Op Zoek Naar Geboorte Versiering? Vind het voordelig voor jongens en meisjes!

Is de baby van een geliefde pas geboren en wil je de ouders bij hun thuiskomst verrassen? Dan kun je ervoor kiezen om geboorte versiering te gebruiken om de baby welkom te heten. Uiteraard kun je deze versiering ook laten dienen als een aankondiging van de geboorte van je eigen kindje. Ben je om deze reden op zoek naar de beste geboorte versiering? Wij vertellen je in dit artikel over de verschillende decoratieartikelen die je kunt gebruiken als geboorteversiering en waar je ze kunt kopen.

Geboorte versiering kopen voor jongetjes en meisjes

Hoera, je kindje is geboren. Je wil nu aan iedereen laten weten dat je een schattig dochtertje of zoontje erbij hebt. Welke betere manier is er om dit te laten zien dan om geboorte versiering te gebruiken? Afhankelijk van het geslacht van het kindje, kun je kiezen voor geboorte versiering in verschillende kleuren. Over het algemeen vindt men dat roze past bij meisjes en blauw bij jongetjes. Vaak maakt men gebruik van ballonnen, maar je kunt uiteraard ook gewoon andere decoratieartikelen gebruiken om de komst van de baby aan te kondigen. Denk er bijvoorbeeld aan dat een jongetje is geboren. Dan kun je bijvoorbeeld twee grote blauwe pompons buiten ophangen. Tussen de pompons bevestig je een witte lampion met de tekst “Hoera, een jongen!”.

Het kan ook voorkomen dat je beste vriendin aan het bevallen is. Misschien wil ze graag dat het geslacht van haar baby een geheim blijft totdat de baby is geboren. Je wil echter toch iets leuks voor haar doen om de geboorte van haar kind te vieren. Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een blauwe en roze waaier. Je print vervolgens op een stuk papier de tekst “Hoera, de baby is er!” Dit stuk papier bevestig je aan de buitenkant van de deur van het huis met de waaiers aan weerszijden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos wanneer je op zoek gaat naar geboorte versiering, omdat je niet altijd voor de traditionele methodes hoeft te kiezen.

Geboorte versiering voor jongetjes en meisjes

Geboorte versiering bij een babyshower

Hoewel geboorte versiering over het algemeen wordt gebruikt om de geboorte van een kindje aan te kondigen, zijn er ook andere momenten om gebruik te maken van geboorte versiering. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower. Dan is de baby nog niet geboren, maar het is wel leuk om de feestruimte sfeervol te maken. Voor het versieren van de feestruimte kun je bijvoorbeeld meerdere honeycombs bevestigen aan een koord. Dit koord hang je vervolgens op in de feestruimte. De kleuren van de honeycombs doen er niet eens toe, omdat deze artikelen altijd mooi zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om roze en blauwe varianten aan het koord te hangen. Dan weten de gasten niet meteen of de zwangere dame een jongen of een meisje krijgt.

Geboorte versiering kun je ook gebruiken als een spel op een babyshower. Je denkt nu misschien “maar hoe wordt versiering gebruikt als een spel?” Het is heel eenvoudig. Je vouwt bijvoorbeeld pompons in de kleuren roze en blauw half uit. Vervolgens schrijf je voordat het feest start onder de roze pompons de gekozen meisjesnaam, als de baby een meisje is. De blauwe laat je leeg. Alle aanwezigen op de babyshower mogen vervolgens 1 pompon omkeren. Als ze denken dat de mama zwanger is van een meisje, dan mogen ze een roze pompon omkeren. Degenen die denken dat het een jongetje wordt, moeten de blauwe pompons omkeren. Iedereen keert tegelijkertijd de pompon om. Zo ziet iedereen tegelijkertijd of je een jongetje of meisje krijgt en weet men hoe de baby zal heten.

Geboorte versiering om zelf achter het geslacht te komen

Sommige toekomstige mama’s kiezen ervoor om niet ruim van tevoren te weten wat het geslacht van hun baby is. Soms organiseren ze een leuk feest om samen met hun directe familie en beste vrienden achter het geslacht te komen. Ook in dit geval is geboorte versiering van toepassing. In plaats van kiezen voor een gesloten doos met roze of blauwe helium ballonnen, kun je ook lampionnen gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat de organisator van het evenement weet wat het geslacht van de baby is.

Als jij de organisator bent, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor lampionnen die met een afstandsbediening aangemaakt kunnen worden. Vervolgens versier je de ruimte met zowel roze als blauwe lampionnen. Je laat iedereen in een cirkel staan en naar de lampionnen kijken. Daarna doe je alleen de blauwe of juist roze lampionnen aan om aan te duiden of de baby een jongen of juist een meisje is.

Om achter het geslacht van de baby te komen kun je ook een andere techniek toepassen. Je kunt wellicht spelen met de verschillende afmetingen van specifieke artikelen. Gebruik bijvoorbeeld honeycombs in combinatie met pompons. Leg dan honeycombs van 20 en 30 cm half uitgevouwen op een tafel. Vervolgens zet je ook half uitgevouwen pompons van 25 en 35 cm op de tafel. Bij beide artikelen gebruik je zowel roze als blauwe varianten. Bij de 30 cm varianten van de honeycombs zet je echter slechts 1 in het blauw, als de baby een jongen is. Gebruik een roze als de baby een meisje is. Vervolgens moet de mama zonder hulp ontdekken welk decoratieartikel anders is dan de rest. Doordat de afmetingen bijna gelijk zijn, zie je niet direct welke anders is. Hierdoor komen de mama en gasten op een leuke manier achter het geslacht van het kindje.

Geboorte versiering combineren

Geboorte versiering combineren

Hoewel we al hebben gesproken over het gebruik van verschillende vormen van geboorte versiering, is het ook belangrijk om te vermelden dat je de decoratieartikelen kunt combineren. Hierdoor creëer je een uniek effect. Dit geldt zowel voor het aankondigen van de geboorte van de baby als voor een babyshower. Het combineren van de versiering kan ook zowel binnen als buiten. Als je bijvoorbeeld gasten hebt uitgenodigd nadat je baby is geboren, dan kun je wellicht de tuin versieren met mooie lampionnen en binnen met feestelijke papieren waaiers. Je gebruikt steeds de roze of blauwe kleur, afhankelijk van het geslacht van je kindje. Voor extra sfeer kun je uiteraard ook versieren met decoratieartikelen in andere kleuren.

Koop je geboorte versiering bij lampionstore.nl. Deze shop heeft een uitgebreid assortiment aan decoratieartikelen zoals honeycombs, lampionnen, papieren waaiers en pompons. Er zijn zelfs combinatiepakketten verkrijgbaar voor extra voordeel. Lees meer over deze online winkel onder de tekst over lampionnen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>