Siemens EQ 9 Kopen? Lees de Review!

Ben je op zoek naar een espresso volautomaat voor de echte kenners? Kies dan voor de Siemens EQ 9. Dankzij deze koffiemachine met verschillende instelopties start je de dag optimaal met een kop koffie. Jij bepaalt bovendien zelf de bereidingssnelheid, sterkte, temperatuur, hoeveelheid en het melkpercentage.

Siemens EQ 9 Review

Met de Siemens EQ 9 geniet je optimaal van een heerlijke kop koffie. Bovendien staat deze koffiemachine voor gebruiksgemak en een zeer persoonlijke en perfecte koffiebeleving. Hij beschikt namelijk over verschillende handige systemen en functies:

 • autoMilk Clean zorgt ervoor dat jij het melksysteem na de bereiding van je koffie niet meer hoeft te reinigen. De reiniging gebeurt namelijk automatisch met stoom.
 • De Barista-modus brengt meerdere instelopties met zich mee zodat je de Siemens EQ 9 zodanig kunt instellen dan je de voor jou perfecte koffie bereidt.
 • De koffiemachine komt bovendien met twee maalwerken en bonenreservoirs. Dit wordt het dualBean systeem genoemd.
 • Om te zorgen voor een constante en perfecte zettemperatuur beschikt deze espresso volautomaat over het sensoFlow systeem.

Siemens EQ 9 Koffiezetapparaat

Voordelen van de Siemens EQ 9

Net zoals elk ander product heeft ook de Siemens EQ 9 voor- en nadelen. We zullen eerste de voordelen bekijken en vervolgens de nadelen.

 • Doordat dit apparaat is voorzien van een intuïtieve bediening, wordt het maken van je koffie zeer gemakkelijk. Je kunt onder andere de temperatuur per kopje instellen.
 • Hij is gemakkelijk schoon te maken. Dit komt mede dankzij het autoMilk Clean systeem.
 • Je maakt de koffie precies zoals jij lekker vindt, aangezien het koffiezetapparaat beschikt over vele instelmogelijkheden. Dankzij de Barista-modus kun je helemaal los gaan wanneer je een bak koffie maakt. Lust je vandaag cappuccino en morgen espresso? Dat is mogelijk. Je bereidt steeds weer een bak koffie op maat.
 • De Siemens EQ 9 beschikt over een groot waterreservoir. Je kunt hierdoor snel meerdere kopjes koffie zetten.
 • Deze koffiemachine maakt relatief weinig geluid.

Nadelen van de Siemens EQ 9

Als je de Siemens EQ 9 gebruikt, ervaar je meteen de pluspunten. Echter, er zijn ook een aantal minpunten:

 • Als je niet veel budget hebt, is het mogelijk dat je de prijs kan ervaren als minpunt. De prijs van deze koffiemachine is hoger dan gemiddeld.
 • Wil jij kunnen wisselen tussen twee verschillende boonsoorten? Dan is dit apparaat niet geschikt. Er is namelijk maar één boonreservoir beschikbaar.
 • De lekbak is niet erg groot. Als je vaak gebruikt maakt van de koffiemachine, heb je een grotere kans dat deze snel vol loopt.

Conclusie van de Siemens EQ 9 review

Zoals je hebt gelezen brengt de Siemens EQ 9 een aantal voordelen met zich mee als je een hoger budget hebt. De voordelen die hij met zich meebrengt, zorgen ervoor dat de koffiemachine ondanks enkele kleine minpunten toch een aanrader is. Hij is namelijk gebruiksvriendelijk en is voorzien van verschillende instelmogelijkheden zodat je eenvoudig de perfecte bak koffie kunt zetten. Daarnaast kun je hem gemakkelijk schoonmaken en zet je gemakkelijk meerdere bakken koffie achter elkaar. Als je het prima vindt dat hij slechts één boonreservoir heeft en dat de lekbak niet erg groot is, dan is dit koffiezetapparaat zeker geschikt voor jou!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>