• Home
 • Watersport

Op Zoek Naar De Beste Opblaasbare Sup Van 2020? Een Surfmodel, Een All-Round Sup Of Een Windsurf Sup? Wij Recenseren De Top 9!

Heb je ook al gehoord van de aantrekkelijke watersport, suppen? Om deze sport te beoefenen, hoef je geen expert te zijn. Het is slechts belangrijk om enkele simpele tips op te volgen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er aan je wordt geleerd hoe je jouw balans op een Stand Up Paddle board kunt behouden. We hebben als hulp een uitgebreid artikel voor je geschreven over hoe je het beste kunt suppen. Daarnaast hebben we je ook verteld over de verschillende soorten sups die verkrijgbaar zijn. Ben je verliefd geraakt op de opblaasbare sups? Zoek je daarom naar de beste opblaasbare sup van 2020? Dan ben je bij ons ook op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de 9 beste opblaasbare sups van het jaar. Lees dit artikel met reviews over de top 9 opblaasbare sups van 2020 om gemakkelijk de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften te vinden.

Beste opblaasbare sup van 2020

Het kan soms moeilijk zijn om het ideale product voor jouw behoeften uit te kiezen. Daarom helpen wij je op weg. We vertellen je allereerst over de 9 beste modellen, in dit geval de 9 beste sups, van het jaar. Vervolgens recenseren we elk van deze sups apart. Om een idee te krijgen over de modellen die we zullen recenseren, kun je de onderstaande tabel bekijken. In deze tabel zie je precies welke sups we reviewen. Kies aan de hand van deze tabel en de individuele recensies de beste opblaasbare sup van 2020 uit!

 Product naam 
1.
MOAI SUP Board
Meer info »
2.
Aqua Marina Monster
Meer info »
3.
Aqua Marina Race
Meer info »
4.
STARBOARD - Tikhine blend wave 2019
Meer info »
5.
RED PADDLE - Voyager 13'2 2019
Meer info »
6.
UNIFIBER - Experience ws 2019
Meer info »
7.
GAASTRA - Iq free 2019
Meer info »
8.
JP AUSTRALIA - Allroundair se
Meer info »
9.
BRUNOTTI - Fat ferry sup 2019Meer info »

1. MOAI SUP Board

Als je op zoek gaat naar de beste opblaasbare sup, dan is het belangrijk om te kijken welk model geschikt is voor jou. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een (jong)volwassene bent en je wil graag in verschillende wateromstandigheden peddelen. Als dat het geval is, dan kun je het liefst kiezen voor een model dat geschikt is voor (jong)volwassenen en dat tevens een all-round sup is. Wij kennen een dergelijk model, namelijk het MOAI SUP Board. Dit model is wellicht de beste opblaasbare sup voor jou, omdat hij gebruikt kan worden in verschillende wateromstandigheden. MOAI SUP BoardBij dergelijke modellen maakt het niet uit of het water waar je op wil suppen onstuimig of juist kalm is. Je kunt hem namelijk op beide manieren gebruiken. Dit komt doordat de all-round modellen bestand zijn tegen hoge golven, maar ze zijn ook eenvoudig hanteerbaar op kalm water.

Het MOAI SUP Board is een sup met een mooi design. Hij is bovendien van topkwaliteit en duurzaam. Een ander belangrijk punt dat gepaard gaat met het kopen van dit model is dat wanneer je hem koopt, je een goed doel steunt. De fabrikant van deze boards werkt namelijk samen met Waves for Change in Zuid-Afrika, die kansarme kinderen een toekomst biedt. Het komt er simpelweg op neer dat wanneer je een dergelijke sup koopt, een gedeelte van de opbrengst naar het bovengenoemd goede doel toegaat. De sup is zelfs uitgeroepen als beste koop in 2020. Dit model is bovendien gemaakt van het stevige stabiele drop-stich materiaal en heeft een dubbele PVC laag. Zijn tienduizenden polyester draden zorgen ervoor dat dit board niet alleen stevig, maar ook solide is. Aan de onderkant zijn er 3 vinnen voor extra stabiliteit. Op het board is er zelfs een anti-slip oppervlak.

Kenmerken van het MOAI SUP Board:

 • Zijn afmeting bedraagt 335 x 75 cm.
 • Je krijgt er een sup beginners e-book bij.
 • Hij is uitgeroepen tot beste koop van 2020.
 • De sup is zeer stabiel en is van topkwaliteit.
 • Het uniek design van deze sup is gemaakt door Nike.
 • Wanneer je dit model koopt, steun je een goed doel.
 • Dit sup board is voorzien van een handig bagage elastiek.
 • Het maximaal laadgewicht van deze opblaasbare sup bedraagt 150 kg.
 • Voor optimale veiligheid is er gezorgd voor een anti-slip oppervlak op de sup.
 • Doordat deze sup slechts 12 kg weegt, kun je hem gemakkelijk meenemen in de bijgeleverde rugzak.
 • Er is gezorgd voor een bagagenet met 4 D-ringen, zodat je gemakkelijk al je spullen kunt meenemen.
 • In het pakket van deze sup zit er ook een hogedrukpomp, een rugzak, een reparatiesetje, een aluminium peddel en een opzetstuk voor een Action camera, dus het gaat om een zeer compleet pakket.
Klik hier voor de beste prijs

2. Aqua Marina Monster

Wat vond je van het vorige model? Leek dat model bijna perfect voor jou, maar was hij nog net niet waar je naar zoekt? Dan is de beste opblaasbare sup voor jou wellicht een model met dezelfde eigenschappen, maar met een andere afmeting. Denk bijvoorbeeld aan het Aqua Marina Monster. Dit model is ook een all-round sup, die je kunt gebruiken voor verschillende watertoestanden. Daarnaast is hij ook ontworpen voor (jong)volwassenen. Echter, hij is 365 cm lang en 82 cm breed. Het vorige model had daarentegen een afmeting van 335 x 75 cm. Aqua Marina MonsterSoms ben je op zoek naar een model dat net iets breder is, zodat je er gemakkelijker op kunt balanceren. Als beginner is het beter om een breder model te kiezen, omdat deze je helpen op de board te blijven. Dit model is bovendien ontworpen voor de stand up peddelaar die alleen genoegen neemt met het beste.

Als we kijken naar de overige eigenschappen van het Aqua Marina Monster, dan zien we dat hij wellicht de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften is. Dit model is namelijk voorzien van een enorm volume. Hierdoor is hij ook geschikt om er kinderen of bagage op mee te nemen. Hoewel hij wat groter is dan andere modellen, is hij toch snel. Daarnaast beschikt deze sup over een goede anti-slip, waardoor je niet gemakkelijk uitglijdt wanneer je erop staat. De sup is tevens stabiel, dus ook perfect voor beginners. Het feit dat dit model tevens dikker is en meer volume heeft, maakt dat je kunt genieten van een droge en stabiele rit. In het pakket van deze sup board zit er een peddel, een draagtas en een hogedrukpomp van 15 psi. Er is zelfs gezorgd voor uitrusting om er een Action Camera op te plaatsen.

Kenmerken van het Aqua Marina Monster:

 • Deze sup is van topkwaliteit.
 • Zij maximaal laadgewicht bedraagt 160 kg.
 • Hoewel de sup wat groter is, is hij toch snel.
 • De afmetingen van dit model bedragen 365 x 82 cm.
 • Doordat hij super stabiel is, is hij ook perfect voor beginners.
 • Je krijgt er uitrusting bij om een Action Camera te bevestigen.
 • Aangezien hij opblaasbaar is, kun je hem gemakkelijk met je meenemen.
 • Het is mogelijk om kinderen of bagage met je mee te nemen op deze sup.
 • Uitglijden wordt tegengegaan doordat hij beschikt over een goede anti-slip.
 • In het pakket van de sup zit er een hogedrukpomp, een peddel en een draagtas.
Klik hier voor de beste prijs

3. Aqua Marina Race

Wanneer je op zoek gaat naar de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften, is het belangrijk dat je eerst nagaat wat je precies met het board wil doen. Als je hem slechts gaat gebruiken om te cruisen, dan kun je kiezen voor een model dat is gemaakt om te ontspannen. Ben je echter een competitief persoon? Dan wil je waarschijnlijk (op den duur) meedoen met wedstrijden. In een dergelijk geval is het handig om te kiezen voor een race model. Wat dacht je van de Aqua Marina Race? Aqua Marina RaceDit model is wellicht de beste opblaasbare sup voor jou, omdat hij is ontworpen voor (jong)volwassenen en hij een race sup is. Als je een beetje onderzoek hebt gedaan over de verschillende soorten sups, dan weet je van tevoren dat de modellen om mee te racen vaak relatief smal zijn. Dit is ook het geval bij deze sup.

De Aqua Marina Race heeft een afmeting van 427 x 71 cm. Hij weegt overigens slechts 10,7 kg, waardoor hij gemakkelijk door het water beweegt. De sup is bovendien gemakkelijk te vervoeren, vanwege dit lichte gewicht en natuurlijk het feit dat hij een opblaasbaar model is. Dankzij zijn lengte is deze sup perfect om grote afstanden af te leggen over het water. De enorme lengte in combinatie met de dikte van 15 cm zorgen er bij dit board voor dat je met een enorme snelheid vooruit komt. Dit model is bovendien zeer stabiel en stijf. Je kunt dus voldoende vaart maken om sportief aan de slag te gaan. In het pakket van deze sup zit er een hogedrukpomp met 20 psi. Je krijgt er tevens een draagtas en extra vin bij.

Kenmerken van de Aqua Marina Race:

 • Er wordt geen pagaai meegeleverd.
 • Zijn afmetingen bedragen 427 x 71 cm.
 • Hij is speciaal ontworpen voor de sportieve gebruiker.
 • Dit model heeft een maximaal laadgewicht van 160 kg.
 • Je krijgt er een hogedrukpomp, draagtas en extra vin bij.
 • Dankzij de grootte van dit model, is er gezorgd voor veel snelheid en stabiliteit.
 • Doordat hij opblaasbaar is en weinig weegt, kun je hem gemakkelijk met je meenemen.
Klik hier voor de beste prijs

4. STARBOARD – Tikhine blend wave 2020

In je zoektocht naar de beste opblaasbare sup van 2020 kom je verschillende modellen tegen. Er zijn namelijk sup boards die gebruikt kunnen worden om te racen, andere modellen die speciaal zijn ontworpen voor yoga doeleinden en ook multifunctionele modellen, die voor verschillende wateromstandigheden gebruikt kunnen worden. Ben jij iemand die graag yoga oefeningen wil doen op je sup board? Dan kun je kiezen voor de STARBOARD – Tikhine blend wave 2020. Dit model is voorzien van een plat handvat in het midden van het board. Hierdoor is de sup perfect voor relax posities en yoga oefeningen. Om deze reden is dit model wellicht de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften. STARBOARD – Tikhine blend wave 2018Hij is tevens voorzien van elastieken aan de voorkant, zodat je wat spullen onder het board kunt meenemen. Er is aan de onderkant zelfs een D-ring waardoor je een touw heen kunt halen om het board vooruit te trekken.

De D-ring van de STARBOARD – Tikhine blend wave 2020 zorgt er ook voor dat je een touw kunt bevestigen om het board ergens aan vast te leggen. Hoewel we minder hebben geconcentreerd op het uiterlijk van de verschillende boards, let je daar bewust of onbewust ook op. Daarom is er bij dit model gezorgd voor een prachtig design. Wanneer je kiest voor deze sup, dan kies je voor een model met een goede glide en tevens voldoende stabiliteit. Behalve voor yoga doeleinden kun je hem daarom ook gebruiken om er fitness workouts op te doen. Je kunt hem zelfs gebruiken om (dag)tochten te maken. Doordat de sup veel volume heeft, kan hij gebruikt worden door gebruikers met een gewicht tot 100 kg. Je kunt dus ook een extra persoon of hond meenemen wanneer je gaat peddelen.

Kenmerken van de STARBOARD – Tikhine blend wave 2020:

 • Dit model is 340 cm lang, 81 cm breed en 12 cm dik.
 • Bij aankoop van deze sup krijg je er een stevige backpack, repair kit, veiligheidskoord en pomp bij.
 • Deze sup beschikt over een ingebouwde schouderband, waardoor je hem gemakkelijk kunt dragen naar het water.
 • Zijn handvat in het midden van het board is plat, waardoor dit board geschikt is voor yoga oefeningen en relax posities.
 • Je kunt gemakkelijk bagage of een set droge kleding meenemen dankzij de elastieken die voorop het board zijn bevestigd.
 • Doordat hij geschikt is voor een gewicht tot ongeveer 100 kg kun je er gemakkelijk een extra persoon of hond op meenemen.
 • Aan de onderkant van de neus van dit board is er een D-ring waar je een touw doorheen kunt halen voor het vastleggen van het board en het vooruit trekken hiervan.
Klik hier voor de beste prijs

5. RED PADDLE – Voyager 13’2 2020

Er worden verschillende soorten sup boards ontworpen. Het is daarom belangrijk om eerst goed na te gaan waar je jouw sup voor zal gebruiken voordat je een bepaald model uitkiest. De beste opblaasbare sup is gemakkelijk te vinden als je van tevoren precies weet waar je naar op zoek bent. Misschien vind je het prettig om alleen of met je gezin te touren. Dan is het handig om te kiezen voor een relatief lange sup. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de RED PADDLE – Voyager 13’2 2020. De naam van dit model spreekt voor zich: “voyager” betekent namelijk reiziger. RED PADDLE – Voyager 13’2 2018Je kunt deze sup dus perfect gebruiken om ermee te gaan touren. Aan de hand van de naam van dit board kun je ook zien hoe lang hij is. De maat is namelijk in de titel aangegeven. 13’2 staat hier namelijk voor 13 voet en 2 inch, oftewel 396 cm.

Als we kijken naar de RED PADDLE – Voyager 13’2 2020, dan zien we dat deze sup is ontwikkeld met avontuur in gedachten. Dit model is voorzien van hoge zijkanten, een groot volume en een relatief smal design, waardoor je snel vooruit komt. Aan de achterkant kun je jouw bagage bevestigen, want er is gezorgd voor een 4 punt cargo bevestigingssysteem. Je kunt aan het ontwerp van dit model zien dat hij is ontworpen voor ontdekkingsdoeleinden. Zo beschikt hij over een vin aan de voorkant, die bedoeld is om de sup op de juiste weg te houden wanneer je te kampen krijgt met wind van de zijkant. Er zijn aan de achterkant van het board ook 2 vinnen die voorkomen dat de achterkant een andere richting opgaat tijdens het suppen. Als je kiest voor dit model, dan krijg je er zelfs een All Terrain rugzak bij en een pomp.

Kenmerken van de PADDLE – Voyager 13’2 2020:

 • Je kunt er vracht op meenemen.
 • Dit model is 396 cm lang, 76 cm breed en 15 cm dik.
 • Bij aankoop van deze sup krijg je er een rugzak en pomp bij.
 • Het maximaal draaggewicht van dit sup board bedraagt 150 kg.
 • Hij is perfect om mee te touren dankzij de verschillende vinnen en het smal design.
Klik hier voor de beste prijs

6. UNIFIBER – Experience ws 2020

Zoek je naar de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een model waar je mee kunt windsurfen? Dergelijke modellen zijn over het algemeen minder bekend dan de boards waar je mee kunt cruisen en de modellen waar je mee kunt racen. Echter, deze modellen worden ook gemaakt en zijn natuurlijk perfect voor personen die graag willen windsurfen met hun peddelboard. Als een windsurf model voor jou perfect is, dan is de UNIFIBER – Experience ws 2020 wellicht de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften. UNIFIBER – Experience ws 2018Dit model is opblaasbaar en brengt daarom de voordelen van de opblaasbare modellen met zich mee. Zo kun je hem gemakkelijk met je meenemen en ook gemakkelijk opbergen. Daarnaast is deze sup zodanig ontworpen dat hij bij een lekkere bries planeren.

De reden waarom de UNIFIBER – Experience ws 2020 gemakkelijk en snel vooruit komt wanneer het begint te waaien, is doordat hij beschikt over de ideale breedte. Je krijgt er overigens ook een zeil, mast, mastvoet en optrekkoord bij. Hierdoor kun je na de aanschaf meteen gaan windsurfen met je sup board. Behalve de bovengenoemde accessoires, komt deze sup ook met een giek. Bovendien krijg je het board en zeil verpakt in een tas. Hierdoor kun je het pakket gemakkelijk met je meenemen of opbergen. Natuurlijk kun je hem terug zetten in de tas nadat je hebt gepeddeld. Hoewel het board is gemaakt van opblaasbaar materiaal, mag hij niet onderschat worden. Hij is namelijk duurzaam geconstrueerd, waardoor je er lang van kunt genieten. Je kunt dit board tevens gemakkelijk gebruiken.

Kenmerken van de UNIFIBER – Experience ws 2020:

 • Dit model beschikt over een duurzame constructie.
 • Hij is speciaal ontworpen om ermee te windsurfen.
 • Aangezien hij opblaasbaar is, is hij eenvoudig op te bergen.
 • Bij aankoop van deze opblaasbare sup krijg je alle accessoires die nodig zijn om te windsurfen.
 • Doordat dit model verpakt in een tas wordt geleverd, kun je hem gemakkelijk met je meenemen of opbergen.
Klik hier voor de beste prijs

7. GAASTRA – Iq free 2020

Zoals je waarschijnlijk al weet is het voor een beginner verstandig om een sup uit te kiezen die is ontworpen voor beginners. Er zijn namelijk ook andere boards die ideaal zijn voor professionals. Ben jij en beginner en is de beste opblaasbare sup voor jou daarom een beginnersmodel? Wil je echter ook de mogelijkheid hebben om hem als een professional te gebruiken wanneer je ervaring hebt opgedaan? Dan kun je het liefst kiezen voor de GAASTRA – Iq free 2020. Dit model vinden wij de beste opblaasbare sup voor jou, omdat hij een beginnersmodel is GAASTRA – Iq free 2017dat je kunt aanpassen voor professionele doeleinden. Hij beschikt namelijk over een vin optie in het midden, die ervoor zorgt dat je stabieler kunt staan op het board. Je hebt hierdoor tevens meer controle tijdens het windsurfen. Wanneer je meer ervaring hebt, kun je de extra vin verwijderen.

Hoewel deze sup is gemaakt om ermee te windsurfen, kun je hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Zelfs op het gebied van windsurfen heeft de sup verschillende opties. Zo kun je verschillende vin afmetingen uitproberen. Hierdoor blijft het suppen spannend, ongeacht hoeveel keer je het hebt gedaan. Als we kijken naar de overige eigenschappen van deze sup, dan zien we dat hij veiligheid, stevigheid en pret perfect met elkaar combineert. Hierdoor is hij perfect voor zowel beginners als peddelaars met meer ervaring. Er is tevens gezorgd voor een zacht handvat, zodat je de sup gemakkelijk en comfortabel met je kunt meenemen. Je bent tevens verzekerd van duurzaamheid, want het board heeft een bodem met een dubbele laag. Hij wordt bovendien geleverd met een heavy duty rugzak met zakken voor extra opbergmogelijkheden.

Kenmerken van de GAASTRA – Iq free 2020:

 • Hij is zeer duurzaam, dus je kunt er lang van genieten.
 • Dit model is speciaal ontworpen om ermee te windsurfen.
 • Je krijgt er vinnen, een pomp een reparieset en een tas bij.
 • Het zacht handvat maakt het vervoeren van het board aangenamer.
 • Er kunnen vinnen van verschillende afmetingen worden gemonteerd op de sup.
 • Doordat je een extra vin kunt toevoegen, is dit model perfect voor zowel beginners als geoefende peddelaars.
Klik hier voor de beste prijs

8. JP AUSTRALIA – Allroundair se

Zoek je naar de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan in welke wateromstandigheden je het board zal gebruiken. Ben je van tevoren nog niet zeker waar je jouw board wil gebruiken? Dan is het wellicht een goed idee om een all-round model te kiezen. Een dergelijk model dat geschikt is voor verschillende wateromstandigheden en dat gemaakt is voor beginners is de JP AUSTRALIA – Allroundair se. Wij vinden dit model de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften. JP AUSTRALIA – Allroundair seHij kan namelijk gebruikt worden in verschillende wateromstandigheden. Daarnaast is het stabiel genoeg voor beginners, zodat zij zelfs in de meest uiteenlopende wateromstandigheden optimaal kunnen presteren. Je kunt op dit model daarom ook gewoon relaxen en er zelfs op surfen.

Het ontwerp van de JP AUSTRALIA – Allroundair se is uniek. Hij beschikt over een ingetrokken neus en een parallel buitenkant. Op het water houdt deze vorm in dat je sneller kunt glijden over het water en dat je bij elke slag van je pagaai goed vooruit komt. Hierdoor hoef je ook minder slagen te maken om bij de golven of de plaats van bestemming te komen. Buiten het water brengt dit model ook voordelen met zich mee. Doordat hij namelijk opblaasbaar is, kun je hem gemakkelijk met je meenemen. Hij is namelijk licht, duurzaam en gemakkelijk op te bergen. Als je hem aanschaft, dan kun je hem ook vrijwel meteen gebruiken. Je krijgt er namelijk een pomp en tas bij. De tas is bedoeld om hem gemakkelijk te vervoeren.

Kenmerken van de JP AUSTRALIA – Allroundair se:

 • Dit model is ideaal voor beginners vanwege de stabiliteit.
 • Je kunt hem gemakkelijk vervoeren, want je krijgt er een tas bij.
 • Dankzij de unieke vorm kom je gemakkelijk vooruit wanneer je in het water bent.
 • Doordat hij geleverd wordt met een pomp kun je er gemakkelijk mee aan de slag gaan.
 • Hij is een all-round model dus je kunt hem gebruiken voor verschillende wateromstandigheden.
Klik hier voor de beste prijs

9. BRUNOTTI – Fat ferry sup 2020

Ben je op zoek naar de beste opblaasbare sup van 2020? Is het ideale model voor jou een all-round sup? Hoewel we het al over een paar all-round sups hebben gehad in dit artikel, kan het dat je toch de ideale sup nog niet hebt gevonden. Geen nood. We kennen namelijk nog een andere opblaasbare sup, die een all-round model is. Zoals je intussen weet, kun je een all-round model, zoals de BRUNOTTI – Fat ferry sup 2018naam doet vermoeden, gebruiken voor uiteenlopende wateromstandigheden. Als je het liefst wil oefenen op kalm water, dan kun je een all-round model gebruiken. Echter, als ervaren peddelaar wil je wellicht suppen in onstuimig water met grote golven. Daar kun je de all-round modellen ook voor gebruiken. Een dergelijk model is de BRUNOTTI – Fat ferry sup 2020.

Als we kijken naar de eigenschappen van de BRUNOTTI – Fat ferry sup 2020, dan zien we dat dit model perfect is voor verschillende wateromstandigheden. Tegelijkertijd is hij voorzien van een inhoud van 220 liter. Doordat hij bovendien een lengte heeft van 3,2 meter is hij ook perfect om gewoon een toertochtje te maken. Ook voor een bescheiden golfje op zee is hij te gebruiken. Wanneer je dit model koopt, dan krijg je er een uitneembare vin bij. Deze vin draagt zijn steentje bij op het gebied van de stabiliteit. Je krijgt er tevens een pomp bij, waardoor je hem meteen kunt oppompen wanneer je bij het water bent. Voor het eenvoudig vervoeren van deze sup kun je hem in de meegeleverde tas zetten. Deze tas maakt het opbergen van de sup ook eenvoudiger.

Kenmerken van de BRUNOTTI – Fat ferry sup 2020:

 • Zijn maximale draaggewicht bedraagt 120 kg.
 • Er is een netje op deze sup voor het vervoeren van bagage.
 • Hij wordt met een pomp geleverd, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.
 • Je krijgt er een uitneembare vin bij voor extra stabiliteit tijdens het suppen.
 • Doordat hij met een tas komt, kun je de sup gemakkelijk opbergen en vervoeren.
 • Deze sup is 3,2 meter lang, waardoor hij perfect is voor een toertochtje of een bescheiden golfje op zee.
Klik hier voor de beste prijs

Hoe kies je het beste Stand Up Paddle board uit?

Na het lezen van de recensies heb je waarschijnlijk een idee gekregen over welk model wellicht de beste opblaasbare sup voor jou is. Heb je toch nog geen keus kunnen maken? Geen nood. Hoe kies je het beste Stand Up Paddle board uitWij vinden het namelijk belangrijk om je zo goed mogelijk op weg te helpen zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Natuurlijk kijk je eerst naar de verschillende soorten boards. Vervolgens kijk je naar de verschillende belangrijke aspecten die te maken hebben met het uitkiezen van het perfecte board. Denk hierbij aan de lengte, breedte en dikte van het board. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten te komen welke voordelen een opblaasbare sup met zich meebrengt. Daarna ga je na welke vragen je jezelf het beste kunt stellen om te concluderen welke sup bij je past. Je kijkt ook naar jouw gewicht in relatie tot de lengte van je sup board.

Tot slot geven we je enkele tips over hoe je aan de slag kunt gaan nadat je de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften hebt uitgekozen.

 

Verschillende soorten sup boards

Er zijn 5 soorten paddelboards, namelijk all-rounders, race en touring boards, sup boards voor kinderen, boards voor families en boards speciaal voor vrouwen. De all-rounders spreken voor zich. Dit type sup board is in veel opzichten gelijk aan een surfboard en is perfect voor beginnende peddelaars. Je kunt dit type ook het liefst gebruiken als je in de buurt van de kust blijft of alleen op kalmer water peddelt. Als je wil hengelen vanuit je sup board, dan kun je ook het liefst voor een dergelijk model kiezen. Natuurlijk zijn race en touring boards heel anders. Deze modellen hebben over het algemeen een puntige neus die het gemakkelijker maakt om over een grotere afstand te peddelen en die het board sneller maakt. Echter, over het algemeen is het hele board smaller, dus de peddelaar moet een betere balans hebben. Is een dergelijk model de beste opblaasbare sup voor jou?

Verschillende soorten sup boards

Ook de naam van de sup boards voor kinderen spreekt voor zicht. Deze modellen zijn speciaal ontworpen voor kinderen of lichtere personen, omdat ze vaak minder wegen, breder zijn, maar toch vrij kort zijn. Deze modellen maken het voor kinderen gemakkelijker om te manoeuvreren in het water. De boards voor families spreken ook voor zich. Dergelijke modellen hebben een zachte bovenkant, een brede neus en een stabiele achterkant, waardoor ze eenvoudig zijn te gebruiken; zelfs voor kinderen. Natuurlijk spreekt de naam van de boards voor vrouwen ook voor zich. Deze modellen zijn vaak wat smaller in het midden en wegen over het algemeen ook minder, waardoor het gemakkelijker is om te reiken over het board heen. Ze zijn tevens eenvoudig te vervoeren. Er zijn zelfs modellen speciaal voor yoga standen. De beste opblaasbare sup voor jouw behoeften, hangt dus helemaal af van jouw bedoelingen met het board.

De lengte van een peddelboard

Als je de beste opblaasbare sup van 2020 wil hebben, dan is het ook belangrijk om te kijken naar de lengte van het model waar je voor zal kiezen. De lengte van de sup vertelt je namelijk over hoe gemakkelijk je het board kunt besturen en over zijn snelheid. Net als kajakken, zijn kortere sups eenvoudiger om te keren en om mee te manoeuvreren. Als je sup korter is dan 10 voet (ongeveer 3 meter), dan heb je gekozen voor een model dat perfect is om mee te surfen. Dit komt doordat deze modellen korter zijn en eenvoudiger gemanoeuvreerd kunnen worden. Vanwege het feit dat je gemakkelijk kunt keren met deze modellen, zijn ze ook ideaal voor kinderen.

De lengte van een peddelboard

Er zijn ook sups met een lengte van tussen de 10 en 12 voet. Deze afmeting wordt gezien als de “ideale” afmeting voor een sup board. Dit komt doordat dergelijke modellen vaak all-round boards zijn, die gemakkelijk zijn te gebruiken voor beginners en hobbyisten. Als je kiest voor een sup board met een lengte van meer dan 12 voet, dan kies je voor een “touring” sup. Doordat deze modellen namelijk langer zijn, zijn ze sneller en perfect voor peddelen over een grotere afstand. Ze kunnen vanwege de lengte zelfs de uitgestippelde weg gemakkelijker volgen, maar zijn wel minder manoeuvreerbaar vergeleken met de kortere modellen. Dit is dus een belangrijk punt om aan te denken wanneer je de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften uitkiest.

De breedte van een peddelboard

Bij het uitkiezen van de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften, is het ook belangrijk om rekening te houden met de breedte van het board. De breedte speelt namelijk ook een rol bij de manoeuvreerbaarheid. Een breder board is stabieler, maar langzamer dan de smallere modellen. De verschillende sup boards komen met een breedte van tussen de 25 en 36 inch (tussen de 63,5 en 91,44 cm). Echter, de meeste boards zijn tussen de 76,2 en 83,82 cm breed. De breedte van de verschillende sups heeft een verband met jouw lichaamstype, vaardigheidsniveau en stijl van peddelen. Als je wat korter of lichter bent, dan kun je liever kiezen voor een smallere board, omdat je hem eenvoudiger kunt manoeuvreren. Aan langer of zwaarder persoon, kan liever een breder board aanschaffen.

De breedte van een peddelboard

Je kijkt natuurlijk ook naar je vaardigheidsniveau wanneer je op zoek gaat naar de beste upblaasbare sup. Als je een ervaren peddelaar bent, dan heeft zelfs het smalste board genoeg drijfvermogen en opbergruimte perfect. Dergelijke modellen stellen je namelijk in de gelegenheid om sneller en gemakkelijker te peddelen. We gaven aan dat de breedte van een sup ook een verband heeft met jouw peddelstijl. Als je namelijk van plan bent om te gaan touren of je wil urenlang achtereen peddelen met een koeler of ander gereedschap, dan heb je meer opbergruimte nodig. Een board met een breedte van tussen de 78,74 en 83,82 cm, biedt hierbij genoeg opbergruimte. Als je echter van plan bent yoga te doen op je board, dan heb je sowieso een zeer breed en zo stabiel mogelijk board nodig.

De dikte van je peddelboard

Zelfs de dikte van je sup kan een rol spelen bij het uitkiezen van de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften. Als je bijvoorbeeld kiest voor een board dat wat dikker is, dan kies je voor een model met meer drijfbaarheid. Hierdoor kan een dergelijk model over het algemeen meer gewicht aan. Als je wat zwaarder bent is het dus verstandig om te kiezen voor een wat dikker peddelboard. Hierbij doet het er niet toe of de modellen die je met elkaar vergelijkt even lang en even breed zijn. Van de twee modellen kan namelijk het dikker model meer gewicht verdragen.

De voordelen van een opblaasbare sup

De voordelen van een opblaasbare sup

Over het algemeen is een opblaasbare sup gemaakt van PVC en heeft hij een druppelsteek ontwerp. Wanneer deze modellen worden opgeblazen tot 10 tot 15 PSI, dan worden ze rigide. In de opgeblazen toestand, voelt het opblaasbaar model bijna aan als een massief model. Voordat je de beste opblaasbare sup uitkiest, is het waarschijnlijk prettig om eerst te lezen over de voordelen van een opblaasbare sup:

 • Inpakken
  Als je van plan bent te hiken naar een meer of een rivier, dan is een opblaasbare sup ideaal. Deze modellen kunnen namelijk klein worden ingepakt, waardoor je ze gewoon in je rugzak kunt zetten en met je mee kunt nemen tijdens de wandeling.
 • Opbergruimte
  Als je in een klein appartement of een huis met weinig vrije ruimte woont, dan is een opblaasbare sup ook perfect. Je kunt er namelijk gemakkelijk alle lucht uit laten ontsnappen nadat je hem hebt gebruikt, zodat je hem vervolgens gemakkelijk kunt opbergen.
 • Reizen
  Misschien zijn er bij jou in de buurt niet veel plekken om te suppen. Het kan ook dat een vriend of familielid je heeft uitgenodigd om op een andere plek te suppen. Dan kun je geen grote sup met je meenemen; vooral niet als je met het vliegtuig reist.
 • Yoga doeleinden
  Hoewel “opblaasbaar” niet automatisch betekent dat je board zachter is, geven de opblaasbare modellen iets meer mee. Hierdoor zijn dergelijke boards beter geschikt voor yoga doeleinden, omdat ze ook comfortabeler zijn in gebruik.

Vragen die je jezelf stelt wanneer je op zoek gaat naar de beste opblaasbare sup

Voor het uitkiezen van de beste opblaasbare sup zijn er relatief veel factoren die een rol spelen. Daarom kun je jezelf enkele vragen stellen, die je zullen helpen om het perfect model uit te kiezen.

Waar wil ik suppen?

Deze vraag is zeer belangrijk. Je kunt er namelijk voor kiezen om te suppen in de oceaan, waar je waarschijnlijk grote golven Waar wil ik suppenzal tegenkomen of je kunt suppen op gebieden waar het water vrij kalm is. Denk hierbij aan kleinere rivieren, meertjes en zelfs kreken. Aangezien sommige boards zeer divers zijn, kunnen dergelijke modellen gebruikt worden in alle wateren. Er zijn echter andere modellen die juist perfect zijn om mee te trainen, maar die niet opgewassen zijn tegen grote golven. Ook de plek waar je op je board gaat staan, is belangrijk. Ben je nog niet 100% zeker over de locatie waar je van plan bent te peddelen? Geen nood. Je kunt dan het liefst voor een all-round opblaasbare sup kiezen.

Hoe groot moet mijn board zijn?

Hoewel we al hebben verteld over de afmetingen van de verschillende sup boards, is het toch belangrijk om dit punt verder toe te lichten. Je kunt namelijk niet gewoon voor een small, medium of large kiezen als je zoekt naar de beste opblaasbare sup. Eerst kijk je naar de lengte. De meeste boards hebben een lengte van tussen de 2,74 en 4,27 meter. Er zijn echter speciale modellen die iets langer of juist iets korter zijn. Vaak gebruikt men de zeer lange modellen voor peddelen over langere afstanden. Kortere modellen vallen meestal gemakkelijker om, maar zijn ook eenvoudiger om op golven te suppen. Het is namelijk gemakkelijker om een kortere board te besturen. Afhankelijk van waar je het board voor wil gebruiken, kun je het beste de lengte van het ideale model bepalen.

Hoe groot moet mijn board zijn

Zoals we eerder ook al aangaven, is de breedte van een sup board ook belangrijk. De meeste modellen zijn rond de 81,28 cm breed. Dit komt doordat je op de modellen die smaller zijn dan 76,2 cm vaak moeilijker je balans kunt behouden. Het is echter ook noemenswaardig dat smallere boards vaak sneller zijn, waardoor die beter gebruikt kunnen worden voor lange afstanden en races. Als beginner, kun je toch het liefst kiezen voor een breder model, totdat je wat comfortabeler bent in het water. Om de exacte breedte te weten, kun je als beginner kiezen voor een model dat ongeveer de waarde heeft van twee maal je gewicht. Wanneer je meer ervaring hebt opgedaan, kun je kiezen voor een groter of juist kleiner model.

Van welk materiaal moet mijn board gemaakt zijn?

Hoewel er sups van verschillende materialen zijn, heb jij waarschijnlijk al besloten van welk materiaal de beste opblaasbare sup voor jou gemaakt moet zijn. Deze conclusie trekken wij, omdat je zoekt naar een opblaasbaar model. Dergelijke boards zijn over het algemeen van PVC gemaakt. Er zijn echter ook boards die zijn gemaakt van hout, foam of zelfs een combinatie van verschillende materialen. Afhankelijk van het materiaal waarvan het board is gemaakt, kan hij zwaarder of lichter zijn. De verschillende materialen maken de boards tevens duurzamer of juist minder duurzaam. Ook de prijsklasse hangt af van de gebruikte materialen.

Hoeveel weeg ik en hoe lang ben ik?

Deze vraag stel je jezelf niet om te oordelen over je uiterlijk. Het gaat hierbij juist om het vinden van de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften. Als je kort bent, zal je een andere belevenis hebben tijdens het peddelen vergeleken met als je lang bent. Hetzelfde geldt voor je gewicht. Als je slank bent, rondingen hebt, gespierd bent of een combinatie van deze vormen, dan is het belangrijk om te kijken naar de gewichtslimieten van de verschillende boards. Elk model heeft namelijk een gewichtslimiet. Tegelijkertijd is het belangrijk om er rekening mee te houden dat als je weinig weegt en je voor een groot, zwaar board kiest, het moeilijker kan zijn voor je om zowel in als uit het water te manoeuvreren.

Hoeveel weeg ik en hoe lang ben ik

Ben ik van plan te racen of wil ik gewoon een ontspannen rit maken?

Hoe je de sup board wil gebruiken, speelt een grote rol op het gebied van de beste opblaasbare sup voor jou. Als je bijvoorbeeld van plan bent om met wedstrijden mee te doen, of je wil gewoon heel snel vooruit komen, dan kijk je onder andere naar de vorm van de neus van de verschillende sups. De vorm van de neus zal ook anders zijn wanneer je kiest voor een model voor ontspannen ritten. Het gewicht van je board, de vorm van zijn staart en de contour van de bodem van je board kunnen het eenvoudiger of juist moeilijker maken om te racen. Daarom houd je hier ook rekening mee wanneer je op zoek gaat naar de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften.

De afmeting van je peddelboard in verhouding tot jouw gewicht

Voor het gemak zetten we deze verhouding in de vorm van een tabel. Op die manier kun je eenvoudig zien welke lengte de beste opblaasbare sup voor jou heeft aan de hand van je gewicht.

Gewicht van de peddelaarLengte van het peddelboard
2,74 – 3,20 meter3,20 – 3,51 meter3,51 – 6,55 meterLanger dan 6,55 meter
Lichter dan 45,36 kgX
56,70 – 68,04 kgX
68,04 – 79,38 kgX
79,38 – 90,72 kgXX
90,75 – 102,06 kgXX
102,06 – 113,40 kgXX
Zwaarder dan 113,40 kgX

Tips om te starten met suppen

Aan de hand van de bovenstaande informatie en de recensies over de top 9 opblaasbare sups van het jaar, heb je nu waarschijnlijk wel al de beste opblaasbare sup van 2020 voor jouw behoeften uitgekozen. Om je de beste ervaring te geven op het gebied van suppen, willen we je enkele tips geven over het gebruiken van je sup board. Het kan immers in het begin moeilijk lijken om te peddelen, maar met enige oefening en door de tips te volgen, leer je al snel optimaal om te gaan met je sup board. Peddelen is namelijk net als elke andere sport en vergt wat tijd en oefening om het goed te doen. Hoewel enkele tips die we je straks zullen geven als logisch gezien worden, is het toch beter om veilig en voorbereid te zijn, dan om later achter belangrijke zaken te komen.

Begin rustig

Het zal waarschijnlijk niet gemakkelijk zijn om vanaf de start meteen te kunnen surfen op grote golven. Daarom is het handig om rustig te beginnen en naarmate je beter wordt, kun je je intensiteit opvoeren. Deze tip geven we je, omdat alles dat het leren waard is tijd en oefening neemt. Als je direct probeert te peddelen in zeer onstuimig water, dan kun je jezelf een ongeluk geven. Je zelfvertrouwen op het gebied van deze sport kan er tevens onder lijden. Water is namelijk krachtig en zelfs de meest ervaren suppers weten wanneer ze het moeten wagen en wanneer niet. Denk daarom elke keer wanneer je in het water bent en er een golf aankomt goed na en verbeter je skills keer op keer.

Begin rustig

Gebruik altijd een veiligheidskoord

Sommige personen vinden het niet “cool” om een veiligheidskoord te gebruiken tijdens het suppen. Echter, wanneer je de beste opblaasbare sup hebt uitgekozen en je hem gaat kopen, dan zal je waarschijnlijk ook het advies krijgen om het veiligheidskoord te gebruiken. Dit koord is namelijk zeer belangrijk voor je veiligheid. Behalve voor je veiligheid, is het koord ook daar voor de veiligheid van de personen om je heen. Kies er dus niet voor om geen koord te gebruiken, omdat je het stoer vindt om het koord niet te gebruiken, maar kies voor het koord dat bij je past en gebruik hem elke keer wanneer je gaat peddelen.

Gebruik altijd een veiligheidskoord

Houd rekening met de ruimte om je heen

Het doet er niet toe of je in de zee, in een meer of in een rivier peddelt, er is genoeg ruimte voor iedereen. Je hoeft dus niet dicht bij anderen te peddelen. Geef jezelf en natuurlijk ook de personen om je heen genoeg ruimte om te suppen. Er zijn immers genoeg golven voor iedereen. Daarom hoef je niet één golf met andere peddelaars te delen. Het enige wat jullie delen is het water om jullie heen. Houd dus rekening met de mensen die in je buurt suppen en maak zelfs nieuwe vrienden of krijg advies van ervaren peddelaars wanneer je bezig bent deze watersport te beoefenen. Het vinden van de beste opblaasbare sup brengt dus meer met zich mee behalve alleen peddelen.

Houd rekening met de ruimte om je heen

Het is oké om te vallen, zo lang je op de juiste manier valt

Wanneer je de beste opblaasbare sup voor jouw behoeften hebt uitgekozen en je gaat er vervolgens gebruik van maken, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je kunt vallen. Het is ook geen probleem als je valt, want iedereen valt van tijd tot tijd van zijn of haar sup board, ongeacht of je pas begint te peddelen of als je al gedurende vele jaren peddelt. Je dient er slechts rekening mee te houden dat je op de juiste manier moet vallen. Als je verkeerd valt, kun je jezelf namelijk ernstig verongelukken. Aangezien peddelboards geen zachte kussens zijn, kan het behoorlijk pijn doen als je op ze valt. Het doet daarnaast ook pijn als je valt en je board valt op je. Daarom moet je altijd weg van je board vallen. Zelfs door te vallen op de vin van je board, kun je een ongeluk krijgen.

Het is oké om te vallen, zo lang je op de juiste manier valt

Hoewel het veel leuker is om nieuwe trucjes te leren en om daadwerkelijk te peddelen, is het ook een goed idee om het vallen van je board te oefenen. Door regelmatig te oefenen in een gecontroleerde omgeving, leer je namelijk wat je moet doen in een echt gevaarlijke situatie. Als je denkt dat je zal vallen, moet je bovendien snel nadenken over hoe je zal vallen, omdat je weg van de richting van je board moet vallen. Daarnaast is het belangrijk om in de tegenovergestelde richting van de golven te vallen, zodat je board weggestoten kan worden door de golven. Als je een veiligheidskoord gebruikt, zoals is aanbevolen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je je board kwijt raakt wanneer je ervan af valt.

Kijk in de juiste richting

Hoewel dit punt zeer logisch lijkt, is het belangrijk om het toch aan te halen. Vooral voor personen die pas beginnen te peddelen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Als je niet zeker weet welke richting de juiste richting is, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. We vertellen je namelijk meer hieromtrent. Als je kijkt naar je board, dan is het belangrijk om de vinnen te vinden. Wanneer je op de juiste manier op je board staat, zit of hurkt, dan zijn de vinnen aan de achterkant van je board. Hierdoor kun je gemakkelijker roeien. Zijn de vinnen van de beste opblaasbare sup, waar je voor hebt gekozen, aan de voorkant van je board, dan ga je een strijd aan met de golven. In dat geval zal je board tegen je werken, waardoor je gemakkelijker kunt vallen wanneer je wil surfen op een golf.

Kijk in de juiste richting

Het is belangrijk te weten dat de vinnen van een sup daar zijn geplaats voor “tracking” doeleinden. De vinnen zorgen er namelijk voor dat je board recht vooruit blijft gaan wanneer je pagaait. Ze helpen je tevens om op een golf te blijven surfen wanneer je er eenmaal op bent.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>