• Home
 • Zaklampen

Vind De Beste Zaklamp Van 2020 Door De Top 5 Te Vergelijken! Led of oplaadbaar belangrijk?

Het hebben van een zaklamp brengt voordelen met zich mee. Je weet namelijk maar nooit wanneer je (extra) licht nodig hebt. Aangezien er verschillende soorten zaklampen zijn, is het belangrijk om van tevoren te weten waar je een dergelijke lamp voor wil gebruiken. Zo kun je kiezen voor de beste zaklamp voor jouw behoeften. Het is tevens belangrijk om te letten op factoren zoals de lichtsterkte, maximale brandtijd, het formaat, de reikwijdte en wellicht ook andere lichtfuncties. De extra functies bepalen vaak ook waar de zaklamp geschikt voor is. Zoek je bijvoorbeeld een zaklamp voor in huis of in de tuin, dan komt een licht model met een maximale lengte van 20 cm en een reikwijdte van 50 tot 100 lumen wellicht goed van pas. Meestal zijn er voor huiselijke klusjes geen extra zaklampfuncties nodig. Wij helpen je middels dit artikel om de beste zaklamp voor jouw behoeften te vinden!

Beste zaklamp van 2020

We begrijpen dat het vinden van de beste zaklamp voor jouw behoeften uitdagend kan zijn. Daarom hebben we de 5 beste zaklampen van het jaar voor je geselecteerd. Deze 5 zie je in de onderstaande tabel. Doordat het aantal zaklampen is beperkt, vind je snel en gemakkelijk de ideale zaklamp. We zullen bovendien elk model afzonderlijk recenseren, zodat je van alle varianten een compleet beeld hebt. Bekijk dus snel de onderstaande tabel, lees de recensies en vind vandaag nog de beste zaklamp voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.
Olight R50 Seeker Rechargeable
Meer info »
2.
Ledlenser P7R
Meer info »
3.
Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight

Meer info »
4.
Coast Portland HP314
Meer info »
5.
Maglite 3D LED Zwart

Meer info »

1. Olight R50 Seeker Rechargeable

Ben je iemand die het prettig vindt om te kamperen? Dan heb je sowieso een zaklamp nodig. Als je in de nacht werkt, dan komt een zaklamp ook goed van pas. Denk er bijvoorbeeld aan dat je werkt als bewaker. Dan doe je er goed aan om een zaklamp bij je te hebben. Als je een verdacht geluid hoort, kun je namelijk gemakkelijk zien wat er aan de hand is wanneer je de lamp van je zaklamp aandoet. Bij de bovenstaande voorbeelden gaat het voornamelijk om gebruik buitenshuis. Daarom is het belangrijk voor dergelijke personen om te kiezen voor een zaklamp die perfect is voor buitengebruik. Is de beste zaklamp voor jou daarom een variant die waterdicht is? Olight R50 Seeker RechargeableDan kun je kiezen voor de Olight R50 Seeker Rechargeable. Wij vinden dit model de beste zaklamp voor jou, omdat hij waterdicht is en daarom perfect is voor gebruik buitenshuis.

Natuurlijk zijn er ook andere eigenschappen waar we naar kijken bij het recenseren van de Olight R50 Seeker Rechargeable. Deze zaklamp is zeer krachtig. Bovendien heeft hij een zeer handig formaat. Hij is namelijk slechts 13,2 cm lang. Je kunt hem dus gemakkelijk in je broekzak stoppen en met je meenemen. Als je deze zaklamp gebruikt, dan kun je kiezen uit 1 van de 4 lichtsterkten. Je bepaalt dus zelf hoeveel licht hij produceert. Bovendien is er ook gezorgd voor een stroboscoopfunctie. Zet je de zaklamp in de hoogste stand, dan kun je een ruim veld, met een lengte van bijna 300 meter, verlichten. Echter, de laagste stand mag ook niet onderschat worden. Deze stand is namelijk perfect om op een comfortabele manier een boek te lezen. Ideaal om de tijd te doden tijdens je bewakersshift. Deze zaklamp wordt geleverd met oplaadbare batterijen en een laadstation met USB kabel.

Voordelen van de Olight R50 Seeker Rechargeable:

 • Voor duurzaam gebruik is deze zaklamp oplaadbaar.
 • Je kunt de lichtsterkte van dit apparaat zelf instellen.
 • Doordat de zaklamp waterdicht is, is hij perfect voor buitengebruik.
 • De behuizing is van stevig aluminium gemaakt, dus hij kan tegen een stootje.
 • Hij heeft een maximale brandtijd van 50 uur, dus hij gaat gemakkelijk een paar nachten mee.

Nadelen van de Olight R50 Seeker Rechargeable:

 • De aan/uitknop kun je soms moeilijk vinden in het donker.
 • Er is niet gezorgd voor een focussysteem zodat je de lichtstraal kunt aanpassen.
 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van dit apparaat wellicht tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Ledlenser P7R

De meesten van ons hebben al eens eerder gebruik gemaakt van een zaklamp. Hierbij doet het er niet toe of je verwijst naar je tijd in de padvinderij of naar die ene keer toen de stroom was uitgevallen. Wat we allemaal wel weten is dat het vervelend is wanneer het blijkt dat de batterijen van je zaklamp zijn leeggelopen. Daarom is het handig om te kiezen voor een variant die oplaadbaar is. Is de beste zaklamp voor jou om die reden een variant die oplaadbaar is? Moet hij daarnaast een groot bereik hebben? Dan kennen wij de perfecte zaklamp voor jou. Hier verwijzen we naar de Ledlenser P7R. Deze variant is wellicht de beste zaklamp voor jou, omdat hij oplaadbaar is. Ledlenser P7RJe hoeft je dus geen zorgen te maken dat je steeds naar de winkel moet gaan om nieuwe batterijen aan te schaffen. Daarnaast heeft hij een groot bereik.

Als er wordt gesproken over een groot bereik, dan wil je natuurlijk weten hoe groot het bereik precies is. In het geval van de Ledlenser P7R gaat het om een bereik van maar liefst 210 meter. Je weet dus gemakkelijk je tent terug te vinden als je midden in de nacht bent opgestaan om naar het toilet te gaan. We kijken sowieso ook naar de lichtopbrengst van dit apparaat. Hij heeft een krachtige lichtopbrengst tot 1000 lumen. Aangezien je om te jagen het liefst een zaklamp van minimaal 600 lumen kunt gebruiken, begrijp je hoe handig het is om te kiezen voor een variant met 1000 lumen. Met een dergelijke lichtopbrengst valt dit apparaat tevens onder de categorie tactische zaklampen. Ga je kamperen en wil je de oplader van de zaklamp niet meenemen? Geen probleem! Hij geeft in de laagste stand namelijk tot wel 40 uur licht.

Voordelen van de Ledlenser P7R:

 • Doordat hij spatwaterdicht is, is deze zaklamp bestand tegen een regenbuitje.
 • Hij heeft een bereik van 210 meter, dus je kunt gemakkelijk je tent terug vinden.
 • Er is gezorgd voor een focussysteem, dus je kunt de lichtstraal gemakkelijk aanpassen.
 • Je krijgt bij aankoop van deze zaklamp een handige houder, waarin je hem kunt opladen.
 • De zaklamp heeft een lichtsterkte van 1000 lumen, dus hij geeft genoeg licht voor outdoor gebruik.

Nadelen van de Ledlenser P7R:

 • Het aan- of uitzetten van de zaklamp doe je met dezelfde knop als de lichtsterkteregeling.
 • Met een brandtijd van 40 uur moet de zaklamp bij veelvoudig gebruik vaak opgeladen worden.
Klik hier voor de beste prijs

3. Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat het een goed idee is om eerst na te gaan waarvoor je jouw zaklamp wil gebruiken voordat je de functies van verschillende varianten met elkaar vergelijkt. Laten we bijvoorbeeld kijken naar het verband tussen de reikwijdte en verschillende activiteiten. Bij een zaklamp voor in huis of in de tuin maakt het niet zoveel uit hoe groot zijn reikwijdte is. Een reikwijdte van slechts enkele meters is tevens voldoende voor een zaklamp die je gebruikt bij autopech in het donker. Ga je echter jagen, dan is de reikwijdte wel zeer belangrijk. Om veilig te kunnen jagen, kun je het liefst kiezen voor een zaklamp met een reikwijdte van minimaal 300 meter. Coleman Batterylock Divide + 700 FlashlightBen jij een avonturier? Dan is de beste zaklamp voor jou wellicht een variant met een grote reikwijdte. Kies daarom voor de Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight.

Wij vinden dat de Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight de beste zaklamp voor jou is, dankzij zijn reikwijdte van 330 meter. Dit betekent dat je enorm ver voor je uit kunt kijken in het donker. De zaklamp is daarom zeer handig voor op de camping. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere outdoor activiteiten. Als we kijken naar het energieverbruik van standaard zaklampen, dan zien we dat deze varianten zowel energie verbruiken wanneer ze aanstaan als wanneer ze niet worden gebruikt. Bij deze zaklamp wordt het tegendeel bewezen. Er is namelijk gebruik gemaakt van de batterylock technologie, waardoor je de batterijen volledig loskoppelt met een simpele draai aan de knop. Op die manier bespaar je de batterijen wanneer het apparaatje niet in gebruik is. Je zit dus nooit onverwacht met lege batterijen. Dankzij de maximale brandtijd van 55 uur gaat de zaklamp tevens gemakkelijk een paar nachten mee.

Voordelen van de Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight:

 • Met een reikwijdte van 330 meter kun je enorm ver voor je uitkijken in het donker.
 • Je kunt deze zaklamp ook met een klein budget aanschaffen, want hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • De zaklamp heeft een lichtsterkte van 700 lumen, dus je hebt genoeg licht voor outdoor gebruik.
 • Er is bij deze zaklamp gezorgd voor bedieningsgemak, dus je kunt hem altijd gemakkelijk gebruiken.
 • Hij heeft een maximale brandtijd van 55 uur, dus de zaklamp gaat gemakkelijk een paar nachten mee.

Nadelen van de Coleman Batterylock Divide + 700 Flashlight:

 • Aangezien deze zaklamp niet oplaadbaar is, heb je er batterijen voor nodig.
 • Bij deze zaklamp is er niet gezorgd voor een focussysteem waar je de lichtstraal mee kunt aanpassen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Coast Portland HP314

Intussen heb je de recensies over 3 van de 5 top zaklampen van het jaar gelezen. Heb je de zaklamp van jouw dromen nog niet gevonden? Dan hoef je niet te vrezen. We vertellen je namelijk nog over 2 super modellen. Sowieso let iedereen op andere eigenschappen wanneer ze op zoek gaan naar de beste zaklamp. Dit komt doordat de behoeften van persoon tot persoon verschillen. Zo wil de een gewoon een zaklamp hebben voor wanneer de stroom in huis uitvalt. Weer iemand anders zoekt naar een zaklamp om mee te gaan jagen. Er zijn tevens personen die een tactische zaklamp willen hebben, omdat ze beveiligingswerk doen. Coast Portland HP314Behoor jij tot de categorie personen die graag een zaklamp wil hebben om mee te jagen of beveiligingswerk te doen? Dan kennen wij een zaklamp die goed bij je zal passen, namelijk de  Coast Portland HP314.

Wij vinden dat deze zaklamp de beste zaklamp voor jou is, omdat hij perfect is tijdens het jagen of doen van beveiligingswerk. Dit komt doordat de Coast Portland HP314 een zeer sterke zaklamp is. Hij verlicht immers tot 683 meter. Je ziet dus ver voor je uit in het donker. Er is bij deze zaklamp bovendien gezorgd voor een lichtsterkte van 1132 lumen. Je hebt dus genoeg licht tijdens het jagen of doen van beveiligingswerk. De zaklamp is bovendien voorzien van een gemakkelijk hanteerbaar focussysteem. Als je de knop in en uit schuift, kies je gemakkelijk tussen een zeer breed, cirkelvormig licht of juist een sterk gebundeld zoeklicht. Vanwege de vele mogelijkheden, heeft deze zaklamp een gewicht van 1,4 kilogram. Echter, je neemt hem toch gemakkelijk mee, omdat je er een schouderband bij krijgt om aan de lamp te bevestigen. Bescherm de zaklamp tijdens het reizen in de meegeleverde koffer.

Voordelen van de Coast Portland HP314:

 • Met een reikwijdte van 683 meter, kun je ver voor je uitkijken in het donker.
 • Dankzij het gemakkelijk hanteerbaar focussysteem kun je gemakkelijk de lichtstraal aanpassen.
 • Hij heeft een lichtsterkte van 1132 lumen, dus je hebt genoeg licht voor beveiligingswerk of jagen.
 • Je krijgt er een opbergkoffer bij om de zaklamp te beschermen tegen beschadigingen tijdens het reizen.
 • Om te compenseren voor het gewicht krijg je bij aankoop van deze zaklamp een schouderband meegeleverd.

Nadelen van de Coast Portland HP314:

 • Doordat hij niet oplaadbaar is, heb je voor deze zaklamp batterijen nodig.
 • De zaklamp is 43,5 centimeter lang, dus je neemt hem minder gemakkelijk mee.
 • Vergeleken met andere zaklampen, is dit model met een gewicht van 1,4 kilogram relatief zwaar.
 • Als je hem in de hoogste stand gebruikt, heeft de zaklamp een accuduur van slechts 4 uur en 25 minuten.
Klik hier voor de beste prijs

5. Maglite 3D LED Zwart

Als je op zoek gaat naar de beste zaklamp voor jouw behoeften, dan kun je letten op verschillende eigenschappen. Zo kijken we vaak naar de reikwijdte en lichthoeveelheid. Sommige gebruikers kijken ook of de zaklamp een oplaadbare variant is. Echter, het kan voorkomen dat je vergeet te kijken naar de accuduur. Je kunt namelijk zowel kiezen voor een oplaadbare variant of een model met batterijen, maar je hebt evenveel problemen als het apparaat een zeer korte accuduur heeft. Is daarom het ideale model voor jou een zaklamp met een zeer lange accuduur? Dan raden wij de Maglite 3D LED Zwart aan. Dit model heeft een accuduur van maar liefst 80 uur. Maglite 3D LED ZwartHierdoor kun je hem dagenlang gebruiken voordat je er andere batterijen voor nodig hebt. Dit is ideaal voor personen die het prettig vinden om te kamperen of jagen. Je hebt namelijk genoeg aan 1 set batterijen.

Nu daar je weet dat je lang gebruik kunt maken van de Maglite 3D LED Zwart, ben je waarschijnlijk gerust gesteld. Natuurlijk kijk je ook naar de andere eigenschappen van deze zaklamp. Zo is het goed om te weten dat de zaklamp beschikt over een krachtige lichtbundel. Wanneer je hem aandoet, schijnt de lichtstraal tot 412 meter ver. Ben je dus afgedwaald van de groep waar je mee bent gaan kamperen of jagen, dan kun je hen gemakkelijk terug vinden. Ook als je in de nacht naar het toilet bent gegaan, kun je je tent eenvoudig terug vinden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de lichtbundel van de zaklamp aan te passen. Draai slechts aan de kop en verstel de lichtbundel van breed naar gefocust of omgekeerd. Doordat de zaklamp is gemaakt van roestvrij aluminium en hij spatwaterdicht is, maak je je geen zorgen over een regenbui.

Voordelen van de Maglite 3D LED Zwart:

 • Dit model is spatwaterdicht, dus hij kan tegen een regenbuitje.
 • De zaklamp ligt prettig in de hand mede vanwege de goede grip.
 • Met een reikwijdte van 412 meter kun je ver voor je uitkijken in het donker.
 • Doordat hij is gemaakt van roestvrij aluminium is deze zaklamp zeer duurzaam.
 • Dankzij het focussysteem kun je gemakkelijk de lichtstraal van de zaklamp aanpassen.
 • Hij heeft een lange accuduur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over reserve batterijen.

Nadelen van de Maglite 3D LED Zwart:

 • Met een gewicht van 850 gram is deze zaklamp niet het lichtste model.
 • Aangezien de zaklamp niet oplaadbaar is, heb je er batterijen voor nodig.
Klik hier voor de beste prijs
Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>