• Home
  • Decoratie

Tuinfeest Decoratie Kopen? Wij Geven Je De Beste Ideeën & Tips Voor De Aankleding Van Je Tuin of Bruiloft!

Organiseer je een tuinfeest? Bij een tuinfeest is de tuin uiteraard hét aandachtspunt. Dit betekent dat je moet zorgen voor een optimale aankleding van de tuin. Zoek je daarom naar tuinfeest decoratie? Er zijn verschillende versieringen die je kunt gebruiken voor de decoratie van je tuinfeest, zoals lampionnen. Behalve dat je versiering in verschillende soorten kunt gebruiken, kun je ook spelen met verschillende kleuren. Bovendien is het zelfs prachtig om versiering in verschillende afmetingen te gebruiken. Uiteindelijk vormen de verschillende soorten decoratie voor een prachtig geheel. Vind in dit artikel ideeën voor de aankleding van je tuin.

Tuinfeest decoratie zonder een tent of verlichting?

Voor het aankleden van je tuin voor een tuinfeest, is het belangrijk om te kiezen voor de beste vorm van tuinfeest decoratie. Een tuinfeest wordt buiten gehouden. Dit betekent dat je ten eerste op zoek moet gaan naar versiering die weersbestendig is. Als je toch kiest voor tuinfeest decoratie van bijvoorbeeld papier, dan moeten de nodige maatregelen getroffen worden. Je kunt in een dergelijk geval gebruik maken van een tent. Wanneer je een tent in je tuin zet, dan kun je de minder of niet weersbestendige versiering onder de tent gebruiken. Rondom de tent gebruik je vervolgens de artikelen die beter kunnen tegen onder andere vocht.

Bij het organiseren van een tuinfeest is het ook belangrijk om de weersberichten in de gaten te houden. Ook al heb je namelijk gekozen voor weersbestendige tuinfeest decoratie artikelen, dan wil je toch niet dat je gasten nat worden. Geef bijvoorbeeld een tuinfeest op een warme zomermiddag of –avond. Dan hoef je geen tent te gebruiken. Je kunt je tuin dan als volgt aankleden: zet tuintafels en stoelen in de tuin. Op de tafels zet je mooie tafelkleedjes met daarop karaffen met lekkere non-alcoholische of juist alcoholische dranken. Om de karaffen regel je een aantal glazen. Ook bordjes mogen niet ontbreken. Je wil je gasten immers ook iets te eten geven. Vervolgens kun je in het midden van de tafels pompons zetten. Deze vouw je half uit waardoor ze lijken op pluizige bloemen. Aan de stoelen hang je papieren waaiers.

Voor de versiering van de rest van de tuin kun je lampionnen gebruiken. Deze decoratieve artikelen kun je individueel ophangen, maar je kunt ze ook aan nylon draad naast elkaar bevestigen. Hierdoor ontstaat er een prachtig lichtjesfeest, vooral als je tuinfeest in de avond wordt gehouden.

Tuinfeest decoratie zonder een tent

Tuinfeest decoratie met een tent

Als je een tuinfeest organiseert en je huurt een tent waaronder je gasten kunnen zitten, dan hebben we andere leuke ideeën ten aanzien van de versiering. Het aankleden van een tent is namelijk heel anders dan het aankleden van een open tuin. Wanneer je de tent hebt opgezet, dien je na te gaan welke versiering je wil gebruiken onder de tent en welke aan de buitenkant van de tent. Voor het versieren van de buitenkant van de tent, kun je gebruik maken van slingers. Dan gebruik je namelijk de poten van de tent als bevestigingspunten. Slingers kunnen prachtig gecombineerd worden met lampionnen, maar ook met bijvoorbeeld ballonnen of papieren waaiers. Als de wind waait, dansen de waaiers. Dit is mooi om te zien. Voor een nog creatiever geheel kun je wellicht patroontjes creëren in de waaiers, waardoor licht dat op de waaiers schijnt zorgt voor een projectie van de vormpjes.

Wanneer je de buitenkant van de tent hebt versierd en je hebt ook het gedeelte van de tuin rondom de tent voorzien van versiering, dan ga je over tot het aankleden van de binnenkant van de tent. Wat vind je van de volgende ideeën? Aan het plafond van de tent bevestig je verschillende decoratieve producten zoals tassel slingers, lampionnen, honeycombs en pompons. Door de verschillende producten te combineren en gebruik te maken van verschillende afmetingen, ontstaat er een unieke uitstraling. Uiteraard is het ook belangrijk om de (tuin)meubels onder de tent te versieren. Je kunt dan bijvoorbeeld de tafels voorzien van prachtige tafeldoeken met daarop kaarsjes in potjes of je gebruikt bloemen. De stoelen decoreer je door er ballonnen aan te hangen of er lint aan vast te maken. Er zijn nog vele andere manieren voor de aankleding van de binnenkant van de tent. Laat je fantasie de vrije loop.

Tuinfeest decoratie in verschillende kleuren

We weten allemaal dat we veel kunnen zeggen met kleuren. Zo wordt de kleur rood vaak geassocieerd met liefde, Kerstmis of juist boosheid. De Chinezen zien rood echter als een kleur die geluk met zich meebrengt. Oranje wordt daarentegen vaker geassocieerd met bijvoorbeeld Halloween. Dit geldt ook voor de kleur zwart. Deze wordt vaak geassocieerd met angst, maar ook met elegantie. Vanwege de verschillende emoties die de kleuren teweeg kunnen brengen, is het belangrijk om de juiste kleur of kleuren te kiezen. Voor gewoon een feestelijke sfeer, kun je ook de verschillende kleuren combineren. Als geen enkele kleur overheerst, dan ontstaat er een feestelijke sfeer zonder allerlei mentale triggers. Voor je tuinfeest decoratie bepaal je dus zelf of je de tuin wil aankleden met artikelen in 1 kleur of meerdere kleuren.

Bij een themafeest dat te maken heeft met slechts 1 kleur, raden we je aan om tuinfeest decoratie in die kleur aan te schaffen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de versiering goed past bij je thema. Voor de aankleding van je tuin zijn er namelijk versieringen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan rode en witte lampionnen als tuinfeest decoratie. Deze kleurencombinatie past goed bij een tuinfeest met een Kerstthema. Echter, je kunt liever lampionnen in de kleuren oranje en zwart gebruiken als je tuinfeest in de periode van Halloween wordt gehouden. Is je tuinfeest tegelijkertijd een bruiloft? Dan kun je ook gebruik maken van lampionnen. Deze kun je bijvoorbeeld kopen in de kleur wit om een elegante sfeer te creëren. Hebben de bruid en bruidegom juist andere kleuren aan zoals paars en groen, dan kies je lampionnen die bij deze kleurencombinatie passen.

Koop jouw tuinfeest decoratie bij lampionstore.nl

Koop jouw tuinfeest decoratie bij lampionstore.nl

Je hebt nu genoeg ideeën om te kunnen kiezen voor de ideale tuinfeest decoratie. We hebben je zelfs ideeën gegeven voor het houden van een tuinfeest onder een tent of in de openlucht. Ook al geef je geen tuinfeest, dan heb je nu toch ook ideeën voor de aankleding van je tuin. Versiering voor je tuinfeest kun je voordelig kopen bij lampionstore.nl. Deze shop is een specialist op het gebied van tuinfeest decoratie en ook decoratie voor andere gelegenheden zoals verjaardagen. Wij hebben een review geschreven over lampionstore.nl. Door deze review te lezen, kom je meer te weten over deze online winkel. Denk bijvoorbeeld aan het type decoratie dat zij verkopen. De review staat onder het artikel over lampionnen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>