De Beste Walkie Talkie Van 2020 Kopen? Professioneel gebruik en oplaadbaar?

Door gebruik te maken van een smartphone, gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kunt onder andere je geliefden bellen en je kunt social media berichten bekijken. Hoewel deze mogelijkheden handig zijn, zijn ze niet gratis. Om te bellen heb je een abonnement nodig of je koopt prepaid belkaarten. Ook om gebruik te maken van het internet heb je Wi-Fi of een internetabonnement bij je telecom provider nodig. Zoek je naar een gratis alternatief om in contact te blijven met anderen? Dan kun je op zoek gaan naar de beste walkie talkie voor jouw behoeften. Het uitkiezen van het ideale model hangt voornamelijk af van waarvoor je het apparaat precies wil gebruiken. Zo kun je kiezen voor een variant voor rondom het huis, voor op vakantie, voor op het werk en modellen die gebruikt worden als kinderspeelgoed. Wij helpen je graag om de beste walkie talkie te vinden.

Beste walkie talkie van 2020

In dit artikel zullen we je vertellen over de top 5 walkie talkies van 2020. Doordat er slechts 5 modellen worden gerecenseerd, kun je gemakkelijk en snel de beste walkie talkie voor jouw behoeften uitkiezen. In de onderstaande tabel zie je de 5 gekozen walkie talkies. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je de recensies. Zo kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken om de beste walkie talkie voor jouw behoeften te vinden.

 Product naam 
1.
Motorola TLKR-T80 ExtremeMeer info »
2.
Alecto FR-125Meer info »
3.
Topcom Twintalker 9500 Airsoft EditionMeer info »
4.
Kenwood TK-3401DMeer info »
5.
Motorola Talkabout T82 Twin PackMeer info »

1. Motorola TLKR-T80 Extreme

In de intro van dit artikel heb je gelezen dat het uitkiezen van de beste walkie talkie veel te maken heeft met waarvoor je hem precies wil gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten walkie talkies. Zo kun je kiezen voor varianten met 2 of meer toestellen. Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken naar het bereik van een dergelijk apparaat. Als je bijvoorbeeld van plan bent om de walkie talkie te gebruiken wanneer jij en je partner bezig zijn het huis en het erf schoon te maken, dan heb je waarschijnlijk geen variant nodig met een enorm groot bereik. Motorola TLKR-T80 ExtremeNeem je de walkie talkie mee om te gaan jagen, dan is een groter bereik juist wel handig. Wil je graag een model hebben voor recreatief gebruik? Dan kun je kiezen voor de Motorola TLKR-T80 Extreme. Dit model is perfect voor recreatief gebruik, omdat hij een alleskunner is.

We vinden dat de Motorola TLKR-T80 Extreme ook de beste walkie talkie voor jou is, omdat hij je de mogelijkheid geeft om gesprekken te voeren over afstanden tot 10 km. Dit model kun je dus bijvoorbeeld gebruiken wanneer je gaat jagen. Ook tijdens sportieve vakanties komt hij goed tot zijn recht, omdat je hem behalve als walkie talkie ook kunt gebruiken als stopwatch en zaklamp. Misschien vraag je je nu af wat er met het apparaat zal gebeuren als het plotseling begint te regenen. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Er gebeurt namelijk niets met het apparaat als er een beetje water erop terecht komt. Hij is immer spatwaterdicht. Heb je een baby en neem je hem of haar mee op vakantie? Dan kun je de walkie talkie ’s avonds gerust gebruiken als babyfoon. Bekijk ook de handige accessoires die in het handige koffertje worden meegeleverd!

Voordelen van de Motorola TLKR-T80 Extreme:

 • Het is mogelijk om de walkie talkie bijvoorbeeld ’s avonds te gebruiken als babyfoon.
 • Ook in het donker vind je de weg terug, want de walkie talkie heeft een ingebouwde zaklamp.
 • Doordat hij beschikt over ruisonderdrukking, is dit apparaat ook perfect voor tijdens het motorrijden.
 • Zelfs wanneer je ver van elkaar bent, blijf je in contact, want de walkie talkie heeft een bereik van 10 meter.
 • Je kunt eenvoudig spreken zonder continu een knop ingedrukt te houden, want er is gezorgd voor een VOX functie.
 • Maak je geen zorgen als de walkie talkie een beetje nat wordt door bijvoorbeeld de regen, want hij is waterbestendig.

Nadelen van de Motorola TLKR-T80 Extreme:

 • Doordat de spreektijd relatief kort is, moet de walkie talkie redelijk snel weer worden opgeladen.
 • Als je verder van elkaar verwijderd bent, kan het dat het bereik van de walkie talkies enigszins afneemt.
Klik hier voor de beste prijs

2. Alecto FR-125

Ben je werkzaam in de beveiligingsbranche? Of ga je regelmatig met je beste vriend(in) op stap? Dan is het handig om een walkie talkie te hebben. Als we kijken naar de beveiligingsbranche dan zien we dat wanneer 2 bewakers walkie talkies hebben, ze optimaal met elkaar kunnen communiceren. Ze hoeven namelijk niet eerst een telefoonnummer in te voeren, zoals bij een smartphone, om contact te maken met elkaar. Natuurlijk is een walkie talkie ook handig wanneer je met een vriend op stap gaat. Denk je bijvoorbeeld in dat jullie elk met jullie eigen vervoer op stap gaan. Echter, jullie hebben wel dezelfde bestemming. Alecto FR-125Dan kunnen jullie een walkie talkie gebruiken om na te gaan hoe ver de ander is. Zoek je daarom naar de beste walkie talkie? Als je graag een model met 2 toestellen en een bereik van 7 km wil hebben, dan kies je voor de Alecto FR-125.

Wij vinden dat de Alecto FR-125 wellicht de beste walkie talkie voor jou is, omdat hij een relatief groot bereik heeft van 7 meter. Bovendien kun je hem lang gebruiken voordat hij weer opgeladen moet worden. Met dit apparaat heb je namelijk een ruime spreektijd van 13 uur. Dit betekent dat je gedurende je hele werkdag in contact kunt blijven met je collega’s. Aan het eind van de werkdag, zetten jullie de toestellen gewoon weer op de oplader zodat ze de volgende dag klaar zijn voor gebruik. Heb je een dubbele shift waardoor je de walkie talkie tussendoor niet kunt opladen? Geen nood. Je kunt namelijk op het verlichte beeldscherm zien hoeveel gesprekstijd je nog hebt. Zo weet je precies wanneer je de walkie talkie weer moet opladen via het oplaadstation. Wil je graag je handen vrij hebben tijdens het communiceren? Sluit dan gerust een headset aan op het apparaat.

Voordelen van de Alecto FR-125:

 • Deze walkie talkie is aantrekkelijk geprijsd.
 • Op het scherm is het batterijniveau weergegeven, zodat je altijd weet hoe lang je nog kunt communiceren.
 • Dankzij het bereik van 7 kilometer, kun je over een relatief grote afstand communiceren met de andere persoon.
 • Je kunt een headset met de walkie talkie verbinden via de hoofdtelefoonaansluiting om handsfree te communiceren.
 • Er is gezorgd voor een ruime spreektijd, waardoor je de walkie talkie ruim een dag kunt gebruiken zonder dat je hem hoeft op te laden.

Nadelen van de Alecto FR-125:

 • Doordat de walkie talkie niet waterbestendig is, kun je hem niet gebruiken voor buitenactiviteiten zoals wintersport.
 • Er is niet gezorgd voor ruisonderdrukking, waardoor het moeilijk kan zijn om in een drukke omgeving met elkaar te communiceren.
Klik hier voor de beste prijs

3. Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition

De meeste personen die op zoek gaan naar een nieuwe walkie talkie, kijken naar het bereik van het apparaat. Er zijn ook anderen die nagaan voor welk gebruik het apparaat perfect is. Echter, waar we vaak niet naar kijken is het design van de walkie talkie. Ben jij iemand die wel let op het design en is daarom de beste walkie talkie voor jou een variant met een stoer ontwerp? Dan raden wij de Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition aan. Dit model is wellicht de beste walkie talkie voor jou, omdat hij een stoer design heeft. Hij heeft namelijk camouflagekleuren. Topcom Twintalker 9500 Airsoft EditionMocht je je dus in het bos bevinden, dan valt de walkie talkie sowieso niet op. Hoewel je dit apparaat in het bos kunt gebruiken, is hij ook perfect voor sportieve gebruikers. Je kunt met deze walkie talkie dus gemakkelijk in contact blijven met je mede-sporters.

Misschien oefen je voor een atletiekwedstrijd, maar wil je ook weten hoe je sportpartner het doet. Maak dan gebruik van de Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition. Dit apparaat is jouw perfecte metgezel, omdat hij ervoor zorgt dat je over een grote afstand met iemand anders kunt communiceren. Het gaat hier om een afstand van maar liefst 10 kilometer. Bovendien is de walkie talkie voorzien van 8 kanalen en 38 subkanalen, dus je kunt altijd genieten van een heldere ontvangst. Ben je in een drukke omgeving, maar wil je toch met de andere persoon in contact blijven? Dat kan! De walkie talkie is namelijk voorzien van een extra compandercircuit voor ruisonderdrukking. Er zijn tevens handige riemclips, die ervoor zorgen dat je je handen vrij kunt houden wanneer je de walkie talkie even niet gebruikt. Je kunt het gebruiksgemak verder vergroten door gebruik te maken van de 2 security oortjes met airtube!

Voordelen van de Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition:

 • Deze walkie talkie is zowel stof- als waterbestendig.
 • Er is bij deze walkie talkie gezorgd voor een Roger-pieptoon.
 • In geval van nood kun je via de noodknop snel en gemakkelijk om hulp vragen.
 • Doordat er is gezorgd voor ruisonderdrukking, kun je de andere persoon goed horen.
 • Op het scherm zie je het batterijniveau, dus je weet hoe lang je nog kunt communiceren.
 • Vanwege het mooie ontwerp met camouflagekleuren mag deze walkie talkie zeker gezien worden.
 • Het grote bereik van 10 kilometer zorgt ervoor dat je ook op grote afstand van elkaar kunt communiceren.

Nadelen van de Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van dit apparaat mogelijkerwijs tegenvallen.
 • Doordat er slechts 8 frequentiekanalen zijn, kunnen op een drukke locatie redelijk snel alle kanalen bezet zijn.
 • Sommige gebruikers zijn van mening dat de oortjes die bij deze walkie talkie worden meegeleverd, minder comfortabel zitten.
Klik hier voor de beste prijs

4. Kenwood TK-3401D

Intussen heb je gezien dat er verschillende soorten portofoons oftewel walkie talkies verkrijgbaar zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten wat je precies wil doen met een dergelijk apparaat. Aan de hand van deze informatie kun je op zoek gaan naar de beste walkie talkie voor jouw behoeften. In de recensie van 1 van de 5 top modellen hebben we je verteld dat het handig kan zijn om in de beveiligingsbranche gebruik te maken van walkie talkies. Er zijn echter ook andere beroepen waarbij het handig is om een portofoon te gebruiken. Zoek je daarom naar een variant voor professioneel gebruik? Dan kun je de Kenwood TK-3401D wellicht goed gebruiken. Kenwood TK-3401DDeze variant komt namelijk goed tot zijn recht in professionele gebruiksomgevingen. Zo kun je hem gebruiken om zowel op analoge als digitale kanalen te communiceren. Je bent hierdoor verzekerd van een optimale communicatie.

Het doet er niet toe op welk type kanaal je gesprekspartner is aangesloten, want met de Kenwood TK-3401D kun je hem of haar goed bereiken. Er zijn ook andere redenen waarom we vinden dat dit apparaat de beste walkie talkie voor jou is. Zo beschikt hij over een groot bereik. Je kunt namelijk tot op 9 kilometer afstand met elkaar communiceren. Als je dit apparaat gebruikt, hoef je je niet eens zorgen te maken over het opladen van de batterij. De accu gaat namelijk maar liefst 18 uur mee. Gebruik je de portofoon dus werkelijk voor professionele doeleinden, dan kun je er gedurende je hele shift gebruik van maken. Zelfs over stof en water hoef je je geen zorgen te maken als je deze walkie talkie gebruikt. Hij is immers spatwater- en stofdicht. Hierdoor is hij perfect voor gebruik buitenshuis. Schaf hem aan en ervaar het gebruiksgemak!

Voordelen van de Kenwood TK-3401D:

 • Je kunt de functieknoppen van deze walkie talkie naar wens programmeren.
 • Hij is stof- en spatwaterdicht, dus hij komt ook buitenshuis goed tot zijn recht.
 • Met dit apparaat kun je zowel op analoge als op digitale kanalen communiceren.
 • Doordat het apparaat meer dan 32 kanalen heeft, vind je vrijwel altijd een vrije frequentie.
 • Dankzij het bereik van 9 kilometer en de gesprekstijd van 18 uur is hij perfect voor professioneel gebruik.
 • Er is gezorgd voor een VOX functie, dus je kunt eenvoudig spreken zonder continu een knop ingedrukt te houden.

Nadelen van de Kenwood TK-3401D:

 • Deze portofoon beschikt niet over een scherm waarop je informatie kunt aflezen.
 • Op dit apparaat passen alleen headsets met een specifieke 2 pin aansluiting van Kenwood.
 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van deze walkie talkie wellicht tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Motorola Talkabout T82 Twin Pack

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over walkie talkies die met 2 toestellen worden geleverd. Echter, het kan voorkomen dat je met meerdere vrienden op stap gaat en je daarom meerdere toestellen nodig hebt. Sommige walkie talkiesets zijn uitbreidbaar. Je kunt dan gerust nog een set van 2 stuks aanschaffen als je in totaal 4 toestellen nodig hebt. Wil je liever in 1 keer een complete set van 4 stuks hebben? Is de beste walkie talkie voor jou daarom een set met 4 toestellen? Dan is de Motorola Talkabout T82 Twin Pack wellicht de beste walkie talkie voor jou. De naam van deze set spreekt voor zich “twin pack”. Motorola Talkabout T82 Twin PackDit betekent in principe dat je bij aankoop van dit model 2 sets krijgt. Je krijgt dus niet 2, maar 4 toestellen. Hierdoor kun je met meerdere personen in contact blijven. Hij is tevens perfect voor bijvoorbeeld werkaangelegenheden.

Natuurlijk is de Motorola Talkabout T82 Twin Pack ook ideaal voor personen die gewoon graag buiten zijn en kosteloos contact willen houden met hun mede-avonturiers. Geef dus je metgezellen elk een toestel en ga op stap! Wanneer je contact wil maken met de andere personen, hoef je je niet eens zorgen te maken dat je jouw toestel de hele tijd moet vasthouden. Er is namelijk gezorgd voor een VOX functie, die ervoor zorgt dat je tijdens het praten geen knop ingedrukt hoeft te houden. Je kunt zelfs je handen geheel vrijhouden door gebruik te maken van de meegeleverde headset. Hoe klinkt een snowboard avontuur nu? Je hoeft je niet eens zorgen te maken dat de walkie talkie nat wordt, omdat hij waterdicht is. Zijn je gesprekspartners ver weg? Geen probleem! De walkie talkie heeft namelijk een bereik van maximaal 10 kilometer. Je kunt dus over een grote afstand communiceren.

Voordelen van de Motorola Talkabout T82 Twin Pack:

 • Bij aankoop van dit model krijg je 4 toestellen.
 • Er is een ingebouwde zaklamp, dus je vindt ook in het donker je weg.
 • Dankzij de 16 kanalen en 21 subkanalen is er altijd een vrij kanaal beschikbaar.
 • Hij heeft een groot bereik van 10 kilometer, dus je kunt ook op een grote afstand van elkaar communiceren.
 • Doordat er is gezorgd voor ruisonderdrukking, verloopt de communicatie met deze walkie talkies geruisloos.
 • De VOX functie zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt spreken zonder dat je continu een knop ingedrukt hoeft te houden.

Nadelen van de Motorola Talkabout T82 Twin Pack:

 • De walkie talkie moet redelijk snel weer worden opgeladen vanwege de korte spreektijd.
 • Hoewel dit apparaat wel water- en schokbestendig is, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hij niet stofbestendig is.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>