De Kingston 8GB 1600 Kopen? Lees Snel De Review!

In het digitale tijdperk waar we nu in leven is geheugen voor je digitale apparaten belangrijk. Je kunt immers een computer aanschaffen met veel RAM-geheugen, maar op den duur heb je zodanig veel data dat het tijd wordt om het geheugen van het apparaat uit te breiden. Je kunt immers veel informatie kwijt op een externe harde schijf of op USB sticks, maar als je toch nog teveel data op je computer hebt, dan zorgt dat voor vertraging van bepaalde computerprocessen. Ben je om die reden op zoek naar extra geheugen voor je desktop? Dan is het belangrijk om naar verschillende zaken te kijken. Zo let je op het formaat van het geheugen en hoeveel geheugen er precies gepaard gaat met het RAM-geheugen dat je koopt. Als je 8 GB DDR3 geheugen voor een desktop perfect vindt, dan kies je voor de Kingston 8GB 1600. Lees er hier meer over!

Voordat je een apparaat koopt, is het belangrijk om er meer over te weten te komen. Daarom lees je natuurlijk recensies over verschillende apparaten. Echter, het is ook belangrijk om na te gaan waar de fabrikant voor staat. Aan de hand van de werkwijze van de fabrikant kun je namelijk concluderen of je kiest voor een duurzaam product. In het geval van de Kingston 8GB 1600 weten we dat Kingston de fabrikant is. Deze fabrikant is razend populair. Ze zijn immers een van de grootste fabrikanten op het gebied van geheugenoplossingen. Wanneer je kiest voor een product van dit merk, dan weet je dat je erop kunt vertrouwen. Je foto’s, documenten en video’s worden namelijk veilig opgeslagen. Het doet er niet toe of je kiest voor een USB stick, SD geheugenkaart of harde schijf. In alle gevallen zijn de producten van topkwaliteit. Schaf dus snel de Kingston 8GB 1600 aan!

Review over de Kingston 8GB 1600

Over het algemeen vind je niet veel informatie als je meer te weten wil komen over RAM-geheugen. Je vind meestal slechts of het product geschikt is voor een desktop of laptop en hoeveel geheugen hij met zich meebrengt. Daarnaast is er eventueel informatie beschikbaar over het besturingssysteem dat wordt ondersteund. Er zijn namelijk speciale varianten van RAM-geheugen voor een Apple iOS computer vergeleken met varianten voor Windows pc’s. In het geval van de Kingston 8GB 1600 is het zo dat dit RAM-geheugen is ontworpen voor gebruik in dekstops. Het gaat hier namelijk om een DDR3 1600 MHz module. Als we kijken naar hoeveel geheugen ermee gepaard gaat, dan zien we dat je 8 GB extra geheugen toevoegt aan je computergeheugen. Dergelijk geheugen geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd tekstdocumenten te schrijven, te surfen op het internet, gebruik te maken van social media en te e-mailen.

Met 8 GB geheugen kun je ook gerust basis games spelen. Voor bepaalde high-end games is een dergelijk geheugen ook geschikt. Ben je een Photoshop of Lightroom gebruiker? Dan is 8 GB RAM-geheugen ook voldoende. Je kunt immers gerust dergelijke programma’s openen op je computer en je foto’s transformeren van standaard foto’s tot prachtige kunstwerken. Wanneer je het Kingston 8GB 1600 RAM-geheugen hebt aangeschaft, dan is het belangrijk dat je hem in je computer plaatst. Sommigen zijn daar een beetje huiverig over. Echter, het plaatsen van het geheugen in je computer is een fluitje van een cent. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er iets mis gaat. Bovendien heb je de garantie dat het geheugen het goed zal doen. Kingston is namelijk zo zelfverzekerd over dit product dat ze je levenslang garantie geven op dit werkgeheugen. Je gebruikt hem dus zonder risico!

Kingston 8GB 1600

Voordelen van de Kingston 8GB 1600

Als je reviews leest over een bepaald product, dan vind je vaak alleen informatie over de voordelen die het product met zich meebrengt. Echter, om een compleet beeld te vormen over het product, is het belangrijk dat je ook informatie hebt over eventuele nadelen. Je kunt dan concluderen of het product goed bij je past. Daarom vertellen wij je zowel over de voordelen als de nadelen van dit RAM-geheugen. De voordelen van de Kingston 8GB 1600 zijn:

 • Levenslang garantie
  Hoewel het vaak niet het eerste is waar we aan denken wanneer we een product aanschaffen, is het toch belangrijk om na te gaan hoeveel garantie je krijgt. De garantie geeft je immers een beeld over hoeveel vertrouwen de fabrikant heeft in het product. In het geval van dit geheugen krijg je er levenslang garantie op. Dit betekent dat je hem zorgeloos kunt gebruiken.
 • Aantrekkelijke prijs
  Wanneer je RAM-geheugen aanschaft voor een laptop of desktop, dan let je op het formaat van het geheugen en hoeveel werkgeheugen hij met zich meebrengt. Je kijkt vaak niet meteen naar de prijs. Echter, op den duur is het natuurlijk belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat we allemaal een bepaald budget hebben. Als je dit RAM-geheugen wil aanschaffen, dan hoef je je echter geen zorgen te maken over je budget, omdat hij aantrekkelijk is geprijsd. Je kunt hem dus ook aanschaffen als je een klein budget hebt.
 • Genoeg werkgeheugen
  Hoeveel werkgeheugen nodig is kan van persoon tot persoon verschillen. De een wil namelijk virtuele machines draaien en extreem multitasken, terwijl de ander slechts geheugen nodig heeft om optimaal kantoorwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Echter, als je dit geheugen wil gebruiken voor kantoorwerkzaamheden zoals tekst verwerken, het updaten van een social media business pagina en om te e-mailen, dan biedt hij genoeg mogelijkheden.

Nadelen van de Kingston 8GB 1600

We hebben je intussen verteld over de voordelen die dit RAM-geheugen met zich meebrengt. Zoals beloofd zullen we je ook vertellen over eventuele nadelen die ermee gepaard gaan. We begrijpen immers dat het logisch is dat elk product bepaalde voordelen en ook nadelen met zich meebrengt. Om je een compleet beeld te geven van dit geheugen vertellen we je daarom nu over de nadelen van de Kingston 8GB 1600:

 • Compatibiliteit controleren
  Hoewel dit punt niet echt een nadeel is, is het toch belangrijk om het te vermelden. Het geldt namelijk voor elk geheugen. Wanneer je RAM-geheugen wil aanschaffen voor je desktop of laptop, dan is het belangrijk om de compatibiliteit te controleren. Niet elk geheugen is namelijk compatibel met het geheugen dat reeds in je computer is geïnstalleerd. Kijk bijvoorbeeld naar DIMM geheugen. Deze variant past niet in Apple computers. Controleer dus ook of dit DDR3 1600 MHz geheugen geschikt is voor jouw desktop.
 • Niet geschikt voor gaming
  We hebben je verteld dat je met 8 GB werkgeheugen optimaal kunt multitasken op het gebied van kantoorwerkzaamheden. Het geheugen geeft je daarnaast de mogelijkheid om foto’s te bewerken. Zelfs voor standaard games kun je hem gebruiken. Echter, als je het liefst high-end games speelt, dan is dit geheugen niet aanbevolen. Voor dergelijke games kun je liever een 16 of 32 GB RAM-geheugen aanschaffen.
 • Alleen voor desktops
  Misschien heb je deze review gelezen en dacht je meteen “die wil ik hebben!” Echter, als je een laptop hebt, dan kun je dit geheugen niet gebruiken. Hij is immers speciaal gemaakt voor gebruik in desktops. Dit kun je wellicht als minder prettig ervaren. Echter, als je toch zoekt naar geheugen voor je laptop, dan kun je jouw favoriet model kiezen uit onze top 5 lijst met het beste RAM-geheugen.

Conclusie van deze review over de Kingston 8GB 1600

In deze recensie hebben we je verteld over de eigenschappen, de voordelen en ook de nadelen van de Kingston 8GB 1600. Je kunt nu dus zelf concluderen of dit RAM-geheugen perfect is voor jouw behoeften. We hebben onder andere gezien dat het hier gaat om een 8 GB DDR3 1600 MHz variant speciaal voor desktops. Daarnaast hebben we gezien dat dit geheugen aantrekkelijk is geprijsd en dat de fabrikant je levenslang garantie geeft op het werkgeheugen. Je kunt dus concluderen dat het geheugen van topkwaliteit is. Als je wil multitasken dan is dat ook mogelijk op het gebied van kantoorwerkzaamheden. Zelfs voor bepaalde standaard games is het geheugen te gebruiken. Let er wel op dat je niet probeert high-end games te spelen. Gezien de praktische toepassingen en de levenslange garantie die je van de fabrikant krijgt, vinden wij dat de Kingston 8GB 1600 een aanrader is!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>