Studenten creditcard aanvragen? Dat kan!

Als je nog studeert, dan is de kans groot dat je niet veel geld hebt. Het kan daardoor moeilijk zijn om een creditcard aan te vragen. Dit is vooral het geval als je een reguliere kaart wil hebben. Bij de reguliere varianten moet je namelijk voldoen aan bepaalde eisen. Zo wordt er gekeken naar je inkomen, maar er vindt ook een BKR-toetsing plaats. Wat kun je als student dan doen als je toch een creditcard nodig hebt? Je kunt kiezen voor een studenten creditcard. Dergelijke kaarten zijn over het algemeen vrij goedkoop, maar hun bestedingslimiet ligt lager. Bovendien gaan er vaak leuke extra’s aan gekoppeld zoals kortingen of cadeaus. In dit artikel vertellen we je van alles over de studenten creditcards.

Studenten creditcard

Bij het vergelijken van verschillende soorten creditcards let je op diverse factoren. Zo is het handig om na te gaan wat je allemaal wel of niet met de kaart kunt doen. Denk hierbij aan betalingen, reserveringen en pinnen. Daarnaast is het ook handig om na te gaan hoe de betalingen geschieden. Bij bepaalde kaarten moet je bijvoorbeeld eerst geld op de kaart zetten voordat je hem kunt gebruiken. In andere gevallen betaal je de rekening juist aan het eind van de maand. Je gaat tevens na welke kosten gepaard gaan met een dergelijke kaart. Als we kijken naar studenten creditcards, dan zien we dat deze kaarten voornamelijk de VISA en Mastercard varianten zijn. Dergelijke studentenkaarten hebben bovendien een lagere jaarlijkse bijdrage dan andere creditcards.

Studenten creditcard

Over het algemeen kun je bij een studenten creditcard rekenen op een gemiddelde bestedingslimiet van 1000 euro. Je kunt een dergelijke kaart bovendien voor verschillende zaken gebruiken. Zo kun je er online mee shoppen en er vliegtickets mee boeken. Daarnaast kun je hem gebruiken wanneer je op vakantie bent. Je kunt er immers op meer dan 35 miljoen locaties wereldwijd mee betalen. Op het gebied van de kredietkaarten voor studenten is het belangrijk dat je het volgende weet. Sommige creditcards kun je alleen afsluiten als je nog student bent. Dan kun je laten zien dat er inkomsten van DUO binnenkomen op je studentenrekening. Deze rekening moet wel van de bank zijn waar je de creditcard aanvraagt.

Belangrijke punten bij het aanvragen van een studenten creditcard

Als student mag je een bepaalde creditcard afsluiten. Echter, het komt weleens voor dat de bank of uitgever lastig doet. Hierbij kunnen zij verwijzen naar je inkomen. In een dergelijk geval geef je de moed toch niet op. Je kunt namelijk vragen of je ouders borg willen staan voor je creditcard. Gaan ze hiermee akkoord, dan moet tenminste één ouder bij het aanvraagproces ondertekenen dat zij garant voor je staan. In een dergelijk geval worden je ouders ook getoetst op hun kredietwaardigheid.

Wil je liever niets te maken hebben met een BKR-toetsing of de inkomenseisen van een bank? Dan is er een ander alternatief. Je kunt namelijk een prepaid creditcard aanvragen. Dergelijke varianten zijn ook handig voor studenten. Je waardeert een dergelijke kaart namelijk van tevoren op. Met het gestorte geld kun je inkopen doen of pinnen. Dit heeft als voordeel dat je nooit rood kan komen te staan. Je behoudt echter wel de voordelen van het wereldwijde betaalgemak. Laten we nu weer kijken naar studenten creditcards. Wil je een dergelijke kaart aanvragen? Wij vertellen je over de mogelijkheden.

Studenten creditcard

Mogelijke studenten creditcards

Als we puur kijken naar kaarten speciaal voor studenten, dan zijn er momenteel 3 populaire varianten. Hier verwijzen we naar de RegioBank Jongeren Creditcard, ABN AMRO Studenten Creditcard en de ING Studenten Creditcard. Studenten kunnen echter ook diverse prepaid kaarten aanvragen. Voor nu gaan we echter in op deze drie studenten creditcards.

RegioBank Jongeren Creditcard

Kies je voor deze creditcard, dan kost de kaart je 23 euro per jaar. Hij wordt bovendien binnen slechts 10 dagen geleverd. Je hebt vervolgens een bestedingslimiet van 2.500 euro. Wat bovendien fijn is, is dat vrijwel al je aankopen 180 dagen verzekerd zijn. Je geniet tevens van wereldwijd en online betaalgemak. Er is zelfs een bagageverzekering inbegrepen. Waar je wel rekening mee dient te houden, is dat je minimum netto inkomen 1.150 euro moet bedragen. Anders kom je niet in aanmerking voor deze kaart. Bij deze kaart is gespreid betalen mogelijk. Dat maakt deze variant zeer uniek, omdat gespreid betalen in Nederland over het algemeen niet mogelijk is.

ABN AMRO Studenten Creditcard

Ook deze kaart is op zijn eigen manier uniek. Hij wordt net zoals de vorige kaart binnen 10 dagen geleverd. Waar je hierbij rekening mee houdt, is dat alleen ABN AMRO rekeninghouders deze kaart kunnen aanvragen. Heb je een rekening bij deze bank, dan geniet je van allerlei voordelen. Zo kost deze kaart je slechts 14 euro per jaar bij een Studenten Pakket. Je geniet net zoals bij de vorige creditcard ook van wereldwijd en online betaalgemak. Ook bij deze kaart zijn vrijwel alle aankopen 180 dagen verzekerd. Het minimum netto inkomen van deze kaart ligt wat lager. Je hoeft namelijk slechts een inkomen van 500 euro per maand te hebben om deze kaart aan te vragen. De bestedingslimiet per maand ligt echter wat lager. Zo bedraagt je maandelijkse limiet 1.000 euro. Gespreid betalen is bij deze kaart niet mogelijk.

ING Studenten Creditcard

Tot slot kijken we naar de studentenkaart van ING. Net zoals bij de ABN AMRO kaart, kunnen Studenten creditcardalleen rekeninghouders van ING deze kaart aanvragen. Om precies te zijn, is deze kaart specifiek bedoeld voor ING klanten die student zijn. Deze kaart heeft daarnaast ook een bestedingslimiet van 1.000 euro. Alleen is er bij deze kaart geen minimum netto inkomen aangegeven. Voor deze gegevens kun je het liefst contact opnemen met ING zelf. Net zoals bij de andere kaarten geldt er hier ook een levertijd van 10 dagen. Daarnaast zijn ook veel aankopen tot 180 dagen verzekerd. Het unieke van deze kaart is echter dat je inzicht hebt in je uitgaven. Je maakt immers gebruik van de handige ING applicatie.

Beslis zelf welke studenten creditcard het beste bij je past!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>