Het Beste Zakmes Van 2020 Kopen? Of de beste ooit?

Als je een zakmes bij de hand hebt, kun je altijd en overal huis-, keuken- en tuinklusjes doen. Het is met een dergelijk mes tevens mogelijk om bijvoorbeeld takken te zagen en touwen te snijden. Wil je voorbereid zijn op verschillende klussen, dan is het wellicht handig om te kiezen voor een multitool of Zwitsers zakmes. Dergelijke messen hebben namelijk meerdere gereedschappen en ook verschillende functies. Voor het snijden van verschillende materialen is daarentegen een vast mes of vouwmes handig. Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd, wordt het kiezen van het beste zakmes veelal bepaald door wat je precies met het mes wil doen. Hierbij kun je behalve naar het type mes ook kijken naar de maat van het mes. Er worden namelijk messen in verschillende maten aangeboden. Soms krijg je er zelfs accessoires bij. Lees dit artikel en vind het beste zakmes voor jouw behoeften.

Beste zakmes van 2020

In dit artikel vertellen we je over de 5 beste zakmessen van het jaar. Natuurlijk wil je meteen weten om welke modellen het precies gaat. Daarom hebben we de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je welke messen we allemaal zullen recenseren. Als je de verschillende zakmessen al kent, kun je dus alleen door de tabel te bekijken het beste zakmes voor jouw behoeften uitkiezen. Ken je de messen nog niet? Geen nood. We recenseren namelijk alle 5 messen afzonderlijk, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken. Op die manier vind je ook gemakkelijk het beste zakmes voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.Victorinox HuntsmanMeer Info
2.Maglite Solitaire + Gerber US1 CombisetMeer Info
3.Buck Folding Alpha Hunter RosewoodMeer Info
4.Gerber Mini Covert FASTMeer Info
5.Buck Bones Black Combination EdgeMeer Info

1. Victorinox Huntsman

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat er verschillende soorten zakmessen zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te gaan welk type het beste bij je past. Is het beste zakmes voor jou een Zwitsers zakmes voor eenvoudige klussen? Dan kies je voor de Victorinox Huntsman. Dit model is het beste zakmes voor jou, omdat hij een Zwitsers zakmes is voor eenvoudige klusjes. Je kunt hem bovendien gebruiken voor verschillende klusjes, omdat hij beschikt over maar liefst 9 tools. Zo maak je onder andere gebruik van de schaar, houtzaag, boorpriem, het groot mes, de kurkentrekker en de combinatietool. Natuurlijk is het belangrijk om te weten waar je de verschillende tools voor kunt gebruiken. Victorinox HuntsmanDe combinatietool kun je onder andere gebruiken als schroevendraaier, flessenopener en draadstripper. Verdere uitleg over de tools vind je terug in de meegeleverde handleiding van dit Zwitsers mes.

Wanneer je een zakmes aanschaft, wil je niet dat hij zwaar is in je zak. Hij moet ook niet te groot zijn, anders zie je hem niet meer als een zakmes. Daarom let je ook op het gewicht en het formaat van het mes waar je voor kiest. In het geval van de Victorinox Huntsman neem je de tool gemakkelijk overal mee naartoe. Hij heeft namelijk een compact formaat en een licht gewicht. Bovendien heeft dit model een zaagfunctie. Deze functie zie je bij veel andere zakmessen met basisgereedschappen niet terug. Ga je op reis of trek je het bos in? Dan heb je dit mes sowieso bij je. Hij kan namelijk voor veel uiteenlopende klussen gebruikt worden. Natuurlijk wil je het mes niet kwijtraken. Daarom bevestig je hem gemakkelijk met de sleutelring aan je sleutelbos. Het zakmes is tevens duurzaam, want de uitklapbare onderdelen zijn van roestvrijstaal gemaakt.

Voordelen van de Victorinox Huntsman:

 • Hij heeft 9 tools en is daarom een zeer uitgebreid zakmes.
 • Dankzij de sleutelring kun je hem aan je sleutelbos bevestigen.
 • Zijn lemmet is van RVS gemaakt, dus het is duurzaam en gaat lang mee.
 • Je kunt het zakmes gemakkelijk meenemen dankzij het compact formaat.
 • Dit Zwitsers zakmes weegt 97 gram en is dus licht en eenvoudig te hanteren.

Nadelen van de Victorinox Huntsman:

 • Sommige onderdelen zijn stroef uit de behuizing te halen.
 • Met een lemmetlengte van 7 centimeter is het mes relatief klein.
Klik hier voor de beste prijs

2. Maglite Solitaire + Gerber US1 Combiset

Zoek je naar het beste zakmes voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten. Sommige personen kiezen het liefst voor een Zwitsers zakmes, omdat een dergelijk model meerdere gereedschappen bezit. Echter, als je al die andere gereedschappen niet zal gebruiken, is een dergelijk model niet nodig. Misschien ben jij iemand die voor verschillende klussen ook verschillende tools nodig heeft. Het kan dan toch dat een model zoals het vorige zakmes voor jou beschikt over te veel onnodige gereedschappen. Dan kennen wij een zakmes, dat een perfecte middenweg vormt. Hier verwijzen we naar de Maglite Solitaire + Gerber US1 Combiset. Deze set vinden wij het beste zakmes voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je goed voorbereid naar de plaats van bestemming kunt gaan. Maglite Solitaire + Gerber US1 CombisetJe krijgt behalve een zakmes namelijk ook andere gereedschappen meegeleverd. Krijg je plotseling zin in een trip naar de camping?

Als we verwijzen naar verschillende gereedschappen, dan wil je natuurlijk weten om welke gereedschappen het precies gaat. In het geval van de Maglite Solitaire + Gerber US1 Combiset, gaat het om een stijlvol zakmes. Dit vouwmes kun je gemakkelijk open en dicht vouwen. Er is tevens gezorgd voor Liner Lock vergrendeling, waardoor het mes van 8,9 cm niet onverwachts openklapt naar een mes van 15,5 cm. In de set zit er ook een kleine zaklamp. Het formaat van de zaklamp moet er echter niet voor zorgen dat je hem onderschat. Deze zaklamp verlicht namelijk maar liefst 20 meter van je pad. Bovendien heeft hij een lichtsterkte van 47 lumen. Je kunt hem dus goed gebruiken op een slecht verlichte locatie of wanneer de stroom is uitgevallen. Als je hem eenmaal gebruikt, dan kun je de zaklamp ongeveer 1 uur en 45 minuten gebruiken voordat je een andere batterij nodig hebt.

Voordelen van de Maglite Solitaire + Gerber US1 Combiset:

 • Dit zakmes wordt geleverd in een set waarin er ook een zaklamp zit.
 • Er is gezorgd voor Liner Lock vergrendeling waardoor het vouwmes niet onverwachts openklapt.
 • Je krijgt een sleutelhanger meegeleverd, waardoor je zowel het zakmes als de zaklamp eenvoudig met je mee kunt nemen.

Nadelen van de Maglite Solitaire + Gerber US1 Combiset:

 • Vergeleken met een Zwitsers zakmes beschikt dit model over minder gereedschappen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Buck Folding Alpha Hunter Rosewood

Zoals je intussen hebt gezien, kun je met verschillende aspecten rekening houden wanneer je op zoek gaat naar het beste zakmes voor jouw behoeften. Heb je behoefte aan meerdere tools, dan is een Zwitsers zakmes ideaal. Echter, als je slechts een compact mes nodig hebt waar je groente of vlees mee kunt snijden, dan is een vouwmes juist ideaal. Met een vouwmes kun je tevens takken en touw snijden om hutten of vallen te bouwen. Kun je je helemaal terug vinden in de bovenstaande beschrijving en wil je daarom een vouwmes aanschaffen? Dan kies je voor de Buck Folding Alpha Hunter Rosewood. De naam van dit mes spreekt voor zich “Alpha Hunter”. Je laat dus zien dat jij de leider bent en gaat vervolgens jagen. Buck Folding Alpha Hunter RosewoodNatuurlijk kan het mes behalve om te jagen ook gebruikt worden voor andere outdoor activiteiten zoals een lange natuurtocht of tijdens het kamperen.

Als je de Buck Folding Alpha Hunter Rosewood helemaal openklapt, dan heeft hij een lengte van 21,6 cm. Echter, het mes zelf heeft een lengte van 8,9 cm. Nadat je dit mes hebt aangeschaft, merk je al gauw dat het mes speciaal is ontworpen om efficiëntie met comfort te combineren. Je gebruikt het mes namelijk met alle plezier, omdat hij prettig in de hand ligt. Dit heeft het zakmes te danken aan het hoogwaardige Palissanderhouten heft met een RVS frame. Het mes zelf is echter gemaakt van S30V roestvrijstaal. Hierdoor is het mes zeer hard en ook scherp. Je kunt er dus gemakkelijk vleeswaren en groenten mee snijden. Zo bereid je gemakkelijk en gezonde maaltijd tijdens je kampeertrip. Het zakmes heeft bovendien een gewicht van 227,8 gram en een satijnen afwerking. Hierdoor heeft hij een perfecte balans tussen gewicht en design. Bewaar hem na gebruik in de meegeleverde leren etui.

Voordelen van de Buck Folding Alpha Hunter Rosewood:

 • Doordat het lemmet is gemaakt van rvs, gaat hij lang mee en is hij duurzaam.
 • Dankzij het Palissanderhouten heft met RVS frame ligt het mes prettig in de hand.
 • Er is gezorgd voor een houten handvat, waardoor het mes prettig licht van gewicht is.
 • Je kunt het mes gemakkelijk met een duimknop openen, waarna het lemmet vergrendelt.
 • Het lemmet is een drop point variant met een groot snijvlak, dus je kunt er gecontroleerd mee snijden.

Nadelen van de Buck Folding Alpha Hunter Rosewood:

 • Het lemmet van dit mes heeft een hoge hardheid, waardoor hij wat fragieler is dan een mes met een lage hardheid.
 • Ondanks de perfecte balans tussen gewicht en design, is dit mes vergeleken met andere modellen toch relatief zwaar.
 • De punt op een drop point lemmet is minder scherp, waardoor het lastiger is om met dit mes materialen te doorboren.
Klik hier voor de beste prijs

4. Gerber Mini Covert FAST

Zoek je naar het beste zakmes voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee houdt. Meestal kijkt men naar eventuele extra gereedschappen waar het mes mee komt. Daarnaast kun je ook kijken naar het materiaal waar het mes van is gemaakt. Velen kijken tevens naar het gewicht en de lengte van het mes. Echter, vergeet niet om ook te kijken naar het design. Je gaat het mes waarschijnlijk regelmatig gebruiken, dus het is belangrijk dat hij gezien mag worden. Zoek je daarom naar een zakmes met een stoer design? Dan raden wij de Gerber Mini Covert FAST aan. Dit zakmes heeft een stoer design. Hij is bovendien compact, stevig en ligt prettig in de hand. Gerber Mini Covert FASTPerfect dus om met je mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping. Ook als je gaat jagen met een groepje vrienden komt hij vanwege het gebruiksgemak goed van pas.

Het kan voorkomen dat je een snelle handeling moet plegen met je zakmes. Als dat het geval is, dan is de Gerber Mini Covert FAST ook het beste zakmes voor jou. Hij kan namelijk eenvoudig en snel geopend worden met slechts 1 hand. Dit komt doordat het mes is voorzien van een slide-lock vergrendeling. Deze vergrendeling voorkomt tevens dat het mes weer inklapt nadat je hem eenmaal hebt opengeklapt. Je kunt dus veilig aan de slag gaan. Als we kijken naar het materiaal van dit mes, dan zien we dat hij is gemaakt van stevig titanium. Dit materiaal is duurzaam en roest niet snel. Er is tevens gezorgd voor een gecombineerde snede, waardoor je het zakmes zowel kunt gebruiken voor grof als nauwkeurig snijwerk. Doordat het handvat is gemaakt van G-10 kunstvezel met een reliëf, kun je tevens rekenen op extra grip.

Voordelen van de Gerber Mini Covert FAST:

 • Voor extra grip is het handvat gemaakt van G-10 kunstvezel met een reliëf.
 • Doordat het lemmet van titanium is gemaakt, is hij sterker en lichter dan een lemmet van andere metalen.
 • Wanneer je dit mes even niet gebruikt, kun je hem met de riemclip op het heft hangen aan je broekzak of je riem.
 • Dit zakmes beschikt over een drop point lemmet met een groot snijvlak, dus je kunt er gecontroleerd mee snijden.
 • Zijn snede is deels gekarteld, waardoor je het vouwmes ook kunt gebruiken om vezelrijke materialen zoals touwen en karton te snijden.
 • Er is bij dit vouwmes gezorgd voor een slide-lock vergrendeling, die ervoor zorgt dat het mes niet zomaar inklapt wanneer je hem gebruikt.

Nadelen van de Gerber Mini Covert FAST:

 • In het begin kan het dat de vergrendeling wat stroef gaat.
 • Hij heeft een minder scherpe punt, omdat het gaat om een drop point lemmet, dus het is lastig om materialen met het mes te doorboren.
Klik hier voor de beste prijs

5. Buck Bones Black Combination Edge

In de vorige recensie hebben we je verteld dat het belangrijk is om te kijken naar diverse eigenschappen van de zakmessen, maar dat het ook belangrijk is om te kijken naar de designs. Elk mes is immers anders. Wil je het liefst een zakmes hebben met een super uniek design? Dan kennen we een model dat je waarschijnlijk prachtig zal vinden. Hier verwijzen we naar de Buck Bones Black Combination Edge. Wij vinden dit mes het beste zakmes voor jou, omdat hij een zeer uniek design heeft. Als je er in eerste instantie naar kijkt, dan lijkt het alsof het heft is doorboord. Hij heeft namelijk groeven. De groeven zijn echter elk voorzien van een unieke vorm en grootte. Buck Bones Black Combination EdgeHierdoor ziet het zakmes er sowieso uniek uit. De groeven in het heft zijn echter met een reden aangebracht. Ze zorgen namelijk voor extra grip terwijl je met het mes werkt.

Aangezien we al eenmaal praten over het heft van de Buck Bones Black Combination Edge, gaan we hier verder op in. Het skeletheft van dit mes is gemaakt van roestvrij staal. Dat de groeven dienen voor extra grip weet je intussen. Ze zorgen er echter ook voor dat het heft niet zomaar uit je handen kan glippen. Hierdoor kun je het mes ook gebruiken wanneer je handen nog nat of zelfs vettig zijn. Natuurlijk kijk je bij het uitkiezen van het beste zakmes niet alleen naar het design en het heft. Daarom is het belangrijk te vermelden dat dit mes tevens zeer stevig is. Je kunt hem bovendien gebruiken voor verschillende doeleinden. Er is namelijk gezorgd voor een Combination Edge, dus het lemmet heeft zowel een gladde als kartelsnede. Hij is daarom ideaal voor uiteenlopende klusjes. Vouw het mes eenvoudig open met de knobbeltjes aan de zijkant van zijn lemmet.

Voordelen van de Buck Bones Black Combination Edge:

 • Dit zakmes heeft een uniek design met groeven in het heft.
 • Het lemmet van dit mes is gemaakt van RVS, dus hij gaat lang mee en is duurzaam.
 • De groeven in het skeletheft van dit zakmes zorgen ervoor dat hij niet uit je handen glipt.
 • Doordat je het mes gemakkelijk kunt openen, is hij snel klaar voor heftig zaag- en snijwerk.
 • Dankzij de gecombineerde snede is dit zakmes ideaal voor uiteenlopende werkzaamheden.
 • Je kunt ook zeer stevige materialen doorboren met dit mes, dankzij het tanto point lemmet.

Nadelen van de Buck Bones Black Combination Edge:

 • Met een gewicht van 0,1255 kg is dit zakmes niet het lichtste model.
 • In het lemmet is er een scherpe hoek, waardoor het tanto point lemmet lastig is te slijpen.
Klik hier voor de beste prijs
Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>