Saeco Incanto HD8916 01 Kopen? Lees de Review!

Zoek je naar een koffiezetapparaat met een elegant design? Kies dan voor de Saeco Incanto HD8916 01. Dit koffiezetapparaat maakt koffie van topkwaliteit. Het apparaat ziet er bovendien zeer elegant uit. Als je deze koffiemachine gebruikt, dan heb je met een druk op de knop een glas heerlijke cappuccino of de perfecte latte macchiato. Ook voor een eenvoudige espresso is dit apparaat uitermate geschikt. Het apparaat beschikt over vijf maalstanden zodat je zelf de fijnheid van de korrels kunt bepalen. Nadat je lekkere koffie hebt gemaakt, kun je dit apparaat bovendien gemakkelijk reinigen.

Kiezen voor een van de producten van Philips-Saeco betekent kiezen voor heerlijke Italiaanse koffie en gebruiksgemak. De espressomachines van dit merk beschikken over keramische maalschijven zodat je desgewenst de bonen zeer fijn kunt malen. Je bent verzekerd van koffie naar eigen smaak, want je bepaalt zelf de temperatuur, druk en maalinstellingen. Met een apparaat van Saeco zoals de Saeco Incanto HD8916 01 word je een echte barista!

Saeco Incanto HD8916 01 review

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de Saeco Incanto HD8916 01. Hieronder beschrijven we enkele punten die dit koffiezetapparaat uniek maken:

 • Molens van 100% keramisch materiaal
  Doordat de molens van dit apparaat zijn gemaakt van 100% keramisch materiaal, heeft dit apparaat een stille werking en zorgt het voor duurzame prestaties.
 • Gemakkelijk 6 verschillende dranken maken
  Wanneer je dit espressoapparaat gebruikt, dan geniet je van verschillende dranken. Het doet er niet toe of je een kopje koffie met melk, een espresso of een andere variant met melk lust, deze machine maakt hem voor jou. De volautomatische koffiemachine zorgt binnen een korte tijd voor het perfecte resultaat.
 • Minder vaak ontkalken
  De Saeco Incanto HD8916 01 beschikt over het gepatenteerde waterfilter AquaClean. Dit filter zorgt voor koffie van betere kwaliteit doordat het water gezuiverd wordt. Het filter zorgt er ook voor dat kalkvorming in de waterleiding van deze koffiemachine voorkomen wordt. Door het filter regelmatig te vervangen, kun je tot ongeveer 5000 koppen koffie zetten voordat dat je het apparaat hoeft te ontkalken.
 • Koffie naar eigen smaak
  Dit koffiezetapparaat geeft je de mogelijkheid om koffie geheel naar eigen smaak te maken. Je kunt namelijk de smaak aanpassen door de hoeveelheid, temperatuur en sterkte te personaliseren. Experimenteer met het apparaat en creëer nieuwe, heerlijke dranken.
 • Perfect melkschuim
  Als je een kopje koffie zet met deze espressomachine, dan wordt dit bedekt met een zijdezachte melklaag. Het apparaat beschikt over een melkbeker die ervoor zorgt dat je melk twee keer wordt opgeschuimd, zodat je kunt genieten van een perfecte schuimlaag op de juiste temperatuur. Je kunt de beker bovendien in de koelkast opbergen.
 • Snel opwarmende boiler
  Houd je van hete koffie? Dan is dit apparaat een must-have. De boiler warmt namelijk snel op dankzij de lichte aluminium en roestvrijstalen behuizing.

Saeco Incanto HD891601

Voordelen van de Saeco Incanto HD8916 01

De voordelen die de Saeco Incanto HD8916 01 met zich meebrengt zijn:

 • Geïntegreerd melkreservoir
  Doordat dit apparaat beschikt over een geïntegreerd melkreservoir, kun je met een druk op de knop een heerlijk kopje latte macchiato of cappuccino maken.
 • Melkreservoir loskoppelen
  Je kunt het melkreservoir van de koffiemachine loskoppelen. Hierdoor kun je hem na gebruik in de koelkast bewaren.
 • Perfecte smaak
  De keramische maalschijven worden niet te heet zodat je koffie altijd de perfecte smaak heeft. Zijn smaak wordt namelijk niet aangetast door de schijven.
 • Handig waterfilter
  Dit koffiezetapparaat beschikt over een handig waterfilter dat je werk uit handen neemt. Als je het filter regelmatig vervangt, hoef je de machine pas na 5000 kopjes koffie te ontkalken.
 • Melkleidingen gemakkelijk reinigen
  Met een druk op de knop kun je de melkleidingen tussentijds reinigen.
 • Relatief compact
  De Saeco Incanto HD8916 01 is relatief klein. Hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen.

Nadelen van de Saeco Incanto HD8916 01

Als je de voordelen hebt bekeken, wil je uiteraard ook weten wat de nadelen van het apparaat zijn. De minpunten van de Saeco Incanto HD8916 01 zijn:

 • Relatief klein waterreservoir
  Doordat het waterreservoir vrij klein is, dien je hem bij veelvoudig gebruik vaker bijvullen. Dit kun je als minder prettig ervaren.
 • Geluidsniveau
  De ontwerpers van dit apparaat hebben getracht hem zo stil mogelijk te maken, maar als je melkproducten maakt met deze machine, dan kan het geluid toch wel tegenvallen. Het geluid is niet storend, maar je hoort wel dat de koffiemachine in werking is.

Conclusie over de recensie van de Saeco Incanto HD8916 01

We hebben een aantal punten opgenoemd die de Saeco Incanto HD8916 01 uniek maken. Er zijn echter nog meer functionaliteiten die je wellicht zullen aantrekken. Dit apparaat heeft slechts twee punten die als minder prettig ervaren kunnen worden, namelijk het relatief kleine waterreservoir en het geluidsniveau. De voordelen daarentegen zijn het gebruiksgemak, heerlijke melkproducten, koffie naar eigen smaak en de eenvoudige reiniging. Aan de hand van deze punten, vinden wij dat de Saeco Incanto HD8916 01 zeker een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>