Kobo Glo HD Kopen? Lees Onze Review!

Boekenliefhebbers verzamelen! Lezen draagt bij aan je talenkennis, algemene ontwikkeling en is bovendien een leuke bezigheid. Wanneer je leest, maak je kennis met allerlei scenario’s en leer je gedragspatronen van andere personen begrijpen. Vind jij het ook leuk om te lezen, maar heb je niet veel ruimte in je huis voor een stapel boeken? Maak je geen zorgen. Je kunt tegenwoordig al je boeken opslaan op een klein apparaatje, dat speciaal is ontworpen om je te voorzien van een ongeëvenaarde leeservaring. Hier verwijzen we naar een e-reader. Er zijn verschillende soorten e-readers verkrijgbaar. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren en jouw leesgedrag kun je dus de perfecte e-reader uitkiezen. Ben je iemand die graag in de avond leest? Wil je echter geen last zijn voor andere personen? Dan kun je kiezen voor de Kobo Glo HD, die je de mogelijkheid geeft om te lezen in slecht verlichte ruimtes.

Natuurlijk zijn er meerdere factoren waar je op let wanneer je een nieuwe e-reader wil aanschaffen. Daarom vertellen we je straks meer over de Kobo Glo HD. Voordat we ingaan op de specificaties van deze e-reader, willen we je eerst vertellen over de fabrikant van dit apparaat. Door meer te weten te komen over de fabrikant kun je namelijk concluderen voor wat voor soort product je kiest. Denk er bijvoorbeeld aan dat een fabrikant als missie heeft om je te voorzien van gebruiksvriendelijke producten. In dat geval weet je van tevoren dat je kiest voor een gebruiksvriendelijk apparaat. In het geval van Kobo producten, gaat het om apparaten die zorgen voor een prettige leeservaring. Deze Canadese fabrikant, die in 2009 is opgericht, doet er namelijk alles aan om je een leeservaring te bieden die vergelijkbaar is met het lezen van een papieren boek. Lees prettig met de Kobo Glo HD!

Review over de Kobo Glo HD

Nu daar we je hebben verteld over de fabrikant van de Kobo Glo HD, is het tijd geworden om dieper in te gaan op de specificaties van dit apparaat. Je weet intussen dat je met dit apparaat kunt lezen in slecht verlichte ruimtes. Echter, we hebben je nog niet verteld hoe de fabrikant dit mogelijk heeft gemaakt. Als je ervaring hebt met e-readers, dan weet je waarschijnlijk ook dat vele modellen werkelijk vergelijkbaar zijn met fysieke boeken. Doordat hun scherm geen licht produceert, betekent dit dat je alleen kunt lezen in verlichte ruimtes. Dit is echter niet het geval bij deze e-reader van Kobo. Er is bij dit model namelijk gezorgd voor een verlicht scherm. Je kunt dus overal naar hartenlust je boeken lezen, ongeacht hoeveel licht er in de ruimte of omgeving is. Het hele scherm wordt verlicht zonder dat je je ogen extra hoeft te vermoeien!

Aangezien je een e-reader gebruikt om meerdere boeken op te slaan, is het belangrijk dat we kijken naar de opslagcapaciteit. De Kobo Glo HD heeft een totale opslagcapaciteit van 4 GB. Dit betekent dat je er gerust duizenden boeken op kunt opslaan. Denk maar in de trend van 3000 boeken. Hierdoor raak je niet snel uitgelezen. Ben je een supersnelle lezer en heb je toch binnen no-time alle boeken op de e-reader gelezen? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Je kunt immers nieuwe boeken downloaden via Wi-Fi. Wis gerust de oude boeken, die je al hebt uitgelezen, en sla nieuwe boeken op. Vervolgens ga je op nieuwe avonturen. Wil je de oude boeken niet wissen? Dan kun je ze overzetten naar je desktop via de micro USB kabel. Omgekeerd is het ook mogelijk om boeken vanaf je desktop over te zetten naar de e-reader.

Kobo Glo HD

Voordelen van de Kobo Glo HD

Nadat je hebt gelezen over de handige mogelijkheden van deze e-reader, wil je hem waarschijnlijk meteen aanschaffen. Dat begrijpen we volkomen. Echter, voordat je overgaat tot de koop van deze e-reader, is het belangrijk dat we je vertellen over de mogelijke voordelen en nadelen die ermee gepaard gaan. De voordelen van de Kobo Glo HD zijn:

 • Lezen in het donker
  Het komt weleens voor dat je bezig bent te lezen en je merkt niet dat het donker begint te worden. Op den duur is het ’s avonds en is het tijd om naar bed te gaan. Als je deze e-reader gebruikt, betekent naar bed gaan nog niet dat je moet stoppen met lezen. Het is namelijk mogelijk om in het donker verder te lezen, omdat het scherm van het apparaat is verlicht. Je kunt dus gerust in het donker of in een slecht verlichte ruimte lezen. Doordat het hele scherm wordt verlicht, vermoei je je ogen ook niet extra als je ’s nachts leest.
 • Draadloos boeken downloaden
  Sommigen van ons hebben 10 boeken op onze e-reader en doen hier een jaar of langer over. Weer anderen hebben een hele collectie boeken in hun e-reader en lezen al deze boeken in slechts enkele dagen. Als jij tot de tweede groep behoort, dan wil je sowieso een e-reader hebben die je de mogelijkheid geeft om meer boeken te downloaden. Deze mogelijkheid heb je wanneer je kiest voor deze e-reader. Hij beschikt namelijk over Wi-Fi, dus nieuwe boeken zijn altijd binnen handbereik.
 • Eenvoudig pagina’s omslaan
  Wanneer je bezig bent te lezen, moet niets of niemand je storen. Daarom is het belangrijk dat je de bladzijdes van je boeken gemakkelijk kunt omslaan. Het omslaan van de pagina’s van je boeken is dankzij het touchscreen een fluitje van een cent op deze e-reader.

Nadelen van de Kobo Glo HD

We hebben je beloofd dat we je zouden vertellen over zowel de voordelen als de nadelen die gepaard gaan met deze e-reader. Intussen hebben we je verteld over zijn voordelen. We moeten je dus alleen nog vertellen over de eigenschappen van dit apparaat die je wellicht als minder prettig kunt ervaren. De mogelijke nadelen die de Kobo Glo HD met zich meebrengt zijn:

 • Geen oordopjes
  Soms kan het voorkomen dat je op een plek bent waar je minder prettig kunt lezen. Misschien maakt men op dat moment veel lawaai. In dat geval is het handig om oordopjes in je oor te stoppen. Sommige personen kiezen ervoor om noise cancelling oordopjes te gebruiken, omdat ze op die manier geen muziek hoeven af te spelen en toch de wereld buiten kunnen sluiten. Er is echter ook een andere mogelijkheid. Je kunt namelijk luisteren naar audioboeken. Dergelijke ingesproken boeken zijn handig als je vaak onderweg bent en je niet zelf kunt lezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je alleen rijdt. Als je kiest voor deze e-reader dan kun je naar hartenlust je boeken lezen, maar je kunt geen audioboeken beluisteren, omdat je er geen oordopjes op kunt aansluiten.
 • Niet uitbreidbaar geheugen
  We hebben je verteld dat deze e-reader een opslagcapaciteit heeft van 4 GB. Voor de gemiddelde lezer is dit geheugen meer dan genoeg. Je kunt namelijk ongeveer 3000 boeken opslaan op deze e-reader. Echter, sommige fanatieke lezers willen nog meer boeken op de e-reader opslaan. Zij willen daarom graag een e-reader hebben met een uitbreidbaar geheugen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een SD kaart aanschaft en in de e-reader zet om het geheugen uit te breiden. Deze mogelijkheid heb je niet bij dit model, want zijn geheugen is niet uitbreidbaar. Wis dus je oude boeken en sla nieuwe boeken op.

Conclusie van deze review over de Kobo Glo HD

Wanneer je een recensie hebt gelezen, kun je meestal concluderen of het desbetreffend product bij je past of niet. Aangezien we je in deze review hebben verteld over de specificaties, voordelen en nadelen van de Kobo Glo HD, kun je nu concluderen of hij je geld waard is. Wij vinden hem sowieso ideaal voor personen die houden van ’s nachts lezen. Dankzij het compleet verlicht scherm van deze e-reader kun je namelijk gerust in de nacht lezen zonder je ogen extra te vermoeien. Daarnaast kun je, wanneer je al je boeken hebt uitgelezen, gemakkelijk nieuwe boeken downloaden en op de e-reader opslaan. Dit apparaat is namelijk voorzien van Wi-Fi. Je kunt tevens gemakkelijk via de micro USB kabel boeken overzetten van je e-reader naar je desktop of omgekeerd. Zelfs het omslaan van pagina’s is gemakkelijk.

Let er wel op dat dit apparaat geen uitbreidbaar geheugen heeft en dat je er geen oordopjes in kunt doen en schaf de Kobo Glo HD vandaag nog aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>