• Home
  • Acties

Black Friday 2020 in Nederland, Wat zijn de Beste Deals? Vind hier alle kortingen en aanbiedingen van de winkels! Ook sales online

Velen van ons kijken lang van tevoren uit naar de volgende Black Friday. Sommigen van ons sparen er zelfs naartoe. Hoewel je aan de naam hoort dat deze dag niet in Nederland is ontstaan, is het ook voor ons een belangrijke dag. Wil je meer te weten komen over wat Black Friday precies is, wanneer je deze dag in 2020 kunt verwachten en welke winkels allemaal meedoen en super deals aanbieden? Dan ben je hier op het juiste adres. We gaan namelijk uitgebreid in op deze dag en vertellen je over shops die allerlei leuke sales hebben!

Klik hier voor de beste black friday aanbiedingen

Wat is Black Friday?

We hebben allemaal wel eens gehoord van Black Friday en de leuke kortingen die ermee gepaard gaan. Echter, we weten niet allemaal wat deze dag precies inhoudt en hoe de dag zo speciaal is geworden. In veel gedeeltes van de wereld, vooral de Christelijke gedeeltes, wordt december als een feestmaand gezien. In de Verenigde Staten begint het feest echter wat eerder. Zij vieren namelijk eerst Thanksgiving. Deze dag, naar het Nederlands vertaald als dankzeggingsdag, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada, die elk jaar op de vierde donderdag van november wordt herdacht. Op deze dag, die vaak met de hele familie wordt gevierd, wordt traditioneel God bedankt voor de oogst en andere goede dingen die gedurende het jaar zijn gebeurd. Vaak krijgen werknemers de daarop volgende dag, een vrijdag, ook vrij zodat zij 4 dagen kunnen genieten van een familiereünie.

Deze vrijdag, waarop velen vrij zijn van het werk, wordt Black Friday genoemd. Winkeliers zijn gestart met de traditie om op deze dag mega kortingen en deals aan te bieden, omdat deze dag wordt gezien als de start van de inkopen voor het feestseizoen. Nu vraag je je misschien af waarom de vrijdag dan “Black” oftewel zwart wordt genoemd. Zwart wordt vaak als negatief gezien, maar heeft in deze context juist een positieve verklaring. Het heeft te maken met de winsten en verliezen van bedrijven. Er werd namelijk vaak gebruik gemaakt van rode inkt voor verliezen en zwarte inkt voor winsten of verkopen. Deze traditie leeft voort in moderne accounting software. Vandaar de naam Black Friday, die verwijst naar vele verkopen. Momenteel zijn er in de wereld veel winkels die meedoen aan de Black Friday sales. Hierbij kun je denken aan aanbiedingen in verschillende varianten.

Wat Is Black Friday

Wanneer is Black Friday? De datum in 2020

Wanneer Is Black Friday 2018Als je leest over mogelijke deals, kortingen en aanbiedingen in Nederland, dan wil je meteen weten wanneer Black Friday in 2020 is. De datum van Black Friday in 2020 is vrijdag 23 november 2020. Je hebt dus nog even tijd om te sparen voor de vele leuke spullen die je met korting kunt kopen. Het is sowieso een goed idee om te wachten tot deze dag, omdat producten tientallen procenten worden afgeprijsd in vergelijking met de gebruikelijke winkelwaarde. Als je dus al een tijdje zoekt naar een bepaald product, dat tijdens de Black Friday sales wordt aangeboden, dan ben je er zeker van dat je een goede slag kunt slaan. Vaak zijn de deals zelfs langer dan één dag geldig, waardoor je ook wat langer kunt profiteren van extra voordeel. Geloof je ons niet? Dan kun je kijken naar Black Friday aanbiedingen van voorgaande jaren!

Welke winkels in Nederland doen mee aan Black Friday 2020?

Nu weet je dat je optimaal kunt profiteren van allerlei leuke sales in Nederland als je wacht op Black Friday. Echter, het is ook handig om te weten op welke shops je kunt rekenen. Er zijn namelijk shops die jaarlijks Black Friday deals aanbieden. Sommige van deze winkels verlengen de aanbiedingen zelfs met meer dan één dag. Hierdoor kun je langer genieten van een fikse korting op dat product dat je al zo lang wilde hebben. Wij willen dat je je zowel financieel als mentaal optimaal kunt voorbereiden op Black Friday in Nederland en vertellen je daarom over enkele Nederlandse shops die aantrekkelijke Black Friday sales aanbieden.

Bol.com

Een winkel waar je jaarlijks terecht kunt voor leuke Black Friday deals is Bol.com. Deze shop kennen de meesten van ons al. Dit komt doordat zij een enorm groot assortiment producten verkopen. Je kunt gedurende het jaar ook bij hen terecht voor allerlei andere leuke acties waar er korting wordt gegeven op producten. Als we kijken naar het assortiment van Bol.com, dan zien we dat ze van boeken tot fietsen en zelfs van dierenspullen tot computers aanbieden. Er zijn ook experts bij hen in dienst, die je graag helpen wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een cadeau. Bol.com helpt dagelijks miljoenen klanten en staat hierdoor middenin de maatschappij. Dit ziet de winkel als de perfecte positie om de maatschappij verder van dienst te zijn. Daarom wordt deze dienst tevens vertaald naar een bredere maatschappelijke context, waarbij er een meetbare bijdrage wordt geleverd aan het overwinnen van sociale en duurzaamheidsuitdagingen.

Bol.com black friday

Als je ervoor kiest om je Black Friday inkopen te doen bij Bol.com, dan wordt je geld goed gebruikt. Bol.com draait namelijk op het gezegde “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Daarom ondersteunen zij graag lokale initiatieven. Dit kan te maken hebben met financiële hulp, maar ook door een directe, tastbare bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld kinderen en jongeren die het lastig hebben of ouderen en mensen met een beperking. Er wordt hierbij beroep gedaan op de kennis, kunde en het enthousiasme van hun medewerkers. Het is daarom een enorm goed idee om te profiteren van de Black Friday aanbiedingen van Bol.com, omdat dit dubbel voordeel betekent: voor jou én het goede doel van Bol.com!

Coolblue

Net zoals Bol.com is ook Coolblue een bekend begrip in de Nederlandse en Belgische samenleving. Dit is ook een enorm grote winkel, waar je terecht kunt voor allerlei producten. Zoek je naar een product voor in de keuken? Dan kun je bij deze shop terecht voor zowel groot keukenapparatuur zoals koelkasten en gasfornuizen als klein keukenapparatuur zoals waterkokers en blenders. Voor de keuken hebben zij tevens kook- en bakgerei en opbergbakjes. Als je zoekt naar een Black Friday korting, dan focus je meestal op grotere artikelen. Daar houdt Coolblue ook rekening mee. Daarom kun je op de volgende Black Friday bij deze shop langsgaan om bijvoorbeeld een vaatwasmachine te kopen. Natuurlijk verkopen ze niet alleen keukenspullen. Je kunt op Black Friday ook bij hen terecht voor bijvoorbeeld telefoons en computers van topmerken met korting. Een tv of home cinema met korting klinkt ook niet gek!

Coolblue black friday

Nu ben je waarschijnlijk super enthousiast om je inkopen op Black Friday te doen bij Coolblue. Weet je echter waar je terecht kunt? In Nederland en België heeft Coolblue maar liefst 9 fysieke winkels. De Nederlandse winkels staan in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Als we kijken naar de Belgische winkels, dan zien we dat deze staan in Antwerpen, Lochristi en Zaventem. Black Friday nadert, dus kijk snel welke winkel dichtbij jouw woonplaats staat en ga er op vrijdag 23 november 2020 naartoe!

MediaMarkt

Bij welke shop je jouw Black Friday inkopen doet, hangt helemaal af van welke spullen je precies wil kopen. Hoewel je bij shops zoals Bol.com en Coolblue terecht kunt voor een zeer uitgebreid assortiment, zijn er ook shops die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde type producten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een andere bekende shop, MediaMarkt, dan zien we dat zij zich specialiseren in elektronica. Het doet er hierbij niet toe of je zoekt naar iets kleins zoals een koptelefoon of iets groots zoals een wasmachine. Bij hen vind je namelijk zowel grote als kleine producten en bijbehorende accessoires. Het leuke van deze shop is dat je de producten mag uitproberen. Zo kun je dus bijvoorbeeld kijken of die ene stoere headset ook een rijk basgeluid produceert. Als je wil zien hoeveel er in de wasmachine kan, dan mag je ook gerust je was meenemen en de machine uitproberen.

MediaMarkt black friday

De aantrekkelijke opties biedt MediaMarkt, omdat ze het belangrijk vinden dat klanten altijd tevreden zijn. Bij deze winkel wil men bovendien dat je het gevoel hebt dat je de juiste keuze hebt gemaakt door bij hen te shoppen. Misschien is het dus een idee om alvast even langs te lopen bij één van de vele MediaMarkt winkels en te kijken welke producten je kunt kopen voordat je op Black Friday gaat profiteren van leuke aanbiedingen!

BCC

Hoewel er verschillende winkels zijn die Black Friday sales aanbieden, vertellen wij je over de shops die wij aantrekkelijk vinden. Deze shops bieden namelijk van zichzelf al producten tegen aantrekkelijke prijzen aan, maar hebben ook waanzinnige Black Friday deals. We hebben het reeds over 3 van deze shops gehad en vertellen je nu over een vierde, namelijk BCC. Deze shop staat bekend als kopen zonder zorgen. Dit komt doordat er in de 65 winkels altijd iemand voor je klaar staat. Hierbij gaat het niet alleen om het maken van de juiste keuze. De specialisten helpen je namelijk graag. Daarnaast is het streven van deze winkel om altijd de beste prijs aan te bieden. Als je op normale momenten reeds de beste prijs krijgt, dan kun je er zeker van zijn dat de sales en aanbiedingen rond Black Friday nóg aantrekkelijker zijn.

BCC black friday

Intussen hebben we je verteld over de werkwijze van BCC, maar nog niet over de producten. Het is belangrijk om te weten welke productsoorten je bij hen kunt kopen om te concluderen of je optimaal kunt profiteren van hun Black Friday sales. Bij deze shop kun je terecht voor allerlei spullen voor je huishouden. We verwijzen bijvoorbeeld naar verlichting, stofzuigers en klimaatbeheersingsartikelen. Zelfs artikelen op het gebied van foto en video zoals spiegelreflexcamera’s, lenzen en zelfs drones verkopen zij. Je kunt tevens bij hen terecht voor producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Denk bijvoorbeeld aan elektrische tandenborstels, flessenwarmers voor de baby’s en haardrogers. Ook de accessoires worden niet vergeten! Als dit de producten zijn waar je naar op zoek bent, dan zijn de Black Friday aanbiedingen van BCC perfect voor jou!

Black Friday 2018 sales korting deals aanbiedingen

Naar welke winkel ga jij voor Black Friday 2020?

Nu weet je wat Black Friday inhoudt, op welke dag het in 2020 valt en welke shops je kunt bezoeken voor leuke sales. Je weet ook dat je voor korting op specifieke producten terecht kunt bij specifieke shops. Begin je daarom nu al voor te bereiden op de leuke Black Friday aanbiedingen, sales, deals en kortingen en spaar naar 23 november 2020 toe!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>