iPod Touch 6 Kopen? Bekijk Deze Review!

Wil je de mogelijkheid hebben om overal en altijd te genieten van je eigen muziek? Dan kun je gebruik maken van een smartphone of een mp3-speler. Praktisch bekeken is het handiger om een mp3-speler te gebruiken om naar muziek te luisteren, omdat je op die manier de batterij van je smartphone bespaart. Je kunt dan gerust je muziek beluisteren of zelfs videoclips, films en series bekijken op de mp3-speler, terwijl je je smartphone gebruikt om social media updates te checken of telefoongesprekken te voeren. Aangezien er verschillende soorten mp3-spelers zijn, kan het soms moeilijk lijken om te kiezen voor één model dat goed bij je past. Echter, als je het liefst een variant wil hebben die je de mogelijkheid geeft om muziek te beluisteren, naar diverse beelden te kijken én op het internet te gaan, dan raden wij de iPod Touch 6 aan. We vertellen je meer over deze mp3-speler!

Voordat we verder ingaan op de handige functies en eigenschappen van de iPod Touch 6, willen we je eerst wat meer vertellen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. De meeste lezers weten bij het lezen van de naam van deze mp3-speler meteen dat het gaat om een product van het merk Apple. Dit komt doordat de Apple producten vaak een “i” voor de naam hebben, zoals iPod, iPhone en iPad. De producten van deze fabrikant maken gebruik van een uniek besturingssysteem. Hierdoor hebben ze een snelle werking en zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Wanneer je kijkt naar de verschillende producten die Apple vervaardigt, dan zie je dat deze fabrikant werkzaam is in verschillende gebieden. Zo kun je kiezen voor hun computers, tablets, mp3-spelers, smartphones, routers en ga zo maar door. Zoek je naar gebruiksgemak, topkwaliteit en een snelle werking? Schaf dan snel de iPod Touch 6 aan!

Review over de iPod Touch 6

Sommige mp3-spelers kun je alleen gebruiken om naar muziek te luisteren. Echter, misschien is de ervaring voor jou niet compleet als je alleen naar muziek kunt luisteren. Het kan namelijk dat jij ook graag muziekvideo’s wil bekijken. Daarom kies je voor de iPod Touch 6. Dit model is perfect voor jou, omdat hij je de mogelijkheid geeft om zowel muziek te beluisteren als video’s te bekijken. Op het gebied van video’s maakt het niet eens uit welk type video’s je graag wil bekijken. Je kunt immers kijken naar muziekvideo’s, series of zelfs complete films. Hierdoor heb je altijd iets te doen wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit. Deze mp3-speler is zelfs voorzien van Wi-Fi. Hierdoor heb je behalve de bovengenoemde mogelijkheden nog meer opties. Je kunt met dit apparaat namelijk ook internetten, videobellen, spelletjes spelen en berichten versturen. Zelfs fotograferen behoort tot de mogelijkheden van deze multifunctionele mp3-speler.

Misschien vraag je je nu af hoe het komt dat je zo veel kunt doen met de iPod Touch 6. Het antwoord op die vraag is eenvoudig. De mp3-speler heeft al deze mogelijkheden dankzij de razendsnelle A8 processor en de Wi-Fi verbinding. Ook het heldere 4 inch Retina scherm vol detail draagt zijn steentje bij. Wil je slechts muziek beluisteren, dan gebruik je Apple Music. Hierdoor kun je eindeloos lang allerlei mooie liederen beluisteren. Je streamt je favoriete muziek namelijk via Wi-Fi en krijgt muzieksuggesties aan de hand van je voorkeuren en luistergeschiedenis. Deze eigenschap kun je vergelijken met de werking van YouTube. Het kan een keertje voorkomen dat je geen Wi-Fi hebt. Wat doe je dan met de mp3-speler? Je kunt dan je eigen opgeslagen mediabestanden beluisteren of bekijken. Doordat het apparaat 32 GB aan geheugen heeft, is er genoeg ruimte voor muziek, video’s, foto’s en ook podcasts.

iPod Touch 6

Voordelen van de iPod Touch 6

Wanneer je van plan bent een nieuw apparaat aan te schaffen, dan doe je er eerst onderzoek over. Zo kun je kijken naar de specificaties en functies van het desbetreffende apparaat. Het is daarnaast ook handig om er recensies over te lezen. Door recensies te lezen kom je namelijk ook achter de voordelen en nadelen. Omdat we je in deze review zoveel mogelijk willen voorzien van alle informatie over deze mp3-speler, gaan we ook in op de voordelen en de nadelen. De voordelen van de iPod Touch 6 zijn:

 • Veel mogelijkheden
  Elke mp3-speler heeft bepaalde mogelijkheden. Als we kijken naar deze mp3-speler, dan zien we dat je gebruik kunt maken van diverse functies. Zo is het mogelijk om je eigen muziek te beluisteren, maar je kunt ook gebruik maken van Apple Music om muziek van het internet te beluisteren. Daarnaast kun je ook gerust video’s bekijken op deze mp3-speler. Aangezien het apparaat via Wi-Fi aangesloten kan worden op het internet, behoren videobellen en internetten ook tot de mogelijkheden.
 • Vloeiend games spelen
  Bij de meeste tablets en smartphones heb je de mogelijkheid om video’s te spelen. De soorten games die je kunt spelen, hangen echter af van de processor van het apparaat waar je de games op speelt. Dit is ook het geval bij multifunctionele mp3-spelers. Bij dit apparaat bijvoorbeeld kun je vloeiend games spelen, omdat hij beschikt over een razendsnelle A8 processor.
 • Foto’s maken
  Er is bij deze mp3-speler gezorgd voor een iSight camera. Dit is sowieso een voordeel, omdat vele mp3-spelers niet beschikken over een camera. Je kunt met dit apparaat dus gerust foto’s maken van interessante gebeurtenissen of plekken. Bovendien geeft de camera van deze mp3-speler je de mogelijkheid om tot 10 foto’s per seconde te maken. Hierdoor kun je achteraf de beste foto uitzoeken.

Nadelen van de iPod Touch 6

We hebben je intussen verteld over de functies en voordelen van deze mp3-speler. Echter, als je een compleet beeld wil hebben van het apparaat, is het belangrijk om ook op de hoogte te zijn van eventuele nadelen. Aangezien we je meteen willen voorzien van alle informatie over deze mp3-speler, vertellen we je nu ook over de eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. De nadelen die de iPod Touch 6 met zich meebrengt zijn:

 • Opslagcapaciteit niet uitbreidbaar
  Vanwege de vele functies, wil je nu misschien de mp3-speler vergelijken met een smartphone. Als je dat doet, dan zie je meteen dat de opslagcapaciteit van deze mp3-speler niet uitbreidbaar is met een geheugenkaart. Deze mogelijkheid heb je wel bij smartphones. Maak je echter geen zorgen, omdat de mp3-speler een groot standaard opslaggeheugen heeft. Je kunt er maar liefst 32 GB aan data in kwijt. Heb je al je eigen data reeds afgespeeld? Dan kun je gerust gebruik maken van de Wi-Fi functionaliteit van dit apparaat om toegang te krijgen tot andere content.
 • Relatief hoge prijs
  Als je de prijzen van verschillende mp3-spelers met elkaar vergelijkt, dan zie je dat deze mp3-speler een relatief hoge prijs heeft. Echter, dit hoef je niet als minder prettig te ervaren, omdat je sowieso waar krijgt voor je geld. De mp3-speler heeft immers enorm veel mogelijkheden.
 • Accuduur
  Deze mp3-speler heeft een accuduur van ongeveer 40 uur. Echter, de accuduur kan variëren aan de hand van je handelingen. Wanneer je hem niet verbindt via Wi-Fi, dan heeft hij een langere accuduur. Hetzelfde geldt voor wanneer je slechts muziek beluistert en niet naar video’s kijkt. Houd er dus rekening mee dat de accuduur mogelijkerwijs kan tegenvallen als je relatief vaak op het internet bent met de mp3-speler en je vaak video’s bekijkt.

Conclusie van deze review over de iPod Touch 6

We zijn aan het einde gekomen van deze recensie over de iPod Touch 6. In dit artikel hebben we je verteld over de functies van de mp3-speler en we zijn ingegaan op zijn voordelen en nadelen. Aan de hand van deze informatie kun je nu zelf beslissen of hij je geld waard is. Ondanks het relatief hoge prijskaartje, vinden wij dat de iPod Touch 6 een aanrader is. Je kunt je met dit apparaat namelijk op verschillende manieren vermaken. Denk maar aan het beluisteren van muziek, bekijken van beeldmateriaal en zelfs op het internet gaan. Je kunt ook foto’s maken en games spelen met deze mp3-speler, dankzij de iSight camera, snelle A8 processor en de haarscherpe weergave op het 4 inch Retina scherm. Houd bij het gebruiken van dit apparaat wel rekening met de accuduur en het feit dat je de opslagcapaciteit niet met een geheugenkaart kunt uitbreiden.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>