Saeco Intelia Evo Kopen? Lees snel onze Review!

Geniet elke dag van de smaak van een echte espresso en kies voor de Saeco Intelia Evo. Deze espressomachine is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt zelf de koffiesterkte instellen en maakt voor een optimale smaak gebruik van de voorbereidingsfunctie. Het apparaat beschikt over keramische molens die ervoor zorgen dat de aroma van de koffie optimaal behouden blijft. Na gebruik kun je De Intelia Evo HD8751/95 ook gemakkelijk schoonmaken.

Saeco is een van de modellen van het merk Philips. Philips is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op continue verbetering. Er wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologieën om de behoefte van de consumenten tegemoet te komen. Voor optimaal gebruiksgemak is een Philips Saeco koffiezetapparaat zeker een aanrader.

Review over de Saeco Intelia Evo

Denk je erover na om de Saeco Intelia Evo aan te schaffen? Dit is zeker een goede keus. Het apparaat werd namelijk in mei 2013 beoordeeld als “Beste Koop” door de Consumentenbond. Deze beoordeling heeft de koffiemachine niet zomaar gehad. De functies die er onder andere voor hebben gezorgd dat het koffiezetapparaat door zoveel consumenten is gekocht zijn:

 • Perfecte Italiaanse aroma
  Koffie is niet compleet zonder de perfecte Italiaanse aroma. Dankzij de keramische molens van dit apparaat vindt er een nauwkeurige maling plaats zonder oververhitting. Dit zorgt ervoor dat je keer op keer geniet van de perfecte Italiaanse aroma. De molens zorgen ook voor een stille werking.
 • Gebruiksgemak
  Het doet er niet toe wat je favoriete koffievariant is, want met een druk op de knop zijn bij de Intelia Evo alle koffiespecialiteiten binnen handbereik.
 • Automatische ontkalking en reiniging
  Een belangrijk aspect om lang te genieten van je koffiezetapparaat is het onderhoud. Dit apparaat beschikt over een automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma. Deze programma’s maken het onderhoud eenvoudig.
 • Instelbare koffiesterkte
  Bij deze koffiemachine kun je zelf de sterkte van de koffie instellen. Hierdoor maak je dagelijks koffie naar eigen smaak.
 • LED-display
  Het koffiezetapparaat beschikt over een breed en helder display. Hierop kun je gemakkelijk je voorkeuren zoals de koffiesterkte opslaan. Je stelt op het display ook het onderhoudsmenu gemakkelijk in.
 • Voorbereidingsfunctie
  Dit apparaat beschikt over een handige voorbereidingsfunctie. Deze Pre-brewing-technologie zorgt ervoor dat de gemalen koffie vochtig wordt gemaakt voordat de koffie wordt bereid. Hierdoor komen de aroma en smaak nog beter tot uiting.

Saeco Intelia Evo

Voordelen van de Saeco Intelia Evo

Enkele voordelen die de Saeco Intelia Evo met zich meebrengt zijn:

 • Koffie en melk
  De koffiemachine beschikt over een handig stoompijpje waarmee je melkschuim kunt maken. Hierdoor maak je behalve de klassieke espresso ook gemakkelijk een kopje warme cappuccino of latte macchiato.
 • Handig display
  Het koffiezetapparaat beschikt over een handig, intuïtief display waarmee je snel kunt kiezen welke koffievariant je wil maken.
 • Automatisch ontkalkingsprogramma
  Het onderhoud van je apparaat is super gemakkelijk. De koffiemachine beschikt namelijk over een automatisch ontkalkingsprogramma.

Nadelen van de Saeco Intelia Evo

Je kent nu de functies van het koffiezetapparaat. Daarnaast weet je welke voordelen hij met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk om ook na te gaan wat de nadelen zijn. Dit apparaat is over het algemeen gewoon een goede koffiemachine. De punten die je als negatief kunt ervaren zijn:

 • Grootte waterreservoir
  Als je een koffiefeestje wil houden, dan kun je de grootte van het waterreservoir als negatief ervaren. Bij veelvuldig gebruik moet je dit reservoir namelijk vaak bijvullen.
 • Grootte lekbak
  Net zoals het geval is bij het waterreservoir, kan de grootte van de lekbak tegenvallen bij veelvoudig gebruik. Deze raakt namelijk vrij snel vol waardoor je hem vaker moet.
 • Geluid
  De koffiemachine maakt niet heel veel lawaai, maar het rooster en de zijkant kunnen een beetje resoneren. Hierdoor maakt het apparaat geluid wanneer je hem gebruikt. Ook bij het malen van de bonen en opschuimen van melk laat het apparaat horen dat hij in gebruik is. Dit kun je als minpunt ervaren als je op zoek was naar een super stille koffiemachine.

Conclusie van de review over de Saeco Intelia Evo

De Saeco Intelia Evo maakt koffie met een heerlijke smaak en Italiaanse aroma. Daarnaast is hij gemakkelijk te gebruiken en beschikt hij over de nodige functies die de schoonmaak vergemakkelijken. Hoewel het de grootte van het waterreservoir en de lekbak bij veelvoudig gebruik als minpunt ervaren kunnen worden en het apparaat niet super stil is, doet hij wat je ervan verwacht: hij maakt lekkere koffie en koffievarianten. Wij raden daarom de Saeco Intelia Evo aan!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>