Bushnell Legend Ultra HD 8×42 Kopen? Bekijk De Review!

Als je op zoek gaat naar een nieuwe verrekijker, dan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Er zijn namelijk verrekijkers voor verschillende activiteiten. Personen die een verrekijker nodig hebben om vanuit een boot prachtige landschappen te bekijken, kiezen voor een verrekijker met andere specificaties dan personen die hun verrekijker gebruiken tijdens hun safari. Gelukkig kunnen sommige verrekijkers voor verschillende activiteiten gebruikt worden, waardoor je niet voor elke activiteit een andere verrekijker hoeft aan te schaffen. Wil je graag een verrekijker gebruiken tijdens je reis en safari? Is het tevens belangrijk voor jou dat het ideale model gebruikt kan worden voor het bekijken van sportevenementen, theatervoorstellingen en concerten en om aan vogelspotting te doen? Dan is de Bushnell Legend Ultra HD 8×42 wellicht de ideale verrekijker voor jou. Dit dakkant model met een van 8x kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Voordat we je meer vertellen over deze verrekijker, willen we je eerst informatie geven over de fabrikant die de verrekijker heeft ontworpen. Hier gaat het om de fabrikant Bushnell. Deze fabrikant is al langer dan 60 jaar actief in de sportbranche. Bij het vervaardigen van de producten doet de fabrikant er alles aan om hun consumenten te voorzien van topkwaliteit. Bovendien vinden zij het belangrijk om je te voorzien van betrouwbare en aantrekkelijk geprijsde artikelen. Als je dus een verrekijker van dit merk koopt, dan weet je dat je kiest voor een duurzaam product. Het is ook handig te weten dat Bushnell verrekijkers ontwerpt die ideaal zijn om in de natuur te gebruiken. Echter, als je iemand bent die niet graag in de natuur bezig is, dan hoef je ook niet te vrezen. De verrekijkers doen het namelijk ook zeer goed binnen bij bijvoorbeeld concerten en sportwedstrijden.

Review over de Bushnell Legend Ultra HD 8×42

Bij het uitkiezen van een nieuwe verrekijker, vergelijk je waarschijnlijk verschillende modellen met elkaar. Op die manier kun je goed nagaan welk model het beste bij je past. Wanneer je op zoek gaat naar informatie over de Bushnell Legend Ultra HD 8×42, dan merk je al gauw dat deze verrekijker een uitblinker is. Dit model is namelijk onderdeel van een zeer hoogwaardige serie verrekijkers, namelijk de Legend Ultra ED-serie. Deze serie staat bekend om de uitzonderlijke optische prestaties. Je bent dus verzekerd van een goede vergroting en helder beeld. Wist je bovendien dat ED-lenzen in combinatie met de ultra wide band coating van deze verrekijker zorgen voor een haarscherpe beeldweergave? Hierbij gaat het niet om een selectieve weergave van het kleurenspectrum, maar het gehele kleurenspectrum. Je kunt dus rekenen op een geweldige ervaring wanneer je bijvoorbeeld naar een concert gaat of in de natuur naar bijvoorbeeld landschappen kijkt.

Aan het begin van deze recensie hebben we je verteld dat deze verrekijker voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Dit heeft de Bushnell Legend Ultra HD 8×42 te danken aan het gezichtsveld van maar liefst 142 meter en een vergrotingsfactor van 8x. Zelfs over verschillende weersomstandigheden hoef je je geen zorgen te maken wanneer je deze verrekijker gebruikt. Hij is namelijk voorzien van een RainGuard HD coating en is gevuld met stikstof. Daarnaast heeft de fabrikant hem afgedicht met O-ringen. Voor jou betekent dit dus dat zelfs wanneer het zonnetje niet schijnt, je kunt rekenen op een heldere weergave en goede prestaties van de verrekijker. Je glazen beslaan namelijk niet. Ook vocht heeft geen grip op je lenzen. Je hoeft niet speciaal de safari in te gaan om te genieten van de superieure prestaties van de verrekijker. Hij doet het ook goed bij vogelspotting. Spannende avonturen zijn nu binnen handbereik!

Bushnell Legend Ultra HD 8x42

Voordelen van de Bushnell Legend Ultra HD 8×42

We hebben je nu verteld over de eigenschappen die deze verrekijker speciaal maken. Om je van nog meer gedetailleerde informatie te voorzien, zijn we tevens op zoek gegaan naar de voordelen en nadelen die de verrekijker met zich meebrengt. Op die manier weet je precies wat je te wachten staat wanneer je dit model aanschaft. We vertellen je eerst over de voordelen van de Bushnell Legend Ultra HD 8×42:

 • Multifunctioneel
  Een belangrijk voordeel dat deze verrekijker met zich meebrengt is het feit dat je hem voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Hij heeft namelijk een vergroting van 8x, een lensdiameter van 42 mm en een gigantisch zichtveld van 142 meter. Hierdoor kun je hem gebruiken wanneer je bijvoorbeeld in de safari bent of gaat reizen. Zelfs vogelspotting behoort tot de mogelijkheden, waardoor je avontuurlijke momenten tegemoet gaat. De verrekijker doet het ook goed in andere omstandigheden, zoals wanneer je een sportevenement bezoekt of een theatervoorstelling of concert bijwoont.
 • Prachtige beeldweergave in verschillende omstandigheden
  Als we kijken naar de lenzen van deze verrekijker, dan zien we da het gaat om fluoride-houdende ED-lenzen. Het voordeel dat deze lenzen met zich meebrengen is dat ze zorgen voor maximaal contrast terwijl tegelijkertijd chromatische aberraties geminimaliseerd worden. Het maakt dus niet uit voor welke doeleinden je de verrekijker gebruikt, omdat je kunt rekenen op een prachtige beeldweergave.
 • Optimale kleurweergave
  Wanneer je via een apparaat een beeld bekijkt, dan bestaat de kans altijd dat je een beeld te zien krijgt met een vertekende kleurweergave. Daar hoef je niet voor te vrezen wanneer je deze verrekijker gebruikt. Hij beschikt namelijk over lenzen met een ultra wide band coating. Deze coating zorgt voor een maximale kleurtransmissie over het gehele spectrum. Dit betekent dat je keer op keer geniet van een natuurgetrouwe kleurweergave.

Nadelen van de Bushnell Legend Ultra HD 8×42

Door slechts na te gaan welke voordelen een bepaald apparaat met zich meebrengt, krijg je er geen compleet beeld van. Het is namelijk belangrijk om ook op de hoogte te zijn van eventuele tekortkomingen. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde keus maken en hem wel of niet aanschaffen. We informeren je daarom niet alleen over de voordelen die deze verrekijker met zich meebrengt, maar ook over de nadelen. De eigenschappen van de Bushnell Legend Ultra HD 8×42 die wellicht als minder prettig ervaren kunnen worden zijn:

 • De fabrikant maakt ook betere modellen
  Als we deze verrekijker vergelijken met andere modellen van de fabrikant, dan zien we dat er modellen zijn die minder goed presteren. Er zijn echter ook varianten die nog betere prestaties met zich meebrengen. Hoewel de ED-lenzen van dit model in combinatie met hun ultra wide band coating zorgen voor een hoogwaardige lichttransmissie, kun je ook kiezen voor een model dat zorgt voor een nog beter optiek. De Bushnell verrekijkers die het beste bieden op het gebied van optiek zijn de Elite ED-serie verrekijkers. Echter, als het huidig model al voldeed aan jouw eisen, dan hoef je natuurlijk geen ander model uit te kiezen.
 • Geen nachtkijker
  Misschien ben je een echte avonturier die wil genieten van alles wat de wereld te bieden heeft. Als dit het geval is, dan is het voor jou waarschijnlijk belangrijk dat je verrekijker topprestaties met zich meebrengt in slecht verlichte gebieden. Doordat dit model geen nachtkijker is, presteert hij echter het beste wanneer de omgeving goed verlicht is. Ook dit hoeft geen probleem te zijn als je niet van plan bent de verrekijker in slecht verlichte omstandigheden te gebruiken. Op alle andere gebieden doet hij het namelijk zeer goed.

Conclusie van de recensie over de Bushnell Legend Ultra HD 8×42

In deze review hebben we je verteld over de unieke eigenschappen van de Bushnell Legend Ultra HD 8×42. Daarnaast zijn we ingegaan op de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We hebben gezien dat deze verrekijker goed is te gebruiken in verschillende omstandigheden, zo lang de omgeving goed is verlicht. Zo kun je de verrekijker gebruiken voor vogelspotting, tijdens reizen en safari’s en zelfs bij sportevenementen, theatervoorstellingen en concerten. Je kunt met dit model tevens genieten van topprestaties in verschillende weersomstandigheden. Hij beschikt namelijk over een speciale RainGuard HD coating, is gevuld met stikstof en is zelfs afgedicht met O-ringen. Bovendien zorgen de fluoride-houdenden ED-lenzen voor een maximaal contrast met zo min mogelijke chromatische aberraties. Dankzij de ultra wide band coating geniet je zelfs van een maximale kleurtransmissie over het gehele spectrum. Hoewel er wellicht betere modellen zijn, is de Bushnell Legend Ultra HD 8×42 zeker een aanrader!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>