Turtle Beach PX22 Kopen? Check Snel Deze Review!

Ben je een fanatieke gamer? Dan is het een goed idee om een gaming headset aan te schaffen. Welk model past echter goed bij je? Het kan moeilijk lijken om het ideale model uit te kiezen, omdat er veel verschillende gaming headsets te koop worden aangeboden. Door naar een aantal factoren te kijken, kun je het perfecte model voor jouw behoeften vinden. Stel jezelf eerst de vraag of je slechts 1 of meerdere consoles in huis hebt. Als je meerdere consoles hebt, dan is een multifplatform headset waarschijnlijk de beste keus. Ga vervolgens na of je graag gebonden bent aan je console. Er zijn namelijk bedrade headsets en ook draadloze modellen. Afhankelijk van je thuissituatie kun je tevens kiezen voor een surround gaming headset of een mono- of stereomodel. Een bedrade headset die op meerdere platforms werkt en die over een stereo geluidsweergave beschikt, is de Turtle Beach PX22.

Als je kiest voor een headset van het merk Turtle Beach, dan weet je dat hij helder geluid produceert. Deze fabrikant is namelijk vanaf de start vernieuwend bezig. Ze zorgen er dus voor dat hun producten van topkwaliteit zijn. Er wordt daarnaast steeds gezorgd voor nieuwe, innovatieve designs. Hierdoor gaan de producten met de tijd mee. Hierbij verwijzen we niet alleen naar moderne designs, maar ook vernieuwde technologieën om de kwaliteit en functionaliteit te blijven verbeteren. Vooral op het gebied van console multiplayer gaming steekt deze fabrikant uit boven anderen. Turtle Beach heeft namelijk een uitgebreide serie bekroonde headsets vervaardigd. Het doet er bovendien niet toe of je een Esports atleet, een hardcore gamer of slechts een vrijetijdsgebruiker bent, want de headsets van Turtle Beach komen altijd goed tot hun recht. Kies voor een headset die je vaardigheden tot hun recht laat komen en schaf de Turtle Beach PX22 aan!

Review over de Turtle Beach PX22

Wist je dat gamen een officiële sport is? In Noord-Amerika is er bijvoorbeeld een competitie waarin de beste gamers van het continent om het kampioenschap strijden. Waarom halen we dit aan? Omdat de Turtle Beach PX22 één van de officiële headsets is die tijdens dit jaarlijks toernooi gebruikt wordt. Er is niet zomaar gekozen voor deze headset. Hij beschikt namelijk over gescheiden volumeregelaars voor chat en in-game audio. Hierdoor kun je je tijdens het gamen optimaal concentreren op de geluiden die voor jou van belang zijn. Daarnaast doet het er niet toe of je luistert naar de chatgeluiden of juist de in-game audio, omdat beide geluiden goed klinken. Dit komt doordat de 50 mm speakers de tonen over het hele spectrum helder en mooi weergeven. De geluidskwaliteit wordt bovendien verbeterd doordat de headset is voorzien van een versterker in een in-line module. Hierdoor wordt het stereo-geluid omgezet naar surround-sound.

Wanneer je een bepaald apparaat aanschaft, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het gebruiksgemak. In het geval van de Turtle Beach PX22 zien we dat deze headset eenvoudig is te installeren. Daarnaast kun je hem op verschillende platforms gebruiken. Zo doet hij het prima op Apple computers, Windows pc’s, Xbox 360 consoles en zelfs de Playstation 3 en Playstation 4. Voor het aansluiten van de headset op de verschillende systemen, krijg je verschillende kabels. Als je minder technisch bent, hoef je je ook geen zorgen te maken. De headset wordt namelijk geleverd met een duidelijk overzicht. Op dit overzicht is er aangegeven hoe je de headset kunt aansluiten op de verschillende bronnen. Volg dus stap voor stap de instructies en geniet van prachtig geluid. Doordat de headset bovendien is voorzien van textiele oorkussens, wordt je hoofd minder snel warm dan wanneer je gebruik maakt van lederen oorkussens.

Turtle Beach PX22

Voordelen van de Turtle Beach PX22

We weten dat er veel verschillende modellen headsets verkrijgbaar zijn. Daarom kies je natuurlijk niet voor de eerste de beste gaming headset die je tegenkomt. Voordat je een bepaald model uitkiest, wil je namelijk goed geïnformeerd zijn. Daarom vertellen wij je niet alleen over de specificaties van deze headset, maar ook over de voordelen en nadelen die hij met zich meebrengt. De voordelen van de Turtle Beach PX22 gaming headset zijn:

 • Dynamic Chat Boost
  Alles aan deze gaming headset laat je zien dat hij speciaal is ontworpen voor gamers. Zo beschikt hij over de Dynamic Chat Boost. Dit is een functie die ervoor zorgt dat het stemgeluid van je medespelers wordt verhoogd. Hierdoor heb je er geen moeite meer mee om je medespelers te verstaan terwijl de game-geluiden ook aan zijn.
 • Niveaus naar wens afstellen
  Bij de sommige headsets is het slechts zo dat zij het geluid van je console, pc of ander audioapparaat laten horen. Verder kun je de instellingen niet zelf aanpassen. Dit probleem heb je niet als je deze headset in huis hebt. Hij geeft je namelijk de mogelijkheid om naar eigen wens de treble- en basniveaus in te stellen. Hierdoor kun je zorgen voor meer diepte en realisme.
 • Stemvolume aanpassen
  Als je een fanatieke gamer bent, dan is de chatfunctie van je gaming headset zeker belangrijk. Je wil je medespelers namelijk op de hoogte stellen van je plannen. Daarnaast is het belangrijk om hen te melden wanneer er een tegenstaander aankomt. Om er zeker van te zijn dat je berichten goed doorkomen, kun je het volume van je stem in deze headset aanpassen. Dit kan bovendien terwijl je praat!
 • Volumebediening
  Als je het volume van de chatgeluiden aanpast, pas je niet automatisch het gamegeluid aan. Dit apparaat beschikt namelijk over afzonderlijke game- en chatvolumebediening.

Nadelen van de Turtle Beach PX22

Je bent intussen op de hoogte van de functies en voordelen van deze gaming headset. Om een goed geïnformeerde keus te maken, is het echter ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de nadelen. Daarom zijn we ook voor je nagegaan welke eigenschappen van deze headset je wellicht als minder prettig kunt ervaren. De minpunten van de Turtle Beach PX22 zijn:

 • PS4-verbinding
  Wanneer je gebruik maakt van een multiplatform headset, dan is het vaak zo dat je bij bepaalde platforms “hulp” nodig hebt om er optimaal gebruik van te maken. Dit is ook zo bij deze headset. Als je namelijk Playstation 4 gamegeluid wil afspelen via deze headset, dan moet je de headset verbinding met de stereo-uitvoer van je tv of audio-ontvanger.
 • Compatibiliteit met de Xbox One
  Eerder gaven we aan met welke platforms deze gaming headset compatibel is. We hebben de Xbox One niet genoemd. Echter, je kunt de headset ook gebruiken op deze console. Er de aansluiting is wat ingewikkelder. Je moet namelijk de headset aansluiten op de stereo-uitvoer van je tv of audio-ontvanger voor gamegeluid. Om gebruik te maken van gamechat is het nodig om Kinect te gebruiken.

Conclusie van deze review over de Turtle Beach PX22

Als we kijken naar deze review, dan zien we dat je nu beschikt over genoeg informatie om een goed geïnformeerde keus te maken. Je kunt aan de hand van de unieke eigenschappen, de voordelen en ook de nadelen beslissen of de Turtle Beach PX22 gaming headset goed bij je past of niet. Als we kijken naar de functies, dan zien we dat dit apparaat bedraad is en compatibel is met pc’s – zowel Windows als Mac – maar ook met consoles zoals de PS3, PS4, Xbox 360 en zelfs de Xbox One. Voor de Xbox One en de PS4 is het aansluiten van de headset wat lastiger. Echter, als je de instructies volgt, kom je er zeker uit. Daarnaast beschikt de headset over stereo geluid, dat wordt omgezet naar surround geluid.

Je kunt allerlei instellingen zoals je eigen stemvolume, het stemgeluid van je medespelers, de bas- en treble-niveaus zelf aanpassen. De bediening van gamevolume en chatgeluid vindt tevens afzonderlijk plaats. Vanwege de aantrekkelijke prijs, het mooie design, de vele instelbare mogelijkheden en het gebruiksgemak vinden wij dat deze Turtle Beach PX22 gaming headset zeker een aanrader is voor elke (fanatieke) gamer!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>