Braun Series 9 Kopen? Lees snel de Review!

Ben je op zoek naar een scheerapparaat met topprestaties? Kies dan voor de Braun Series 9. De scheerapparaten uit deze serie zijn volgens de producent de beste die zij ooit hebben uitgebracht. Er zijn verschillende modellen in deze serie. De chroom en zilveren modellen met een Clean & Charge station en reisetui zijn niet waterdicht. De andere modellen kun je wel onder de douche gebruiken. Denk hierbij aan het zilveren of het blauw/zwarte model met een reisetui. Ook de blauw/zwarte die met een reisetui en een Clean & Charge station wordt geleverd, is waterdicht. Aan de hand van de eigenschappen en de meegeleverde accessoires, kun je zelf kiezen welk model het beste bij je past.

Als je op zoek bent naar een duurzaam product met innovatieve functies, dan is een Braun apparaat zeker een aanrader. Deze fabrikant richt zich op innovatie, maar maakt de producten ook gebruiksvriendelijk zodat je prettig met ze kunt werken. Kies voor een Braun scheerapparaat en ervaar zelf het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de innovatieve technologieën.

Review over de Braun Series 9

De Braun Series 9 is een efficiënt scheerapparaat met een zachte werking op je huid. Met dit scheerapparaat kun je in één beweging zorgen voor een perfect scheerresultaat. Hij beschikt namelijk over de SyncroSonic technologie met 40.000 dwarssnijdende acties per minuut. Het scheermes beschikt over 5 unieke scheerelementen, die worden ondersteund door de sonische technologie. Een krachtige combinatie dus! De scheerelementen zijn elk gespecialiseerd voor een ander haartype. Je mist dankzij deze elementen ook geen platliggende haartjes of haren die in verschillende richtingen groeien tijdens het scheren. Je bent dus sneller klaar en geniet van een optimale scheerbeurt.

We beschrijven de scheerelementen hieronder:

 • Het OptiFoil, waarvan er 2 elementen zijn, zorgt voor een perfecte gladheid. Dit gladde gevoel blijft bovendien lang.
 • De HyperLift & Cut trimmer tilt platliggende haartjes op en trimt ze meteen.
 • De Direct & Cut trimmer doet precies wat je van hem zou verwachten. Hij ordent de haartjes die in verschillende richtingen groeien en scheert ze af.
 • De beschermende SkinGuard verzacht je huid zodat je een prettige scheerervaring hebt.

Voor een perfect scheerresultaat is het belangrijk dat de scheerelementen de contouren van je lichaam volgen. Dit is precies wat er gebeurt in de Series 9 scheerapparaten. Zij beschikken namelijk over een 10-directioneel flexibel hoofd. Dit zorgt voor een maximale aanpasbaarheid van het gezicht. Behalve de modellen 9030s, 9050cc, 9070cc, 9075cc en 9090cc, die met een snoer gebruikt worden, kun je de Series 9 scheerapparaten gebruiken in extreme omgevingen. Ze zijn namelijk duurzaam en 100% waterbestendig. Deze waterdichte modellen kunnen tot 5 meter diep in water worden ondergedompeld. Je kunt ze dus gemakkelijk onder de kraan schoonmaken. Bovendien kunnen deze modellen met water, gel, schuim of onder de douche worden gebruikt voor een verfrissende scheerervaring met topprestaties.

Braun Series 9

Voordelen van de Braun Series 9

We zijn ook voor je nagegaan welke voordelen de Braun Series 9 met zich meebrengt. De voordelen hebben we hieronder voor je opgesomd:

 • Snel opgeladen
  Een belangrijk voordeel van de Series 9 scheerapparaten is dat je ze snel kunt opladen. Het volledig opladen van dit apparaat duurt ongeveer een uur. Hierna kun je er 50 minuten draadloos mee scheren. Als je bent vergeten hem op te laden, dan kun je hem 5 minuten opladen om hem voor één scheerbeurt te gebruiken.
 • Handig LED-display
  Het scheerapparaat beschikt over een handig LED-display. Op dit beeldscherm kun je verschillende zaken aflezen zoals de batterijstatus, de hygiëne-indicatie en de status van het reisslot.
 • Ergonomisch
  Een ander voordeel van de shaver is dat hij een zeer ergonomisch ontwerp heeft. Hij past intuïtief in de hand en heeft een afgeronde vorm. De interfacepunten zijn tevens perfect gepositioneerd zodat je de scheermachine in elke situatie goed kunt hanteren.
 • Clean & Charge station
  Als je voor een model met het Clean & Charge station kiest, dan worden er 5 acties uitgevoerd wanneer het apparaat in het station zit. De shaver wordt hygiënisch gereinigd, opgeladen, gesmeerd, er wordt een reinigingsprogramma gekozen en het apparaat wordt gedroogd. Dit alles gebeurt met een druk op de knop. Het apparaat is dus elke dag als nieuw.
 • Reisetui
  Je krijgt een reisetui meegeleverd wanneer je dit apparaat aanschaft. In deze lederen etui kun je de scheerkop tijdens het reizen optimaal beschermen.
 • Precisie en kracht
  Maak gebruik van de uitklapbare precisietrimmer van de shaver om je nekharen en bakkebaarden bij te werken. Het apparaat is behalve nauwkeurig ook nog eens krachtig, want je kunt hem ook voor zware baardgroei gebruiken.
 • Beste scheerprestaties
  Dit apparaat doet wat het belooft. Hij zorgt voor een gladde, comfortabele scheerbeurt. Dankzij de verschillende scheerelementen en dubbele trimmers worden alle haartjes afgeschoren.

Nadelen van de Braun Series 9

Als je de lange lijst met voordelen ziet, dan denk je misschien “heeft dit apparaat dan geen tekortkomingen?” Om je een compleet beeld te geven van deze shaver zijn we daarom ook voor je nagegaan wat zijn tekortkomingen zijn. Lees snel verder om achter de minpuntjes te komen:

 • Alleen draadloos
  De Series 9 is speciaal ontworpen voor draadloos gebruik. Je kunt deze scheerapparaten daarom niet gebruiken terwijl ze worden opgeladen. Dit kun je als minpunt ervaren als je regelmatig vergeet om het apparaat op te laden. In geval van nood, beschikken de scheerapparaten echter over een snellaadfunctie. Deze zorgt ervoor dat je jouw scheerapparaat 5 minuten kunt opladen en hem daarna voor één scheerbeurt kunt gebruiken.
 • Prijs
  Als je een klein budget hebt, kun je de prijs van dit apparaat als minpunt ervaren. Je krijgt wel waar voor je geld wanneer je voor de scheerapparaten uit deze reeks kiest.

Conclusie van deze review over de Braun Series 9

Zoals je hebt gelezen zijn de Braun Series 9 scheerapparaten een must-have in huis als je er goed verzorgd uit wil zien. De shavers zijn in verschillende pakketten en soorten beschikbaar. Je bepaalt zelf of je de waterdichte variant of de variant voor droog scheren wil hebben. Het ligt ook aan jou of je kiest voor het model met een reisetui en oplaad- en schoonmaakstation. Alle varianten zorgen voor de beste scheerprestaties en optimaal gebruiksgemak. Ze zijn krachtig en je kunt ze snel opladen. Waar wacht je nog op? Haal deze aanrader vandaag nog in huis!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>