Wie is Derek Ogilvie?

Derek George Ogilvie is geboren in Paisley, Schotland op 21 februari 1965. Hij is naar eigen zeggen een medium en babyfluisteraar. Hij is één van de meest succesvolle tv-mediums in Europa. Maar wie is Derek Ogilvie?

Derek is de zoon van George (een verwarmingsmonteur) en May (schoolkantinemedewerkster). Ogilvie groeide op in Foxbar en studeerde machinebouw. Hij heeft deze opleiding niet afgemaakt. Hij is in zijn laatste jaar gestopt. Hij bezat in de jaren ’80 en ’90 een gitaarwinkel, verschillende bars en een nachtclub in Glasgow. In 2001 begon hij als medium met zijn radioshow “Psychic Sunday”. Derek schreef in deze periode ook paranormale columns voor verschillende lokale nieuwsbladen. Hij organiseerde ook eigen mediumshows waarmee hij langs de theaters van Schotland trok. Tijdens deze theatershows deed hij “live readings”. Dit houdt in dat hij voor iemand uit het publiek contact maakt met een dierbaar persoon die overleden is.

In Nederland zijn meerdere tv-programma’s van en met Derek Ogilvie uitgezonden. In 2007 was het eerste programma “Baby’s Wil is Wet”. In dit programma hielp hij kinderen met slaap-, eet-, spraak- en gedragsproblemen. Door het succes werd deze serie uitgebreid met 8 extra afleveringen.  In het voorjaar van 2008 produceerde RTL “The Ghost Whisperer”. In deze serie maakt Derek contact met overledenen. Ook deze serie kreeg 8 extra afleveringen vanwege de hoge kijkcijfers.

In 2009 en 2010 werden nog drie extra seizoenen uitgezonden van Derek Ogilvie. “The Family Circle” en “Cross Country”. In het programma “De Kinderfluisteraar” werkte Derek met 16 gezinnen met een probleemkind. Deze serie werd in 2011 uitgezonden. In 2012 en 2013 toerde Derek Ogilvie door Nederland en sprak mensen aan op straat of in een theater. Ook werd in 2012 en 2013 het programma “Eerste Hulp Bij Opvoeden” uitgezonden. In dit programma leefde Derek twee weken lang intensief samen met een gezin. Hij hielp zowel de ouders, als de kinderen met het oplossen van problemen. Problemen in hun eigen leven, maar ook problemen met de opvoeding van de kinderen. In het totaal werden er tussen 2007 en 2013 door RTL 9 series en 80 afleveringen van Derek Ogilvie uitgezonden. Alle afleveringen werden later door RTL 4 en RTL 8 herhaald.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>