De GoPro Hero 5 Session kopen? Lees de review gauw hieronder!

Heb je er ooit aan gedacht om tijdens een vakantie prachtige momenten vast te leggen met een camera die je hele goede videokwaliteiten kan bieden? Dan moet je hieronder even lezen over de GoPro Hero 5 Session!

Als je carrière zou willen maken met filmopnames, dan zou je heel graag een goede videocamera hiervoor willen aanschaffen. De GoPro Hero 5 kun je absoluut als reiscamera gebruiken. GoPro is al jarenlang een merk die camera’s maakt van goede kwaliteit. Door de technologie die steeds aan het veranderen is, is de GoPro Hero 5 ook toegevoegd aan de GoPro lijst die betere kwaliteit biedt dan zijn voorgangers, de GoPro Hero 3 en GoPro Hero 4.

Review over de GoPro Hero 5 Session

De Hero 5 Session komt met de kubieke vorm waarmee GoPro met zijn Hero 4 Session debuut maakte. De Hero 5-Session vervangt de Silver en kan worden beschouwd als het instapmodel of sidekick-camera. Hij heeft een kleinere vorm in vergelijking met de meer traditionele camera’s van GoPro, waardoor het monteren op moeilijke posities eenvoudig is. Hij is een geweldige camera, zeker als je opnames wilt doen met meerdere bewegingen. Denk bijvoorbeeld aan het bewegen van een been tijdens het klimmen. Zelfs het vasthouden van de camera voor het maken van snelle video’s wordt makkelijker gemaakt door de grootte en vorm. In werkelijkheid is het ontwerp nauwelijks veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke sessie. Het is nog steeds een schattige kubusvormige camera, maar is iets groter. Het is niet opvallend, tenzij je de twee camera’s naast elkaar plaatst en zelfs dan is het nauwelijks merkbaar.

Het belangrijkste voordeel van de oorspronkelijke sessie was de waterproof, zonder externe behuizing, die inmiddels is gekopieerd door de Hero 5 Black. Er zijn dubbele microfoons: één aan de voorkant en één aan de achterkant. De camera kan dynamisch schakelen tussen de twee op basis van externe omstandigheden, zoals windruis. Aangezien er geen externe behuizing is om de microfoons te blokkeren, zorgt dit voor een veel betere geluidsopname en de Hero 5 Session ondersteunt nu ook meer geavanceerde windruisreductie.

De microfoons worden ook gebruikt voor de spraakgestuurde acties van de GoPro Hero 5 Session. Net als de Hero 5 Black kun je commando’s uitspreken zoals “GoPro neemt een foto” of “GoPro start opname”, en de camera zal gehoorzamen.

KenmerkenGoPro Hero 5 Session

Bovenop de camera bevindt zich een strook van een LCD-paneel, die de snel-opname functie met één druk op de knop ondersteunt en die je bij eerdere GoPro-camera’s hebt gezien. Hierdoor wordt de camera ingeschakeld en begint de opname. Als je nog eens op het knopje drukt, stopt het opnemen en sluit de camera.

Aan de achterzijde van de camera bevindt zich een multifunctionele aan/ uit-knop die ook in combinatie met de ontspanknop wordt gebruikt om door het basissysteem te navigeren. Je kan de instellingen rechtstreeks op de camera wijzigen en de ingebouwde software heeft verbeteringen waargenomen die zijn aangebracht in de oorspronkelijke sessie.

Een van die verbeteringen was de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een fotomodus om foto’s te maken. Dit was niet beschikbaar toen de oorspronkelijke sessie werd gestart, dus de enige manier om stilstaande beelden te krijgen zonder de app te gebruiken, was om burst- of time-lapse-beelden vast te leggen door de ontspanknop ingedrukt te houden.

De Hero 5-sessie ondersteunt Bluetooth en Wifi. Hiermee kan je de camera koppelen met de Android- en iOS GoPro Capture-app, zodat je de camera op afstand kan besturen en inschakelen via jouw telefoon. Het is ook een eenvoudige manier om de camera-instellingen te wijzigen en, zoals gezegd, een manier om een live weergave-output te krijgen.

Voor- en nadelen van de GoPro Hero 5 session

Om je een nog beter beeld te geven of deze camera wel bij je past, zullen wij niet alleen enkele voordelen voor je neerzetten, maar ook nadelen. Enkele voordelen die deze camera met zich meebrengt, is dat hij een geweldige beeldkwaliteit heeft. Verder beschikt hij over dubbele microfoons die er voor zorgen dat je geluiden helder en duidelijk kunt opnemen. Het klein formaat maakt montage makkelijker en is dankzij de gebruikersvriendelijke handleiding makkelijk te opereren.

Enkele nadelen bij de GoPro Hero 5 Session zijn dat de camera niet komt met een extra batterij. Verder biedt hij geen ondersteuning voor stilstaande beelden en is er geen GPS aanwezig.

Conclusie over de GoPro Hero 5 Session

Als je verschillende beelden wilt vastleggen met de GoPro Hero 5 Session, dan is hij met zijn verbluffende 4K-video,  met één knop en spraakbediening, makkelijk te besturen. Deze camera is de ultieme combinatie van prestaties en een klein formaat. Soepele beeldstabilisatie, waterdicht ontwerp en duurzaamheid, helpen het leven vast te leggen zoals jij dat wenst. Wanneer het tijd is om beelden te bewerken en te delen, kan de HERO 5 Session automatisch beeldmateriaal uploaden naar jouw GoPro Plus-cloudaccount, zodat je ook toegang hebt tot jouw telefoon. Vervolgens kun je Quik, de GoPro-bewerkings-applicatie, gebruiken om automatisch video’s te maken die uitstekend zijn. Met de Hero 5 sessie beleef jij jouw leven, vanuit een nieuw perspectief!

 

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>