Wil je de Dyson DC45 Kopen? Bekijk de Review!

De Dyson DC45 is een snoerloze steelstofzuiger. Hij wordt aangedreven door een digitale motor die Dyson speciaal heeft ontwikkeld. Geniet van de extra kracht die de gemotoriseerde vloerzuigmond met zich meebrengt. De borstelharen maken je tapijt optimaal schoon, doordat deze er dieper in dringen.

Kende je het merk Dyson nog niet? De doelstelling van deze fabrikant is om innovatieve producten op de markt te brengen. Dit was ook de eerste leverancier die een zakloze stofzuiger op de markt bracht. De stof die deze stofzuigers opzuigen wordt op een andere manier opgevangen. Bovendien richt Dyson zich met passie op kwaliteit boven kwantiteit, wat terug te zien is in hun duurzame en krachtige productontwerpen. Dyson maakt behalve stofzuigers ook nog ventilatoren, verwarmingen en handdrogers. Heb je nog geen Dyson producten uitgeprobeerd? Dan is het een goede start om te beginnen met de Dyson DC45 stofzuiger!

Review van de Dyson DC45

Kiezen voor de Dyson DC45 betekent kiezen voor gemak. Deze stofzuiger is ontwikkeld met het oog op kracht en duurzaamheid. De ontwerpers hebben ervoor gekozen om de stofzuiger aan te drijven door een digitale motor, hierdoor gaat er geen zuigkracht verloren. Het stofreservoir is snel en hygiënisch te legen. De stofzuiger beschikt over een lange accuduur. Daarnaast wordt er ook een handig oplaadstation bijgeleverd. We bekijken deze aspecten hieronder individueel.

 • Constante zuigkracht
  Doordat de Dyson stofzuigers gebruik maken van de unieke, gepatenteerde cycloontechnologie gaat er geen zuigkracht verloren. Het vuil wordt uit de lucht of van de vloer opgezogen en wordt geduwd in het stofreservoir. Dankzij de cycloontechnologie en de batterij die voor gelijkmatige kracht zorgt, blijft de zuigkracht hoog en constant. Een ander krachtig aspect van de Dyson DC45 stofzuiger is de borstel. Deze stofzuiger beschikt over een gemotoriseerde vloerzuigmond met haren van koofstofvezel. In deze vloerzuigmond zit er 100% meer kracht dan in zijn voorganger, de DC35. Hierdoor gaan de borstelharen dieper in bijvoorbeeld je tapijt voor een optimale zuigkracht.
 • Aandrijving door een digitale motor
  Deze stofzuiger wordt aangedreven door een digitale motor die Dyson zelf heeft ontworpen. De unieke motor is tot 3 keer sneller dan conventionele motors. Hierdoor behoort de stofzuiger tot de meest energie-efficiënte snoerloze stofzuigers op de markt. Het is ook belangrijk om de gemotoriseerde vloerzuigmond met koofstofvezelborstels te bekijken. Deze bestaat uit een combinatie van koolstofvezelharen en stugge nylonborstels. Als je een tapijt stofzuigt, dan wordt vuil door de nylonborstels verwijderd. Ga je een harde vloer stofzuigen? Dan zorgen de koolstofvezelharen voor het verwijderen van fijn stof.
 • Het stofreservoir snel legen
  Doordat de stofzuiger zakloos is, hoef je geen stofzakken te verwisselen. Wel is het belangrijk om het stofreservoir te legen. Dit kan snel en hygiënisch. Je hoeft enkel een knop te drukken om het vuil te verwijderen.
 • De gebruikstijd en het handige oplaadstation
  De Dyson DC45 stofzuiger maakt gebruik van een nikkel-mangaan-kobalt-batterij. Deze batterij heeft capaciteit voor ongeveer 20 minuten constante gebruikstijd. Tijdens het gebruik behoudt de stofzuiger zijn constante hoge zuigkracht. Vergeleken met andere snoerloze stofzuigers, is dit een vooruitgang, omdat de batterijen van dergelijke stofzuigers vaak onregelmatig stroom afgeven en tijdens het gebruik zuigkracht verliezen. De stofzuiger beschikt ook over een handig oplaadstation waarmee je hem kunt opladen en waarin je de accessoires kunt opbergen. Je kunt de batterij los van de machine opladen of terwijl de machine in het oplaadstation hangt. Hierdoor kun je dus zelf kiezen welke oplaadmethode jij gemakkelijker vindt.

Dyson DC 45

Verschillende voordelen van de Dyson DC45

Ben je benieuwd naar de voordelen van de Dyson DC45? Deze brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Enorme zuigkracht en duurzaamheid
  Het was de bedoeling van Dyson om een product te ontwerpen van uitstekende kwaliteit en dit is hen gelukt. De stofzuiger gaat gepaard met een enorme zuigkracht. Je kunt het zelfs gebruiken om katten- of hondenhaar op te zuigen. De zuigkracht blijft bovendien constant. Daarnaast is deze stofzuiger zeer duurzaam waardoor je er lang van kunt genieten.
 • Licht en compact
  De stofzuiger is licht in gewicht en heeft een compact formaat. Dit zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt opbergen. De stofzuiger kan zelfs aan de muur gehangen worden. Daarnaast wordt je niet snel moe doordat hij niet veel weegt.
 • Gebruiksvriendelijk en handige hulpstukken
  De Dyson DC45 komt met een aantal handige hulpstukken die het mogelijk maken om overal schoon te maken. Je kunt zelfs het plafond, onder diverse meubels en andere plekken waar je gewoonlijk moeilijk bij kunt komen stofzuigen met deze stofzuiger. Bovendien is de stofzuiger zeer intuïtief, wat zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid.
 • Reservoir gemakkelijk reinigen
  Uiteraard is het belangrijk om het reservoir tijdig te reinigen. Dit gaat overigens gemakkelijk. Met een druk op de knop verwijder je het vuil. Je kunt het reservoir behalve legen ook uitspoelen.

De nadelen van de Dyson DC45

De Dyson DC45 heeft behalve voordelen ook enkele nadelen. Deze gaan wij uiteraard ook beschrijven.

 • De batterijduur
  Zoals eerder beschreven, gaat de batterij ongeveer 20 minuten mee. Dit kun je als nadeel ervaren als je een groot gebied wil stofzuigen. Als je gebruik maakt van de turbostand, dan wordt de batterijduur ook aanzienlijk verkort.
 • De grootte van het stofreservoir
  De stofreservoir is relatief klein. Als je de stofzuiger dus vaker gebruikt, dan dien je de inhoud vaker te legen. Echter, het legen van het reservoir is eenvoudig, dus dit hoeft niet als minpunt gezien te worden.

Conclusie van de Dyson DC45 review

We hebben de specificaties en de plus- en minpunten van de Dyson DC45 stofzuiger uitgebreid toegelicht. Aan de hand van deze aspecten kun je nagaan of deze stofzuiger ideaal is voor jou. Zoals we hierboven hebben beschreven, zijn er enorm veel voordelen zoals het ontwerp, het gebruiksgemak, de enorme zuigkracht en de duurzaamheid. De minpunten zoals de batterijduur en de grootte van het stofreservoir wegen minder zwaar dan de pluspunten. Dit komt deels doordat één van de minpunten gemakkelijk is opgelost. Het legen van het stofreservoir is namelijk zeer eenvoudig en vindt ook nog hygiënisch plaats. Gezien de vele pluspunten en slechts enkele kleine minpunten vinden wij dat de Dyson DC45 zeker een aanrader is als je niet van plan bent om zeer lang te stofzuigen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>