Een iPod Classic Kopen? Lees Snel De Review!

Ben je op zoek naar een nieuwe mp3-speler? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij kennen namelijk verschillende superieure mp3-spelers. Echter, in dit artikel zullen we je vertellen over 1 specifiek model. Het gaat hierbij om de iPod Classic. Dit model is meer dan slechts een eenvoudige mp3-speler. Hij zorgt er namelijk voor dat je je niet gemakkelijk verveelt. Zo kun je hem gebruiken om naar je favoriete muzikale nummers te luisteren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om hem te gebruiken om naar foto’s te kijken. Daarnaast speel je zelfs video’s af met dit apparaat. De mp3-speler van het merk Apple heeft een grote totale opslagcapaciteit, zodat je er genoeg content op kunt opslaan. Op die manier raak je niet uitgeluisterd en ook niet uitgekeken wanneer je onderweg bent. Wil je er meer over te weten komen? Lees dan snel deze review over de iPod Classic.

Wanneer je op zoek gaat naar een review over een bepaald product, dan verwacht je meer te weten te komen over de specificaties en functies van het apparaat. Daar informeren we je ook over in onze recensies, alleen gaan we een stapje verder. Zo vertellen we je ook over de fabrikant van het product. Als je meer weet over de strategie van de fabrikant, dan kun je vaak afleiden of je kiest voor een product van topkwaliteit. In het geval van de iPod Classic gaat het om de fabrikant Apple. We hebben allemaal al eens van dit merk gehoord of we hebben er al eens mee gewerkt. Apple is immers werkzaam in verschillende gebieden. Zo kun je bij hen terecht voor allerlei apparaten zoals routers, desktop computers, smartphones, tablets en natuurlijk ook mp3-spelers. De verschillende producten zijn gebruiksvriendelijk en hebben een snelle werking. Kies daarom voor de iPod Classic!

Review over de iPod Classic

In de inleiding van deze recensie hebben we je al een beeld gegeven over de mogelijkheden van de iPod Classic. Zo heb je gezien dat je dit apparaat kunt gebruiken om naar muziek te luisteren, video’s af te spelen en foto’s te bekijken. Hierdoor verveel je je niet snel wanneer je onderweg bent. Dit apparaat is bovendien de opvolger van de reeds bekende iPod. Echter, dit model beschikt over een aantal verbeteringen vergeleken met zijn voorganger. Zo is dit model volledig van metaal gemaakt en heeft hij een grotere opslagcapaciteit. In totaal kun je op deze variant 160 GB aan data opslaan. Daarnaast is er gezorgd voor een krachtige accu en aanzienlijk verbeterde software. Hierdoor is dit apparaat prettig te gebruiken. Luister je naar een lied, maar wil je een ander nummer beluisteren? Scrol dan tussen de verschillende albumhoezen van je collectie en selecteer het gewenste nummer met coverview.

Dat het mogelijk is om verschillende mediasoorten af te spelen met deze mp3-speler weet je inmiddels. Echter, met de iPod Classic is het ook mogelijk om je contacten, agendagegevens en takenlijsten te synchroniseren. Hierdoor blijf je altijd op de hoogte. Hoewel je enorm veel muziek, video’s en foto’s kunt opslaan op de mp3-speler, kan het voorkomen dat je even geen zin meer hebt in je eigen collectie. Dit is geen probleem, omdat je je muziekverzameling gemakkelijk kunt aanvullen bij de iTunes Music Store. Daar zijn er miljoenen nummers en duizenden podcasts te vinden. Zelfs de nieuwste films en games kun je vanuit deze store downloaden en opslaan op de mp3-speler. Heb je genoeg data op de mp3-speler en wil je video’s op een groter scherm bekijken? Sluit dan de iPod aan op je tv met de extra videokabel om films en fotovoorstellingen kamerbreed af te spelen.

iPod Classic

Voordelen van de iPod Classic

Nadat je hebt gelezen over de vele mogelijkheden en superieure specificaties van deze mp3-speler, wil je hem waarschijnlijk meteen aanschaffen. Wij vinden het echter belangrijk om je ook te vertellen over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Aan de hand van deze gegevens kun je namelijk beslissen of het apparaat je geld wel waard is. We vertellen je eerst over de voordelen van de iPod Classic:

 • Lange accuduur
  Je hebt gezien dat je je met deze mp3-speler bij de hand nooit hoeft te vervelen. Wat je nog niet weet is dat je je ook geen zorgen hoeft te maken over de accuduur. Het apparaat laat je namelijk niet zomaar in de steek. Zo kun je gerust 40 uur onafgebroken muziek beluisteren. Bekijk je liever films op de mp3-speler, dan kun je rekenen op maar liefst 7 uur vermaak. Als je dit apparaat dus gebruikt om je onderweg bezig te houden, dan merk je bijna niets van de reis.
 • Enorm veel content
  We hebben je reeds verteld over de opslagcapaciteit van deze mp3-speler. Het gaat hierbij om een opslagcapaciteit van 160 GB. Misschien zegt dit getal je niet veel. Daarom gaan we er verder op in. Met een dergelijke opslagcapaciteit kun je ongeveer 40.000 nummers opslaan. Hierdoor verveel je nooit van je eigen muziekcollectie. Wil je de mp3-speler liever gebruiken om videobeelden te bekijken, dan kun je er ongeveer 400 uur aan beelden op opslaan. Je hoeft er bovendien niet vanaf het begin zoveel content op te zetten, omdat je je verzameling kunt aanvullen bij de iTunes Music Store.
 • Ook business functies
  Wanneer je deze iPod gebruikt, kun je video’s en foto’s bekijken of muziek beluisteren. Dit zijn allemaal vermaak-mogelijkheden. Het apparaat is echter ook geschikt voor business-doeleinden, want je kunt contacten, agendagegevens en takenlijsten synchroniseren.

Nadelen van de iPod Classic

Intussen heb je gelezen over de unieke functies en eigenschappen van de mp3-speler. We hebben je ook verteld over de voordelen die ermee gepaard gaan. Het is echter ook belangrijk om te weten welke nadelen het apparaat mogelijkerwijs met zich meebrengt. We vinden het immers belangrijk dat je een compleet beeld hebt van het apparaat voordat je hem aanschaft. Daarom vertellen we je nu over de mogelijke nadelen die de iPod Classic met zich meebrengt:

 • Geen Wi-Fi
  Sommige mp3-spelers beschikken over Wi-Fi. Hierdoor kun je via het internet allerlei liedjes beluisteren en eventueel video’s bekijken. Doordat dit apparaat niet is voorzien van Wi-Fi, heb je alleen de mogelijkheid om je eigen collectie af te spelen. Deze collectie kun je uitbreiden door te gaan naar de iTunes Music Store, waardoor het wellicht helemaal geen probleem is dat dit apparaat geen Wi-Fi heeft. De grote opslagcapaciteit maakt ook veel goed, omdat je er enorm veel content op kunt opslaan. Hierdoor raak je niet snel uitgeluisterd of uitgekeken.
 • Geen FM radio
  Bij sommige mp3-spelers heb je de mogelijkheid om naar diverse radioprogramma’s te luisteren. Dit is een prettige mogelijkheid wanneer je even geen zin meer hebt in je eigen muziekcollectie. In het geval van deze mp3-speler kun je geen FM radio beluisteren. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Prijs
  Als we de prijs van deze mp3-speler vergelijken met de prijs van varianten van andere merken, dan zien we dat dit model ietsje duurder is. Dit kun je als minder prettig ervaren. Echter, het prijsverschil hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, omdat je bij dit apparaat waar krijgt voor je geld. Je kunt hem namelijk gemakkelijk gebruiken en hij heeft verschillende handige mogelijkheden. Hierdoor hoef je je geen moment te vervelen wanneer je deze mp3-speler in huis hebt.

Conclusie van deze review over de iPod Classic

We hebben je in deze review verteld over de unieke functies, specificaties, voordelen en nadelen van de iPod Classic. Aan de hand van deze informatie kun je dus beslissen of de mp3-speler je geld waard is. We hebben onder andere gezien dat het apparaat een lange accuduur heeft. Hierdoor raak je niet snel uitgekeken of uitgeluisterd. Bovendien kun je content op verschillende manieren afspelen. Denk maar aan muziek, video en foto’s. Je kunt er zelfs enorm veel content op opslaan, dankzij de grote opslagcapaciteit. Wil je jouw collectie verder uitbreiden? Dan maak je gebruik van de iTunes Music Store. Bij dit apparaat kun je tevens gebruik maken van diverse business functies. Houd er wel rekening mee dat je geen FM radio ermee kunt afspelen, hij niet beschikt over Wi-Fi en hij wat duurder is dan andere modellen en schaf de iPod Classic snel aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>