• Home
 • Ventilatoren

De Beste ventilator van 2020 Vinden? Zie De Top 10! Zie ook de Geluidloze ventilator voor je slaapkamer met afstandsbediening

In dit artikel vertellen we je over de 10 best verkochte modellen van het jaar. Lees de recensies en kies de beste ventilator voor jouw behoeften uit!

Beste ventilator van 2020

 Product naamHoogte(of diameter)ventilator 
1.Domo DO8123117 cmMeer info »
2.Dyson AM07 Wit/Zilver107 cmMeer info »
3.Bestron AFT760Z75 cmMeer info »
4.Bestron AFT760W75 cmMeer info »
5.Bestron DC30TØ 75 cmMeer info »
6.Domo DO8130Ø 30 cmMeer info »
7.Bestron DFA40Ø 45 cmMeer info »
8.Tristar VE-5953Ø 30 cmMeer info »
9.Honeywell HO-5500RE476 cmMeer info »
10.Domo DO8140120 cm en Ø 40 cmMeer info »

Tijdens warme dagen is verkoeling zeker gewenst. Een eenvoudige manier om jezelf te verkoelen is door een ventilator aan te schaffen. Ben je daarom op zoek naar de beste ventilator voor jouw behoeften? Wij helpen je om het ideale model voor jouw behoeften te vinden. Denk je maar in dat je, nadat je een ventilator hebt gekocht, de lucht langs je huid voelt stromen. Hierdoor verdampt het zweet op je lichaam sneller, waardoor je het koeler hebt. Prettig toch? Voordat je de ventilator koopt, ga je onder andere na waar je het apparaat wil gebruiken. Daarnaast kijk je misschien ook naar het geluidsniveau van de desbetreffende ventilator. Ga tevens na of de ventilator zelfdraaiend is en over welke handige functies hij beschikt.

We begrijpen dat het moeilijk kan lijken om de beste ventilator uit te kiezen als je kijkt naar de vele mogelijkheden. Daarom hebben we de bovenstaande tabel voor je samengesteld, waarin je de top 10 ventilatoren van het jaar ziet met daarnaast hun hoogte of diameter.

1. Domo DO8123 – beste torenventilator

Domo DO8123Zoek je naar de beste ventilator voor jouw behoeften? Op een warme dag begrijpen we volkomen waarom een ventilator nodig is. Je zoekt dan naar verkoeling. Wij kennen een torenventilator met 3 snelheden die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Domo DO8123 ventilator. Deze torenventilator vinden wij de beste ventilator voor jou, omdat hij precies doet wat je van hem verwacht. Hij zorgt dus, met andere woorden, op de warmere dagen voor verkoeling. Wanneer je hem eenmaal in huis hebt, dan zet je hem neer in de ruimte waar je verkoeling wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Vervolgens kies je voor de gewenste stand. Wil je gewoon dat de ruimte een beetje wordt verkoeld, maar wil je niet teveel wind, dan kies je voor de laagste stand.

Als je het echter zeer warm hebt, dan raden wij juist de hoogste stand aan. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om voor de normale oftewel middelmatige stand te kiezen. Het doet er niet toe voor welke stand je kiest. De ventilator blaast namelijk altijd met een constante snelheid. Kies je voor de natuurlijke stand, dan stimuleert de Domo DO8123 ventilator een natuurlijke bries. Hierbij worden verschillende snelheden afgewisseld. Als je graag je slaapkamer wil verkoelen, dan kun je gebruik maken van de slaapstand van deze ventilator. In deze stand neemt de snelheid van de luchtstroom elk half uur af. Je kunt zelfs een timer inschakelen, die ervoor zorgt dat de ventilator na een ingestelde tijd automatisch uitschakelt. Doordat deze ventilator wordt geleverd met een afstandsbediening, kun je hem eenvoudig vanuit je luie stoel bedienen.

Voordelen van de Domo DO8123:

 • Deze ventilator is relatief stil.
 • Er is een rotatiestand die zorgt voor een dynamische luchtstroom.
 • Dankzij de timer hoeft de ventilator niet de hele nacht aan te blijven staan.
 • Doordat er 3 snelheden en 3 standen zijn, kun je de luchtstroom naar wens aanpassen.
 • Voor extra gebruiksgemak kun je gebruik maken van de meegeleverde afstandsbediening.

Nadelen van de Domo DO8123:

 • Deze ventilator is niet in hoogte verstelbaar.
 • Afhankelijk van de ondergrond kan dit apparaat een beetje wiebelen wanneer hij aan staat.
Klik hier voor de beste prijs

2. Dyson AM07 Wit/Zilver – geluidloze ventilator

Dyson AM07 Wit/ZilverAls je zoekt naar de beste ventilator voor je slaapkamer, dan is het een goed idee om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Een geluidloze ventilator voor je slaapkamer vinden is niet het makkelijkste. Misschien vind je het handig om een ventilator te hebben met een sleep timer. Het kan ook dat je graag een model wil hebben met een afstandsbediening. Als je het apparaat in de slaapkamer gaat gebruiken, wil je misschien ook dat hij zoals gezegd stil is. Zijn dit de eigenschappen waar jou droomventilator over beschikt? Dan is de Dyson AM07 Wit/Zilver de beste ventilator voor jou. Dit model beschikt over allerlei unieke functies, die het gebruiksgemak enorm verhogen. Zo hoef je bijvoorbeeld je luie stoel niet te verlaten om het apparaat in te stellen. Hij wordt namelijk geleverd met een afstandsbediening met 10 precisie-instellingen voor de sleep timer, de aan-/uit- en oscillatieregeling en de luchtstroom.

Als je ’s nachts gaat slapen met de Dyson AM07 Wit/Zilver ventilator aan, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij je wakker houdt. Het apparaat is namelijk 60% stiller dan zijn voorganger de AM02 doordat hij beschikt over gestroomlijnde luchtkanalen. Deze verminderen turbulentie van de luchtstroom. Er wordt hierdoor dus gezorgd voor een relatief stille werking. Wil je niet dat de ventilator de hele nacht aanstaat? Geen probleem. Je kunt namelijk ook gemakkelijk de sleep timer instellen, waardoor het apparaat na een bepaalde tijd automatisch uitgaat. De ventilator kan automatisch uitgaan na 15 minuten, 9 uur of een tijdsduur daartussen. Je hoeft je bij dit apparaat ook geen zorgen te maken dat een constante luchtstroom op je lichaam zorgt voor lichaamspijnen. Dit komt doordat hij beschikt over een oscillatieregeling, waardoor de luchtstroom door de ruimte wordt geleid.

Voordelen van de Dyson AM07 Wit/Zilver:

 • Eenvoudige schoonmaak is mogelijk, omdat er geen lastig veiligheidsrooster of bladen zijn.
 • Dit apparaat werkt volledig zonder bladen, waardoor hij veilig is voor kinderen en huisdieren.
 • Het bedienen van dit apparaat is gemakkelijk, want je maakt gebruik van de meegeleverde afstandsbediening.
 • De ventilator verbruikt minder energie dan zijn voorganger, de AM02, ondanks hij een krachtige luchtstroom produceert.
 • Je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende standen, waardoor er altijd wordt gezorgd voor de verkoeling waar je behoefte aan hebt.

Nadelen van de Dyson AM07 Wit/Zilver:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de ventilator tegenvallen.
 • Deze ventilator heeft de mogelijkheid niet om de ruimte te verwarmen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Bestron AFT760Z

Bestron AFT760ZHet kan voorkomen dat je zoekt naar een ventilator die niet veel ruimte in beslag neemt. Meestal is een dergelijke ventilator ideaal voor kleinere kamers. Echter, klein of compact hoeft niet te betekenen dat de ventilator over weinig functies beschikt. Is de beste ventilator voor jou daarom een compact model met veel handige functies? Dan is de Bestron AFT760Z wellicht de beste ventilator voor jou. Dit model is een torenventilator met veel functies en een slank formaat. Dankzij het slank formaat kun je hem goed gebruiken in elke ruimte. Hij past namelijk ook in kleinere kamers. Tegelijkertijd heeft dit model een licht gewicht. Hierdoor kun je hem eenvoudig verplaatsen naar elke gewenste ruimte. Deze staande ventilator heeft zelfs een timer en een nachtmodus, dus hij is prima te gebruiken in je slaapkamer.

We weten allemaal dat het niet goed is wanneer een ventilator de hele tijd in dezelfde stand op je blaast. Daarom kies je voor een model met een zwenkfunctie. De Bestron AFT760Z beschikt over deze functie, die ervoor zorgt dat de koele lucht optimaal door de desbetreffende ruimte wordt verspreid. Wanneer dit apparaat in zijn zwenkstand is gezet, dan maakt hij een boog van 60 graden naar links en rechts. Hierdoor wordt een groot oppervlak verkoeld. Als je dit apparaat in huis hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken over een onstabiele stand. De ventilator beschikt namelijk over antislipvoetjes. Deze hebben als functie om hem stevig op zijn plaats te houden. Natuurlijk wil je bij je ventilator zelf het een en ander kunnen instellen. Daarom beschikt dit model over 3 standen. Stel hem in en geniet van een heerlijk briesje!

Voordelen van de Bestron AFT760Z:

 • Dit apparaat heeft 3 standen.
 • Doordat hij licht en compact is, kun je hem gemakkelijk verplaatsen.
 • Er is gezorgd voor een handige rotatiestand voor een dynamische luchtstroom.
 • Dankzij de timerfunctie hoeft dit apparaat niet de hele nacht aan te blijven staan.
 • Deze ventilator is aantrekkelijk geprijsd, waardoor je hem ook met een klein budget kunt kopen.

Nadelen van de Bestron AFT760Z:

 • Je kunt de ruimte niet verwarmen met dit apparaat.
 • Het is niet mogelijk om dit apparaat in hoogte te verstellen.
 • Wanneer je de timer hebt ingeschakeld, dan maakt de ventilator geluid.
 • Als deze ventilator aan staat, dan wordt de lucht niet gekoeld, maar verplaatst doordat het wordt weggeblazen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Bestron AFT760W

Bestron AFT760WHeb je de recensie over de vorige Bestron ventilator gelezen? Dan ben je reeds op de hoogte van de functies waarover de Bestron AFT760W beschikt. Als je namelijk vond dat het vorige model de beste ventilator voor jou was, maar niet de juiste kleur had, dan hebben wij goed nieuws voor je. Het huidige model is namelijk hetzelfde als het vorige model, maar de kleur verschilt. Dit model is namelijk wit en het vorige model is zwart. Afhankelijk van de kleuren in je woning kun je liever een wit model willen hebben in plaats van een zwart model. Het witte model zorgt namelijk voor een elegante uitstraling, terwijl het zwarte model een beetje strakker oogt. Kies voor verkoeling op warme dagen, maak gebruik van de 3 standen en zwenkfunctie en geniet van de handige functies van dit apparaat.

Voordelen van de Bestron AFT760W:

 • Dit apparaat heeft 3 standen.
 • Doordat hij licht en compact is, kun je hem gemakkelijk verplaatsen.
 • Er is gezorgd voor een handige rotatiestand voor een dynamische luchtstroom.
 • Dankzij de timerfunctie hoeft dit apparaat niet de hele nacht aan te blijven staan.
 • Deze ventilator is aantrekkelijk geprijsd, waardoor je hem ook met een klein budget kunt kopen.

Nadelen van de Bestron AFT760W:

 • Je kunt de ruimte niet verwarmen met dit apparaat.
 • Het is niet mogelijk om dit apparaat in hoogte te verstellen.
 • Wanneer je de timer hebt ingeschakeld, dan maakt de ventilator geluid.
 • Als deze ventilator aan staat, dan wordt de lucht niet gekoeld, maar verplaatst doordat het wordt weggeblazen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Bestron DC30T

Bestron DC30TVoordat je op zoek gaat naar de beste ventilator voor jouw behoeften, is het goed om eerst na te gaan welk type ventilator het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten ventilatoren. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke staande modellen, de torenventilatoren en natuurlijk ook de plafondventilators. Wil je graag een geluidsarme ventilator waar je vrijwel geen omkijken meer naar hebt? Dan past een plafondventilator het beste bij jou. Dergelijke modellen blazen lucht over een groot oppervlak en beschikken vaak ook over verlichting. Als je vindt dat een plafondventilator het beste bij je past, dan is de Bestron DC30T wellicht de beste ventilator voor jou. Hij maakt niet teveel geluid en heeft een maximaal geluidsniveau van 42,4 dB. Daarnaast ziet dit model er fraai uit. Hij heeft zelfs een diameter van 75 cm, waardoor hij niet te groot is aan je plafond.

Doordat de Bestron DC30T een plafondventilator is hoef je hem in de koudere seizoenen niet op te bergen. Hij blijft namelijk netjes in de lucht hangen. Is het weer wat warmer en doe je hem aan, dan zorgt hij voor verkoeling. De ruimte wordt snel lekker fris, omdat de ventilator een relatief grote reikwijdte heeft. Dit komt doordat de bladen 37,5 cm lang zijn. Deze ventilator is zelfs zo handig, dat je hem ook in de winter kunt gebruiken om de opgestegen warme lucht beter te verspreiden. Je hebt bij deze plafondventilator de mogelijkheid om zijn bladen om te keren. Denk er bijvoorbeeld aan dat de witte bladen het beste bij je interieur passen. Dan keer je de bladen om. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de ahorn-houten look. Heb je licht nodig? Dan heb je geluk, want deze ventilator heeft ingebouwde verlichting.

Voordelen van de Bestron DC30T:

 • Hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • Deze ventilator heeft een mooi design.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde verlichting, waardoor je geen aparte plafondlamp nodig hebt.
 • De bladen van deze ventilator zijn omkeerbaar, dus je kunt de kleur aanpassen aan jouw smaak.
 • Bij dit model wordt er niet alleen gezorgd voor verkoeling, maar ook voor een betere verspreiding van warme lucht met de winterstand.

Nadelen van de Bestron DC30T:

 • De ventilator beschikt niet over een timer, dus je moet hem zelf uitzetten.
 • Aangezien hij geen ondersteuning heeft voor een afstandsbediening, kun je hem niet op afstand bedienen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Domo DO8130

Domo DO8130Tot nu toe heb je in dit artikel verschillende soorten ventilatoren gezien. Er is namelijk voor vrijwel elke plek in huis een geschikte ventilator. Soms wil je gewoon een klassieke vloerventilator. Een dergelijk model vormt een extra element in je interieur. Daarom is het ook belangrijk om naar het model te kijken. Wat dacht je van een fraai, chromen model dat zorgt voor een sterke bries op warme dagen? Als een dergelijk model voor jou de beste ventilator is, dan hebben we goed nieuws. We kennen namelijk zo een vloerventilator met verschillende standen. Hier verwijzen we naar de Domo DO8130 ventilator. Wij vinden dat dit model de beste ventilator voor jou is, omdat hij er prachtig uitziet. Hij beschikt namelijk over een metalen constructie, die zorgt voor een moderne uitstraling. De metalen constructie heeft zelfs een tweede functie en dat is ervoor zorgen dat de ventilator stabiel blijft staan.

Als je op een warme zomerdag thuis komt, dan is verkoeling het eerste waar je naar zoekt. Misschien loop je eerst naar de koelkast om een glaasje ijskoud water te halen. Vervolgens ga je in je luie stoel zitten of op je bed liggen terwijl de ventilator aanstaat. De Domo DO8130 ventilator is speciaal ontworpen om te zorgen voor de nodige verkoeling. Daarnaast heeft de fabrikant rekening gehouden met gebruiksgemak, waardoor deze ventilator niet beschikt over moeilijke knoppen en functies. Er is wel gezorgd voor de basis: flinke wind die zweetdruppels tegengaat. Deze ventilator zet je neer op de vloer. Hier ziet hij er zeer stoer uit. Je hebt bovendien de mogelijkheid om dit apparaat verticaal te kantelen. Hierdoor kun je de luchtstroom precies richten zoals jij het wil.

Voordelen van de Domo DO8130:

 • Dit apparaat heeft een relatief stille werking.
 • Vanwege het mooie design mag de ventilator zeker gezien worden.
 • Hij beschikt over een metalen constructie die ervoor zorgt dat hij stabiel blijft staan.
 • Deze ventilator heeft een diameter van 30 cm, waardoor hij een grote ventilatiecapaciteit heeft.
 • Je kunt kiezen uit 3 verschillende standen, waardoor er altijd wordt gezorgd voor de verkoeling waar jij behoefte aan hebt

Nadelen van de Domo DO8130:

 • Hij is niet voorzien van een timer of een display.
 • Deze ventilator ondersteunt geen bediening met een afstandsbediening.
 • Je kunt hem enkel verticaal kantelen, dus je hebt de mogelijkheid niet om hem te laten draaien.
Klik hier voor de beste prijs

7. Bestron DFA40

Bestron DFA40Zoals je weet, kun je een ventilator op verschillende plekken in huis neerzetten. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen om aan het plafond te bevestigen. Weer andere modellen kun je op een tafel neerzetten. Er zijn daarnaast ook vloerventilatoren. Dit zijn over het algemeen staande ventilatoren. De staande ventilatoren zijn de meest gangbare ventilatoren. Echter, ook in deze categorie heb je een onderverdeling. Denk maar aan de statiefventilatoren, torenventilatoren, kolomventilatoren, grondventilatoren en zelfs zuilventilatoren. Het desbetreffend model zet je neer op de vloer, waarna je geniet van krachtige wind. Deze modellen zijn over het algemeen ook compact en geschikt voor grotere ruimtes, omdat ze veel kracht hebben. Is een vloerventilator de beste ventilator voor jou? Dan kun je kiezen voor de Bestron DFA40. Wij vinden dat dit model de beste ventilator voor jou is, omdat hij zorgt voor de nodige verkoeling op warmere dagen.

Met de Bestron DFA40 ventilator in huis, hoef je je geen zorgen meer te maken over warme dagen. Dit apparaat is namelijk speciaal ontworpen om te zorgen voor verkoeling. Hij beschikt daarnaast over een stoere uitstraling, waardoor je hem in elke willekeurige ruimte in huis kunt neerzetten. Dankzij de sterke ventilatorbladen gaat deze ventilator de warmte efficiënt tegen. Je kunt zelfs kiezen voor 3 verschillende rotatiestanden. Dankzij de grote diameter van dit apparaat, is er gezorgd voor een groot bereik. De ventilator heeft namelijk een diameter van 45 cm. Hierdoor wordt je slaap- of woonkamer optimaal voorzien van een frisse bries. De ventilator is zelfs kantelbaar, dus je kunt de luchtstroom gemakkelijk in de gewenste richting laten stromen. Wat dacht je ervan om hem te richten op je bed of bureau? Dan kun je comfortabel slapen of werken.

Voordelen van de Bestron DFA40:

 • De ventilator is zeer krachtig, waardoor je kunt genieten van veel wind.
 • Dit apparaat is kantelbaar, dus je kunt de luchtstroom naar wens richten.
 • Er is gezorgd voor een metalen onderstel, dus de ventilator staat stevig op de grond.

Nadelen van de Bestron DFA40:

 • Hij draait niet automatisch om zijn as, dus hij verkoelt maar naar 1 punt.
 • Deze ventilator beschikt niet over een timer, dus je moet hem handmatig aan- of uitzetten.
Klik hier voor de beste prijs

8. Tristar VE-5953

Tristar VE-5953In dit artikel over de 10 best verkochte ventilatoren, heb je gezien dat er verschillende soorten ventilators zijn. Elk model is bedoeld voor een bepaalde setting. Vloerventilatoren zijn de meest gangbare modellen. Echter, dit zijn niet de enige modellen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een ventilator voor op tafel. Een tafelventilator is klein en compact. Dat is te begrijpen, omdat je hem gemakkelijk op een bureau of tafel moet kunnen zetten. Hoewel dergelijke modellen terug gaan naar de basis, doen ze precies wat je van hen verwacht. Ze verkoelen je op warme dagen. Klinkt een tafelventilator als de beste ventilator voor jou? Dan is het een goed idee om de Tristar VE-5953 aan te schaffen. Zoals je al vermoedde is dit een tafelmodel. Deze chromen ventilator met een diameter van 30 cm beschikt over een oscillatiefunctie, die ervoor zorgt dat er veel koele lucht door de ruimte wordt verspreid.

Wij vinden dat de Tristar VE-5953 de beste ventilator voor jou is, omdat hij precies doet wat je ervan verwacht. Hij verkoelt je op warme dagen. Bovendien is het eenvoudig om dit apparaat te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Dit komt doordat hij een compact formaat heeft. Hij is zelfs naar wens in te stellen, want hij beschikt over 3 snelheden en een oscillatiefunctie. Dit betekent dat hij, indien gewenst, horizontaal heen en weer zwenkt. Hierdoor wordt de koele lucht optimaal door de ruimte verspreidt. Natuurlijk kun je deze functie uitzetten als je wil dat het apparaat alleen op jou moet blazen. Als je kijkt naar deze ventilator, dan begrijp je meteen waarom veel functies niet altijd nodig zijn. Dit model gaat namelijk terug naar de basis. Hij is simpel, maar effectief. Dankzij het chromen uiterlijk is hij opvallend, maar verkleurt hij niet snel door bijvoorbeeld zonlicht.

Voordelen van de Tristar VE-5953:

 • Je kunt bij dit apparaat kiezen uit 3 standen.
 • De ventilator is veilig doordat hij stabiel staat en goed is afgeschermd.
 • Hij is voorzien van een compact formaat, waardoor je hem eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Doordat dit apparaat horizontaal zelfdraaiend is, kun je ervoor zorgen dat de lucht optimaal wordt verspreid door de hele ruimte.

Nadelen van de Tristar VE-5953:

 • Deze ventilator kun je niet in hoogte verstellen.
 • Hij heeft geen stille werking, wat je wellicht als minder prettig kunt ervaren.
Klik hier voor de beste prijs

9. Honeywell HO-5500RE4

Honeywell HO-5500RE4Als je op zoek gaat naar de beste ventilator, dan kom je verschillende modellen tegen. Echter, jij kent je persoonlijke situatie het best, waardoor je precies weet welk type goed bij je zal passen. Beschikt je ruimte nog niet over verlichting en wil je de ventilator ook kunnen gebruiken in de koudere maanden? Dan is een plafondventilator ideaal. Werk je graag met een ventilator naast je, dan kun je wellicht voor een tafelmodel kiezen. Echter, als je het liefst de ventilator neerzet en de hele ruimte wil verkoelen, dan is een staand model ideaal. Wil je graag een staande ventilator hebben met een rotatiestand? Dan is de Honeywell HO-5500RE4 wellicht de beste ventilator voor jou. Dit apparaat beschikt namelijk over een rotatiestand waardoor je keer op keer kunt genieten van een dynamische luchtstroom.

Wanneer je de Honeywell HO-5500RE4 ventilator in huis hebt, dan is een aangename luchtstroom gegarandeerd. Daarnaast is er bij dit model gezorgd voor het nodige gebruiksgemak. Als de gewenste temperatuur ’s nachts is bereikt, dan hoef je je bed niet meer te verlaten om de ventilator uit te zetten. Je kunt namelijk gebruik maken van de timer. Maak een schatting van hoeveel tijd het kost om de ruimte optimaal te verkoelen en laat het apparaat daarna automatisch uitgaan. Wil je hem liever niet helemaal uitdoen, omdat je bang bent dat het daarna te warm wordt in je kamer? Kies dan voor de nachtmodus. In deze modus geniet je de hele nacht van aangename lucht. Deze torenventilator heeft een groot bereik. Dit komt doordat hij van links naar rechts draait en koele lucht optimaal verspreidt. Vanwege de superieure eigenschappen en aangename windstroom is deze ventilator onmisbaar tijdens een hittegolf.

Voordelen van de Honeywell HO-5500RE4:

 • Dit apparaat beschikt over 3 standen, dus je stelt hem keer op keer naar wens in.
 • Vanwege de relatief stille werking, stoort hij je niet in je slaap of wanneer je bezig bent te werken.
 • Het is gemakkelijk om deze ventilator te bedienen, want hij wordt geleverd met een afstandsbediening.
 • Je kunt desgewenst de nachtmodus instellen om de hele nacht te kunnen genieten van aangename lucht.
 • Aangezien dit apparaat beschikt over een timer, kun je hem zodanig instellen dat hij niet de hele nacht aan hoeft te staan.
 • Deze ventilator is voorzien van een handige rotatiestand die ervoor zorgt dat je kunt genieten van een dynamische luchtstroom.

Nadelen van de Honeywell HO-5500RE4:

 • Je kunt dit apparaat niet in hoogte verstellen.
 • Hij is niet voorzien van een verwarmingsfunctie, waardoor hij minder geschikt is voor de wat koudere periodes.
Klik hier voor de beste prijs

10. Domo DO8140

Domo DO8140Zoek je naar de beste ventilator voor jouw behoeften? Dan heb je van tevoren een bepaald beeld in gedachten. Misschien vind je het niet nodig om een fancy model aan te schaffen. Soms is het namelijk het beste om terug te gaan naar de basis. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke staande ventilator. Dergelijke modellen hebben als voordeel dat je ze in hoogte kunt verstellen. Denk je maar eens in dat je bezig bent vaat op de hand te wassen. Dan sta je gedurende langere tijd. Het is op zo’n moment handig om een ventilator te hebben die toch je zweetdruppeltjes weg kan blazen. Ga je achter je bureau zitten, dan wil je ook dat de ventilator op de juiste hoogte blaast. Daar staat de Domo DO8140 voor. Dit apparaat is een statief ventilator, die in hoogte verstelbaar is. Je stelt hem dus altijd in op de gewenste hoogte.

Wanneer je de Domo DO8140 hebt ingesteld op de gewenste hoogte, dan laat je hem in een boog van 90 graden de lucht in de ruimte verplaatsen. De korf van dit apparaat heeft bovendien een diameter van 40 cm, dus je kunt rekenen op een effectieve luchtstroom tijdens bijvoorbeeld warme zomerdagen. Wij vinden dat dit model de beste ventilator voor jou is, mede doordat je de korf kunt kantelen. Hierdoor bepaal je de stroom van koele lucht zeer gericht. Desgewenst kun je gebruik maken van de oscillatiefunctie, die ervoor zorgt dat de ventilator in een boog van links naar rechts draait. De koele lucht wordt hierdoor optimaal door de ruimte verspreid. Als je kinderen in huis hebt, dan is het ook belangrijk om te letten op de veiligheid. Daarom is deze ventilator extra veilig. De spijlen zijn dicht op elkaar zodat er niet gemakkelijk vingertjes bij de bladen kunnen komen.

Voordelen van de Domo DO8140:

 • Hij is aangenaam geprijsd.
 • Je hebt de mogelijkheid om de korf te kantelen, waardoor je de luchtstroom optimaal kunt richten.
 • Bij deze ventilator kun je kiezen uit 3 standen, waardoor je de luchtstroom naar wens kunt aanpassen.
 • Doordat de ventilator in hoogte verstelbaar is, bereikt de lucht je altijd optimaal, ongeacht je staat, zit of ligt.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een grote diameter van 40 cm waardoor er moeiteloos een flinke luchtstroom wordt uitgeblazen.
 • Dit apparaat is voorzien van een oscillatiefunctie, die ervoor zorgt dat hij in een boog van 90 graden van links naar rechts beweegt.

Nadelen van de Domo DO8140:

 • Deze ventilator is niet voorzien van een timer, dus je moet hem na verloop van tijd zelf uitzetten.
 • Er is niet gezorgd voor extra gebruiksgemak, want je kunt dit apparaat niet met een afstandsbediening bedienen.
 • Hij beschikt over een grote voet, die hem stabiel maakt, maar die ervoor zorgt dat hij best veel ruimte in beslag neemt.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>