Parrot MKi9100 Kopen? Bekijk Dan Nu Deze Review!

Hoewel we allemaal weten dat het niet toegestaan is om te bellen terwijl we een auto besturen, komen we er helaas niet onderuit. Daarom zijn er veilige manieren ontwikkeld om toch al rijdend gesprekken te kunnen beantwoorden. Zo kun je ervoor kiezen om oordopjes of een koptelefoon aan te sluiten aan je smartphone. Het kan echter voorkomen dat je deze accessoires een keer thuis vergeet. Daarom zet je een carkit in je auto. Een dergelijke kit laat je gerust in de auto zodat hij voor je klaarstaat wanneer je rijdt. Zoek je daarom naar een nieuwe carkit? Dan is het belangrijk om het juiste type carkit uit te kiezen. Er zijn namelijk plug-and-play- en inbouwvarianten. Als je je nooit zorgen wil maken over een lege accu van je carkit, dan raden wij een inbouwcarkit aan. Een dergelijk model is de Parrot MKi9100. Lees er in deze recensie alles over!

Zoals je intussen weet, zullen we je in deze review vertellen over de unieke specificaties van de Parrot MKi9100. We zullen zelfs ingaan op de mogelijke voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. Echter, we willen je eerst informeren over de fabrikant van deze carkit. Dit model is vervaardigd door Parrot. Dit bedrijf staat voor vermaak en gemak met hoogwaardige technologische consumentenproducten. Wat houdt dit allemaal in? Het houdt in dat Parrot er alles aan doet om duurzame producten te ontwerpen. Hierbij is innovatie van immens belang. Aangezien het oog ook wat wil, zorgt het bedrijf er tevens voor dat de producten aantrekkelijke designs hebben. Als je een kijkje neemt in het assortiment van Parrot, dan kom je bovendien veel verschillende producten tegen. Denk hierbij aan diverse luxe draadloze multimediaproducten op audiogebied. Als je dus een superieure carkit wil hebben, dan is de Parrot MKi9100 zeker een aanrader!

Review over de Parrot MKi9100

Ben je een autobestuurder die op zoek is naar gemak? Dan is de Parrot MKi9100 zeker een aanrader. Deze carkit is namelijk speciaal vervaardigd voor bestuurders die extra gemak willen hebben in de auto. Nu vraag je je wellicht af hoe dit apparaat precies voor gemak zorgt? Het antwoord is eenvoudig. Hij zorgt voor gemak, omdat hij ervoor zorgt dat je je telefoon in je zak kunt houden terwijl je rijdt. Op die manier blijf je gefocust op de weg en kun je veilig door het verkeer komen. Wanneer je de carkit in je auto hebt geïnstalleerd, dan koppel je je smartphone via Bluetooth erop aan. Na de eerste keer, laat je gewoon de Bluetooth van je smartphone aanstaan, zodat de telefoon de volgende keren automatisch verbonden wordt met je carkit. Vervolgens, wanneer er een gesprek binnenkomt, dan geeft de carkit je deze telefoontjes door.

Doordat je gebruik maakt van de carkit, kun je dus gerust telefoontjes plegen in de auto, die volledig spraakgestuurd zijn. Desgewenst kun je ook gebruik maken van een afstandsbediening. Nu begrijp je dus op welke manier de carkit gemak met zich meebrengt. Echter, de Parrot MKi9100 brengt ook andere handige functies met zich mee. Zo beschikt het apparaat over ruisonderdrukking en een externe dubbele microfoon. Het maakt dus niet uit of je op een drukke weg of in een drukke omgeving rijdt, want de persoon aan de andere kant van de telefoonlijn kan je perfect verstaan. Ben je iemand die niet vaak telefoontjes krijgt tijdens het rijden? Dan kun je ook andere apparaten aan de carkit aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan je iPod, mp3-speler of USB-stick. Wanneer je dergelijke muziekmediums aansluit op de carkit, dan gebruik je de carkit om te genieten van je favoriete muziek over de originele autospeakers.

Parrot MKi9100

Voordelen van de Parrot MKi9100

We hebben je verteld over de unieke specificaties van de carkit. Echter, aangezien we het belangrijk vinden dat je een compleet beeld van dit apparaat krijgt, gaan we ook in op de mogelijke voordelen en nadelen die de carkit met zich meebrengt. We vertellen je eerst over de voordelen van de Parrot MKi9100:

 • Beeldscherm los te koppelen
  Bij de meeste inbouw carkits heb je de mogelijkheid niet om het scherm mee te nemen. Als je je auto met een ingebouwd beeldscherm dagen achtereen op een zonnige plek achterlaat, kan dit schadelijk zijn voor het beeldscherm. Daarom kun je het scherm van deze carkit loskoppelen en met je meenemen. Het voordeel hiervan is dat het scherm beschermd blijft tegen teveel zonnestralen en dat dieven hem niet kunnen meenemen.
 • Goed verstaanbaar dankzij ruisonderdrukking
  Als je iemand belt en je kunt de persoon niet goed verstaan, dan is het vervelend om de persoon steeds te vragen om te herhalen wat hij/zij zei. Hetzelfde maken anderen mee wanneer ze jou bellen en ze je niet goed kunnen verstaan. Daarom is het handig om er wat aan te doen zodat degenen die je bellen je goed kunnen verstaan. Ook hier heeft de fabrikant van deze carkit rekening mee gehouden. Daarom beschikt de kit over ruisonderdrukking. Het maakt dus niet uit of je op een drukke weg of in een drukke omgeving bent, want je bent toch goed verstaanbaar voor degene die je belt.
 • Zelf de plek van de microfoon bepalen
  Sommige personen praten wat luider of juist wat zachter dan anderen. Door na te gaan tot welke categorie je behoort, kun je bepalen welke plek de ideale plek in de auto is voor een carkit-microfoon. Aangezien de microfoon van deze carkit los is, kun je zelf de perfecte plek ervoor uitkiezen.

Nadelen van de Parrot MKi9100

Intussen weet je welke unieke specificaties en voordelen deze carkit met zich meebrengt. Hierdoor wil je hem wellicht meteen aanschaffen. Hoewel dat prima is, vinden we het ook belangrijk om je te informeren over de mogelijke nadelen die hij met zich meebrengt. Je krijgt op die manier niet te kampen met ongewenste verrassingen nadat je hem hebt gekocht. Om je de mogelijkheid te geven om de voordelen en nadelen van de carkit tegen elkaar af te wegen, vertellen we je nu over de mogelijke nadelen van de Parrot MKi9100:

 • Wellicht een ISO- of AUDIO2CAR-verloopkabel nodig
  Hoewel dit punt niet echt een nadeel is, is het belangrijk om het te vermelden. Dat de carkit een inbouwmodel is, weet je intussen. Echter, hij werkt met een algemene aansluiting, terwijl sommige auto’s een merkeigen ISO- of AUDIO2CAR-aansluiting hebben. Behoort jouw auto tot deze categorie? Dan heb je een ISO- of AUDIO2CAR-verloopkabel nodig om de carkit in je auto te installeren.
 • Display lastig leesbaar in de zon
  Sommige displays van bijvoorbeeld laptops of smartphones worden zodanig ontworpen, dat je zelfs bij fel zonlicht gemakkelijk alles van het scherm kunt aflezen. Dit heeft vaak te maken met een matte afwerking. Echter, in het geval van deze carkit is er daar geen rekening mee gehouden. Als de zon dus fel schijnt op je display, dan kan het wellicht lastig zijn om van het scherm af te lezen wat er allemaal erop staat.
 • Laten installeren door een expert
  Wanneer je deze carkit koopt, krijg je er een handleiding bij. Dit betekent dat je hem zelf kunt installeren in de auto. De installatie zelf kan echter een beetje moeilijk zijn voor een leek, omdat er veel kabels zijn die weggewerkt moeten worden. Schakel bij twijfel dus liever een expert in om de carkit te installeren.

Conclusie van deze review over de Parrot MKi9100

We zijn aan het einde gekomen van deze recensie over de Parrot MKi9100. In de review hebben we gezien dat de carkit is ontworpen voor extra gemak en veiligheid in de auto. Je kunt namelijk gerust telefoontjes beantwoorden, zonder dat je je telefoon uit je tas of broekzak hoeft te halen. Daarnaast hebben we gezien dat je de carkit behalve om te telefoneren ook kunt gebruiken om muziek af te spelen via de speakers van je auto. Je kunt zelfs het beeldscherm met je meenemen wanneer je uit de auto stapt, om diefstal of beschadigingen door zonnestralen te voorkomen. Er is bovendien gezorgd voor ruisonderdrukking, waardoor je goed verstaanbaar bent, zelfs wanneer je je in een drukke omgeving bevindt. Daarnaast bepaal je zelf wat de beste plek is voor de losse microfoon.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat de carkit een algemene aansluiting heeft. Als je auto dus een merkeigen ISO- of AUDIO2CAR-aansluiting heeft, dan heb je een ISO- of AUDIO2CAR-verloopkabel nodig voor de installatie. Je kunt bovendien de carkit zelf installeren in je auto door gebruik te maken van de handleiding, maar als je een leek bent is het wellicht handiger om een expert in te schakelen voor de installatie. Bovendien is het wat lastiger om de informatie van het display af te lezen wanneer de zon hard op het scherm schijnt. Hoewel er enkele puntjes zijn die je wellicht als minder prettig kunt ervaren, vinden wij dat de voordelen zwaarder wegen. Daarom vinden wij dat de Parrot MKi9100 een aanrader is voor iedereen die extra gemak en veiligheid in de auto wil hebben.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>