• Home
 • Barbecues

Kies De Beste Houtskool Barbecue van 2020 Uit Door Reviews Te Lezen Van De 5 Best Verkochte Modellen!

Ben je een fan van de traditionele vorm van barbecueën? Dan maak je gebruik van een houtskool barbecue. Met een dergelijke barbecue kun je hoge temperaturen bereiken en je vlees de bekende rokerige smaak geven. Er zijn verschillende soorten houtskool barbecues verkrijgbaar. Welke is voor jou echter de beste houtskool barbecue? Je kunt kiezen voor modellen in diverse groottes, met of zonder deksel en speciale modellen voor verschillende locaties. Het is ook mogelijk om een specifiek model te kiezen aan de hand van zijn gemakken. Denk hierbij aan modellen met wielen of barbecues die beschikken over een dekselthermometer. Er zijn nog veel meer eigenschappen die je met elkaar kunt vergelijken om het perfecte model te vinden. Daarom beschrijven we in dit artikel de 5 best verkochte modellen van het jaar. Lees de reviews en vind vervolgens de beste houtskool barbecue voor jouw behoeften!

Beste houtskool barbecue van 2020

Om jouw zoektocht naar de beste houtskool barbecue verder te vergemakkelijken, hebben we de onderstaande tabel gemaakt. Hierin zie je de 5 modellen die we zullen reviewen en voor hoeveel personen je op elk model kunt barbecueën. Aan de hand van de tabel kun je al jouw droombarbecue uitkiezen!

 Product naammax. personen 
1.Weber Bar-B-Kettle 47 cm 8Meer info »
2.Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs12Meer info »
3.Boretti Carbone12Meer info »
4.Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart12Meer info »
5.Activa Classic Montenegro 8Meer info »

1. Weber Bar-B-Kettle 47 cm

Weber Bar-B-Kettle 47 cmZoek je naar de beste houtskool barbecue voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst te kijken naar de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Als je van plan bent om de barbecue regelmatig te verplaatsen, dan is het handig om te kiezen voor een model met wielen. Daarnaast kun je kijken naar de grootte van de barbecue en voor hoeveel personen je erop kunt barbecueën. Als je iemand bent die alleen voor zijn gezin en enkele goede vrienden wil barbecueën, dan is een model voor 8 personen ideaal. Hij is namelijk niet te groot en ook niet te klein. Wij kennen een model dat voldoet aan deze eisen, namelijk de Weber Bar-B-Kettle 47 cm. Dit model is de beste houtskool barbecue voor jou, omdat je er voor maximaal 8 personen op kunt barbecueën. Hij beschikt daarnaast over wielen die het verplaatsen van de barbecue verder vergemakkelijken.

Op een heerlijke zomerdag met een warm zonnetje in de lucht, doe je de Weber Bar-B-Kettle 47 cm houtskool barbecue aan. Dit model maakt die prettige dag nog aangenamer, omdat je dan niet alleen geniet van de dag, maar ook van lekker eten. Je grilt voor een groepje personen en laat vervolgens iedereen smullen van de lekkerste barbecuegerechten. Het is mogelijk om het middenstuk uit het rooster te halen, waardoor je in de opening Weber GBS accessoires kunt plaatsen. Het is dankzij de unieke accessoires mogelijk om allerlei uiteenlopende gerechten klaar te maken. Denk maar aan een knapperige pizza, diverse wokgerechten en zelfs hamburgers. Het onderstel zorgt er tevens voor dat je op een comfortabele werkhoogte kunt barbecueën. Ook met de schoonmaak hoef je je geen zorgen te maken, want het as valt in de open, uitneembare asschaal.

Voordelen van de Weber Bar-B-Kettle 47 cm:

 • Hij is voorzien van wielen voor een eenvoudige verplaatsing.
 • Voor een eenvoudige reiniging beschikt hij over een uitneembare asschaal.
 • Het is mogelijk om voor maximaal 8 personen te barbecueën op het grilloppervlak.

Nadelen van de Weber Bar-B-Kettle 47 cm:

 • Overige GBS-accessoires moet je apart aanschaffen.
 • Dit model is niet voorzien van een dekselthermometer om de temperatuur nauwkeurig bij te houden.
Klik hier voor de beste prijs

2. Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs

Weber Master Touch 57 cm GBS GrijsAls je iemand bent die graag voor grote groepen barbecuet, dan is het belangrijk om meerdere bereidingsmogelijkheden tot je beschikking te hebben. De beste houtskool barbecue voor jou is dan waarschijnlijk een barbecue met het GBS-systeem. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs. Dit model vinden wij de beste houtskool barbecue voor jou, omdat hij alles biedt wat je nodig hebt. Je kunt er zo diverse gerechten op klaarmaken waaronder wokgerechten, poffertjes en zelfs pizza’s. Natuurlijk is het ook mogelijk om er vlees op te grillen. Denk maar aan sappige hamlappen, lekkere kippenboutjes of kippenborsten en smakelijke steaks. Je kunt dus steeds variëren met je gerechten waardoor je gasten bij elke barbecuedag of -avond aangenaam worden verrast. Het is zelfs mogelijk om voor 12 personen te barbecueën op deze houtskool barbecue!

Als je meer wil weten over de Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs houtskool barbecue, dan kun je de uitgebreide review over het zwarte model lezen. Lees snel de review over de Weber Master Touch!

Voordelen van de Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs:

 • Je kunt voor 12 personen barbecueën.
 • In het deksel van de barbecue zit er een thermometer.
 • Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar om hem uit te breiden.
 • Deze barbecue is eenvoudig te verplaatsen dankzij zijn handige wielen.
 • Het is gemakkelijk om as te verwijderen dankzij het One-Touch systeem.

Nadelen van de Weber Master Touch 57 cm GBS Grijs:

 • Extra accessoires moet je apart aanschaffen.
 • Het deksel van de barbecue is niet dubbelwandig.
 • Briketten kun je alleen via de zijkanten van het rooster bijvullen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Boretti Carbone

Boretti CarboneWanneer je op zoek gaat naar de beste houtskool barbecue, dan zijn er bepaalde factoren waar je op let. Velen kijken eerst naar het grill- of kookoppervlak van de barbecue. Op een groot oppervlak kun je namelijk voor een grote groep personen barbecueën. Natuurlijk is het ook belangrijk om de beschikbare ruimte te bekijken. Je wil namelijk geen grote barbecue hebben als je weinig ruimte hebt. Het is tevens handig om na te gaan waar je de barbecue precies wil gebruiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een tuin hebt en je het leuk vindt om in de tuin te barbecueën. Dan raden wij een grote houtskool barbecue met onderstel aan. Denk bijvoorbeeld aan een zuil- of kogelbarbecue. Dergelijke modellen hebben vaak meer opties dan compacte barbecues. Wij kennen een barbecue die perfect is voor in de tuin namelijk de Boretti Carbone.

Wij vinden dat de Boretti Carbone de beste houtskool barbecue voor jou is, omdat hij je de mogelijkheid geeft om voor 12 personen te barbecueën. Tegelijkertijd is dit model ideaal voor in de tuin. Hij heeft namelijk een klassieke en elegante uitstraling en handige opties. Kijk bijvoorbeeld naar zijn kolenvlak, dat gemakkelijk van boven naar beneden gedraaid kan worden. Je maakt hiervoor gebruik van de handige zwenkhendel. Deze techniek zorgt ervoor dat je de temperatuur optimaal kunt aanpassen aan de hand van het gerecht dat je klaarmaakt. Bij het aanpassen van de temperatuur wordt tevens voorkomen dat je je handen brandt. De houtskool barbecue beschikt bovendien over een ventilatieluchtrooster en een geïntegreerde thermometer voor een permante controle over de temperatuur. Wanneer je klaar bent met barbecueën, dan kun je de asopvanglade van onder de barbecue vandaan schuiven om hem te legen.

Voordelen van de Boretti Carbone:

 • Je kunt de barbecue gemakkelijk verplaatsen.
 • Met deze barbecue kun je voor 12 personen barbecueën.
 • Zijn onderstel is solide en beschikt over een opklaptafel en handvat.
 • Voor een optimale temperatuurbepaling is het kolenvlak verstelbaar.
 • Dankzij de stevige constructie kun je lang van deze barbecue genieten.
 • Hij beschikt over een asopvanglade zodat je gemakkelijk as kunt verwijderen.

Nadelen van de Boretti Carbone:

 • Dit model wordt zonder hoes geleverd.
 • Vanwege zijn kleur wordt dit model snel vies.
Klik hier voor de beste prijs

4. Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart

Weber Master Touch GBS Special Edition ZwartHet kan voorkomen dat je in je zoektocht naar de beste houtskool barbecue al een model bent tegengekomen dat bijna perfect is. Soms zijn er dan slechts enkele kleine puntjes die je graag zou veranderen. Als je vond dat het model dat we als nummer 2 hebben gerecenseerd bijna perfect was, dan hebben we goed nieuws voor je. Wij denken namelijk dat de Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart dan de beste houtskool barbecue voor jou is. Dit model is in vele opzichten gelijk aan het model dat we als tweede hebben beschreven. Zo is de diameter van het kookoppervlak van de 2 modellen hetzelfde, beschikken beide modellen over een asopvanger en zijn beide modellen aanbevolen voor gebruik in de tuin. Ze hebben ook hetzelfde design, zijn voorzien van wielen en beschikken over een dekselthermometer.

Je vraagt je nu misschien af waar het verschil tussen de modellen dan ligt. Dat vertellen we je nu. De Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart houtskool barbecue beschikt over een vetafvoer en zijn broertje niet. Bovendien weegt de Special Edition minder dan de standaard editie. Als we het gewicht vergelijken, dan zien we dat dit model 14,2 kg weegt en zijn broertje 17,2 kg weegt. Hierdoor kun je het “speciale” model gemakkelijker verplaatsen dan het standaard model. Ook het materiaal van het rooster verschilt. Het rooster van de Special Edition is gemaakt van RVS en het rooster van zijn voorganger is van verchroomd staal. Zoals je waarschijnlijk al aan de foto hebt gezien, verschilt de kleur van de 2 modellen ook. De ene is grijs en de andere is zwart. Kies dus voor het model dat het beste bij je past en ga aan de slag!

Voordelen van de Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart:

 • Er zijn wielen voor een eenvoudige verplaatsing.
 • Het is mogelijk om voor 12 personen te barbecueën.
 • Deze barbecue is voorzien van een handige vetafvoer.
 • Je kunt de barbecue uitbreiden met verschillende accessoires.
 • Voor een optimale temperatuurcontrole beschikt hij over een thermometer in het deksel.
 • Het is eenvoudig om as te verwijderen, omdat as dankzij het One-Touch systeem terecht komt in de asopvangpan.

Nadelen van de Weber Master Touch GBS Special Edition Zwart:

 • Dit model is niet voorzien van een werkblad of een antiaanbaklaag.
 • Je krijgt er behalve het GBS-rooster geen andere accessoires uit de GBS-serie bij.
 • Voor het bijvullen van briketten moet je de zijkanten van het rooster openklappen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Activa Classic Montenegro

Activa Classic MontenegroBen je op zoek naar de beste houtskool barbecue voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst op een rij te zetten wat je precies van een dergelijk model verwacht. Als het voor jou genoeg is om slechts voor je gezin te barbecueën, dan heb je waarschijnlijk geen grote barbecue nodig. Je kunt dan kiezen voor een model waar je voor 4 tot 8 personen mee kunt barbecueën. Wij vinden het verstandig om in een dergelijk geval te kiezen voor een model voor 8 personen, zodat je ook genoeg eten hebt voor de grote eters in je gezin. Als het daarnaast belangrijk voor je is om de barbecue met je mee te kunnen nemen naar bijvoorbeeld de camping of het strand, dan is het ook handig om een model met wielen aan te schaffen. Wij kennen een model dat aan deze eisen voldoet, namelijk de Activa Classic Montenegro.

De Activa Classic Montenegro is wellicht de beste houtskool barbecue voor jou, omdat hij ideaal is om voor 6 tot 8 personen te barbecueën. Tegelijkertijd beschikt hij over wielen die het eenvoudig maken om hem te vervoeren. Het stevige onderstel levert uiteraard ook zijn bijdrage op het gebied van de eenvoudige verplaatsing. Wanneer je gebruik maakt van deze houtskool barbecue, dan kun je gezellig een stoel pakken en deze naast de barbecue zetten. Dit komt doordat de barbecue een hoogte van 86 cm heeft. De ideale werkhoogte dus als je er gezellig naast zit. We weten allemaal dat we bij het barbecueën op een houtskool barbecue te maken krijgen met as. Dit is echter geen probleem bij deze barbecue, want het as komt tijdens het grillen terecht in de asopvangbak aan de onderkant. Deze bak kun je losmaken om hem te legen.

Voordelen van de Activa Classic Montenegro:

 • De barbecue is licht.
 • Op deze barbecue kun je voor 6 tot 8 personen barbecueën.
 • Dankzij de ideale werkhoogte wordt het barbecueën nog prettiger.
 • Door gebruik te maken van het ventilatierooster kun je de luchttoevoer afstemmen.
 • Hij beschikt over wielen die het verplaatsen van de barbecue verder vergemakkelijken.

Nadelen van de Activa Classic Montenegro:

 • Je krijgt er geen hoes bij.
 • Het verwijderen van de asopvangbak kan in het begin een beetje stroef gaan.
 • Dit model is voorzien van een houten handvat, waardoor dit handvat snel vies wordt.
 • Deze barbecue is niet voorzien van een dekselthermometer, waar je de temperatuur nauwkeurig mee kunt regelen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>