Cards Against Humanity Kopen? Lees Deze Review Over Het Kaartspel!

Ben jij eigenlijk een verschrikkelijk persoon? Denk je soms aan de meest rare dingen? Zoek je naar een leuk nieuw spel om samen met je vrienden of familieleden te spelen? Dan is Cards Against Humanity wellicht hét spel voor jou. Dit spel is zeer verachtelijk, waardoor hij ook perfect is voor mensen met verachtelijke gedachtes. Als je een gevoelig persoon bent, dan is deze game niet echt aanbevolen. Of zien je vrienden je slechts als een gevoelig persoon, maar ben je ergens toch wel verschrikkelijk? Dan is Cards Against Humanity ook perfect. Je kunt namelijk je ware aard laten zien! Dit spel roept het slechtste in je op. Wanneer je het spel speelt, dan kun je in de diepste en donkerste krochten van de zieke geest van je vrienden kijken. Om de een of andere reden is deze game super populair. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Cards Against Humanity spelen

Als je een nieuw spel wil uitproberen, dan is het belangrijk om de spelregels door te nemen. In het geval van Cards Against Humanity zijn er ook spelregels. Deze regels zijn echter zeer eenvoudig. Het spel bestaat uit een reeks zwarte kaarten en een reeks witte kaarten. Er zijn echter meer witte dan zwarte kaarten. Dit komt doordat, wanneer er gespeeld wordt, eerst de witte kaarten worden uitgedeeld. Iedereen krijgt 10 van deze witte kaarten uit het deck. Er moet vervolgens een Kaart-Koning oftewel een Card Czar worden gekozen. Als je de instructies leest, dan zie je dat deze koning de persoon is die het meest recent heeft gepoept. Deze heerser legt als eerst een zwarte kaart neer. Op deze kaart staat het begin, of soms het midden, van een zin. Met de witte kaart(en) moet deze zin dan worden aangevuld. Tot zo ver klinkt het spel eenvoudig genoeg toch?

Wanneer de witte kaarten op tafel zijn gelegd, verzamelt de Kaart-Koning de verschillende antwoorden en schudt deze kaarten door elkaar. Op die manier kun je niet zeggen dat de koning oneerlijk bezig is, door bepaalde mensen een voorkeursbehandeling te geven. Nadat de kaarten zijn geschud, leest de Card Czar alle gegeven antwoorden als complete zin. Je kunt hierbij de raarste antwoorden krijgen. Denk je bijvoorbeeld in dat er op de zwarte kaart staat: “Honey, Mommy and Daddy love you very much. But apparently Mommy loves … more thans she loves Daddy.” In het geval van deze kaart moet er op het gedeelte met de puntjes een antwoord worden ingevuld. Een gegeven antwoord kan dan zijn “This groovy new thing called LSD.” Aan de hand van de verschillende antwoorden, moet de Kaart-Koning de meest geweldige, ranzige, epic zin uitkiezen. Zo krijgt de desbetreffende speler een punt.

Cards Against Humanity

Na de eerste ronde van Cards Against Humanity

Natuurlijk blijft het spel niet bij slechts 1 ronde. Er zijn immers genoeg zwarte en eveneens genoeg witte kaarten die je kunt gebruiken om de meest rare antwoorden te creëren. Je kunt dus gewoon verder spelen. Natuurlijk moet er dan een nieuwe Kaart-Koning worden uitgekozen. Deze Card Czar van Cards Against Humanity wordt door middel van een minder ingewikkeld proces uitgekozen. Hier wordt er namelijk niet meer gekeken naar je poepschema. De volgende Kaart-Koning is hierbij gewoon de volgende speler. Vervolgens worden er weer 10 nieuwe witte kaarten per persoon uitgedeeld, waarna er een nieuwe zin gevormd moet worden. Nu vraag je je wellicht af “Maar hoe win ik dit spel nou?”. Dat is een goede vraag. Het ligt voor de hand om te veronderstellen dat de persoon met de meeste punten het spel heeft gewonnen. Echter, de regels zeggen hier niets over.

Dit betekent dat je ook kunt bepalen dat de winnaar bijvoorbeeld de persoon is die gedurende het hele spel de meest onvoorspelbare antwoorden heeft gegeven. Of wellicht degene die de meest schokkende zinnen heeft verzonnen. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of je nog vrienden over hebt na een potje van dit spel. Je laat namelijk je ware aard zien in dit spel, wat overigens helemaal niet negatief hoeft te zijn. De enige regel die extra wordt benadrukt in Cards Against Humanity is dat je plezier moet maken. En wie zou dat niet doen met al die rare antwoorden die je kunt bedenken? Er zijn bovendien zelfs expansion packs beschikbaar, die het spel nog aantrekkelijker en gekker maken. Denk maar aan de “Period Pack”, voor die tijd van de maand. Er is zelfs een “90’s Nostalgia Pack” voor degenen die terug willen denken aan de jaren negentig.

Voorbeeldzinnen van Cards Against Humanity

We zijn meteen voor je op zoek gegaan naar een paar voorbeeldzinnen van Cards Against Humanity. Je begrijpt natuurlijk dat geen enkel spel hetzelfde zal zijn, omdat je steeds een andere hand met witte kaarten krijgt en er ook steeds een andere zwarte kaart op tafel wordt gezet. Het feit dat we dus ingaan op een paar voorbeelden, hoeft dus niet te betekenen dat wanneer jij het spel met je vrienden speelt, je dezelfde combinaties moet gebruiken.

We beginnen met de zwarte kaart: “Donald Trump’s first act as president was to outlaw …” De volgende antwoorden zijn bijvoorbeeld mogelijk:

  • “Trying to wake up from this nightmare.”
  • “Finding out that democracy might not be such a great idea.”
  • “Trying to remember what music was.”

Een ander grappig voorbeeld heeft ook te maken met presidenten en hun beslissingen. Op de zwarte kaart kan er namelijk ook staan: “When I am President of the United States, I will create the Department of …” Wij vonden hiervoor antwoorden zoals:

  • “Take-backsies.”
  • “Crippling debt.”
  • “Finally finishing off the Indians.”
  • “The South.”

Hoewel we je nu hebben verteld over enkele grappige zinnen, kunnen de zinnen ook een seksueel tintje krijgen. Het hangt er allemaal vanaf welke kaarten je hebt en hoe creatief je bent. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte kaart: “… may pass, but … will last forever.” Wij vonden als voorbeeldantwoorden “Grandma” en “My collection of high-tech sex toys.” De complete zin wordt dus “Grandma may pass, but my collection of high-tech sex toys will last forever.” Met andere woorden “Oma kan doodgaan, maar mijn verzameling met high-tech seksspeeltjes zal altijd blijven bestaan.”

Cards Against Humanity

Wat vinden anderen van Cards Against Humanity?

Als je het leuk vindt om je vrienden of familieleden op een andere manier te leren kennen, dan vinden wij het een goed idee om Cards Against Humanity te spelen. Echter, we willen ook kijken naar wat andere spelers van dit spel vinden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de meningen van andere spelers.

Over het algemeen hebben we gezien dat de meeste spelers lol hebben gehad met dit spel. Sommigen gaven wel aan dat dit spel ideaal is voor feestjes met donker humor. Het spel zorgt er tevens voor dat bepaalde gespreksonderwerpen aan het licht komen, waardoor er wellicht een discussie kan ontstaan. De discussies blijven echter vriendschappelijk. Of tenminste, dat is de bedoeling… Hoe jij en je vrienden onderling hiermee omgaan, ligt natuurlijk helemaal aan jullie.

Als we kijken naar de tips van andere spelers dan zien we dat je het spel sowieso met meer dan 2 of 3 spelers moet spelen. Anders kan het al gauw minder spannend worden. Daarnaast gaf een andere speler aan dat iedereen die meedoet een bepaald niveau van Engels moet hebben. Anders begrijpt misschien niet iedereen wat er op de kaartjes staat, waardoor het spel minder leuk wordt. Afhankelijk van welke versie je hebt, kan het tevens nodig zijn om bepaalde kaarten, die gerelateerd zijn aan de Amerikaanse politiek, er tussenuit te halen. Voor Nederlanders kan de politiek van het buitenland namelijk minder bekend zijn. Als je echter die specifieke kaarten verwijdert, dan wordt het spelplezier enorm bevorderd. Een andere tip die een speler gaf is om mensen die snel beledigd zijn niet te laten spelen. Denk maar aan het voorbeeldantwoord over het doden van de Indianen.

Conclusie van Cards Against Humanity

Aan het eind van een review vinden wij het handig om een conclusie te trekken. Als we kijken naar Cards Against Humanity dan kunnen we concluderen dat dit spel ideaal is voor vriendengroepen die out of the box denken. Het spel is namelijk niet voor gevoelige personen, maar wel voor mensen vanaf 16 of 17 jaar met een donker humor. Je kunt namelijk allerlei unieke combinaties maken. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om uitbreidingspakketten aan te schaffen, waardoor het spel keer op keer leuk blijft. Houd er wel rekening mee dat het kaartspel alleen verkrijgbaar is in het Engels. Wanneer je hem speelt moeten jij en je vrienden dus vlot zijn in deze taal. Gezien het eindeloos speelplezier, de unieke combinaties die gemaakt kunnen worden en gewoon het feit dat je jezelf en je vrienden beter leert kennen, raden wij Cards Against Humanity zeker aan. Vooral bij een borrelavond!

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>