• Home
 • TV'S

Voordat Je De Samsung UE48JU6000 Gaat Kopen, Lees Je Deze Review!

Ga je binnenkort een nieuwe tv aanschaffen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een model dat goed past bij jouw persoonlijke situatie. Eén van de aspecten waar je zeker rekening mee moet houden is het formaat van de tv. Voor een middelgrote (woon)kamer kun je het liefst kiezen voor een tv tussen de 40 en 50 inch. Daarnaast kijk je uiteraard ook naar het gebruik van de tv. Als je vaak tv programma’s zoals het nieuws of talkshows bekijkt, dan is een iets kleinere tv wellicht handig. Dit komt doordat de meeste shows niet in een hoge resolutie worden uitgezonden. Hierdoor zie je op een grote tv niet alle details helder. Echter, als je het liefst films bekijkt, dan wil je compleet opgaan in elk detail van de film. In zo’n geval is een grotere tv handiger. Daarom vertellen we je over de 48 inch Samsung UE48JU6000 tv.

Bij het aanschaffen van een apparaat is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Dit is sowieso ook het geval wanneer je een nieuwe tv wil kopen. Echter, behalve met de eigenschappen van de tv zelf, houd je ook rekening met het desbetreffende merk. Aan de hand van de strategie van de fabrikant en producten die zij hebben vervaardigd, krijg je immers een idee over de kwaliteit van de apparaten. In het geval van Samsung spreekt de naam voor zich. We hebben namelijk vrijwel allemaal weleens gebruik gemaakt van een of meer apparaten van dit merk. Dit komt mede doordat deze fabrikant allerlei verschillende apparaten vervaardigd. Je kunt bij hen onder andere terecht voor smartphones, soundbars, blu-ray spelers, tablets, magnetrons, vaatwasmachines, monitoren, draagbare SSD’s en ook tv’s. Al deze apparaten zijn innovatief en betrouwbaar. Kies dus voor zekerheid en een goede kwaliteit en schaf de Samsung UE48JU6000 aan!

Review over de Samsung UE48JU6000

Het eerste waar de meesten van ons naar kijken wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe tv is het formaat. Dit formaat is namelijk een zeer bepalende factor, zowel voor de ruimte waar je de tv zet als jouw bedoelingen met de tv. Het is namelijk ook prettig om als fanatieke gamer je favoriete games te spelen op een relatief grote tv. Als je kiest voor de Samsung UE48JU6000, dan kies je voor een tv met een middelgroot formaat. Het schermdiagonaal van deze tv bedraagt immers 48 inch. Hierdoor weet je dat de tv goed past in je middelgrote (woon)kamer en dat je de verschillende details van het programma of de film waar je naar kijkt, goed kunt zien. Natuurlijk kun je een dergelijke tv ook gebruiken om te gamen. Aangezien deze tv bovendien een Ultra High Definition variant is, ben je verzekerd van scherp en helder beeld.

Als je kunt rekenen op heldere en scherpe beelden, dan ben je meestal al tevreden met je tv. Echter, er zijn ook andere technologieën die ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van de programma’s die je bekijkt. Zo beschikt de Samsung UE48JU6000 over de technologie Micro Dimming. Deze technologie zorgt voor een hoog contrast met natuurgetrouwe zwartwaarden. Wanneer je dus een film bekijkt, dan zit je op het puntje van je stoel, omdat de beelden er echt uitzien. Het lijkt er bijna op alsof jij zelf ook meespeelt in de film. Ben je uitgekeken? Geen probleem. Deze tv is namelijk een Smart tv, dus je kunt gebruik maken van apps zoals Twitter of Facebook om je ervaring te delen. Het is zelfs mogelijk om een filmrecensie te bekijken op YouTube. Het komt er dus op neer dat je je geen moment verveelt als je deze tv in huis hebt.

Samsung UE48JU6000

Voordelen van de Samsung UE48JU6000

Wanneer wij een product reviewen, dan vertellen we je zoveel mogelijk over alle details. We gaan daarom behalve op de functies en eigenschappen van een apparaat, ook in op eventuele voordelen en nadelen. Dit doen we ook bij deze tv. Daarom vertellen we je nu over de voordelen die de Samsung UE48JU6000 tv met zich meebrengt:

 • UHD resolutie
  Als je een leek bent, dan zegt de term “UHD” je waarschijnlijk niet veel. Dit is echter niet erg, omdat de beeldkwaliteit van dergelijke televisies voor zich spreekt. Zo kun je genieten van prachtige beelden wanneer je naar de tv kijkt, omdat hij beschikt over een UHD resolutie. Dit staat voor Ultra High Definition. Het komt er dus op neer dat het beeld dat deze tv uitzendt 4 keer scherper wordt weergegeven dan het beeld van een tv met een Full HD resolutie.
 • Natuurgetrouwe beelden
  Als je kijkt naar de eigenschappen van een tv, dan kijk je niet alleen naar het schermdiagonaal van de tv. Het maakt namelijk niet uit of je een kleine of een grote tv hebt, zo lang je kunt genieten van hetgeen je bekijkt. In het geval van deze tv ga je helemaal op in diverse films, series en zelfs programma’s. Dit komt doordat de tv is voorzien van de Micro Dimming Pro techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat zwarte beelden ook echt zwart worden weergegeven. Hierdoor geniet je keer op keer van natuurgetrouwe beelden en lijkt het alsof je er zelf bij bent wanneer je naar een film of documentaire kijkt.
 • Smart tv
  Tegenwoordig willen we niet meer alleen afhankelijk zijn van hetgeen televisiezenders uitzenden. Daarom is het handig om te kiezen voor een Smart tv, zoals dit model. Hierdoor kun je zelf bepalen waar je naar kijkt, omdat je toegang hebt tot allerlei handige apps.

Nadelen van de Samsung UE48JU6000

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw apparaat, dan ga je waarschijnlijk eerst na wat je precies met het desbetreffend apparaat kunt doen. Je kijkt in het geval van een tv natuurlijk ook naar de beeldkwaliteit en het formaat. Echter, als je alleen naar de eigenschappen en mogelijkheden kijkt, dan kun je er geen compleet beeld over vormen. Daarom vertellen wij je ook over eventuele nadelen die hij met zich meebrengt, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. De eigenschappen van de Samsung UE48JU6000 die je wellicht als minder prettig kunt ervaren zijn:

 • Geen 3D beelden weergeven
  Als je iemand bent die houdt van het standaard systeem, dan bekijk je waarschijnlijk voornamelijk 2D films en programma’s. Echter, als je iemand bent die het gevoel wil krijgen dat de film zich in jouw (woon)kamer afspeelt, dan is het handig om naar 3D films te kijken. Als je deze tv in huis hebt, dan kun je niet naar 3D beelden kijken. Dit komt doordat hij geen 3D beelden weergeeft. Je kunt dit punt wellicht als minder prettig ervaren.
 • 50 Hz beeldverversing
  De beeldverversing van een tv geeft aan hoe de tv omgaat met snelle beelden. Hoe hoger de beeldverversing, hoe beter hij met snelle beelden om kan gaan. In het geval van deze tv zien we dat hij een beeldverversing heeft van 50 Hz. Dit hoeft geen probleem te zijn als je voornamelijk naar romantische comedy’s kijkt of als je voornamelijk naar het nieuws kijkt. Echter, als je iemand bent die dol is op actiefilms, snelle sportwedstrijden en games met veel actie, dan kan het dat de beeldverversing niet toereikend is. Met een beeldverversing van 50 Hz kan het namelijk voorkomen dat snelle beelden niet vloeiend worden weergegeven.

Conclusie van deze recensie over de Samsung UE48JU6000

Je beschikt nu over de nodige informatie om te beslissen of de Samsung UE48JU6000 een geschikte tv voor jou is. Aangezien hij een middelgroot model is en goed past in de meeste (woon)kamers vinden wij hem sowieso geschikt. Het feit dat hij een UHD resolutie heeft is natuurlijk ook een welkome eigenschap, omdat je kunt rekenen op scherpe en heldere beelden. Er is bij deze tv zelfs gezorgd voor de Micro Dimming Pro techniek, waardoor zwarte beelden ook echt als zwart worden weergegeven. Je geniet dus van natuurgetrouwe zwartwaarden en een realistische beeldweergave. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze tv geen 3D beelden kan weergeven en dat zijn beeldverversing 50 Hz bedraagt. Echter, gezien de vele pluspunten, die sowieso zwaarder wegen dan de kleine minpunten, vinden wij dat deze tv het geld zeker waard is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>