Boer Zoekt Vrouw

Boer zoekt vrouw is een Nederlandse dating-realityserie, die gepresenteerd wordt door Yvon Jaspers. Het programma is gebaseerd op het Engelse format ‘Farmer wants a wife’. De eerste aflevering van de Nederlandse versie werd uitgezonden op 21 november 2004. Het programma wordt gemaakt door Fremantle Media, Thames Television.

Om deel te nemen aan het programma kunnen boeren en boerinnen zich aanmelden. Zij geven hun gegevens door en worden vervolgens geselecteerd. Het zijn boeren en boerinnen die op zoek zijn naar een liefdespartner. Per seizoen worden er 10 boeren geselecteerd. In de eerste aflevering (vaak voor de zomer) worden de boeren/boerinnen voorgesteld aan de kijkers. Hierna hebben de kijkers tijd om een brief te schrijven aan de boer of boerin die hen aanspreekt. De 5 boeren met de meeste brieven worden gevolgd in hun traject op zoek naar de ware liefde.

Boer Zoekt Vrouw en de Speeddate

Na het lezen van alle brieven mogen de boeren 10 vrouwen uitnodigen voor een speeddate. In deze aflevering krijgen de boeren 5 minuten om met de briefschrijvers te praten en een indruk te krijgen van elkaar. Naar aanleiding van de speeddates worden er 5 kandidaten gekozen door de boer die hij/zij beter wil leren kennen.

Een vast onderdeel in het programma is de ‘logeerweek’. De kandidaten blijven een week bij de boer logeren en draaien mee in het dagelijks leven van de boer/boerin. Dit is een uitgelezen kans voor beide partijen om elkaar beter te leren kennen en voor de kandidaten om te ervaren wat het boerenbedrijf inhoudt en of het bij de kandidaat past. Aan het eind van de logeerweek moet de boer een keus maken voor twee kandidaten.

Na de logeerweek heeft de boer nog met beide kandidaten een date/tijd. Hierna moet de boer een definitieve keus maken. In wie ziet de boer potentie om een relatie aan te gaan? Als de boer zijn keus heeft gemaakt, gaat hij met de (eind)kandidaat op vakantie/stedentrip. Het programma volgt de vakantie nauwlettend en de relatie bloeit in de meeste gevallen op.

De laatste aflevering van het programma bestaat uit een blik op ‘hoe is het nu met…’. Er wordt na een periode van een aantal maanden een reünie georganiseerd door het programma. In deze reünie wordt er gesproken met de boeren en de stand van zaken. Wie zijn er nog samen en welke ontwikkelingen zijn er in de relatie?

Magazine

Naast het tv-programma is ook alle informatie over de boeren en hun kandidaten te vinden in het Boer zoekt Vrouw magazine. In het magazine zijn interviews met de boeren te vinden. Ze praten over werk, familie, hobby’s en natuurlijk de liefde. Door het magazine te lezen leer je de boeren nog beter kennen. Ook is in het magazine een fotocolumn van Yvon Jaspers opgenomen, die op ontroerende wijze verteld over haar hond Tommy. Daarnaast zijn er recepten in het magazine te vinden, net als binnenkijkreportages bij woonboerderijen en allerlei andere informatie over Land, Leven en Liefde.

Deze zomer gaan Yvon Jaspers en haar hond Tommy weer opzoek naar nieuwe boeren en boerinnen die dit avontuur aan durven te gaan.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>