Op Zoek Naar Het Beste Kookboek Van 2020? Vergelijk Dan Snel De Top 5!

Als je het nou leuk vindt om te koken of niet, we kunnen allemaal een goed kookboek gebruiken. Met een kookboek leer je namelijk hoe je heerlijke nieuwe gerechten kunt klaarmaken. Een kookboek kan je ook op weg helpen als je een leek bent in de keuken. Ben je reeds op zoek gegaan naar het beste kookboek voor jouw behoeften? Aangezien er enorm veel kookboeken zijn, kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geef echter de hoop niet op, want wij helpen je op weg. We hebben namelijk de scope verkleind. In dit artikel vertellen we je over de top 5 kookboeken van het jaar. Je krijgt dus een goed beeld van de verschillende opties en mogelijkheden. Lees daarom snel het artikel, vergelijk de verschillende boeken met elkaar en kies jouw beste kookboek uit!

Beste kookboek van 2020

Het uitkiezen van het beste kookboek voor jouw behoeften kan moeilijk zijn als je van tevoren niet weet waar je precies naar op zoek bent. Echter, als je bijvoorbeeld weet dat je een boek zoekt met gerechten die je gewicht helpen te verliezen, dan kun je wat specifieker zoeken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld personen die een speciaal dieet volgen. Denk hierbij aan vegetariërs en veganisten. In een van onze andere artikelen vind je onder andere een kookboek dat focust op groenten. Hetzelfde artikel bevat ook een kookboek met gerechten die bestaan uit slechts 5 ingrediënten. Waar je ook naar zoekt, bij ons vind je het beste kookboek voor jouw behoeften.

1. Summerproof met Sonja – Sonja Bakker

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je na de winter en andere koude seizoenen je laarzen dikke jassen en coltruien achter slot en grendel hebt gelegd op zolder. Nu ga je op zoek naar zonnebrillen, jurkjes, korte shirts en, niet te vergeten, je bikini. Wanneer je je bikini hebt gevonden ga je na of hij je nog past. Oeps, hij zit niet zo leuk meer als voorheen. Dat komt waarschijnlijk door de overtollige kilo’s. Laat dit je echter niet sip en somber maken, want door de juiste gerechten klaar te maken, kun je in enkele weken weer glimlachend naar jezelf in de spiegel kijken. Summerproof met Sonja - Sonja BakkerHet beste kookboek hiervoor is wellicht Summerproof met Sonja. Dit kookboek is gericht op het terugkrijgen van je zomerlichaam, daarom heeft hij ook de titel “summerproof” gekregen.

Als je het boek Summerproof met Sonja opent, zie je dat er weekmenu’s in staan. Je leert bovendien allerlei lekkere gerechten bereiden, die je tevens helpen om kilo’s kwijt te raken. Dubbel voordeel dus! Zo leer je onder andere hoe je vitaminerijke salades kunt klaarmaken, maar er staan ook nieuwe trends in. Denk hierbij aan het bereiden van een unieke bietenwrap en bloemkoolpizza. Er staan tevens tal van andere recepten voor caloriearme hapjes in. Het zijn allemaal verrassende, maar ook lekkere maaltijden die je in een handomdraai kunt bereiden. Volgens de auteur van het boek ben je binnen zes weken klaar voor het strand. Vind je dat dit boek wellicht het beste kookboek voor jou is? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan bestel je het boek vandaag nog!

Eigenschappen van het kookboek Summerproof met Sonja:

 • Door de weekmenu’s in dit kookboek te volgen, kun je in slechts 6 weken aardig wat kilo’s kwijtraken.
 • Het kookboek leert je hoe je verrassende, lekkere maaltijden kunt bereiden, die bovendien snel klaar zijn.
 • In het boek vind je allerlei recepten die je helpen om te komen aan dat zomerlichaam dat velen willen hebben.
 • Je komt recepten tegen voor onder andere vitaminerijke salades, bloemkoolpizza, bietenwrap en allerlei andere caloriearme hapjes.

2. Chubby in Shape – Rose Bertram

Heb je net zoals velen van ons weinig tijd? Dan is het handig om een dag uit te trekken om een relatief grote hoeveelheid te koken en dit eten vervolgens enkele dagen te nuttigen. Is daarom het beste kookboek voor jou een kookboek waar een dergelijke leefstijl centraal staat? Dan kennen wij het perfecte kookboek voor jou, namelijk Chubby in Shape. Wij vinden dat dit boek het beste kookboek voor jou is, omdat de basis van het kookboek “meal prepping” is. Dit houdt in dat je slechts 1 dag hoeft te koken en vervolgens 3 keer ervan kunt eten. Chubby in Shape - Rose BertramEen ander voordeel van de recepten uit dit boek is dat ze eenvoudig en snel bereid kunnen worden. Daarnaast eet je gezond en kun je slank blijven/worden.

Chubby in Shape is het eerste kookboek van het gezonde voedingsbedrijf van Rose Bertram en haar vriendin Mary Cruz da Luz. Voor degenen die haar niet kennen, Rose is een model en influencer. De dames hebben het boek zodanig geschreven dat het voor iedereen toegankelijk is. Bovendien is het boek perfect voor personen met een druk leven. Vanaf het moment dat je dit boek opent, geniet je ervan. Je leert namelijk om heerlijke, klassieke gerechten te maken, maar met een twist. Daarnaast heeft het boek een mooie vormgeving en bevat het allerlei leuke afbeeldingen, die het kookproces alleen aangenamer maken. Deze parel in de kookwereld is perfect voor personen die weinig tijd hebben, gezond willen eten of gewoon houden van koken. Hierdoor is hij ook een leuk geschenk!

Eigenschappen van het kookboek Chubby in Shape:

 • In het boek kom je heerlijke gerechten tegen, die klassiek zijn, maar ook een twist bevatten.
 • Dit kookboek is ideaal voor personen die een druk leven hebben en daarom doen aan “meal prepping”.
 • Dankzij de prachtige vormgeving is het boek niet alleen geschikt voor eigen gebruik, maar is hij tevens een leuk cadeauboek.
 • De recepten in het boek zijn gemakkelijk en snel te maken, maar zijn tevens gezond en houden je slank/ helpen je om af te slanken.

3. Uit de keuken van Fatima – Fatima El Irari

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat er veel kookboeken zijn waar je uit kunt kiezen. Je zoektocht naar het beste kookboek wordt echter vergemakkelijkt als je weet waar je naar op zoek bent. Hier kun je onder andere rekening houden met een bepaald dieet of bepaalde levensstijl, maar je kunt ook kiezen voor eten uit een bepaalde keuken. Heb je altijd al gevonden dat eten uit de Marokkaanse keuken verrukkelijk smaakt? Wil je de gerechten uit deze keuken ook zelf bereiden? Dan is het boek Uit de keuken van Fatima wellicht het beste kookboek voor jou. Uit de keuken van Fatima - Fatima El IrariIn dit boek vind je namelijk eenvoudige Marokkaanse recepten en andere lekkernijen. Je gasten zullen je misschien zelfs vragen of het eten door een echte Marokkaan is bereidt…

In het boek Uit de keuken van Fatima laat de auteur je zien dat lekker koken en bakken heus niet zo moeilijk hoeft te zijn. De auteur is immers een foodblogger, die al enige jaren haar succesvolle website beheert. Dagelijks genieten vele kookliefhebbers, maar ook beginnende koks van de smaakvolle recepten van deze kokkin. De recepten beschikken vaak ook over handige stap-voor-stap foto’s en slimme keukentips en -tricks. Hierdoor kan het koken eigenlijk niet falen. In het boek vind je onder andere heerlijke Marokkaanse klassiekers zoals visbastilla’s, hele kip uit de oven, harira, zoete zaligheden zoals rolcake met aardbeienmousse en nog veel meer. Er is zelfs gedacht aan recepten die kinderen lekker vinden. Je kunt met dit boek dus vele harten veroveren.

Eigenschappen van het kookboek Uit de keuken van Fatima:

 • In dit boek vind je smaakvolle Marokkaanse recepten met handige foto’s en slimme keukentips en -tricks.
 • Het boek is geschreven door een foodblogger, die gevolgd wordt door vele kookliefhebbers, maar ook beginnende koks.
 • Je leert heerlijke Marokkaanse klassiekers bereiden zoals diverse deegwaren, Kinder-Bueno-toetjes, harira en hele kip uit de oven.

4. Killerbody Dieet – Fajah Lourens

In dit artikel heb je reeds gelezen over een kookboek, dat gerechten bevat die je helpen om af te vallen. Echter, sommige personen willen niet alleen afvallen. Zij willen namelijk ook fit worden. Behoor jij tot deze groep en is jouw beste kookboek daarom een boek dat zich hierop concentreert? Dan kun je kiezen voor het boek Killerbody Dieet. Dit boek is wellicht het beste kookboek voor personen die willen afvallen én fit worden. “Afvallen en fit worden” is immers het motto van het lifestyle boek. Hoe werkt het allemaal? In het boek vind je recepten voor meerdere weken. Als je het dieet op de voet volgt, kun je in slechts 12 weken, verspreid Killerbody Dieet - Fajah Lourensover 3 fases niet alleen gewicht verliezen, maar ook fit worden. Er is in het boek namelijk een voedingsplan en een intensief trainingsschema. Om die killerbody te krijgen, moet je namelijk ook trainen.

Nadat je hebt gehoord dat het boek is verdeeld in verschillende fases denk je wellicht dat het dieet moeilijk is te volgen. Dat is gelukkig niet het geval. Je houdt gewoon elke fase uit het boek Killerbody Dieet een maand aan. Eenvoudig toch? Per fase is er een uitgewerkt weekmenu. Bovendien kom je ook een driedaags overzicht tegen met duidelijk uitgebeelde intensieve sportoefeningen. Er zijn in het boek zelfs handige tips en feiten, dus je leert over onder andere koolhydraten en eiwitten, maar ook over hoeveel calorieën jouw type lichaam nodig heeft. Daarnaast wordt aan je geleerd hoe je gezond boodschappen kunt doen en hoe je mooie billen krijgt. Doordat het boek op een vlotte, inspirerende manier is geschreven, volg je het dieet graag en leer je ook om te houden van de verschillende trainingsoefeningen. Het geheel ziet er niet voor niets kleurrijk uit door illustraties, foto’s en kaders.

Eigenschappen van het kookboek Killerbody Dieet:

 • In het boek vind je behalve uitgewerkte recepten ook boodschappenlijstjes en variatielijstjes.
 • Dit boek is op een zeer vlotte en inspirerende manier geschreven en is zeer aantrekkelijk dankzij de kleurrijke illustraties, foto’s en kaders.
 • Met dit boek kun je in 12 weken, verspreid over 3 fases gewicht verliezen en fit worden door middel van een voedingsplan en een intensief trainingsschema.
 • Het boek is voornamelijk gericht op mannen en vrouwen die fitter door het leven willen gaan en intensief sporten, maar is ook perfect voor gemotiveerde beginners
 • Je leert over koolhydraten, eiwitten, hoe je gezond boodschappen doet, hoe je ervoor kunt zorgen dat je mooie billen krijgt en hoeveel calorieën jouw type lichaam nodig heeft.

5. Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids – Matty Barnhoorn

Heb je weleens gehoord van het keto dieet? Tegenwoordig is dit koolhydraatarm dieet een rage geworden. Wil jij ook gezond en koolhydraat arm eten? Is een kookboek dat zich hierop focust daarom het beste kookboek voor jou? Dan raden wij het boek Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids – Matty Barnhoorn aan. Dit boek is een praktische gids om te starten met een gezond en koolhydraatarm oftewel keto dieet. In het boek vind je onder andere complete weekmenu’s en eenvoudige koolhydraatarme recepten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het boek alleen gebruikt kan worden door professionele koks. Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids - Matty BarnhoornDe effectieve aanpak in het boek is ook wel bekend van het tv programma “Hoe word ik 100”. Als je dat programma volgt, weet je dus meteen dat je veel zal hebben aan dit kookboek.

Het compacte boekje beschikt over een ringband. Hierdoor is het gemakkelijk om hem op de juiste pagina open te leggen wanneer je het weekmenu volgt. Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids – Matty Barnhoorn is ook wel het beste kookboek voor jou als je iemand bent die houdt van een recht toe recht aan aanpak. In het boek zijn er namelijk niet vooral foto’s van recepten. De auteur heeft er namelijk voor gekozen om de gids eenvoudig van opzet te houden. Hierdoor kan iedereen de haalbare simpele weekmenu’s volgen. In het boek vind je tevens gerichte praktische informatie waar je ook daadwerkelijk iets mee kan. Zo zorg je voor het allerbeste resultaat in de keuken. Als je gezond wil afvallen, diabetes 2 hebt of je wil gewoon lekker koolhydraatarm of keto koken, dan is dit boek perfect voor jou.

Eigenschappen van het kookboek Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids:

 • De auteur heeft ervoor gekozen om de gids eenvoudig van opzet te houden met voor iedereen haalbare simpele weekmenu’s.
 • Doordat het compacte boekje een ringband heeft, kun je hem gemakkelijk op de juiste dag openleggen wanneer je het weekmenu volgt.
 • Dit boek is perfect voor personen die gezond willen afvallen, diabetes 2 willen omkeren of die gewoon lekker koolhydraatarm/keto willen koken.
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>