Gigaset SL400A Kopen? Lees Deze Review!

Hoewel velen van ons tegenwoordig gebruik maken van mobiele telefoons, is het in huis toch handig om een huistelefoon te hebben. Je kunt namelijk kiezen voor modellen met meerdere toestellen, waardoor je overal in huis bereikbaar bent. Op die manier bespaar je tevens de batterij van je smartphone, omdat je er in huis minder gebruik van maakt. Het is tevens leuk te weten dat er verschillende soorten DECT telefoons oftewel huistelefoons zijn. Zo kun je kiezen voor een standaard variant met functies zoals handsfree bellen en een antwoordapparaat. Daarnaast zijn er zelfs modellen die zijn geoptimaliseerd voor senioren. Deze modellen worden daarom ook seniorentelefoons genoemd. Afhankelijk van jouw behoeften, kun je dus kiezen voor een model dat bij je past. Klinkt een huistelefoon voor zakelijk gebruik met nummerherkenning en een antwoordapparaat perfect? Dan kies je voor de Gigaset SL400A. In deze recensie vertellen we je alles over de Gigaset telefoon!

Als je al eerder recensies van ons hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk gezien dat we behalve over de producten zelf, ook kijken naar de fabrikanten. Dit doen we in deze review over de Gigaset SL400A ook. We vertellen je dus wat meer over de fabrikant Gigaset. Deze fabrikant is afkomstig uit Duitsland. Het doel van de fabrikant is om telefoons met de DECT-technologie te ontwerpen zodat gebruikers van deze draadloze telefoons genieten van ultieme vrijheid in huis. Weet je nog niet welke voordelen een DECT telefoon met zich meebrengt? Wij vertellen je over deze voordelen. Gebruik maken van een telefoon met de DECT-technologie betekent genieten van superieure geluidskwaliteit zonder storingen van buitenaf. De technologie zorgt er daarnaast voor dat het voor andere partijen niet mogelijk is om je af te luisteren. Je kunt met de Gigaset SL400A dus met een veilig gevoel draadloos communiceren met je familie en vrienden.

Review over de Gigaset SL400A

In de inleiding van deze recensie hebben we je verteld dat de Gigaset SL400A een zakelijke telefoon is. Deze conclusie kan getrokken worden aan de hand van de zakelijke mogelijkheden die de telefoon met zich meebrengt. Hij maakt immers je drukke leven wat overzichtelijker. Hoe doet hij dat? De telefoon is ten eerste voorzien van een ruim telefoonboek waar je tot 500 contacten in kunt opslaan. Al de nummers van je collega’s en klanten kun je dus netjes opslaan in het telefoonboek. Bovendien onthoudt de telefoon afspraken en verjaardagen voor je. Handig om je klantrelaties te optimaliseren. Je onthoudt al deze afspraken en verjaardagen waarschijnlijk niet zelf toch? Daarom is het handig als je net als op Facebook een melding krijgt bij dergelijke evenementen. Het neemt dan niet veel van je om je zakenrelaties een belletje te geven en hen te feliciteren.

Ben je niet thuis of niet op kantoor wanneer iemand je belt? Dat is met de Gigaset SL400A helemaal geen probleem. Je kunt het apparaat namelijk zodanig instellen dat je op je mobiele telefoon een bericht ontvangt wanneer iemand je gebeld heeft op de DECT telefoon. De bellers krijgen tevens tot 45 minuten de tijd om een bericht in te spreken. Bij deze telefoon is er zelfs gezorgd voor Bluetooth. Je kunt dus naar wens een headset aan de telefoon koppelen om zo je handen vrij te houden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de telefonische afspraak meteen wil vastleggen in je computer. Dan kun je tijdens het praten al de gegevens van de afspraak noteren. Er is zelfs gezorgd voor een mini USB-poort, waardoor je de telefoon kunt koppelen aan je pc om contacten met Outlook te synchroniseren. Geef deze compacte telefoon met verlichte toetsen gauw een plek!

Gigaset SL400A

Voordelen van de Gigaset SL400A

Door een recensie over een apparaat te lezen, kom je er meer over te weten. Veelal lees je voornamelijk over de specificaties en functies van het desbetreffende apparaat. Echter, in een complete recensie wordt er ook gesproken over eventuele voordelen en nadelen van het apparaat. Dit doen we ook in deze review. Daarom vertellen we je nu over de voordelen die de Gigaset SL400A met zich meebrengt:

 • Gebruiksgemak
  Als we kijken naar de specificaties en functies van deze telefoon, dan zien we dat hij veel voordelen met zich meebrengt. Er is echter ook rekening gehouden met het gebruiksgemak en een superieure kwaliteit. Daarom is dit toestel voorzien van een metalen frame, voor duurzaamheid. Bovendien beschikt hij over verlichte toetsen zodat je ook in de schemering of in het donker optimaal gebruik kunt maken van de telefoon. Ook het kleurendisplay draagt bij aan gebruiksgemak.
 • Goed doordacht ontwerp
  Bij dit toestel is er aan alles gedacht. Daarom is hij niet alleen voorzien van superieure functies en gebruiksgemak, maar ook een goed doordacht ontwerp. De telefoon is immers compact met een lengte van 12,1 centimeter. Hierdoor geef je hem zelfs op een vol bureau gemakkelijk een plek. Tijdens het voeren van telefoongesprekken geniet je tevens van een fijne grip.
 • Zakelijke functies
  Hoewel sommige andere huistelefoons of DECT telefoons ook beschikken over handige functies zoals handsfree bellen, nummerherkenning en een antwoordapparaat, hebben niet alle modellen zakelijke functies. Dat maakt deze DECT telefoon zeer uniek. Hij beschikt namelijk over de bovengenoemde functies plus zakelijke functies. Als we verwijzen naar zakelijke functies, dan bedoelen we functies zoals het zeer uitgebreid telefoonboek voor 500 contacten, de Bluetooth mogelijkheid en het feit dat hij afspraken en verjaardagen onthoudt. Je onderhoudt dus optimaal je relaties met klanten, leveranciers en zelfs je collega’s, familieleden en vrienden.

Nadelen van de Gigaset SL400A

We kunnen sowieso niet alleen naar de voordelen kijken wanneer we een apparaat reviewen. Als je immers alleen naar deze punten kijkt, dan kun je geen compleet beeld vormen over het desbetreffend apparaat. Daarom gaan we ook in op de mogelijke nadelen die deze zakelijk DECT telefoon met zich meebrengt. Door je te laten informeren over zowel de voordelen als nadelen, kun je namelijk een goed geïnformeerde keus maken. We houden je niet langer in de spanning en gaan nu in op de mogelijke nadelen die de Gigaset SL400A met zich meebrengt:

 • Slechts 1 handset
  Als je gebruik maakt van een zakelijke telefoon, dan is het meestal zo dat je hem gebruikt in een kantoor of ander bedrijf. Over het algemeen kunnen er bovendien gesprekken binnenkomen voor verschillende medewerkers. Op zich is dit geen probleem als je beschikt over meerdere handsets. Dan kun je namelijk het gesprek gemakkelijk doorverbinden naar een ander toestel binnen het bedrijf. Deze mogelijkheid heb je als je gebruik maakt van dit apparaat, alleen moet je wel apart andere handsets aanschaffen. Je krijgt bij aankoop van dit toestel namelijk slechts 1 handset meegeleverd. Het voordeel is wel dat als je extra toestellen koopt, je tot 6 handsets aan elkaar kunt koppelen. Zo is elke afdeling binnen het kantoor optimaal bereikbaar.
 • Geen conferentiegesprek mogelijk
  Bij het voeren van een zakelijk gesprek is soms een conferentiegesprek een must. Je hebt namelijk soms meerdere klanten of leveranciers die je tegelijkertijd moet spreken. Veelal geven VoIP telefoons je deze mogelijkheid. Bij dit toestel heb je echter de mogelijkheid niet om een conferentiegesprek te voeren. Dit punt kun je wellicht als minder prettig ervaren als je graag meerdere personen op verschillende locaties tegelijkertijd wil spreken.

Conclusie van deze review over de Gigaset SL400A

Je hebt intussen gelezen over de functies en specificaties van de Gigaset SL400A. Daarnaast hebben we je wat meer verteld over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. We zijn zelfs ingegaan op de mogelijke voordelen en nadelen die het toestel met zich meebrengt. Aan de hand van deze gegevens kun je dus concluderen of deze DECT telefoon goed bij je past. Wij vinden dat deze telefoon een geweldige aanwinst is voor iedereen die een telefoon met zakelijke mogelijkheden wil hebben. Je kunt er namelijk handsfree mee bellen door gebruik te maken van de handsfree functie of je kunt er een headset op aansluiten via Bluetooth. Daarnaast beschikt de telefoon over een ruim telefoonboek en nummerherkenning. Ben je niet in de buurt, dan kunnen je contacten gemakkelijk een gesproken bericht achterlaten. Desgewenst krijg je bij dergelijke gemiste gesprekken zelfs een melding op je mobiele telefoon!

Hoewel deze telefoon slechts met 1 handset wordt geleverd, hoeft dat geen probleem te zijn. Hij is namelijk uitbreidbaar tot 6 toestellen. Door hem op die manier uit te breiden zorg je er dus voor dat elke afdeling binnen je bedrijf goed bereikbaar is. Er is bij dit toestel ook geen conferentiegesprek mogelijk. Echter, je kunt ook gerust de verschillende partijen om en om bellen en de nodige zaken bespreken. Gezien de vele voordelen en handige eigenschappen, raden we je aan om de Gigaset SL400A vandaag nog aan te schaffen voor jouw bedrijf!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>