Prepaid creditcard aanvragen? Hier ontdek je hoe!

Steeds meer personen kiezen ervoor om een creditcard aan te vragen. Behoor jij ook tot deze groep en wil je graag een creditcard aanvragen? Dan is het belangrijk dat je weet dat er verschillende soorten creditcards zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijke kaart als je een ondernemer bent. Daarnaast kun je kiezen voor een reguliere creditcard waarbij je aan het eind van de maand de factuur betaalt. Je kunt zelfs een creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing. Vaak zijn de kaarten zonder BKR-toetsing de prepaid varianten. Een prepaid creditcard is een goedkope en soms zelfs helemaal gratis variant van een reguliere creditcard. Hierbij kun je alleen het geld besteden wat je er eerst op hebt gestort. Je geeft op die manier dus niet te veel geld uit. Wil je daarom een prepaid creditcard aanvragen? Wij vertellen je hier alles over.

Prepaid creditcard aanvragen

Voordat je een prepaid kaart aanvraagt, is het belangrijk dat je weet wat een dergelijke kaart eigenlijk is. In het kort hebben we je reeds informatie gegeven hieromtrent. We werken deze informatie echter graag voor je uit. In principe is een prepaid kaart geen creditcard. Dit komt doordat de aanbieder je namelijk geen geld voorschiet. Je koopt dus je spullen alleen met het geld dat je zelf op de kaart hebt gestort. Het prettige van een dergelijke kaart is dat hij net als een reguliere creditcard werkt wanneer er saldo op staat. Zo kun je bijvoorbeeld met de Mastercard variant gewoon overal betalen waar Mastercard betalingen worden geaccepteerd. Dit geldt voor online aankopen, maar ook fysieke aankopen in winkels. Je hebt dus gezien dat deze kaart veel overeenkomsten heeft met een reguliere creditcard. Wat zijn dan eigenlijk de verschillen?

Prepaid creditcard aanvragen

Een prepaid creditcard is op enkele vlakken heel anders dan een reguliere creditcard. Over deze verschillen vertellen we je nu:

  • Bij het aanvragen van een prepaid variant, vraagt de aanbieder niet naar je inkomen of financiële situatie.
  • De kaart laad je op met je eigen geld.
  • Bepaalde prepaid kaarten kunnen slechts een beperkt saldo aan.
  • Bij deze kaart is een negatief saldo nooit mogelijk.
  • Het is niet mogelijk om een aankoop gespreid terug te betalen.
  • Er zijn over het algemeen geen verzekeringen gekoppeld aan een prepaid creditcard.

Wie kan een prepaid creditcard aanvragen?

Vrijwel iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen. Dit betekent echter niet dat een dergelijke kaart bij iedereen past. Hoewel iedereen boven de 18 jaar hem kan aanvragen, is hij bedoeld voor personen die geen echte creditcard kunnen krijgen. Dit kan komen door een onregelmatig inkomen of door schulden. Zelfs personen die een reguliere creditcard kunnen aanvragen, kiezen soms voor een prepaid variant. Hij is namelijk nuttig voor online aankopen. Bovendien is deze kaart handig als alternatief voor contant geld in de horeca. Je kunt hem ook gebruiken bij stations of in de supermarkt. Prepaid creditcard aanvragenHoud er wel rekening mee dat een dergelijke kaart niet geschikt is voor reserveringen en borgbetalingen. Ook bij hotels en autoverhuurders worden deze kaarten niet altijd geaccepteerd. Daar gebruik je liever een reguliere creditcard voor.

Een prepaid creditcard kan je, volgens sommige personen, op bepaalde vlakken limiteren. Denk er maar aan dat je er geen reserveringen mee kunt plaatsen en ook geen borgbetalingen kunt doen. Waarom zou je dan kiezen voor een dergelijke kaart? Er zijn enkele redenen die veel personen aantrekken:

  • Het is een alternatief voor een reguliere creditcard, die je wellicht niet kunt aanvragen vanwege inkomenseisen of een BKR-toetsing.
  • Met een dergelijke kaart geef je alleen geld uit dat je daadwerkelijk hebt.
  • Je kunt besparen op kosten, maar hebt toch de mogelijkheid om overal te betalen.
  • Sommige varianten van deze kaart kun je gebruiken om een auto te huren in het buitenland.

Welke kosten gaan gepaard met een prepaid kaart?

Dat je eerst zelf geld moet storten op een prepaid kaart, weet je intussen. Echter, je bent waarschijnlijk benieuwd naar de bijkomende kosten. Uitgevers van dergelijke kaarten brengen over het algemeen kosten in rekening voor het opwaarderen. Bij de aanschaf van een dergelijke kaart is het ook mogelijk dat de uitgever kosten in rekening brengt. Zelfs voor het aanhouden of opzeggen van de kaart kunnen er kosten bijkomen. Houd er ook rekening mee dat je wellicht een boete moet betalen als je de kaart langere tijd niet gebruikt. Het vervelende hiervan is wel dat uitgevers nooit precies dezelfde kosten in rekening brengen. Hierdoor is het handig als je gewoon de verschillende populaire prepaid kaarten met elkaar vergelijkt. Je kunt de kaarten vergelijken op basis van hun bestedingslimiet, de jaarlijkse bijdrage, overige kosten en eventueel de voorwaarden. Lees hieronder over enkele populaire prepaid creditcards in Nederland.

Prepaid creditcard aanvragen: de populaire varianten in Nederland

In dit artikel hebben we je de nodige informatie gegeven over prepaid creditcards. Je kunt nu zelf beslissen of een dergelijke kaart bij je past. Heb je besloten dat je graag zo’n kaart wil aanvragen? Dan heb je keuze zat! Er zijn namelijk verschillende instanties in Nederland die deze kaarten verschaffen. Hierbij verschillen de voorwaarden. We gaan in het kort in op de populaire varianten in Nederland:

N26 Mastercard

Deze kaart krijg je gratis. Er is ook geen jaarlijkse bijdrage aan de kaart gekoppeld. Bij het aanvragen van deze kaart is er geen sprake van een inkomenseis. Daarnaast krijg je een gratis betaalrekening.

Prepaid creditcard aanvragen

Het is ook fijn te weten dat de kaart geschikt is voor Apple Pay. Het enige minpuntje is dat de aanvraagprocedure in het Engels is.

Viabuy Prepaid MasterCard

Ook deze kaart is een prepaid variant, wat inhoudt dat je er zelf geld op moet storten. De kaart ziet er chique uit en kost je eenmalig 69,90 euro. Hierna betaal je jaarlijks een bedrag van slechts 19,90 euro.

Bunq Green Card

Deze kaart is een beetje anders dan de bovengenoemde varianten. Hij is ook een prepaid kaart, waar er een jaarlijkse bijdrage van 99 euro aan gekoppeld is. Echter, je krijgt bij deze creditcard een aankoopverzekering van 90 dagen. Je kunt er daarnaast auto’s mee huren én hij is geschikt voor Apple Pay!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>