Wil je een zakelijke creditcard aanvragen?

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat men een creditcard aanvraagt. Dit komt doordat een dergelijke kaart een uitkomst biedt. Je kunt er namelijk gemakkelijk online spullen mee kopen. Daarnaast is een dergelijke kaart ook in het buitenland bruikbaar. Je hebt dus altijd geld bij de hand. Wist je dat er ook kredietkaarten zijn voor ondernemers? Dergelijke kaarten worden zakelijke creditcards oftewel business cards genoemd. Een business card is een uitkomst voor ZZP’ers. Echter, ook kleine ondernemingen en grote bedrijven kunnen een zakelijke creditcard aanvragen. Zo kunnen ze zakelijke uitgaven doen en de administratie vergemakkelijken. Wij vertellen je in dit artikel over het aanvragen van een zakelijke creditcard. Daarbij focussen we onder andere op partijen voor wie een dergelijke kaart geschikt is en het hebben van meerdere kaarten. We gaan tevens in op verzekeringen, aanvragen en vertellen je over verschillende zakelijke creditcards die je kunt aanvragen.

Zakelijke creditcard aanvragen

De meesten van ons zullen niet zomaar een zakelijke creditcard aanvragen. Het is daarom handig om eerst na te gaan of een dergelijke kaart geschikt is voor jou. Zakelijke oftewel corporate creditcards brengen wereldwijd betaalgemak met zich mee. Dat hebben ze gemeen met particuliere kaarten. De zakelijke varianten zijn echter handig voor ZZP’ers, kleine bedrijven en grote ondernemingen. Zo kunnen ondernemers of handelaren bijvoorbeeld een hotel of huurauto betalen tijdens een zakenreis. Ook voor het inkopen van online advertenties bij Google is een creditcard handig. Als je een business creditcard hebt, kun je je zakelijke kosten gescheiden houden. Je hebt bovendien een goed overzicht van de zakelijke uitgaven van je bedrijf. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om bij zo’n creditcard gespreid terug te betalen. Je moet dus elke maand de rekening voldoen aan de kaartuitgever.

Zakelijke creditcard aanvragen

Indien je een zakelijke creditcard aanvraagt, heb je de mogelijkheid om meerdere kaarten te koppelen aan 1 rekening. Dit gaat wel gepaard met een kleine bijdrage, maar brengt veel pluspunten met zich mee. Zo kun je meerdere medewerkers aankopen laten doen of reserveringen laten plaatsen. Alle uitgaven komen hierbij nog steeds op naam van de onderneming. Je ziet vervolgens alle uitgaven terug in één overzicht. Dit overzicht laat dus alle uitgaven van je zakelijke rekening zien. Bovendien heb je de mogelijkheid bij de meeste kaarten om een bestedingslimiet in te stellen. Je kunt hierdoor per medewerker beslissen wat de bestedingslimiet moet zijn.

Verzekeringen en aanvragen

Als je aankopen doet of anderen je creditcard laat gebruiken, dan wil je de zekerheid hebben dat niets misgaat. Daarom zijn sommige zakelijke kredietkaarten uitgerust met verzekeringen en diensten. Hierbij kun je denken aan een aankoopverzekering, juridische bijstandsverzekering, vluchtvertragingsverzekering of een reisverzekering. Met de laatste kun je hulp in het buitenland krijgen of je kunt terecht bij een 24-uurs klantenservice. De specifieke verzekeringen die gekoppeld zijn aan je creditcard, hangen af van je creditcarduitgever. Daarom is het handig om eerst de voorwaarden en pluspunten van diverse corporate creditcards door te nemen. Pas wanneer je weet welke kaart bij je past, vraag je hem aan.

Wil je nu een zakelijke creditcard aanvragen? Dat kan als je voldoet aan bepaalde vereisten. Als je namelijk een corporate kaart wil aanvragen, dan dien je meestal minstens 1 jaar ondernemer te zijn. Om dit aan te tonen, moet je ook geregistreerd zijn bij de Kamer van koophandel. Ook dien je rekening te houden met een BKR-toetsing. Het is namelijk niet gebruikelijk dat een zakelijke creditcard een prepaid variant is. Je kunt een business creditcard bij je bank aanvragen. Wil je dat niet doen, dan kun je desgewenst de kaart bij een bankonafhankelijke aanbieder aanvragen. Hierbij kun je denken aan aanbieders zoals ICS of American Express. Besluit je een kaart van een onafhankelijke aanbieder aan te vragen, dan ben je niet gebonden aan een vaste bankrekening.

Diverse corporate creditcards

We hebben je verteld dat je bij verschillende instanties terecht kunt voor het aanvragen van een zakelijke creditcard. Daarbij hebben we verwezen naar onder andere banken en bankonafhankelijke aanbieders. Als je besluit een kredietkaart bij je bank aan te vragen, let dan wel op de voorwaarden. Bij verschillende banken moet je namelijk rekeninghouder zijn als je in aanmerking wil komen voor een creditcard. Enkele kaarten die alleen aan rekeninghouders worden toegekend zijn:

  • ABN AMRO Business Card;
  • ABN AMRO Corporate Card;
  • ING Corporate;
  • ING Business;
  • Rabo Creditcard Zakelijk;

Zakelijke creditcard aanvragen

Voor velen is het handig om een creditcard aan te vragen bij de bank waar ze hun rekeningen hebben. Daarom zijn de bovenstaande opties voor bepaalde personen ideaal. Echter, je bent niet verplicht een kaart bij je eigen bank aan te vragen. Bepaalde instanties bieden namelijk ook corporate creditcards aan voor personen die geen lid bij hen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MasterCard Business. Deze kaart heeft een bestedingslimiet van 2.500 euro en gaat gepaard met een 180 dagen aankoopverzekering. Je krijgt ook nog 25 euro cadeau bij de verstrekking van de kaart en je jaarlijkse bijdrage bedraagt slechts 35 euro. Deze bijdrage betaal je pas het tweede jaar, want je krijgt het eerste jaar gratis.

Je kunt ook de Visa World Card Business zakelijke creditcard aanvragen. Deze creditcard heeft veel gemeen met de bovengenoemde MasterCard. Zo betaal je jaarlijks ook 35 euro bij deze kaart en heb je een bestedingslimiet van 2.500 euro. Er is ook een aankoopverzekering van 180 dagen gekoppeld aan deze kaart.

Aangezien we het hebben gehad over kaarten met persoonlijke bestedingslimieten, is de American Express Business Entry kaart wellicht ideaal. Deze kaart heeft een persoonlijke bestedingslimiet. Je betaalt jaarlijks 50 euro. Bij deze kaart geldt wel dat je een minimaal netto inkomen van 1.654 euro moet hebben.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>