Kobo Aura ONE Kopen? Bekijk De Review!

Ben je dol op lezen? Door boeken te lezen, kun je op reis gaan, zonder werkelijk je woonplaats te verlaten. Je maakt allerlei nieuwe dingen mee, ontmoet nieuwe mensen, terwijl je gewoon op de bank ligt. Vroeger als je boeken wilde lezen, betekende dit dat je een aantal fysieke boeken moest kopen. Wanneer je klaar was met lezen, moest je bovendien zoeken naar een opslagplaats voor je boeken. Dit fenomeen behoort nu tot het verleden, omdat je gebruik kunt maken van een e-reader. Een dergelijk apparaat heeft een relatief grote opslagcapaciteit. Hierdoor kun je honderden boeken tegelijkertijd bij je hebben. Heb je vandaag geen zin in een roman, dan kun je bijvoorbeeld een thriller lezen. Natuurlijk betekent het vinden van de ideale e-reader dat je verschillende modellen met elkaar moet vergelijken. Wij kennen een e-reader die je ook kunt meenemen naar het strand, namelijk de Kobo Aura ONE.

In deze recensie vertellen we je alles over de Kobo Aura ONE. Zo kom je meer te weten over zijn opslagcapaciteit, de waterdichte behuizing en een aantal andere aantrekkelijke eigenschappen. Voordat we echter ingaan op de specificaties van deze e-reader, willen we je eerst wat meer vertellen over de fabrikant die hem heeft vervaardigd. Hier verwijzen we naar Kobo. Deze fabrikant is gestationeerd in Canada. Kobo is bovendien een wereldleider op het gebied van digitaal lezen. Je weet dus van tevoren dat je kiest voor een geweldig apparaat. De fabrikant is opgericht in 2009. Vanaf de oprichting heeft deze fabrikant er alles aan gedacht om innovatieve en slim ontworpen e-readers te ontwikkelen. Door je boeken te lezen vanuit de e-readers van deze fabrikant, geniet je van een unieke leeservaring. Vergelijk de leeservaring met het lezen van een papieren boek. Enthousiast? Schaf dan gauw de Kobo Aura ONE aan!

Review over de Kobo Aura ONE

Als je dol bent op lezen, dan wil je sowieso niet gelimiteerd worden op het gebied van waar je allemaal kunt lezen. Daar hoef je je geen zorgen over te maken wanneer je gebruik maakt van de Kobo Aura ONE. Deze e-reader is namelijk voorzien van een waterdichte behuizing. Dit betekent dat het mogelijk is om je boeken te lezen wanneer je naar het strand gaat of wanneer je ontspannen in bad ligt. Denk je een dergelijke scenario maar in: je vult het bad met badschuim en zet rondom het bad geurkaarsjes. Misschien haal je er zelfs een fles champagne of wijn bij. Vervolgens stap je in het bad, pak je je e-reader en maak je allerlei spannende avonturen mee, zonder de badkamer zelfs te verlaten. Valt de e-reader per ongeluk in het water? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken dankzij de IPX8 certificering.

De bovengenoemde certificering betekent dat het apparaat maximaal 60 minuten waterbestendig is tot 2 meter diepte. Over water hoef je je dus zeker geen zorgen te maken! Nu vraag je je misschien af hoe het zit met de opslagcapaciteit van dit apparaat. De Kobo Aura ONE heeft een opslagcapaciteit van 8 GB. Gezien digitale boeken over het algemeen geen grote bestanden zijn, betekent dit dat je ongeveer 6000 boeken op deze e-reader kunt opslaan. Hierdoor raak je niet snel uitgelezen. Lees je super veel en heb je na verloop van tijd toch al je boeken gelezen? Geen probleem! Je kunt namelijk via de Wi-Fi verbinding gerust nieuwe e-books downloaden. Heb je super veel boeken opgeslagen en begint de e-reader vol te raken, dan hoef je de oude boeken niet te wissen. Je kunt ze namelijk met een micro USB kabel overzetten naar je desktop of laptop.

Kobo Aura ONE

Voordelen van de Kobo Aura ONE

We hebben je intussen een beeld gegeven van de mogelijkheden die je hebt wanneer je deze e-reader aanschaft. Om je een compleet beeld te geven over dit apparaat, vinden we het echter ook belangrijk om je meer te vertellen over de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen van de Kobo Aura ONE:

 • Niet gauw uitgelezen
  Met een grote opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB raak je niet gauw uitgelezen. Je kunt namelijk duizenden boeken opslaan op deze e-reader. Als je iemand bent die leest aan de hand van je stemming, dan komt deze e-reader zeker goed uit. Je kunt er namelijk boeken van verschillende genres op opslaan. Op die manier heb je genoeg boeken bij de hand voor elke stemming.
 • Lezen bij water
  Vroeger betekende lezen bij water dat je constant op je hoede moest zijn. Als je het boek dat je las namelijk in water liet vallen, dan betekende dit het einde van je leesgenot. Zelfs als je bij het strand zat en het begon te regenen betekende dit dat je niet verder kon lezen. Dat is nu geen probleem meer, want deze e-reader is voorzien van een waterdichte behuizing. Je kunt hem dus gerust langs het water lezen. Zelfs als je in het water zit, is lezen een optie.
 • Haarscherp weergegeven e-books
  Als je ervoor kiest om een e-reader aan te schaffen, dan verwacht je dat je even prettig kunt lezen vanaf dat apparaat als een fysiek boek. Dit is ook mogelijk wanneer je deze e-reader gebruikt. Hij beschikt namelijk over een Full HD scherm, waardoor je e-books haarscherp worden weergegeven. Aangezien de belichting van het scherm bovendien weinig blauwe lichtstralen uitstraalt, krijg je ook ’s avonds tijdens het lezen geen last van je ogen.

Nadelen van de Kobo Aura ONE

Als je alleen leest over de specificaties en voordelen van een apparaat, dan lijkt het apparaat vaak perfect. Echter, er kunnen altijd bepaalde eigenschappen zijn die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een compleet beeld hebt over deze e-reader vertellen we je behalve over de specificaties en voordelen ook over de mogelijke nadelen. De mogelijke nadelen die de Kobo Aura ONE met zich meebrengt zijn:

 • Geen thuislader meegeleverd
  Een apparaat dat je overal met je mee kunt nemen, is sowieso handig. Vooral als het gaat om een e-reader. Dergelijke apparaten zijn namelijk gemakkelijk mee te nemen, dankzij het formaat en gewicht. Natuurlijk is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dergelijke apparaten werken op een accu. Je kunt dus niet ongelimiteerd doorlezen. Hoewel dit apparaat een stand-by tijd heeft van ongeveer 700 uur, moet hij na deze tijd opnieuw worden opgeladen. Bij deze e-reader laad je hem op via de micro USB kabel. Er wordt namelijk geen thuislader meegeleverd. Hierdoor kun je hem niet aan het stopcontact opladen. Als je, net zoals velen van ons een laptop of desktop hebt, kun je de e-reader gerust via je desktop of laptop opladen. Je mist de thuislader op die manier niet.
 • Geheugen kan niet met een micro SD kaart worden uitgebreid
  Als je een ware boekenliefhebber bent, dan wil je zoveel mogelijk boeken lezen. Lees je via een e-reader, dan betekent dit dat je waarschijnlijk duizenden e-books hebt opgeslagen. Het kan weleens voorkomen dat je het maximum aantal boeken hebt opgeslagen, maar dat je geen boeken van het apparaat wil wissen. Aangezien je het geheugen niet met een micro SD kaart kunt uitbreiden, betekent dit dat je de oude boeken moet overzetten. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren.

Conclusie van deze review over de Kobo Aura ONE

In deze review ben je meer te weten gekomen over de Kobo Aura ONE. We hebben je immers verteld over zijn specificaties, voordelen en nadelen. Hierdoor kun je nu concluderen of de e-reader je geld waard is. Wij vinden hem zeker een aanrader voor personen die overal willen lezen. De e-reader heeft namelijk een ruime opslagcapaciteit van 8 GB. Dit betekent dat je er duizenden boeken op kunt opslaan. Daarnaast beschikt hij over een Wi-Fi verbinding, waardoor het downloaden van nieuwe boeken een fluitje van een cent is. Je krijgt tijdens het lezen in de avond ook geen last van je ogen, omdat de belichting van het scherm weinig blauwe lichtstralen uitzendt. Het enige belangrijke waar je rekening mee moet houden is dat je het geheugen van dit apparaat niet kunt uitbreiden. Waar wacht je nog op? Schaf snel de Kobo Aura ONE aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>