor de beste prijs

4. AEG VX7-1-BO-A

AEG VX7-1-BO-AAls je op zoek bent naar de beste stofzuiger en dit apparaat moet krachtig genoeg zijn om ook dierenhaar te kunnen opzuigen, dan is de AEG VX7-1-BO-A dé stofzuiger voor jou. Met dit apparaat kun je moeiteloos rondslingerende katten- en hondenharen opzuigen. Dit komt doordat de stofzuiger is voorzien van een turboborstel en een geurfilter. De borstel zorgt ervoor dat de haren en ander lastig vuil gemakkelijk worden opgezogen en het geurfilter zorgt ervoor dat de nare geurtjes van het opgezogen vuil of haar niet terug gaan in de kamer. Het doet er dus niet toe hoeveel dieren je in huis hebt, want je kunt je huis toch hygiënisch schoon houden. Behalve de turboborstel krijg je bij de aanschaf van deze stofzuiger ook een parketborstel en meubelzuigmond. Je kunt gemakkelijk de borstels verwisselen aan de hand van je schoonmaakbehoeften.

De parketborstel optimaliseert de zuigprestaties op harde vloeren en de meubelzuigmond zorgt ervoor dat je ook meubels kunt stofzuigen met dit apparaat. Wanneer je met deze stofzuiger werkt, profiteer je bovendien van de lengte van het snoer. Doordat het snoer maar liefst 9 meter lang is, hoef je tijdens het stofzuigen niet steeds van stopcontact te wisselen. Het apparaat heeft namelijk een groot actieradius. Hierdoor kun je comfortabel stofzuigen. Moet je om te stofzuigen regelmatig de trap op en af gaan? Dan is de AEG VX7-1-BO-A ook de beste stofzuiger voor jou. Hij weegt namelijk slechts 4,4 kg. Dankzij dit lichte gewicht is het gemakkelijk om hem op te tillen. Het gewicht en de relatief compacte afmetingen zorgen er tevens voor dat je de stofzuiger in een kast kunt opbergen.

Voordelen:

 • Je kunt de stofzak eenvoudig en hygiënisch verwijderen.
 • Het apparaat heeft een energieklasse A en is dus energiezuinig.
 • Hij is milieuvriendelijk.
 • De stofzuiger weegt slechts 4,5 kg.
 • Hij heeft een goede zuigkracht.
 • Bescherm je harde vloeren tegen krassen door de parketborstel te gebruiken.
 • Het 9 m lange snoer zorgt voor veel bewegingsvrijheid.
 • Dankzij de turboborstels kun je ook dierenharen moeiteloos verwijderen.

Nadelen:

 • Wanneer de stofzak vol raakt, neemt de zuigkracht af.
 • Het kan moeilijk zijn haren uit de turboborstel te verwijderen.
 • Hij heeft geen opbergmogelijkheid voor eventuele accessoires.
Klik hier voor de beste prijs

5. Philips PowerPro Compact FC9334/09

PHILIPS POWERPRO COMPACT FC9334/09Is het voor jou belangrijk dat de beste stofzuiger een model zonder stofzak is, waarmee je gemakkelijk dierenharen uit je tapijt kunt verwijderen? Dan is de Philips PowerPro Compact FC9334/09 de beste stofzuiger voor jou. Heb je huisdieren zoals katten of honden in huis? Dan zorgt dit apparaat voor de oplossing om je woning toch schoon te houden. We weten allemaal dat onze huisdieren haren achterlaten en ze deze niet zelf kunnen opruimen. Het is vooral lastig wanneer ze hun haren op het tapijt laten vallen. Het opruimen van deze haren uit het tapijt is echter eenvoudig als je gebruik maakt van deze stofzuiger. Hij beschikt namelijk over speciale borstels die op hoge snelheid ronddraaien. Door deze draaibeweging worden de haren in het tapijt of op andere locaties in huis allereerst losgemaakt. Vervolgens zuigt de stofzuiger deze haren op. Uiteraard neemt hij ook ander vuil met zich mee.

Het opgevangen vuil wordt vervoerd naar de 1,5 liter stofbak. Doordat dit apparaat geen gebruik maakt van een stofzak, bespaar je op de lange termijn kosten. Je hoeft niet steeds nieuwe zakken te kopen, omdat je de stofbak keer op keer gebruikt. Is de bak waarin het opgezogen vuil wordt opgevangen volgeraakt? Dan kun je hem gemakkelijk legen. Het legen van de bak doe je in één beweging. Er ontstaan hierdoor ook geen stofwolken. Behalve dierenhaar opzuigen en tapijten reinigen, kun je de PowerPro Compact FC9334/09 stofzuiger ook voor andere stofzuigklusjes gebruiken. Hij wordt namelijk geleverd met diverse zuigmonden en borsteltjes. Voor het schoonmaken van je houten vloeren gebruik je de meegeleverde parketborstel. De parketborstel bestaat uit zachte borsteltjes en beschermt je harde vloer tegen krassen. Voor het uitvoeren van reguliere schoonmaakwerkjes kun je de TriActive zuigmond gebruiken.

Voordelen:

 • Hij heeft een goede zuigkracht.
 • Je kunt er ook dierenharen mee verwijderen.
 • De stofzuiger gebruikt een stofbak, dus op de lange termijn bespaar je kosten.
 • Harde vloeren reinig je krasvrij met de parketborstel.
 • Er worden diverse borstels meegeleverd.
 • Met een gewicht van 4,5 kg is hij licht.
 • De TriActive zuigmond zuigt binnen korte tijd veel vuil op.
 • Hij is milieuvriendelijk en energiezuinig.
 • Er vindt weinig stofuitstoot plaats.

Nadelen:

 • Hij heeft een relatief kort snoer van 6 meter.
 • Het legen van de stofbak doe je het liefst buiten of boven een vuilnisbak.
Klik hier voor de beste prijs

6. Philips FC9531/09 Powerpro Active

PHILIPS FC9531/09 POWERPRO ACTIVEBen je in je zoektocht naar de beste stofzuiger gefocust op een model dat zowel fijn als grof vuil opzuigt en dat geen gebruik maakt van stofzakken? Dan is de Philips FC9531/09 Powerpro Active wellicht de beste stofzuiger voor jou. Deze stofzuiger vangt het opgezogen vuil op in een stofbak van 1,7 liter. Het feit dat hij gebruik maakt van een bak in plaats van een wegwerp stofzak, betekent dat je op de lange termijn kosten bespaart op stofzakken. De stofbak hoef je namelijk niet iedere keer wanneer hij vol is te vervangen. Het opgezogen vuil gaat in de bak aan één kant zitten. Hierdoor glijden alle stof- en vuildeeltjes gelijkmatig in de vuilnisbak wanneer je de stofbak leegt. Er ontstaat tevens geen stofwolk bij het legen, wat betekent dat het legen van de bak hygiënisch gebeurt.

De FC9531/09 Powerpro Active stofzuiger is voorzien van een TriActive Plus mondstuk. Dit mondstuk voert tegelijkertijd 3 handelingen uit. Ten eerste opent hij je tapijt met de unieke zoolplaat. Hierdoor kun je ook vuil dat diep in het tapijt zit opzuigen. Ten tweede beschikt het mondstuk over een grote opening aan de voorkant. Met deze grote opening worden de grotere vuildeeltjes opgezogen. De derde handeling die het mondstuk uitvoert, is het vegen van vuil dat dicht langs je muren en meubilair ligt met de twee zijborstels. Je huis wordt dus dankzij de 3 handelingen optimaal schoongemaakt. Op harde vloeren worden er bovendien klasse A-prestaties geleverd. Deze classificering heeft het apparaat gekregen, omdat hij op harde vloeren 100% van het vuil opzuigt. Hij wordt bovendien geleverd met een parketborstel voor een krasvrij schoonmaakresultaat.

Voordelen:

 • De stofzuiger is milieuvriendelijk en energiezuinig.
 • Je beschermt je vloer tegen krassen door de parketborstel te gebruiken.
 • Stof wordt optimaal verwijderd met het TriActive Plus mondstuk.
 • Hij heeft een goede zuigkracht.
 • De stofzuiger maakt weinig lawaai.
 • Je bespaart op de lange termijn kosten doordat hij geen stofzakken gebruikt.
 • Hij is wendbaar.

Nadelen:

 • Het snoer is slechts 6 meter lang.
 • Je kunt hem niet compact opbergen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Siemens VS06C100

SIEMENS VS06C100Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger en je kijkt tegelijkertijd uit naar een model dat het stofzuigen vergemakkelijkt, dan raden wij de Siemens VS06C100 aan. Dit model is de beste stofzuiger voor jou, omdat hij zeer gebruiksvriendelijk is. Hij beschikt namelijk over unieke technologieën die het stofzuigen vergemakkelijken. Dit apparaat is ook perfect voor je als je niet dol bent op stofzuigen en je de klus zo snel mogelijk af wil krijgen. Hij beschikt namelijk over rubberen zwenkwielen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk met de stofzuiger kunt manoeuvreren door je gehele woning. Daarnaast is dit apparaat met een gewicht van 4,7 kg relatief licht. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt stofzuigen als je de trap op en af moet gaan. Maak dus gemakkelijk je ronde op zowel de boven- als beneden verdieping, zonder je teveel in te spannen.

Sommige gebruikers kiezen liever voor een stofzuiger met een stofbak, omdat ze dan niet steeds stofzakken hoeven te gebruiken. De VS06C100 stofzuiger laat je echter zien dat je ook niet te diep in je zak hoeft te gaan wanneer je voor een model met stofzakken kiest. Doordat deze stofzuiger beschikt over een stofzak met een inhoud van 4 liter, hoef je hem niet vaak te vervangen. Je kunt namelijk een paar maanden achtereen stofzuigen zonder dat de zak vol raakt. Een voordeel dat stofzuigers met een stofzak hebben boven stofzuigers met een stofbak is dat je het vuil hygiënisch kunt wegdoen. Je haalt gewoon de stofzak uit het apparaat, zet de volle zak in de vuilnisbak en zet een andere zak in de stofzuiger. Gemakkelijk toch? Bij deze stofzuiger is er zelfs een extra functie toegevoegd: een stofzakinhoudsmeter. Deze meter laat je zien hoe vol de zak is.

Voordelen:

 • Hij is licht.
 • De stofzuiger heeft een relatief compact formaat.
 • De zelfsluitende PowerProtect stofzak zorgt ervoor dat de zuigkracht niet afneemt wanneer de zak voller raakt.
 • Hij heeft een snoer van 7 meter lang.
 • Je kunt de stofzak gemakkelijk en hygiënisch verwijderen.
 • Bij de aanschaf van de stofzuiger krijg je handige accessoires erbij.
 • Accessoires kun je in het compartiment aan de achterkant van de stofzuiger opbergen.

Nadelen:

 • Met een geluidsniveau van 81 dB is dit geen stille stofzuiger.
 • Hij kan moeite hebben met het stofzuigen van tapijt.
Klik hier voor de beste prijs

8. Philips FC8769 PowerPro

PHILIPS FC8769 POWERPROWanneer je stofzuigt wil je misschien snel klaar zijn, omdat je een druk schema hebt of omdat je gewoon niet houdt van stofzuigen. Echter, als je toch gaat stofzuigen, dan is het belangrijk dat alle vuil effectief wordt opgezogen zodat je kunt genieten van een schoon resultaat. Als je jezelf helemaal terug kunt vinden in deze stelling, dan is de Philips FC8769 PowerPro de beste stofzuiger voor jou. Hij zorgt er namelijk voor dat er bij elke beweging zoveel mogelijk vuil wordt opgezogen. Hierdoor stofzuig je niet alleen effectief, maar ook snel. Als je vervolgens klaar bent met deze schoonmaakklus, dan heb je genoeg tijd over om andere dingen te doen die je wel leuk vindt. Deze stofzuiger stofzuigt effectief, doordat de luchtstroom wordt gemaximaliseerd en vuil meteen van lucht wordt gescheiden. De PowerCyclone 5 technologie zorgt voor deze prestaties.

Lucht komt door het luchtinlaatrooster snel in de PowerCyclone terecht, waarna er een gebogen luchtdoorvoer plaatsvindt. Deze gebogen doorvoer zorgt ervoor dat de lucht in een gewervelde kamer snel van het stof wordt gescheiden. Wanneer het stof van de lucht is gescheiden, zorgen de geoptimaliseerde uitlaatbladeren er daarna voor dat het vuil ook werkelijk gescheiden blijft en ten slotte naar de stofemmer wordt vervoerd. Deze emmer heeft een inhoud van 2 liter. Voor het optimaliseren van de stofzuigprestaties op verschillende oppervlakken, wordt de FC8769 PowerPro geleverd met verschillende accessoires. Het 3-in-1 TriActive Max mondstuk zorgt ervoor dat de stofopname wordt gemaximaliseerd. Hierdoor kun je ook tapijten grondig schoonmaken en wordt vuil dicht langs de muur ook opgezogen. Je krijgt daarnaast ook een parketborstel, waarmee je harde vloeren kunt reinigen zonder krassen te veroorzaken. Is dit dan niet de beste stofzuiger voor jouw behoeften?

Voordelen:

 • De parketborstel beschermt je houten vloer tegen krassen.
 • Deze stofzuiger zorgt voor goede schoonmaakresultaten.
 • Hij heeft een relatief lang snoer van 7 meter.
 • Dit apparaat is makkelijk wendbaar.
 • Je kunt de stofzuiger eenvoudig opbergen.
 • De stofzuiger is milieuvriendelijk en energiezuinig.
 • Hij is zakloos en zorgt dus ervoor dat je op de lange termijn kosten bespaart.

Nadelen:

 • Onder lage kasten schoonmaken kan moeilijk gaan vanwege de hoge borstel.
 • Je kunt de telescopische steel gemakkelijk verlengen, maar het inkorten kan stroef gaan.
Klik hier voor de beste prijs

9. Philips FC8375 Performer Compact

PHILIPS FC8375 PERFORMER COMPACTIs het allerbelangrijkste aspect waarmee je rekening houdt bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger dat hij compact moet zijn? Dan is de Philips FC8375 Performer Compact de beste stofzuiger voor jou. Dit model is de beste stofzuiger voor jou, omdat hij, zoals de naam doet vermoeden, een compact model is. De stofzuiger heeft een hoogte van 28,2 cm, een breedte van 25,1 cm en een diepte van 40 cm. Dankzij dit kleine formaat kun je hem, ook als je weinig ruimte in huis hebt, gemakkelijk opbergen. Het formaat brengt een ander voordeel met zich mee en dat is dat het apparaat niet zwaar is. Hij weegt namelijk slechts 4,2 kg. Moet je voor het stofzuigen dus van de ene naar de andere verdieping? Geen probleem! Je tilt de stofzuiger gemakkelijk op en neemt hem mee om boven of beneden verder te werken.

Hoewel de FC8375 Performer Compact stofzuiger zeer licht is, levert hij toch een zeer goede zuigkracht. Hij heeft namelijk een vermogen van 750 watt. Voor het reinigen van verschillende oppervlakken, kun je gebruik maken van de verschillende meegeleverde zuigmonden en de borstel. Je krijgt bij de aanschaf van deze stofzuiger namelijk een TriActive zuigmond, waarmee je ook laagpolig tapijt optimaal kunt ontdoen van stof. Moet je juist harde of houten vloeren stofzuigen? Ook dat is geen probleem, want er zit in de set een parketborstel. Dit borsteltje beschikt over zachte haren. Hij zorgt er hierdoor voor dat je harde vloeren worden beschermd tegen krassen. In de steel van de stofzuiger zit er daarnaast een stofborstel. Met deze borstel kun je gemakkelijk meubels schoonmaken. Voor de moeilijk bereikbare plekken, maak je gebruik van de kierenzuigmond.

Voordelen:

 • Hij is licht.
 • Je kunt er gemakkelijk mee stofzuigen.
 • Het apparaat heeft een compact formaat.
 • De TriActive zuigmond optimaliseert het stofzuigen.
 • Hij heeft een goede zuigkracht.
 • Deze stofzuiger is milieuvriendelijk en met een energieklasse A ook energiezuinig.

Nadelen:

 • Door het lichte gewicht, kan hij tijdens het stofzuigen omver vallen.
 • Het HEPA-filter biedt niet genoeg bescherming voor mensen met een stofallergie.
 • Het 5 meter snoer is zeer kort.
Klik hier voor de beste prijs

10. Philips FC9542/91 PowerPro Active

PHILIPS FC9542/91 POWERPRO ACTIVEZoek je naar de beste stofzuiger en is het voor jou belangrijk dat het een zakloos model is met een variabel vermogen? Dan is de Philips FC9542/91 PowerPro Active de beste stofzuiger voor jou. Dit apparaat is namelijk een zakloos model. Dat betekent dat wanneer het stofreservoir vol raakt, je niet steeds de zak hoeft weg te gooien en er een nieuwe zak in moet zetten. Stofzuigers zonder stofzak kun je namelijk legen in de vuilniston waarna je de bak terug zet in het apparaat en hem weer kunt gebruiken. Dit betekent dat je op de lange termijn kosten bespaart. Een ander aspect dat dit model aantrekkelijk maakt, is het variabel vermogen. Hij heeft namelijk een maximaal vermogen van 1500 Watt. Dit is enorm krachtig. Als je echter andere schoonmaakbehoeften hebt, dan kun je het vermogen ook lager instellen.

Heb je huisdieren in huis? Dan heb je vast wel te kampen met dierenhaar op je tapijt of andere vloeren. Met de FC9542/91 PowerPro Active in huis, zijn dierenharen helemaal geen probleem. Deze stofzuiger gaat dierenhaar namelijk actief te lijf. Door de turboborstel op het apparaat te bevestigen, verwijder je effectief haar en stof uit je tapijt. Dit komt doordat de borstel diep in het tapijt reinigt. Hij beschikt namelijk over een roterende borstel. Deze verwijdert kleine stofdeeltjes en haren actief voor een optimaal schoonmaakresultaat. Als je gewoon je harde vloer wil schoonmaken, dan is dat ook geen probleem. De stofzuiger beschikt namelijk over speciale wielen op het mondstuk waardoor vloerbeschadigingen worden voorkomen. In het handvat zit er ook een zachte borstel, die je voor gevoelige oppervlakken kunt gebruiken. Je hebt hem dus tijdens het stofzuigen altijd bij de hand.

Voordelen:

 • Je kunt hem gemakkelijk bedienen.
 • Hij wordt met handige hulpstukken geleverd.
 • De stofzuiger gebruikt geen stofzakken, dus je bespaart op de lange termijn kosten.
 • Zelfs dierenharen kun je moeiteloos verwijderen.
 • Hij heeft een goede zuigkracht.

Nadelen:

 • Hij beschikt over een relatief kort snoer.
 • Als je een stofallergie hebt, dan is het filter wellicht niet krachtig genoeg om je te beschermen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>