Tijdelijk creditcard aanvragen? Lees hier hoe!

De meesten van ons vinden het prettig om een eigen creditcard te hebben. Je kunt met een dergelijke kaart namelijk gemakkelijk spullen online kopen. Over het algemeen is het bovendien zo dat je met een “kredietkaart” een soort lening neemt. Je koopt immers eerst de spullen en betaalt het krediet later terug. Het achteraf betalen is echter niet bij alle typen creditcards mogelijk. Als je bijvoorbeeld een prepaid kaart oftewel een tijdelijke creditcard aanvraagt, dan betaal je juist vooraf. Geloof het of niet, maar prepaid kaarten worden steeds populairder. Dit komt doordat je vooraf weet waar je aan toe bent. Je kunt immers niet meer uitgeven dan je zelf op de kaart hebt gestort. Wil je daarom tijdelijk een creditcard aanvragen? Wij vertellen je over de mogelijkheden.

Tijdelijk creditcard aanvragen

Een anonieme kredietkaart is het perfecte alternatief om online aankopen te doen waarbij je een creditcard nodig hebt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je online een vliegticket wil kopen. Je kunt een dergelijke ticket gemakkelijk aanschaffen met een prepaid kaart. Zo koop je je ticket, zonder dat je vast zit aan de “lasten” van een vaste kaart. Op zulke momenten is ook een eenmalige creditcard handig. Op de laatstgenoemde kaart gaan we vandaag niet in. We willen je namelijk informeren over een creditcard die je tijdelijk kunt aanvragen. Er zijn verschillende instanties die dergelijke prepaid kaarten aanbieden. Lees gauw verder om achter de mogelijkheden te komen.

De mogelijkheden

Zoals je intussen al weet, bieden verschillende instellingen prepaid kredietkaarten aan. Wij vertellen je over de top 5. Om precies te zijn, gaat het om de onderstaande 5 kaarten:

  • N26 Debit Mastercard;
  • Bunq Travel Card;
  • VIABUY Prepaid Creditcard;
  • Veritas Prepaid Mastercard;
  • N26 You.

Elk van de bovengenoemde kaarten brengt bepaalde voordelen met zich mee. Daarom vertellen we je over elk van deze kaarten.

N26 Debit Mastercard

Als je kiest voor de N26 Debit Mastercard, dan kies je voor een volledig gratis alternatief. Tijdelijk creditcard aanvragenHet enige wat je nodig hebt voor het aanvragen van een dergelijke tijdelijke creditcard is een betaalrekening bij N26. Deze gratis regeling geldt niet alleen het eerste jaar, maar voor altijd. Een grote, Duitse online bank die in heel Europa actief is, brengt deze kaart uit. Als je voor de kaart kiest, dan weet je tevens dat hij voldoet aan alle Europese en Nederlandse regels. Bij deze kaart heb je zelfs recht op maximaal € 100.000  compensatie, mocht N26 failliet gaan. Deze kaart is dus een goed alternatief voor personen die tijdelijk een creditcard aanvragen.

Bunq Travel Card

Ook de Bunq Travel Card is een prepaid creditcard. Bij deze kaart hoef je je ook geen zorgen te maken over maandelijkse kosten. Wel betaal je eenmalig 10 euro. Vanwege de handige voorwaarden, is dit de ideale creditcard voor op reis. Het gaat hier, net als bij de vorige kaart, om een Mastercard. Dergelijke creditcards zijn de meest geaccepteerde varianten ter wereld. Ze zijn bovendien geschikt om auto’s te huren, hotels te reserveren, enzovoorts. Je kunt de kaarten zelfs gebruiken voor offline terminals in vliegtuigen en elders. Het prettige van de Bunq Travel Card is dat iedereen hem kan aanvragen. Er vindt immers geen BKR check plaats. Hierdoor is de kaart ook perfect voor studenten en wereldreizigers. Het enige wat je voor de aanvraag nodig hebt, is een smartphone, een ID-kaart en een adres.

VIABUY Prepaid Creditcard

Ben je iemand die relatief veel geld uitgeeft? Dan wil je liever geen kredietkaart hebben met een credit. Tijdelijk creditcard aanvragenBij dergelijke kaarten kun je namelijk veel aankopen doen, zonder meteen te betalen. Je zit dan mogelijkerwijs met de handen in het haar wanneer je de rekening gepresenteerd krijgt. Daarom is de VIABUY Prepaid Creditcard handig. Je kunt deze creditcard ook tijdelijk aanvragen. Hij brengt het gemak van een creditcard met zich mee, maar zonder de lasten van een credit. Om de kaart te gebruiken, stort je vooraf geld op je kaart. Je kunt dus nooit meer uitgeven dan er op de kaart staat. Zo houd je goede controle over je financiën. Doordat deze kaart gekoppeld is aan een bankrekening, is het opladen super eenvoudig. Ook kun je rekeningen met de kaartrekening betalen. Gemakkelijk toch?

Veritas Prepaid Mastercard

Zoals je reeds hebt gezien, brengt elke kaart unieke voordelen met zich mee. Wil jij een creditcard hebben waar je je salaris op kunt overmaken? Dan is de Veritas Prepaid Mastercard ideaal. Met deze kaart kun je namelijk geld laten overmaken naar een Engelse of Franse betaalrekening. De bank bemoeit zich niet met dit proces. Hoewel het nog niet mogelijk is om de gelden over te maken naar een Nederlandse betaalrekening is dat geen probleem. De Britse of Franse variant werkt namelijk ook geweldig. Zo maak je geld over naar een bankrekening met je eigen IBAN. De kosten hiervoor bedragen wel 2,49 procent met een minimum van 5 euro. Per jaar betaal je slechts 29,90 euro voor de kaart. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de prepaid kaart te upgraden naar de Classic of VIP variant. Deze upgrade kost respectievelijk 8 om 50 euro.

N26 You

De N26 You debitcard vraag je gemakkelijk via je mobiele telefoon aan. Met deze Mastercard kun je betalingen verrichten met verschillende extra’s. Als je gebruik maakt van deze kaart, dan kun je kosteloos geld opnemen in diverse valuta. De maandelijkse kosten die gepaard gaan met deze kaart bedragen slechts 9,90 euro. Je dient hiervoor wel een abonnement voor minimaal een jaar af te sluiten.

Conclusie: tijdelijk creditcard aanvragenTijdelijk creditcard aanvragen

Je hebt gezien dat het aanvragen van een tijdelijke creditcard zeer eenvoudig is. Ook hebben we je laten zien dat je kunt kiezen voor een pakket dat bij je past. Daarbij hebben we de voordelen van de top 5 prepaid creditcards benoemd. Je beslist nu dus zelf welke kaart het beste bij je past. Binnenkort kun je dus ook gerust je eigen tijdelijke creditcard aanvragen!

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>