Een Kenwood TK 3401D Kopen? Dan Bekijk Je Snel Deze Review!

Wil je graag een walkie talkie oftewel portofoon hebben? Een dergelijk apparaat is handig in verschillende situaties. Natuurlijk kies je niet zomaar voor een model. Je kijkt namelijk eerst naar waarvoor je het apparaat wil gebruiken. Zo kun je kiezen voor een licentievrij model voor in en rondom het huis. Dergelijke modellen zijn tevens perfect als kinderspeelgoed. Echter, als je kiest voor een meer professioneel model, dan kijken we vaak naar gebruikstoepassingen in bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven, magazijnen en bij verschillende evenementen. Je kunt een walkie talkie vaak ook gebruiken als je met vrienden gaat jagen. Bij het uitkiezen van het ideale model is het tevens belangrijk om te letten op het maximale bereik van de portofoons. Dit bereik is gebaseerd op gebruik in open gebieden. Wil je graag een walkie talkie hebben, die geschikt is voor professioneel gebruik? Dan raden wij de Kenwood TK 3401D aan. Lees er hier meer over!

In deze review vertellen we je over de Kenwood TK 3401D walkie talkie. Hierbij gaan we in op de unieke functies en specificaties van dit apparaat. Bovendien vertellen we je ook over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Voordat we echter ingaan op de eigenschappen van het apparaat, willen we je eerst vertellen over de fabrikant die hem heeft gemaakt. Hier verwijzen we naar Kenwood. Hoewel deze fabrikant voornamelijk bekend staat om het vervaardigen van apparaten voor de voedingsindustrie, kun je ook bij hen terecht voor walkie talkies. Het maakt bovendien niet uit voor welk type apparaat van dit merk je kiest, want je bent in alle gevallen verzekerd van goede kwaliteit. Dankzij de veelzijdigheid van deze apparaten, kun je bovendien steeds meer variëren binnen- en buitenshuis. Laat je inspireren door de prachtige designs, het gebruiksgemak en de topkwaliteit en kies voor de Kenwood TK 3401D!

Review over de Kenwood TK 3401D

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld dat de Kenwood TK 3401D geschikt is voor professioneel gebruik. Dit betekent dat de walkie talkie onder andere gebruikt kan worden door werknemers van beveiligingsbedrijven. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken als je over een lange afstand in contact wil blijven met je reis- of jachtpartner. Het is met deze portofoon immers mogelijk om zowel op analoge als op digitale kanalen te communiceren. Hierdoor maakt het niet uit op welk type kanaal je gesprekspartner te bereiken is. Met deze walkie talkie is het bovendien mogelijk om over een lange afstand met elkaar te communiceren. Perfect dus voor personen die het prettig vinden om in een groep te gaan jagen. Om precies te zijn kun je met dit apparaat tot op 9 kilometer afstand met elkaar communiceren. Bovendien praat je tot wel 18 uur lang met elkaar.

Aan de hand van de bovengenoemde gebruikstoepassingen van de Kenwood TK 3401D, heb je waarschijnlijk al geconcludeerd dat deze portofoon perfect is voor gebruik buitenshuis. Deze mogelijkheid heeft de walkie talkie bovendien te danken aan het feit dat hij niet alleen stofdicht, maar ook spatwaterdicht is. Hierdoor kun je hem zelfs bij een regenbuitje gerust blijven gebruiken. Je weet intussen ook dat je met dit apparaat zowel analoog als digitaal kunt communiceren. Dit heeft onder meer als voordeel dat je gemakkelijk de overstap kunt maken naar digitale communicatie. Hiervoor hoef je bovendien niet meteen al je oude apparatuur te vervangen. Er zijn tevens maar liefst 16 analoge en 16 digitale kanalen waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor ben je voor iedereen bereikbaar. Ga dus gauw op stap met een groepje vrienden en test deze superieure walkie talkie meteen uit!

Kenwood TK 3401D

Voordelen van de Kenwood TK 3401D

Er zijn verschillende manieren om meer te weten te komen over een bepaald product of apparaat. Zo kun je hem persoonlijk uitproberen of je kunt een productbeschrijving erover lezen. Hoewel je op deze manieren veel te weten komt, ontdek je via deze wegen meestal niet met welke voordelen en nadelen je rekening moet houden. Daarom lees je deze recensie. We vertellen je nu over de voordelen van de Kenwood TK 3401D:

 • Functieknoppen naar wens programmeerbaar
  Bij veel apparaten wordt er gezorgd voor functieknoppen. Echter, je moet meestal zelf leren omgaan met de apparaten of wennen aan de functie van de verschillende knoppen. Dit kan een tijdje duren als de knoppen niet op een intuïtieve manier zijn ingedeeld. In het geval van deze portofoon hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt namelijk de functieknoppen naar wens programmeren. Hierdoor hoef je niet te leren wat welke knop precies doet, omdat je de knoppen zelf hebt ingesteld.
 • Vrijwel altijd een vrije frequentie
  Wanneer je gebruik maakt van een walkie talkie, weet je dat je moet zoeken naar een vrije frequentie. Dit is ook het geval bij dit model. Echter, aangezien de portofoon meer dan 32 kanalen heeft, vind je vrijwel altijd een vrije frequentie. Je hoeft bovendien niet eens je oude apparaten te vervangen, want dit model werkt zowel analoog als digitaal. Deze portofoon is om deze reden het perfecte model om over te stappen naar de digitale communicatie.
 • VOX functie
  We hebben eerder aangehaald dat je deze portofoon kunt gebruiken in verschillende situaties. Soms kan het in dergelijke situaties nodig zijn om continu op je hoede te zijn. Hierdoor is het niet handig als je continu een knop ingedrukt moet houden. Dankzij de VOX functie van deze portofoon spreek je gemakkelijk zonder continu een knop ingedrukt te houden.

Nadelen van de Kenwood TK 3401D

Zoals je hebt gezien, beschikt deze portofoon over een aantal eigenschappen die als voordeel gezien worden. Er zijn echter ook enkele eigenschappen die wellicht als minder prettig worden ervaren. Wij vinden het belangrijk dat je ook op de hoogte bent van deze minder prettige eigenschappen, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Daarom vertellen we je nu over de mogelijke nadelen die de Kenwood TK 3401D met zich meebrengt:

 • Geen scherm
  Als je wil communiceren via een portofoon, dan denk je waarschijnlijk dat je alleen rekening hoeft te houden met het bereik en het geluid van het desbetreffend model. Dit is echter niet helemaal waar. Een scherm is vaak ook handig, omdat je van het scherm bepaalde informatie kunt aflezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op het scherm ziet met welk kanaal je bent verbonden. Op die manier kun je de andere persoon gemakkelijk melden met welk kanaal hij z’n portofoon moet verbinden. Een scherm is ook handig om te weten te komen hoe het zit met de accu van de walkie talkie. In het geval van deze walkie talkie is er niet gezorgd voor een scherm. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.
 • Niet compact
  Misschien heb je al eerder gebruik gemaakt van een walkie talkie. Als je toen een compact model gebruikte, dan zal je bij dit model meteen merken dat hij niet compact is. Vergeleken met bepaalde andere modellen, is dit model namelijk relatief zwaar. Hij heeft een gewicht van 0,28 kg. Daarnaast is hij 5,4 cm breed, 12,2 cm hoog en 3,55 cm diep. Met deze afmetingen kan het wat lastiger zijn om hem in je hemd- of broekzak te doen.

Conclusie van deze review over de Kenwood TK 3401D

We hebben in deze review gekeken naar de Kenwood TK 3401D portofoon. Je bent onder andere meer te weten gekomen over de functies en unieke specificaties van deze walkie talkie en we hebben je verteld over de fabrikant van dit apparaat. Daarnaast hebben we je verteld over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Je kunt nu dus zelf beslissen of hij je geld waard is. In dit artikel ben je onder andere te weten gekomen dat de walkie talkie een groot bereik van maximaal 9 kilometer heeft. Dit bereik compenseert voor de afmeting en het gewicht van de portofoon. Bovendien kun je dit model, dat perfect is voor professioneel gebruik, buitenshuis gebruiken. Hij is namelijk stof- en spatwaterdicht. We hebben zelfs gezien dat hij beschikt over programmeerbare functieknoppen, waardoor je er gemakkelijk mee kunt omgaan.

Ondanks deze portofoon geen scherm heeft, kun je er toch gemakkelijk een vrije frequentie mee vinden. Hij heeft namelijk in totaal meer dan 32 kanalen. Je communiceert bovendien over zowel de analoge als digitale kanalen. Voor extra gebruiksgemak beschikt dit apparaat tevens over een VOX functie. Hierdoor hoef je niet continu een knop ingedrukt te houden om te spreken. Wij vinden dat de Kenwood TK 3401D vanwege al deze handige eigenschappen zeker een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>