Op zoek naar de Beste Wasmachine van 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Kleren wassen is een taak die we allemaal moeten uitvoeren. Het doen van de was kan een eenvoudig klusje zijn als je de juiste wasmachine in huis hebt. Wanneer je op zoek bent naar de beste wasmachine, dan let je op de verschillende eigenschappen van het apparaat. Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de 10 beste wasmachines van 2020. Aan de hand van dit artikel kun je dus bepalen welke van de modellen het beste bij jouw behoeften past.

Beste wasmachine van 2020

We hebben een tabel opgesteld met de top 10 beste wasmachines, hun energieklasse, het aantal toeren per minuut en het vulgewicht. Lees snel verder om aan de hand van deze belangrijke eigenschappen het perfecte model uit te kiezen!

tabel: 

 Product naamEnergieklasseToeren per minuutVulgewicht 
1.Bosch WAN28242NL
A+++14007 kgMeer info »
2.Zanussi ZWF71663W
A+++16007 kgMeer info »
3.Samsung WF70F5EBP4W Eco Bubble
A+++14007 kgMeer info »
4.Bosch WAQ28363NL
A+++14007 kgMeer info »
5.Haier HW60-14829
A+++14006 kgMeer info »
6.Miele WDB 030 WCS W1 Classic
A+++14007 kgMeer info »
7.LG F14U2TDN0 Direct Drive
A+++14008 kgMeer info »
8.Samsung WF70F5E0Q4W Eco Bubble
A+++14007 kgMeer info »
9.AEG L76672FL
A+++16007 kgMeer info »
10.AEG L7FE86EW
A+++16008 kgMeer info »

1. Bosch WAN28242NL

Bosch WAN28242NLAls je op zoek bent naar de beste wasmachine, dan is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van de verschillende modellen. Is de beste wasmachine voor jou een model dat zorgt voor een verkorte wastijd? Dan raden wij de Bosch WAN28242NL aan. Dit model beschikt namelijk over de VarioPerfect functie. Deze verkort de wastijd met ongeveer 65%. Met deze programmaoptie wast de wasmachine ook nog eens zuiniger. Je stelt deze functie in nadat je 1 van de 14 wasprogramma’s hebt geselecteerd. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit apparaat is de ActiveWater functie. Dit systeem zorgt ervoor dat het watergebruik op de hoeveelheid wasgoed wordt afgestemd. Hierdoor is er geen sprake van waterverspilling, want de sensoren meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit zodat er water en energie worden bespaard. De functie is om deze reden goed voor zowel het milieu als je portemonnee.

In de WAN28242NL wasmachine krijg je 7 kg wasgoed schoon. Je kunt dus gemakkelijk de was voor de hele week doen in dit apparaat. Daarnaast is deze wasmachine zeer energiezuinig. Hij heeft een A+++-10% energieklasse. Je kunt met de Eco functie tevens het energieverbruik verder optimaliseren om te besparen op je energiekosten. Behalve energiezuinig is dit apparaat ook extreem stil. Hij beschikt namelijk over een zuinige EcoSilence Drive-motor. Was dus het wasgoed van een middelgroot gezin efficiënt schoon. De was is in de kledingbeschermende trommel goed beschermd. Met de verschillende programma’s stel je zelf in of je bijvoorbeeld katoenen overhemden, kanten lingerie of zijden kussenslopen gaat wassen. Er is zelfs een anti-allergieprogramma voor gebruikers met een gevoelige huid of een allergie.

Voordelen:

 • De wasmachine is met een A+++-10% een zeer energiezuinig apparaat.
 • Je hebt keuze uit veel verschillende programma’s.
 • Hij beschikt over een koolborstelloze motor voor minder geluid en trillingen.
 • De wasmachine beschikt over een anti-allergie functie.
 • Wasgoed is in de trommel beschermd waardoor er minder slijtage ontstaat aan je kleding.

Nadelen:

 • Hij heeft een relatief laag toerental waardoor je wasgoed minder droog uit de trommel komt.
 • Het kan relatief lang duren om katoenen kleding te wassen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Zanussi ZWF71663W

Zanussi ZWF71663WIs de beste wasmachine voor jou een model waarbij je zelf kunt instellen wanneer de was gereed is? Dan is de Zanussi ZWF71663W wellicht de beste wasmachine voor jou. Dit model beschikt namelijk over deze unieke functie. Je stelt zelf in wanneer de was klaar moet zijn. Hiervoor kies je voor een duur tussen de 3 en 20 uur. Je kunt vanuit het display dan aflezen wanneer de was klaar zal zijn. Deze eindtijduitstel functie is perfect als je voordat je naar het werk gaat de vuile was in de wasmachine zet. Je hoeft je dan geen zorgen te maken wanneer je aan het werk bent, want de was is precies klaar wanneer je thuis komt. De wastijd van dit apparaat kun je ook verkorten. Om kleding sneller schoon te maken, kun je gebruik maken van de optie “Snel”. Deze verkort de duur van de wascyclus tot 50%.

Bij het ontwerpen van de ZWF71663W wasmachine heeft Zanussi met van alles rekening gehouden. De levensduur van dit apparaat wordt verlengd, doordat hij beschikt over een Inverter motor. Deze motor zorgt er tevens voor dat het apparaat minder onderhoud nodig heeft. De motor werkt ook nog eens stiller dan een standaardmotor. Wil je geen gebruik maken van de “Snel” cyclus, maar wil je toch de kleding snel wassen? Kies dan voor het wasprogramma “30 minuten op 30 °C”. Dit programma, waarvan de naam voor zich spreekt, wordt automatisch geselecteerd bij het inschakelen van de wasmachine. Je hoeft alleen maar op “Start” te drukken. Gemakkelijk toch? Als je wasgoed meer zorg nodig heeft dan de bovengenoemde opties aanbieden, dan kun je uit de andere programma’s kiezen. Wanneer je wasgoed schoon is, dan centrifugeert de wasmachine dit met 1600 toeren per minuut.

Voordelen:

 • Met een A+++ energieklasse is deze wasmachine zeer zuinig.
 • De programma’s zijn gemakkelijk te begrijpen en in te stellen.
 • De koolborstelloze motor vermindert trillingen en geluid.
 • Het apparaat beschikt over een grote trommel.
 • Wasgoed is in de trommel beschermd waardoor er minder slijtage plaatsvindt.
 • Er zijn veel programmamogelijkheden.
 • Hij beschikt over een zelfreinigende wasmiddellade voor minder onderhoud.

Nadelen:

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd.
 • Centrifugeren is niet heel stil.
Klik hier voor de beste prijs

3. Samsung WF70F5EBP4W Eco Bubble

Samsung WF70F5EBP4W Eco BubbleAls de beste wasmachine voor jou een model is waarmee je op je energierekening kunt besparen, dan is de Samsung WF70F5EBP4W Eco Bubble wellicht de beste wasmachine voor jou. Bij elke wasbeurt kun je namelijk energie besparen door je kleding schoon te wassen op een lage temperatuur. De wasmachine geeft je overigens ook de optie om de was te doen op een hoge temperatuur. Het apparaat beschikt namelijk over de EcoBubble functie. Deze zorgt ervoor dat wasmiddel met zuurstofrijk water wordt gemixt. Het wasmiddel wordt hierdoor nog actiever en dringt dieper door in de vezels van je kleding. Er ontstaat dus extra waskracht, ongeacht de wastemperatuur. De EcoBubble functie zorgt er tevens voor dat schuim wordt aangemaakt voordat de wascyclus begint. Hierdoor pakt het apparaat vlekken al vanaf het begin hard aan.

Werken met de WF70F5EBP4W Eco Bubble wasmachine zorgt er bovendien voor dat je de klusjesman niet meer nodig hebt. Als het apparaat namelijk een probleem heeft, dan vertelt hij je zelf wat het probleem is. De Samsung Smart Check zorgt ervoor dat storingen gedetecteerd worden voordat ze daadwerkelijk optreden. Door de melding met je smartphone te scannen, krijg je meteen de oplossing op een presenteerblaadje. Je hoeft dus ook geen handleiding meer te raadplegen wanneer je een probleem hebt. Het probleem los je zo op! Een ander aantrekkelijk aspect van dit apparaat is dat hij hard is voor vlekken, maar zacht voor kleur. De wasmachine verwijdert dus gemakkelijk die wijn-, tomatensaus- of chocoladevlek effectief. Stain Away zorgt er namelijk voor dat elke vlek wordt verwijderd zonder dat de kleuren van de kledingstukken vervagen.

Voordelen:

 • Je kunt ook op lage temperaturen kleding schoonwassen.
 • De programmaduur is zichtbaar.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd.
 • Het apparaat wast zeer schoon.
 • Tijdens het centrifugeren is hij met een geluidsniveau van 74 dB relatief stil.
 • De was wordt goed droog.
 • Hij beschikt over een koolborstelloze motor voor minder geluid en trillingen.
 • De wasmachine beschikt over veel snelle programma’s.
 • Met een A+++ energieklasse is hij zeer zuinig.

Nadelen:

 • Bij de start en het einde speelt er een melodietje.
 • Wasmiddel moet je goed afmeten voordat je het gebruikt, want het wordt niet automatisch gedoseerd.
Klik hier voor de beste prijs

4. Bosch WAQ28363NL

Bosch WAQ28363NLIs de beste wasmachine voor jou een model dat een bijdrage levert aan het efficiënt watergebruik in je huishouden? Dan vinden wij dat de Bosch WAQ28363NL de beste wasmachine voor jou is. Dit model beschikt namelijk over de ActiveWater Plus technologie. Deze technologie bestaat uit 3 componenten: het trommelsysteem, een continue, sensorgestuurde beladingsherkenning en de geoptimaliseerde opwarming van het water. Het systeem werkt als volgt: de sensor stemt het exacte waterverbruik af op de was. Dit gebeurt op basis van de textielsoort en de washoeveelheid. Vervolgens wordt je wasgoed gelijkmatig en snel geweekt doordat de watertoevoer is geoptimaliseerd. Deze toevoer is tevens mild en zacht. Ten slotte zorgt de VarioSoft trommel er met de druppelvormige structuur en meenemers voor dat het water gelijkmatiger en sneller wordt verdeeld. Een dergelijke ActiveWater wasmachine levert een belangrijke bijdrage aan het efficiënt watergebruik in je huishouden.

De WAQ28363NL wasmachine beschikt behalve over de bovengenoemde functie over nog meer aantrekkelijke eigenschappen. Zo is hij voorzien van de VarioPerfect technologie die ervoor zorgt dat je je kleren sneller en efficiënter kunt wassen. Je kunt namelijk de SpeedPerfect of EcoPerfect functie instellen om de programma’s sneller en energie-efficiënter te laten verlopen. Je verkort de duur dankzij deze technologie tot 65% en je bespaart tot 50% energie. Een andere eigenschap van dit apparaat is de AntiVibration wand die zorgt voor meer stabiliteit en minder trillingen. Heb je een keer haast, maar is het toch nodig om snel de was te doen? Dan kun je gebruik maken van de “Extra snel” functie. Je kunt met deze functie 2 kg licht bevuild wasgoed in slechts 15 minuten wassen. De kleren worden gewassen, gespoeld en gecentrifugeerd. Binnen een mum van tijd zijn de kleren helemaal schoon!

Voordelen:

 • De wasmiddellade is zelfreinigend en zorgt dus voor minder onderhoud.
 • De wasmachine is gemakkelijk te bedienen.
 • Er vindt minder kledingslijtage plaats doordat de trommel het wasgoed beschermt.
 • Je kunt de wasprogramma’s aanpassen.
 • Het apparaat trilt minder en maakt minder geluid dankzij de koolborstelloze motor.
 • De trommel heeft een aantrekkelijk formaat.
 • Met een A+++-20% energieklasse is dit apparaat zeer zuinig.

Nadelen:

 • Hij heeft geen inzetstuk voor vloeibaar wasmiddel.
 • Door het relatief lage toerental komt het wasgoed minder droog uit de trommel.
Klik hier voor de beste prijs

5. Haier HW60-14829

Haier HW60-14829Heb je een klein washok en is de beste wasmachine voor jou dus een compact model? Dan kun je kiezen voor de Haier HW60-14829. Deze wasmachine is wellicht de beste wasmachine voor jou, want hij is zeer compact. Met een diepte van slechts 46 cm kun je hem ook in een zeer krappe ruimte zetten. Hij past met gemak in je badkamer of een smal washok. Je bepaalt zelf waar je er ruimte voor hebt en waar hij voor jou het gemakkelijkst te bereiken is. Dit apparaat beschikt tevens over een handig display. Hierop kun je onder andere de resttijd van het gekozen wasprogramma aflezen. Als je partner bijvoorbeeld een lading wasgoed in de wasmachine heeft gezet en je wil zelf ook een lading wassen, dan kun je zien na hoeveel tijd jij de machine kunt gebruiken.

De HW60-14829 wasmachine beschikt tevens over een handige startuitstel optie. Dit betekent dat wanneer je in de avond moe van het werk thuiskomt, je de vuile was in de trommel van de wasmachine kunt zetten en je indien gewenst kunt instellen dat de was schoon is wanneer je ’s morgens opstaat. Deze functie zorgt er bovendien voor dat je geen slaap hoeft te verliezen om er zeker van te zijn dat je profiteert van voordelige energietarieven. De trommel van dit apparaat biedt ruimte voor 6 kg aan vuile was. Ondanks zijn kleine formaat, kun je met deze machine dus toch gemakkelijk het bonte wasgoed van een tweepersoons huishouden wassen. De wasmachine beschikt over verschillende wasprogramma’s zodat je precies kunt kiezen voor het programma dat bij je wasgoed past. Hij heeft daarnaast een grote deuropening voor het gemakkelijk in- en uitladen van wasgoed.

Voordelen:

 • Met een A+++ energieklasse is deze machine zeer zuinig.
 • De wasduur is af te lezen op het handig display.
 • Hij heeft een compact formaat en past dus ook in kleine ruimtes.
 • Je hebt keuze uit verschillende wasprogramma’s.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een koolborstelloze motor die trillingen en geluid vermindert.
 • Er is geen piepje wanneer de was klaar is.
Klik hier voor de beste prijs

6. Miele WDB 030 WCS W1 Classic

Miele WDB 030 WCS W1 ClassicMiele WDB 030 WCS W1 ClassicAls de beste wasmachine voor jou een model is dat gemakkelijk is te bedienen, dan raden wij de Miele WDB 030 WCS W1 Classic aan. Deze wasmachine beschikt voor een verbeterd bedieningsgemak over een gepatenteerde AutoClean wasmiddellade. Deze lade wordt met krachtige waterstoten doorgespoeld bij elk wasprogramma. Dit zorgt ervoor dat de zeepresten optimaal worden verwijderd om algenvorming te voorkomen. De wasmachine is bovendien energie-efficiënt, omdat hij niet meer water of stroom gebruikt dan nodig is. Hij is zelfs 40% efficiënter dan de voorgeschreven grenswaarde van de A+++ energieklasse. Je was wordt in dit apparaat tevens intelligent gewassen. Dit komt door de intelligente automatische beladingsherkenning. Je vraagt je misschien af wat deze functie inhoudt. Het houdt in dat het systeem de was analyseert en vervolgens de nodige waterhoeveelheid optimaliseert aan de hand van de analyse. Zowel water als energieverbruik wordt hierdoor geoptimaliseerd.

De WDB 030 WCS W1 Classic, die wellicht de beste wasmachine voor jou is, is een model met een koolborstelloze motor. Dankzij deze motor wast de machine krachtig, stil en energiezuinig. Het apparaat beschikt tevens over een SoftCare trommel die ervoor zorgt dat je je kleding en ander wasgoed voorzichtig en zonder kreukvorming kunt wassen. Om bijvoorbeeld een wollen trui te wassen, kies je voor het wolprogramma en kun je gebruik maken van de Capdosing functie. Deze functie is speciaal ontworpen om kleding te wassen met speciale Miele caps voor wol of overige wasgoedsoorten. Je hebt in deze wasmachine ook geen omkijken naar het wasmiddel, want hij wordt op het juiste moment toegevoegd. Heb je de vuile was in het apparaat gezet, ben je vervolgens gaan lunchen en wil je weten hoe lang het wasprogramma nog bezig zal zijn? Maak dan gebruik van het display!

Voordelen:

 • De wasmiddellade is zelfreinigend en vergt dus minder onderhoud.
 • Het apparaat is gemakkelijk in gebruik.
 • Met een geluidsniveau van 50 dB is het apparaat ook tijdens het centrifugeren relatief stil.
 • Programma’s zijn afzonderlijk in te stellen.
 • Hij beschikt over een resttijdindicator.
 • Er zijn veel programmamogelijkheden.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • Met een A+++ energieklasse is hij zeer zuinig.
 • Hij heeft een lange levensduur.
 • Trillingen en geluid worden verminderd door de koolborstelloze motor.

Nadelen:

 • Het apparaat is niet voorzien van een stoomfunctie.
 • Bepaalde programma’s duren relatief lang.
Klik hier voor de beste prijs

7. LG F14U2TDN0 Direct Drive

LG F14U2TDN0 Direct DriveVind jij dat de beste wasmachine een apparaat is dat het wasgoed optimaal schoon wast en tevens goed verzorgt? Wat vind je dan van de LG F14U2TDN0 Direct Drive? Dit apparaat beschikt over de 6 Motion functie. Deze unieke manier van wassen bestaat uit 6 verschillende wasbewegingen. Elk programma maakt gebruik van een unieke combinatie van deze bewegingen om het optimale resultaat te behalen. Een andere unieke eigenschap van dit apparaat is dat kleding door het centrifugeren naar de zijkant van de trommel wordt gebracht. Deze gefilterde kleding blijft vervolgens aan de zijkant hangen, waarna het waswater snel en gelijkmatig wordt gesproeid op deze kleding. Dit zorgt voor een beter wasresultaat voor onder andere donskleding. Heb je klein wasgoed in het apparaat gezet? Geen probleem. Het wasgoed rolt geruisloos onder water zonder dat het in de trommel valt. Er ontstaat hierdoor meer wrijving voor een optimaal en stil resultaat.

Heb je haast en wil je daarom dat je wasgoed sneller schoon wordt gewassen? Maak dan gebruik van het TurboWash programma. Dit programma zorgt ervoor dat je binnen 59 minuten schone was hebt. Een andere reden waarom de F14U2TDN0 Direct Drive wellicht de beste wasmachine voor jou is, is omdat hij beschikt over een handig touchscreen. Hiermee kun je hem bedienen en de gewenste programma’s instellen. LG gaat bovendien met de technologie mee. Je kunt via de telefoon nieuwe wasprogramma’s downloaden om je kleding en ander wasgoed precies te wassen zoals jij dat perfect vindt. Je kunt onder andere een speciaal programma downloaden voor wol of voor babykleding. Om de programma’s te downloaden heb je een Android telefoon met NFC-functionaliteit nodig.

Voordelen:

 • Tijdens het centrifugeren is het geluidsniveau slechts 73 dB.
 • Hij heeft een grote vulopening.
 • Wasgoed slijt minder in de trommel.
 • Je kunt in 1 keer een grote lading wasgoed wassen.
 • De koolborstelloze motor zorgt voor minder trillingen en geluid.
 • Het TurboWash programma zorgt ervoor dat je snel de was kunt doen.
 • Hij is energiezuinig met een A+++-40% energieklasse.

Nadelen:

 • De wasmiddellade is niet zelfreinigend.
 • Door de donkere ruit zie je de was bijna niet.
Klik hier voor de beste prijs

8. Samsung WF70F5E0Q4W Eco Bubble

Samsung WF70F5E0Q4W Eco Bubble

Ben je op zoek naar de beste wasmachine die beschikt over een geheugenprogramma voor het laatst gekozen programma? Dan is de Samsung WF70F5E0Q4W Eco Bubble wellicht de beste wasmachine voor jou. De functie Last Memory slaat namelijk de laatst gebruikte instellingen op, ook wanneer je de wasmachine tussentijds hebt stopgezet. Deze geheugenfunctie is vooral handig als je steeds hetzelfde wasprogramma gebruikt. Je kunt het apparaat dan keer op keer gebruiken zonder de instellingen te wijzigen. Het enige wat je hoeft te doen is op “Start” drukken en de nieuwe lading wasgoed wordt gewassen op hetzelfde wasprogramma als de vorige lading. Hiermee bespaar je tijd. Als je haast hebt kun je tevens gebruik maken van de optie Quick Time Wash. Je kunt de timer van deze snelle functie aan de hand van de hoeveelheid wasgoed en het gekozen programma instellen op 15, 20, 30, 40, 50 of 60 minuten.

Behalve de bovengenoemde functies, beschikt deze WF70F5E0Q4W Eco Bubble wasmachine ook over andere handige eigenschappen om 7 kg wasgoed in 1 keer te wassen. Hij beschikt onder andere over de Eco Bubble technologie, die ervoor zorgt dat kleding in koud water met dezelfde kracht wordt gewassen als kleding in warm water. De Eco Bubble technologie zorgt er tevens voor dat wasmiddel extra wordt geactiveerd en dieper in de vezels van het wasgoed dringt. Doordat er optimaal gebruik wordt gemaakt van zowel het wasmiddel als het water en je ook met koud water kleding optimaal kunt wassen, bespaar je bij elke wasbeurt energie. De wasmachine beschikt zelfs over een speciaal programma voor een intensievere reiniging bij hardnekkige vlekken! Voor elke klus op het gebied van vuile was heeft dit apparaat de perfecte oplossing.

Voordelen:

 • De Eco Bubble functie zorgt ervoor dat je ook op lage temperaturen het wasgoed goed schoon krijgt.
 • Je hebt een duidelijke programmakeuze.
 • Wasgoed is in de trommel goed beschermd.
 • Hij beschikt over een Last Memory functie.
 • Met een A+++ energieklasse is deze machine zeer zuinig.
 • Het apparaat zorgt voor een goed wasresultaat.

Nadelen:

 • Het geluidniveau van 79 dB kan tegenvallen als je naar een stil apparaat zoekt.
 • Waspods lossen niet goed op in het water door de Eco Bubble functie.
Klik hier voor de beste prijs

9. AEG L76672FL

AEG L76672FLIs de beste wasmachine voor jou een model dat ervoor zorgt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel komt? Dan is de AEG L76672FL wellicht de beste wasmachine voor jou. Dit apparaat centrifugeert met een toerental van 1600 toeren per minuut. Hierdoor komt de was droger uit de trommel, omdat er slechts 44% restvocht achterblijft. Deze functie zorgt er dus ook voor dat de droogtijd aanzienlijk wordt verkort. Voordat je het wasgoed uit het apparaat kunt halen, is het uiteraard belangrijk dat je hem eerst wast. Dat doe je gemakkelijk door met de draaiknop één van de programma’s te selecteren. Er zijn speciale wasprogramma’s voor katoen, wol, fijne was, jeans, strijkvrij, gordijnen, enzovoorts. Aan de hand van het type wasgoed en de hoeveelheid selecteer je zelf welk programma nodig is.

De trommel van de L76672FL wasmachine is zeer ruim, waardoor je snel al het vuile wasgoed kunt wassen. Als je een keer minder tijd beschikbaar hebt, dan kun je zelfs kiezen voor het extra korte wasprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat je een gedeeltelijke belading binnen 20 minuten kunt wassen. Om energie en water te besparen, beschikt deze wasmachine zelfs over OptiSense sensoren. Deze sensoren analyseren het wasgoed dat in de trommel zit en passen de hoeveelheid water en het energieverbruik vervolgens aan. Zo ben je verzekerd dat het apparaat nooit meer energie of water verbruikt dan nodig is. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit apparaat is dat hij beschikt over een startuitstel. Met een druk op de knop kun je de start van het programma uitstellen zodat het apparaat het wasgoed bijvoorbeeld pas in de nacht wast.

Voordelen:

 • Je hebt droger wasgoed dankzij de 1600 toeren per minuut.
 • Het apparaat beschikt over een grote trommel.
 • Met een A+++-10% energieklasse is hij zeer zuinig.
 • Je kunt kiezen uit een groot aantal programma’s.
 • Er ontstaan minder trillingen en geluid door de koolborstelloze motor.
 • Hij heeft handige functies voor gebruikers met een druk schema.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd.

Nadelen:

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd.
 • Het Eco programma duurt relatief lang.
Klik hier voor de beste prijs

10. AEG L7FE86EW

AEG L7FE86EWIs een middenklasse model de beste wasmachine voor jou? Kies dan voor de AEG L7FE86EW. Dit model, dat wellicht de beste wasmachine voor jou is, beschikt namelijk over een robuuste bouwkwaliteit en is zeer energiezuinig. Hij heeft namelijk een A+++-30% energieklasse. De koolborstelloze motor van dit apparaat zorgt er tevens voor dat de wasmachine minder trilt en ook minder geluid maakt. Dit is handig als je het wasgoed bijvoorbeeld in de nacht of vroeg ’s morgens wil wassen. In het apparaat kun je de was van 3 tot 5 personen in een mum van tijd doen. Het apparaat beschikt namelijk over een grote 8 kg wastrommel. Daarnaast is hij voorzien van verschillende unieke wasprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan het korte wasprogramma waarmee je binnen 20 minuten een lading kleren kunt wassen.

De L7FE86EW wasmachine beschikt over 10 handige wasprogramma’s. Je kiest het gewenste programma met de draaiknop en drukt vervolgens op “Start”. Wanneer het wasgoed in de trommel zit, wegen unieke sensoren de belading. Aan de hand van het gewicht wordt het water- en energieverbruik aangepast. Hierdoor wordt er nooit meer water of energie verbruikt dan nodig is. Is het apparaat eenmaal bezig, dan vindt de verspreiding van water en wasmiddel over het wasgoed snel plaats. Er zijn hierdoor geen hoge temperaturen nodig om je kleding goed schoon te krijgen. Door geen hoge temperaturen in te stellen blijft je kleding tevens langer mooi. Wanneer het wasgoed is gewassen, wordt hij gecentrifugeerd met 1600 toeren per minuut. Het wasgoed wordt hierdoor droger waardoor de droogtijd wordt verkort. Indien gewenst vindt er ook een korte stoomcyclus plaats, zodat je de kleding na het wassen niet meer hoeft te strijken.

Voordelen:

 • Het apparaat beschikt over een ruime trommel van 8 kg.
 • Er zijn veel beschikbare opties.
 • De wasmachine is zeer zuinig met een A+++-30% energieklasse.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • Dankzij de 1600 toeren per minuut komt de was droger uit de trommel.
 • Hij beschikt over een kort wasprogramma.
 • Er is ook een stoomfunctie zodat je achteraf minder strijkwerk hebt.
 • Je kunt hem gemakkelijk bedienen.
 • Hij beschikt over een zelfreinigende wasmiddellade.
 • De machine slaat zelf af wanneer hij klaar is.
 • Dankzij de koolborstelloze motor trilt het apparaat minder en maakt het minder geluid.

Nadelen:

 • Er vindt geen automatische dosering van wasmiddel plaats.
 • Indien de stoomfunctie is aangeschakeld, blijft de was wat natter.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>