Who’s the man

Een avondje ontspannen op de bank, wie wil dat niet? Voor een complete avond bankhangen, kijk je de film “Who’s the man”.

Who’s the man is een comedy, thriller film uit 1993, geregisseerd door Tedd Demme. De film gaat over twee jongens die als barber werken, genaamd Dr. Dré en Ed Lover. Deze twee mannen werken in de Harlem Barbershop. Ze zijn niet heel erg goed in het knippen van haren, maar hun baas Nick is hun beste vriend en probeert hen te helpen. Juist omdat ze niet zo goed zijn in het knippen van haren, wordt hen geadviseerd door Nick om bij de Politie Academy te gaan. In eerste plaats negeren ze dit advies, maar nadat Nick hen geholpen heeft om zonder papieren in aanmerking te komen voor de test, gaan ze toch.

De heren worden beiden geaccepteerd door de politie en treden in dienst bij het New York Police Station. Als ze pas in dienst zijn horen ze dat Nick dood is gevonden in zijn barbershop. Dr. Dré en Lover vertrouwen het niet en vermoeden dat Nick is vermoord door Demetrius, een landontwikkelaar uit de buurt. Ze doen een eigen onderzoek en hierdoor komen ze in de problemen met hun politiechef. Ze worden geschorst omdat ze het werk op Demetrius zijn land verhinderen. Ze komen erachter dat Demetrius de moord op Nick niet heeft gepleegd. Nick was vermoord door Lionel, in opdracht van Demetrius. Op het eind van de film wordt hun schorsing opgeheven en wordt hen gevraagd hun baan als agent terug te nemen, maar ze weigeren. Ze nemen de barbershop van Nick over en geven mensen weer slechte kapsels.

Dr. Dré en Ed Lover spelen zichzelf in deze film. Richard Bright vertolkt de rol van Demetrius en Badja Djola speelt Lionel.

Voor meer recensies, zie hier.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>