De Nintendo NX Oftewel Nintendo Switch Kopen? Lees De Review!

Ben je iemand die graag game speelt? Dan heb je waarschijnlijk al een console in huis. Ben je echter op zoek naar een nieuwe console? Dan is het belangrijk om te kijken welk merk je voorkeur heeft. De populairste consoles worden namelijk vervaardigd door Nintendo en Sony. Ben je een trouwe Nintendo gebruiker? Dan is het een goed idee om de Nintendo NX aan te schaffen. Deze console staat ook wel bekend als de Nintendo Switch. Het unieke van deze console is dat hij een combinatie is van de handheld modellen voor onderweg en de klassieke consoles die je in je woonkamer gebruikt. Hij zorgt er dus voor dat je met 1 apparaat het beste van beide werelden hebt. Net zoals het geval is bij vele andere consoles, kun je er allerlei spellen op spelen. Enthousiast geworden? Lees dan de volledige review over de Nintendo NX gaming console!

Als je het woord “Nintendo” hoort, dan denk je meteen aan allerlei spellen. Dat is ook het doel van deze fabrikant. Zij hebben namelijk al meer dan 100 jaar het doel om mensen van alle leeftijden te vermaken. Je kunt met hun ruim aanbod aan games en consoles op elk moment van de dag genieten van leuke ervaringen. Nintendo is opgericht in 1889 en produceert sindsdien entertainmentproducten voor jong en oud. Het begon allemaal met de productie van Japanse speelkaarten. Echter, het is niet gebleven bij kaarten. Tegenwoordig kun je ook bij hen terecht voor allerlei interactieve entertainment mogelijkheden. Nintendo staat momenteel bekend om hun videogames. Hierbij kun je denken aan consoles zoals de Wii, Wii U, 3DS, 2DS en Switch. De fabrikant vervaardigt ook allerlei games voor de verschillende gaming consoles. Denk maar aan Mario, Pokémon, The Legend of Zelda en Kirby. Schaf dus snel de Nintendo NX aan!

Review over de Nintendo NX

Wanneer je kiest voor de Nintendo NX oftewel de Nintendo Switch, dan kies je voor een niet-traditionele gaming console. Dit apparaat combineert namelijk het multiplayer plezier van traditionele consoles in de huiskamer met het plezier onderweg dat een handheld gaming console met zich meebrengt. Met de NX oftewel de Switch in huis, kun je namelijk op 3 verschillende manieren spelen. Door de console in het docking station te zetten, kun je games op de grote tv in je woonkamer spelen. Denk maar aan de tijd toen je samen met je vrienden games speelde op je Nintendo 64 of Super Nintendo console. Natuurlijk kun je er verschillende games op spelen. Er zijn, net zoals bij andere “huiskamer consoles”, zowel een-speler games als multiplayer games beschikbaar voor deze console. Jij bepaalt dus waar je zin in hebt en geniet van prachtig beeld en leuke avonturen, alleen of samen met vrienden.

Behalve als traditionele woonkamer console kun je de Nintendo NX oftewel de Nintendo Switch ook gebruiken om onderweg games te spelen. Wanneer je deze gaming console onderweg gerbuikt, dan maak je gebruik van de controllers, die aan weerszijde van het scherm zitten. Het scherm van deze console is 6,2 inch groot. Je kunt hem dus vergelijken met de Gamepad van de Wii U console. Natuurlijk speel je slechts op deze manier wanneer je alleen wil gamen. Wil je graag met een vriend of vriendin gamen on the go, dan kun je de controllers loskoppelen. Het gaat hier om 2 joy-con controllers. Elk van jullie maakt dus gebruik van 1 van de controllers. Heb je vrienden die ook dergelijke consoles hebben, dan kun je alle controllers loskoppelen. Deze console geeft je namelijk ook de mogelijkheid om met maximaal 4 spelers op 1 Nintendo Switch te spelen.

Nintendo NX

Voordelen van de Nintendo NX

Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over alle informatie over een bepaald product of apparaat voordat je overgaat tot de koop. Daarom zorgen wij er altijd voor om je niet alleen te vertellen over de unieke eigenschappen of functies, maar ook over de mogelijke voordelen en nadelen. De voordelen die de Nintendo NX met zich meebrengt zijn:

 • Op verschillende manieren te gebruiken
  Een belangrijk voordeel van de Switch is dat je hem op verschillende manieren kunt gebruiken. Aan de naam “Switch” is ook te zien dat je kunt switchen tussen de speelmogelijkheden. Je kunt hem namelijk gebruiken als console voor in de huiskamer en ook als handheld console voor onderweg.
 • 1 set controllers voor 1 of 2 spelers
  Bij veel controllers moet je een extra controller kopen als je met z’n tweeën wil gamen. Dit is niet het geval bij deze gaming console. Je kunt namelijk met 1 set joy-con controllers zowel alleen als met 2 spelers gamen.
 • Ook grote titels spelen on the go
  Sommige games vormen een echte hype. Vaak is het echter zo dat deze games alleen gespeeld kunnen worden op consoles die je aan de tv moet koppelen. Bij deze console zit je niet meer vast aan je huiskamer wanneer je grote titels wil spelen. Denk bijvoorbeeld aan games zoals Legend of Zelda: Breath of The Wild en Skyrim. Dergelijke games kun je nu ook gewoon on the go spelen op de Switch.
 • Ingebouwde kickstand
  Ook het positioneren van deze console is eenvoudig. Je kunt hem namelijk gemakkelijk op bijvoorbeeld een tafel positioneren. Dit kan zowel in het vliegtuig als in de trein. De console is namelijk voorzien van een ingebouwde kickstand.
 • Wifi
  Je kunt tot 8 Switch consoles via Wifi koppelen om gezamenlijk multiplayer games zoals Mario Kart 8 te spelen. Super toch?

Nadelen van de Nintendo NX

Hoewel deze console veel unieke eigenschappen en voordelen met zich meebrengt, zijn er ook bepaalde eigenschappen die je als minder prettig kunt ervaren. Omdat wij willen dat je een compleet beeld krijgt over de gaming console, vertellen we je ook over deze nadelen. De minpunten die gepaard gaan met de Nintendo NX gaming console zijn:

 • Batterijduur onderweg
  Net zoals het geval is bij andere handheld consoles, ben je onderweg afhankelijk van de batterijduur van de console. Bij deze console kun je de batterijduur wellicht als minder prettig ervaren wanneer je bepaalde zware games speelt. Als je bijvoorbeeld Zelda: Breath of The Wild speelt, dan heeft de handheld console een batterijduur van ongeveer 3 uur. Bij sommige andere games kan de batterij tot 6 uur meegaan.
 • Schermgrootte onderweg
  Als je alleen speelt onderweg, dan is de grootte van het scherm van deze console prima. Echter, speel je met 2 of meer spelers onderweg, dan lijkt het 6,2 inch scherm echter te klein. Als je vaker on the go samen met iemand anders gamet, dan kan de schermgrootte wellicht tegenvallen.

Conclusie van deze recensie over de Nintendo NX

Je kunt nu zelf beslissen of de Nintendo NX je geld waard is. We hebben onder andere gezien dat deze console multifunctioneel is. Je kunt hem namelijk zowel als handheld console gebruiken en als console voor in de huiskamer. Daarnaast kun je er alleen of meerdere mensen mee gamen. Je hoeft voor een 2-player game niet eens een extra controller te kopen. Je kunt namelijk met 1 set joy-con controllers alleen of met 2 spelers gamen. Zelfs grote titels kunnen op de handheld console gespeeld worden. Speel je on the go, dan kun je nog altijd de console eenvoudig positioneren dankzij de ingebouwde kickstand. Als je het liefst met een grote groep gamet, dan kun je tot 8 Switch consoles via Wifi koppelen. Houd onderweg wel rekening met de batterijduur en de grootte van het scherm als je met meerdere mensen speelt, en schaf vandaag nog de Nintendo NX aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>